Özel Okuldan Devlet Okuluna🥺🥺🥺

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet en önemli hususlar da onlar zaten çok haklısınız değerli düşünceleriniz için teşekkür ederim

Eltim yok kimsem yok akrabam yok yarış ati değil büyümelerine yardımcı oluyorum ama bende insanım hata da yapabilirim yaniladabilirim bunlar size bukadar rahat eleştiri yorum yapma hakini vermez

Herkes çocuğu iyi şartlarda okusun ister. Param varsa koleje gönderirim, koleje yetmiyorsa ki artık gönderebilen de çocuğu alacak özelden taksitleri memur maaşı olmuş okulların o zaman veririm devlete.
Bunun için ağıt yakmaya ne gerek var.
Ha biz kolej için değil çocuğumuzun daha iyi eğitim alması için yurtdışına yerleşmeye çalışıyoruz. İş kovalıyoruz, gitmeye çalışıyoruz. Henüz daha doğmadı bile şimdiden 5-6 yıl sonrayı düşünüyoruz.
Şartlar ne getirir bilmem. Çocuğum zorluğu da görebilir. Bunun için ah vah etmem.
Allah sağlık versin tek başına bu hayatta ayakta kalmayı öğrenmeli. Biz yoksak ne yapacaklar kimse bizler gibi hassas olmayacak onlara. Kimse pışpışlamayacak.

Çok yanlış yoldasınız. 1 yıl kreşe giden yeğenim bir avuç "proje çocuk" yüzünden şu an terapi alıyor ve bilinçli olarak devlet okuluna aldik. Öğretmenden yana hiç problem yok olmadı bunu doktorda onaylıyor fakat çözüm olmadi özel okullar artık bu açıdan çok tehlikeli hal aldı bence. Bu şekilde prenses yetiştirerek hiç bir yere varamazsınız

E özel okula verdiğiniz ücretin çok daha az miktarı ile bunu çözebilirsiniz bir zahmet yüzmeye vs götürün bu aklınıza gelmemiş olamaz

Çocuğunuza ne yaptılar özelde de annem de annem diye ağlamadı merak ettim. Hem evde çocuğunuza okulla alakalı bilgi vermeyip, okulda nasıl sabredeceğini öğretmiyorsunuz (!) hem de ağlıyorsunuz. O daha çocuk diyeceksiniz demi? Evet çocuk. Özel okuldaki çocuk sayısı ile devlet bir değil. Aynı ilgiliyi beklemeniz ya da öğretmene yalancı demeniz ne saçma. Bi de bu açıdan bakın bakalım. Öğretmeni suçlamak ne kolay valla. Aman evinizi arabanızı satın ve yavrularınızı sıradan insanların gittiği devlet okuluna yollamayın. Aman ha.

E özel okula verdiğiniz ücretin çok daha az miktarı ile bunu çözebilirsiniz bir zahmet yüzmeye vs götürün bu aklınıza gelmemiş olamaz
Öğretmene laf eden kadın daha eğlencelinin nasıl yazılacağını bilmiyor. Önce kendimizi sonra çocuklarımızı eğitsek keşke.

Olabilir belki yüz yüze konuşulsa daha farklı anlayabilirdik sizi. Sağlıkla büyüsünler her halükarda onları seven bir anne babaya sahip oldukları için çok şanslılar

Öğretmene laf eden kadın daha eğlencelinin nasıl yazılacağını bilmiyor. Önce kendimizi sonra çocuklarımızı eğitsek keşke.
İki ayrı yorumunda gördüm “gelcekten” yazmış gerçekten kelimesi yerine. Ayrıca evet çocukları kreşe göndermeden önce psikolojik hazırlığı yapmak aileye düşer. Bu yapıldığında hiçbir çocuk anneyi aramaz.

Ama yalan söylemiyor ve devlet okulu hanımefendinin görüşüne göre imkan olarak iyi değil. Bu öneriyi uygulanamaz.

Eylence değil eğlence. Biraz daha kitap okuyun mazallah çıtayı yanlış yerden aşağı çekeceksiniz.
O zaman devlet kurumlarını beğenmiyorsanız daha iyi ekonomik koşullar sağlayıp çocuk yapacaktınız hanımefendi.

Dışarı çıktığında içerdeki bir çocuğun başına bir şey gelirse sorumluluğu siz mi üstleneceksiniz. "Durun benim çocuğumu ağladığı için dışarda sakinleştiriyordu, o sırada sizin çocuğunuzun başına bu iş geldi." mi diyeceksiniz ?

Tekrar yazayım, paranız varken cocuklarınızı parayla pohpohlanacakları yere vermissiniz, artık yok veremiyorsunuz. Şöyle bir seyi gidip çocuklara söylemek bizim paramız yokkkkkk demek yerine o da okul bu da okul diyin geçin. Çocukların derse ihtiyacı yok ama sizin derse ihtiyacınız var sankim, eğitim parayla alınan satılan bir şey degil.

Ben dersanedeyken TEDden gelen çocuk da vardı, Anadolu lisesinden de baska yerden de hepimiz beraberce çalışıp arkadaşlık ediyorduk öyle çıta mıta yoktu. İnsan insandır kardeşim, çocuklar da birbirlerini öyle parayla marayla sınıflamıyor zaten. Insanları parayla sınıflayanlar yetişkinler, yetişkin hayatta toplum insanların kafasına zaten sınıf kavramını kakıyor güzelce. Siz diyorsunuz ki çocukların beynini 6 yaşından baslayarak para para para diye yıkayayım. Buyrun o zaman. Konuya geleyim eğitim parayla olmaz akılla olur, kafan çalışmıyorsa istersen Oxforda git bomboş çıkarsın, beynin varsa canavar gibi önüne konanı yalar yutarsın. Bu noktada siz ne yapmak istiyorsunuz o önemli, amcacığı bak Pelinsu bale yapıyor denen elit yıvrıcık mı yetiştirmek istiyorsunuz, yoksa koçyiğit evlat mı? Seçim sizin.

Hani yalan soylemiyordu bu çocuklar.

Devlet özel yerine iyi bir öğretmen üzerine yoğunlaşırsanız daha makul bir hareket etmiş olursunuz.
Çocuğunuzun anaokulundan ilkokula geçtiğini söyleyeceksiniz. Evlatlarımızdan bu kadar korkmamıza gerek yok.
Maddi olarak çok kuvvetli olduğu halde devlet okuluna gönderen pek çok insan var.
Maddi olarak zorlanarak özel okula gönderen de. Bir tercih meselesi.
Özel okulda öğretmenim(hali hazırda çalıştığım okulda da öğretmen çocukları çok indirimli okuyor) ancak ilerleyen zamanlarda ders saati vs sıkıntı olmazsa devlete göndermek niyetindeyim kızımı.
Bu bir eksiklik değil.
Siz zihninizde oturtursanız suçlu hissetmezsiniz.

Velinin birisiyle kitap okuma konusunda konuşuyorduk. Adam aynen şunu dedi "o kadar para veriyoruz, onunla da mı biz uğraşalım". Bu mantıkla büyüyen çocuklar hayattaki barajı da, sınavlardan Barajı da geçemiyorlar.

Kardeşim sizin bahsettiğiniz yeni nesil fen lisesinden mezun oldu. Hepsi prestijli üniversitelere yerleşti. Mezuna kalan 3-5 öğrenci de istedikleri üniversitede tıp gelmediği için mezuna kaldı. Diğer kardeşim de Anadolu lisesinde okuyordu o da mükemmel bir konumda. Okul bir yere kadar geri kalan çocuk ve ailede bitiyor. Okumak isteyen okuyor. Benim sınıfımda ortaokul-liseyi açıktan okuyan bir arkadaşım vardı. Mezun olduğumuz ilk yıl atandı.

İşte böyle insanların onca yıl eğitim alıp bir yere gelen kişilerin yaptığı işi eleştirmesine sinir oluyorum. İnsanlığını eleştir mesela ama çok yalancı vs komik bir eleştiri kalıyor. Üstelik çocuk bana bağımlı demiş. E bu da ebeveynin suçu. Hiç mi alıştırmadın yani. Devlet okulu kalabalık, çocuğum çok ağladı özel ilgi istedi de verdim özele dese anlarım ama ortadaki problemi sadece tek tarafa yüklemek bencillik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…