- 25 Aralık 2015
- 2.420
- 2.295
- 31
-
- Konu Sahibi Ask-I Zuleyha
Evet en önemli hususlar da onlar zaten çok haklısınız değerli düşünceleriniz için teşekkür ederimEvet çocuk bakış açısı bizimkinden çok farklı olabiliyor. Ben oğluma hiç devlet-özel ayrımı yapmadım ama kendi kendine öğrendi. Oy kullanmaya gittiğimiz okulun halini gördü mesela. Resmen tuvalet kokuyordu. Sonra çocuk şenliği yaptık aynı okulda ve yine sınıflardaki kalabalığı gördü, merdiven boşluklarını gördü ve kıyaslama imkanı oldu ister istemez.
Ben yaş grubunun küçük olması sebebiyle güvenlik ve temizliğe önem veriyorum şahsen. Gerisi ayrıntı.
Eltim yok kimsem yok akrabam yok yarış ati değil büyümelerine yardımcı oluyorum ama bende insanım hata da yapabilirim yaniladabilirim bunlar size bukadar rahat eleştiri yorum yapma hakini vermezBenim de başka bir teorim var
Kesin eltisi çocuklarını yazdırdı özele bu da kıskançlıktan para olmadığı halde yazdırdı altından kalkamayınca da ne halt edeceğini bilemedi
Çocukları yarış atı gibi kullanan ebeveynler den bir tanesi daha en çok zararı bunlar veriyor
Sizede açıklama yapayım çıta derken yanlız yazmış olabilirim ki oldumda zaten egitmle alakalı bir durum değerlendirmesi değildi benim anlatmak istedigim alıştıkları ilgi sevgi ekstra branş dersleri onlar için eylenceydi bundan kasıt olarak yazmıştım ordada ilk haftamız zor geçti ama çok sağolsun sınıf öğretmenimiz çok naif bi insandi bu sorunu beraber asmamizda çok fazla katkılarda bulundu
Çocuğunuza ne yaptılar özelde de annem de annem diye ağlamadı merak ettim. Hem evde çocuğunuza okulla alakalı bilgi vermeyip, okulda nasıl sabredeceğini öğretmiyorsunuz (!) hem de ağlıyorsunuz. O daha çocuk diyeceksiniz demi? Evet çocuk. Özel okuldaki çocuk sayısı ile devlet bir değil. Aynı ilgiliyi beklemeniz ya da öğretmene yalancı demeniz ne saçma. Bi de bu açıdan bakın bakalım. Öğretmeni suçlamak ne kolay valla. Aman evinizi arabanızı satın ve yavrularınızı sıradan insanların gittiği devlet okuluna yollamayın. Aman ha.Herkese Merhaba Hanımlar Bilmiyorum içim Okadar sıkıldıki sizlerle Paylaşmak istedim. Benim Dünyalar güzeli İkiz kızlarım var. Geçen sene anaokuluna başladılar ilk 1 hafta evime cok yakın olan devlet okuluna kayıtlarını yaptırdık oryantasyon sürecimizde okula uyum sağlayamadı kızlarımdan biri öğretmenine annemi ararmisin annemi istiyorum dediğinde öğretmen sürekli aradım gelicek, falan diye yalan söylüyormuş Kızım sürekli rahatsız oldu öğretmenin davranışından anne sen bize yalan söylemek iyi bişey değil ne olursa olsun doğruyu söylememiz lazım diyosun ama öğretmenimiz yalan söylüyor seni aradığıni söylüyor ama aslında aramamis şöyle davrandı böyle kızdı derken çocuk okula gitmek istemeyen sürekli ağlayan her okula bıraktığımız da sorunlu bı çocuk oldu 1 hafta sürecinde 1 hafta sonra özel okula almak zorunda kaldık. Anaokulunu özel okulda tamamladılar ama gel gelimki şuan bizim özel okula gönderecek durumumuz yok okulların açılmasına da çok kısa bir süre kaldı devlet okuluna nasıl adepte olurlar bilemiyorum çocuklara bu durumu nasıl anlatırım bilmiyorum Bana yardımcı olursanız sevinirim nasıl citamizi aşağı cekecegimizle alakalı şimdiden herkese teşekkürler
Öğretmene laf eden kadın daha eğlencelinin nasıl yazılacağını bilmiyor. Önce kendimizi sonra çocuklarımızı eğitsek keşke.E özel okula verdiğiniz ücretin çok daha az miktarı ile bunu çözebilirsiniz bir zahmet yüzmeye vs götürün bu aklınıza gelmemiş olamaz
Olabilir belki yüz yüze konuşulsa daha farklı anlayabilirdik sizi. Sağlıkla büyüsünler her halükarda onları seven bir anne babaya sahip oldukları için çok şanslılarKardeşi böyle değil her girdiği oratama uyum sağlayan bir çocuk sorunlu olan çocuğum bebekliginden bu yana sağlık problerinden dolayı hem bana çok düşkün bir okdarda karekter olarak çok takıntılı galiba bu konuda bana cekmisBenim kötü bir niyetim yoktu sadece çocuklar fazla ilgiye alakaya eylenceye çok alıştılar şimdi tamamen eğitim odaklı olacağı için nasıl davranmalıyım diye burda konu açmıştım ne yazikki anlaşılmadım yada anlatamadim
İki ayrı yorumunda gördüm “gelcekten” yazmış gerçekten kelimesi yerine. Ayrıca evet çocukları kreşe göndermeden önce psikolojik hazırlığı yapmak aileye düşer. Bu yapıldığında hiçbir çocuk anneyi aramaz.Öğretmene laf eden kadın daha eğlencelinin nasıl yazılacağını bilmiyor. Önce kendimizi sonra çocuklarımızı eğitsek keşke.
Ama yalan söylemiyor ve devlet okulu hanımefendinin görüşüne göre imkan olarak iyi değil. Bu öneriyi uygulanamaz.Madem herseyi guzel guzel anlatip iletisim kurabiliyorsunuz kizlarinizla o halde devlet okullarinin egitim olarak daha iyi oldugunu onlarin gelecegi icin guzel bir egitime ihtiyaclari olduğunu anlatin ve bu yuzden devlete gönderdiğinizi anlatin
Eylence değil eğlence. Biraz daha kitap okuyun mazallah çıtayı yanlış yerden aşağı çekeceksiniz.Hayır pempe yalanlarda olsa söylemiyorum. Yalanın rengi olmaz bana göre citamizi aşağı cekmedeki amacım egitimle alakalı değil çok fazla ilgi yüzme dersleri piyano dersleri gibi dersleri gormicekler daha çok küçükler onlara için bunlar eğitimden çok eylence gibiydi
Dışarı çıktığında içerdeki bir çocuğun başına bir şey gelirse sorumluluğu siz mi üstleneceksiniz. "Durun benim çocuğumu ağladığı için dışarda sakinleştiriyordu, o sırada sizin çocuğunuzun başına bu iş geldi." mi diyeceksiniz ?Ya bırak Allah aşkına ya benim çocuğum ağlarken en azından çıkarıp biraz sakinleştirmeyen öğretmen sevgisini sevkatini göstermeyen öğretmen sence ne ogretebilirdi çocuğa ve sadece ben değil bir çok Veli'nin tepkisi vardı siz neden anlamadan dinlemeden bu kadar katı yorumlar yapıyorsunuz siz öyle olmayabilirsiniz ama emin olun çok zor 1 hafta geçirdim
Hani yalan soylemiyordu bu çocuklar.Çocuklarınızı proje çocuk gibi yetiştirmeniz sizin içinizi rahatlatıyor olabilir ama uzun vadede onlar zorluklarını yaşayacak. Bi anne olarak elbette çocuklarınıza en iyisini vermek istersiniz, burada hiçbir sorun yok ama özelden devlete geçti diye komplekse girmişsiniz neredeyse. Onlar sizden ayrı birer birey, sizin yaşadığınız zorlukları yaşamadılar, gönül ister ki hiç yaşamasınlar da ama dünya öyle bi yer değilonları pamuklara sarmanız, her sorunda kahraman gibi ortada belirmeniz pek sağlıklı değil. Çocuğunuzun komşunun yanına gidip annemi ara gelsin demesi normal mi mesela sizce? Tuvalete diye çıkıp bir de.
Biz kızımızı sağlık nedenleri dolasıyla özele vermek zorunda kaldık. Bu sene 4. Sınıf birde ikizler var. Seneye yüksek ihtimal hepsi devlet okuluna gidecek. Aklımda iki soru var; arkadaş zorbalığı yaşarlar mı? Öğretmenleri nasıl olacak?
Müzik yada spor kursları zaten mevcut. Benim kızımı çizim kursuna yollamak istiyorum. Bütçeniz dahilinde kursa yollabilirsiniz. Çıta konusunda endişeli olmanız bana çok saçma geldi.
Burada çocuğun çıtasını okul değil, aile ve çaba belirliyor. Bir akrabanın benimle yaşıt kızı vardı. Özel de okudu (2004 yılında) eve özel öğretmen tutuldu ama sonuç üniversitesi giriş sınavında barajı geçemedi. Önce biz anneler olarak kendi çıtamızı yükseltirsek evlatlarımızın ve toplumun çıtası yükselmiş olur.
Kardeşim sizin bahsettiğiniz yeni nesil fen lisesinden mezun oldu. Hepsi prestijli üniversitelere yerleşti. Mezuna kalan 3-5 öğrenci de istedikleri üniversitede tıp gelmediği için mezuna kaldı. Diğer kardeşim de Anadolu lisesinde okuyordu o da mükemmel bir konumda. Okul bir yere kadar geri kalan çocuk ve ailede bitiyor. Okumak isteyen okuyor. Benim sınıfımda ortaokul-liseyi açıktan okuyan bir arkadaşım vardı. Mezun olduğumuz ilk yıl atandı.Sadece 1.sayfayi okudum.Arkadaslar şaka gibisiniz.Devlet okulları demek ozellerden daha kaliteli,disiplinli.40 yaşındayım,Anadolu Lisesi'nin Anadolu Lisesi olduğu zamanlardan Anadolu Lisesi mezunuyum.Cocugunu özel okula safi akademik başarı için mi gonderiyo insanlar sizce.Ya da Anadolu Liseleri benim mezun olduğum yillardaki gibi mi hala.Soyliceklerim bu kadar.
İşte böyle insanların onca yıl eğitim alıp bir yere gelen kişilerin yaptığı işi eleştirmesine sinir oluyorum. İnsanlığını eleştir mesela ama çok yalancı vs komik bir eleştiri kalıyor. Üstelik çocuk bana bağımlı demiş. E bu da ebeveynin suçu. Hiç mi alıştırmadın yani. Devlet okulu kalabalık, çocuğum çok ağladı özel ilgi istedi de verdim özele dese anlarım ama ortadaki problemi sadece tek tarafa yüklemek bencillikİki ayrı yorumunda gördüm “gelcekten” yazmış gerçekten kelimesi yerine. Ayrıca evet çocukları kreşe göndermeden önce psikolojik hazırlığı yapmak aileye düşer. Bu yapıldığında hiçbir çocuk anneyi aramaz.