Öğretmenle iletişimimiz iyi değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibinin yazdıklarını okuyun anlarsınız beni.
Parayla eğitim tartılıyor hanfendi,bilfenin verdiği eğitimle başka bir yerde devletin verdiği eğitim bir mi ? Değil.Üzgünüm hayatın gerçekleri bunlar.
Evet parayı verdiysem devletten büyük bir farkılık beklerim,farklılık beklemeseydim devlete yazdırırdım.Bu kadar insan parayı gökte buluyor demek ki ? Bedava okul varken neden özele yazdırıyolar sizce ? Bir düşünün derim.
Özel okul sahibinin sevdiği için midir yatırım mıdır orasını bilemeyiz.Büyük bir kısmınıda tabi ki
işi kuran ve milyonlarını ortaya seren kişi alacak.O zaman patronunuza söyleyin çalışıyorsanız tabi,büyük bir kısmını siz alacak değilsiniz deyin😂 sonra patronunuzun cevabını buraya yazın,çünkü ben az çok tahmin ediyorum ne olduğunu.Hak her yerde yeniyor buda acı bir gerçek daha.Ben de sağlıkçıyım mesela,öğretmenlik mesleğinden çok daha kutsal bir mesleğe sahip olduğumu düşünüyorum.Sağlıktada fazla hak yeniyor,ben ne yaptım ? İşten çıktım ve çalışmıyorum.Hak ve sömürülülme varsa ya katlanacaksınız ya da çıkacaksınız bu kadar basit.Ben olsam çıkarım.Kusura bakmayın okul sahibi belki dünyanın kredisini çekti o işi kurmak için eeee ? En fazla hak onda olmamalı yani öyle mi ? İyiymiş kafa yapınız.Hepiniz bence patronlarınızla konuşun bu konuyu.
Sağlıkçı olmanı kimler sağladı mermad? Kendi kendine mi öğrettin herseyi ,mesela ilk defa yazı yazmayı, matematiği vs kimden öğrendin ? Öğretmenliğin değersizleştirilmesi çok üzücü, sen gel onca yıl emek ver , okut sonra o okuttuğun , meslek sahibi ettiğin öğrencin gelip burda desin ki ben sağlıkçıyım ve mesleğim bir Öğretmenlik mesleğinden daha değerli daha kutsal bla bla bla, her meslek kendi kulvarında zaten değerlidir lakin Öğretmenlik hiçbir meslekle kıyaslanamaz...

Yorumlar gercekten saka gibi bu derdim var konusunda konu sahipleri cevap bekler istedigi cevabi cozumu veya karsiligi alamazsa begenmez etmez mesaji ama bazi uyelerde masallah sanki herseyi cok biliyor gibi mesaj begenmez alay eder kisilerin dusuncelerine saygi duymaz
Kadin cok basit bisey demis ogretmenle iletisim kurmaya calisirken aldigim tepki sadece bana mi boyle yoksa genel mi boyle diye burada fikir almaya calismis
Kadini herseyden vurmussunuz masallah
Gercekten biz kadinlar burada bile birbirimize sahip çıkmıyorsak hicbi yerde cikmayiz.

Sağlıkçı olmanı kimler sağladı mermad? Kendi kendine mi öğrettin herseyi ,mesela ilk defa yazı yazmayı, matematiği vs kimden öğrendin ? Öğretmenliğin değersizleştirilmesi çok üzücü, sen gel onca yıl emek ver , okut sonra o okuttuğun , meslek sahibi ettiğin öğrencin gelip burda desin ki ben sağlıkçıyım ve mesleğim bir Öğretmenlik mesleğinden daha değerli daha kutsal bla bla bla, her meslek kendi kulvarında zaten değerlidir lakin Öğretmenlik hiçbir meslekle kıyaslanamaz...
Ben bu konuda öğretmen tarafındayım ancak bu kutsal meslek ve kıyas olayına giren kişileri de doğru bulmuyorum. Hiç bir mesleğe kutsal dememeliyiz. Herkes profesyonel olup işini yapmalı , karşılığını da maddi manevi almalı.

Bu mantıkta ben kadın doğum uzman hekimiyim. Bir sürü öğretmeni ben doğurttum :KK70: öğretmenlerimiz iyi ki var , emeklerinin karşılığını da alsınlar o konuda full desteğim.

Ne doktor ne hemşire ne öğretmen kutsal meslek adı altında hakkı yenmemesi gereken meslekler . Bu yarış da yanlış 🌸

Ben hem veliyim hem öğretmenim.bazi veliler saatlerce konuşmaya bayılıyor.mesela her gün gördüğüm veli nerdeyse iki günde bir ogrencisinin durumunu soruyor.en son dayanamadım elimde sihirli değnek yok dünden bugüne ne değişmiş olabilir dedim.sizde sık sık arayıp uzun uzun konuşuyorsaniz böyle tepki vermiştir.kizimin öğretmenini senede bı iki defa ararım çok önemli bişey varsa.

Ben bu konuda öğretmen tarafındayım ancak bu kutsal meslek ve kıyas olayına giren kişileri de doğru bulmuyorum. Hiç bir mesleğe kutsal dememeliyiz. Herkes profesyonel olup işini yapmalı , karşılığını da maddi manevi almalı.

Bu mantıkta ben kadın doğum uzman hekimiyim. Bir sürü öğretmeni ben doğurttum :KK70: öğretmenlerimiz iyi ki var , emeklerinin karşılığını da alsınlar o konuda full desteğim.

Ne doktor ne hemşire ne öğretmen kutsal meslek adı altında hakkı yenmemesi gereken meslekler . Bu yarış da yanlış 🌸
Ben daha çok üsluba takıldım, hiçbir meslek tabikide değersiz değildir lakin bu tarz kıyaslamalar hiç hoş değil, bu arada verdiğiniz örnek beni tebessüm ettirdi 😅 Yakın zamanda doğurtturulmus bir öğretmenim 🤣 var olun sağolun sayın doktorum 🌸😅

Şu üsluba bakar mısınız, kadın sadece demiş ki hangi branşlarda ders görüyor çocuğunuz, bariz sorunlusunuz, öğretmen çok haklı...
Sorunumu anlatmaya çalışırken 12 tane branş dersi mi var diye dalga geçilmesi ne kadar normalse benim bu tepkim o kadar normal, konuyu saptırıp duruyorsunuz. Anladık öğretmensiniz ve velilerle problemleriniz var. Ayrı bir konu açıp ordan dökün içinizi. Banane sizin velilerinizle yaşadığınız sorunlardan. Ben fikir almak için açtım, ağlama duvarına döndü burası.

Sorunumu anlatmaya çalışırken 12 tane branş dersi mi var diye dalga geçilmesi ne kadar normalse benim bu tepkim o kadar normal, konuyu saptırıp duruyorsunuz. Anladık öğretmensiniz ve velilerle problemleriniz var. Ayrı bir konu açıp ordan dökün içinizi. Banane sizin velilerinizle yaşadığınız sorunlardan. Ben fikir almak için açtım, ağlama duvarına döndü burası.
Kimse sizinle dalga geçmedi, kadın size soru sormuş bu dalga geçmek mi ? Ayrıca öğretmen suçlayıcı konuşuyor diye yayınladığınız mesaj görselinde ben bir suçlayıcılık da göremedim. Kadın size açıkça bulamadım, yok demiş, daha fazla ne yapabilir o yoğunlukta, bu arada aslında anlattığım problemler biraz olsun kendinize ayna tutarsınız diyeydi, siz hiç kendinize dönüp bakmıyorsunuz ki , aşırı derecede de üslup sorununuz var ve bu sizi itici bir insan konumuna sokuyor, belli ki öğretmen de bunu farketmiş, aşırı egolu ve kibirlisiniz . Biraz olsun kendinize bakın ve farkedin yanlışlarınızı geç olmadan ...

Merhabalar,

Sorunum öğretmenle. Oğlum özel bir okulun anaokulunda. Öğretmeni çocuklara karşı çok sevecen, iyi yani çocuklara yaklaşımı ile ilgili bir problemim yok.

Ancak velilerle iletişiminin problemli olduğunu düşünüyorum. Kaprisli özel okul velilerinden değilim, öğretmeni sene başından beri birkaç kere aramışımdır, sürekli rahatsız etmem. Bir konuda mesaj atarım ödevle ilgili vs, bazen dönmez bazen de ters cevap verir. Kendi hatası için bile kusura bakmayın demek yerine sizi suçluyor. Böyle sürekli ters davrandığı için ben de soğuk ve ters konuşuyorum ama içimde kaldı yani, hep güleryüzlü başlattım mesajları, konuşmaları vs ama son zamanlar bu ne tavır anlamadım. İlk başlarda fazla iyi niyetli mi gördü beni ondan mı yapıyor yoksa biraz benim de bu konuyu başka yerlere taşımam mı lazım bilmiyorum.

Diğer velilere karşı nasıl bilmiyorum ama ben rahatsızım bu durumdan. Acaba öğretmenle konuşsam mı ki onu da istemiyorum. Yakın bir yerde devlet anaokuluna mı devam etsek ya da sınıf mı değiştirsem bilmiyorum.. Bana kalsa okul değiştireceğim. Çok canımı sıkıyo bu durum. Hiçbir şey bilmiyorum kısacası. Hem bir sürü para döküyorum hem stres oluyorum, normalde asla katlanmam böyle bişeye ama oğluma tavrı değişmesin diye susuyorum. Ne yapmalıyım?
Mesai dışında arayan mesaj atan velilere cevap vermiyorum. Anaokulunda ödev sormak için aramayı da anlayamıyorum. Yani ya kesmedir ya boyama. Yapmasanız da bir şey olmaz ayrıca.
Diğer velilerle bir konuşun bence genel tavrı böyleyse sıkılmıştır velilerin büyük sandığı küçük sorunlarla ilgilenmekten, kapıyı kapatmaya çalışıyordur. Diğerlerine farklı size farklıysa yüz yüze bir görüşün derim.

Mesela okula başında oğlumun komple boya kalemleri kayboldu, beni aradı. Kalemler kutusuyla birlikte komple yokmuş.
Ö: Oğlunuz ben size verdim diyor ama boyaları göndermiş miydiniz?
Ben: Evet çantasına koymuştum hatta isimlerini hepsine tek tek bantladık. Oğlum da öğretmenime verdim demişti bana.
Ö: Ama bana vermedi.
Ben: Acaba başka arkadaşıyla mı karıştı sınıftaki diğer öğrencilerin dolaplarında kalmış olabilir mi?
Ö: Yok her yere baktık yok. Bana da vermedi, sınıfta da yok.

Ve sessizlik, gerçekten böyle konuşuyor. Hiç çözüm üretmiyor. Oğlum da bana ısrarla anne ben verdim öğretmenime diyor. Hadi okula yeni başladık diye üstelemedim aldım götürdüm. Şimdi ayakkabıları kaybetmişler gene aynı üslup, ama yok bulamıyorum siz gönderdiniz mi diyor. Sanki okulda kaybolan eşyayı ben nereden bilebilirim nerede? Beni arayıp bana soruyor.

Başka bir konu, rahatsız eden bir çocuk vardı okulda en baştan kendini savunsun diye ses etmedim. 1 ay sonra aradım, böyle bi durum var oğlum her gün yeni bi olayla geliyor siz farkettiniz mi diye. Direk özel olarak sizin oğlunuza yapılan bir şey yok diye önce inkar etti. Ben de o zaman size olanları anlatayım dedim anlattım. En son gözüne kalem sokarım diye tehdit edince aradım sizi dedim. O zaman ben çocuğu uyarayım arkadaşının annesi aradı diyeyim onu uyarayım gibi saçma bir çözüm buldu ve çocuk gerçekten sorunlu bi çocukmuş sonradan öğrendim.
Burada yorum yapan arkadaşlar konuyu anlamamış ... Ben anlıyorum sizi . Özel kreşlerde yönetimin size öğretmen olarak tanıttığı kişiler , (kolejlerden bahsetmiyorum) genellikle ya lise çocuk gelişimi mezunu ya da önlisans çocuk gelişimi mezunu usta öğretici veya uzman öğretici diplomasına sahip çalışanlardır.Maliyetten kısmak için genelde bu şekilde çalıştırılıyorlar.Çoğunun sigortası bile yoktur. Ancak bazı büyük okullarda dört yıllık fakülte mezunu öğretmen öğretmenler bulabilirsiniz o da şansınıza... Bahsettiğiniz kişinin 4 yıllık lisans Mezunu bir öğretmen olduğunu sanmıyorum. Çünkü pedagojik bir eğitim almış öğretmen problem karşısında başka bir çocuğa x çocuğun annesi aradı gibi saçma bir söylemde bulunmaz.Onun için her zaman derim özel bir kreşe verme düşüncesi içindeyseniz önce öğretmenin mezuniyetini sorun hatta görmek isteyin . Yoksa kandırılırsınız.

Burada yorum yapan arkadaşlar konuyu anlamamış ... Ben anlıyorum sizi . Özel kreşlerde yönetimin size öğretmen olarak tanıttığı kişiler , (kolejlerden bahsetmiyorum) genellikle ya lise çocuk gelişimi mezunu ya da önlisans çocuk gelişimi mezunu usta öğretici veya uzman öğretici diplomasına sahip çalışanlardır.Maliyetten kısmak için genelde bu şekilde çalıştırılıyorlar.Çoğunun sigortası bile yoktur. Ancak bazı büyük okullarda dört yıllık fakülte mezunu öğretmen öğretmenler bulabilirsiniz o da şansınıza... Bahsettiğiniz kişinin 4 yıllık lisans Mezunu bir öğretmen olduğunu sanmıyorum. Çünkü pedagojik bir eğitim almış öğretmen problem karşısında başka bir çocuğa x çocuğun annesi aradı gibi saçma bir söylemde bulunmaz.Onun için her zaman derim özel bir kreşe verme düşüncesi içindeyseniz önce öğretmenin mezuniyetini sorun hatta görmek isteyin . Yoksa kandırılırsınız.
Özel bir okulda eğer ki böyle bir durum varsa kesinlikle katılıyorum...

Bence konu sahibi haklı.
Bu tavır ilkokulda olsa normal değil, kabul ama anaokulunda-hele ki özel anaokulunda öğretmen veli ile ile (tabi ki veli de öğretmenle) düzgün ve yeterli iletişim kurmak zorunda.

Çok uzatan veliye, gerekli gereksiz kafa şişiren veliye koy postanı. Normal veliye yapamazsın çünkü sınır ihlali yok.

İş hayatında aradığında açmıyorum etmiyorum, tersliyorum diyebileceğimiz insanlar var. Bu doğru. Ama anaokulunda veli bunlardan biri değil. Zira ben farklı sektördeyim. Benim de arasa canımın istemese açmayacağım, tersleyip atacağım insanlar varken kimisine gece 1'de x hanım size de iyi geceler diyorum.

Müdürle/koordinatörle görüş konu sahibi.

Bizim okulumuz kolej, lise sona kadar tüm grupların tek okulda olduğu bi kampüs. Öğretmenin eğitim düzeyini bilmiyorum açıkçası, muhtemelen 4 yıllık lisans mezunudur. Yine de çözümü bana çok saçma ve yanlış gelmişti aynı sizin de dediğiniz gibi, çocuğa arkadaşının annesi aradı gibi bir söylemle yaklaşılarak bu sorun çözülmez. Hala ne yapacağıma karar veremedim ama öğretmenle mi görüşsem yönetimle mi?

4-5 yaş grubunda 12 brans dersinin olmasi evet dalga gecilecek bir durum,bunu da kişiselleştirmeseydiniz,zira kurumun yaptigi sacmalik.

Bizim okulumuz kolej, lise sona kadar tüm grupların tek okulda olduğu bi kampüs. Öğretmenin eğitim düzeyini bilmiyorum açıkçası, muhtemelen 4 yıllık lisans mezunudur. Yine de çözümü bana çok saçma ve yanlış gelmişti aynı sizin de dediğiniz gibi, çocuğa arkadaşının annesi aradı gibi bir söylemle yaklaşılarak bu sorun çözülmez. Hala ne yapacağıma karar veremedim ama öğretmenle mi görüşsem yönetimle mi?
Önce öğretmen ile görüşüp hissettiklerinizi anlatın , olmadı sınıf değiştirme talebinde bulunursunuz. Sürekli bir şeylerin kaybolup durması da normal değil.Yardımcı abla gibi birisi yok mu sınıfta ? Eğer yoksa tek başına yetişemez öğretmen yönetimden sınıf ablası gibi bir yardımcı personel bulundurmalarını rica edebilirsiniz

Özel bir okulda eğer ki böyle bir durum varsa kesinlikle katılıyorum...
Ohoo neler neler .... İnanın içler açısı (tenzih ettiğim okullar da yok değil ) ama sorgulayın yemeği sorgulayın ,kırtasiye malzemelerini sorgulayın, sizlerden kitap parası adı altında istenen ücretin nereye kullanıldığını sorgulayın, çocuğunuza nerede ve nasıl bir şeyin üstünde uyuduğunu sorun .Çocuğunuz resmi olarak kayıtlımı sorgulayın.Sorgulayında sorgulayın.

4-5 yaş grubunda 12 brans dersinin olmasi evet dalga gecilecek bir durum,bunu da kişiselleştirmeseydiniz,zira kurumun yaptigi sacmalik.
Dam üstünde saksağan gel bize bazı bazı😂 ben branş dersleriyle ilgili kimsenin görüşünü istemedim, hala ordan yürüyorsunuz yapışmışsınız bişeye

Önce öğretmen ile görüşüp hissettiklerinizi anlatın , olmadı sınıf değiştirme talebinde bulunursunuz. Sürekli bir şeylerin kaybolup durması da normal değil.Yardımcı abla gibi birisi yok mu sınıfta ? Eğer yoksa tek başına yetişemez öğretmen yönetimden sınıf ablası gibi bir yardımcı personel bulundurmalarını rica edebilirsiniz

Ohoo neler neler .... İnanın içler açısı (tenzih ettiğim okullar da yok değil ) ama sorgulayın yemeği sorgulayın ,kırtasiye malzemelerini sorgulayın, sizlerden kitap parası adı altında istenen ücretin nereye kullanıldığını sorgulayın, çocuğunuza nerede ve nasıl bir şeyin üstünde uyuduğunu sorun .Çocuğunuz resmi olarak kayıtlımı sorgulayın.Sorgulayında sorgulayın.
Kayıtlı olmaması durumunda ne oluyor, köklü bir okul bunu yapabilir mi sizce? Bu arada yardımcı öğretmen yok, branş dersleri var çocuklar öğretmenleriyle başbaşa 2-3 ders yapıyorlar gün içinde. Teşekkür ederim yorumlarınıza bu arada. Siz veli miydiniz öğretmen mi?

Hiç mi özel okulu broşürü görmediniz ya hu, 12 branşa bu kadar takıldınız.
Biraz gerçek, biraz reklam.
Beğenirsiniz gönderirsiniz, beğenmezsiniz göndermezsiniz.

O kadar para veriyorum diyip öğretmenden ne bekliyosunuz? Bu nasıl bi görgüsüzlük yorumları okudukca gerçekten daha net anladım. Devlete değilde özel bir okula para döküyorsanız devletten beklenecek farklar, kişi sayısı, bina güvenliği,hijyen, kaliteli gıda, çoklu ders seçeneği vs bunlardır. Ek olarak derslerdir, tutup para veriyosam öğretmen benimle ilgilenecek diyemezsiniz. Öğretmen sadece öğrencisinden eğitiminden sorumludur. Bu kadar kutsal bi mesleğide paramla satın aldım diye ağzınızda sakız edemezsiniz, biraz haddinizi bilin.
Ben öğretmen değilim ama sağlıkçıyım, bana meslek edindirende öğretmenlerdir.
Her meslekte iyi var kötü var, başarılı var başarısızı var, öğretmeni, doktoru,mühendisi eleştiriyorsak sadece “meslek” tanımında eleştirebiliriz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X