Öğretmenle iletişimimiz iyi değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar,

Sorunum öğretmenle. Oğlum özel bir okulun anaokulunda. Öğretmeni çocuklara karşı çok sevecen, iyi yani çocuklara yaklaşımı ile ilgili bir problemim yok.

Ancak velilerle iletişiminin problemli olduğunu düşünüyorum. Kaprisli özel okul velilerinden değilim, öğretmeni sene başından beri birkaç kere aramışımdır, sürekli rahatsız etmem. Bir konuda mesaj atarım ödevle ilgili vs, bazen dönmez bazen de ters cevap verir. Kendi hatası için bile kusura bakmayın demek yerine sizi suçluyor. Böyle sürekli ters davrandığı için ben de soğuk ve ters konuşuyorum ama içimde kaldı yani, hep güleryüzlü başlattım mesajları, konuşmaları vs ama son zamanlar bu ne tavır anlamadım. İlk başlarda fazla iyi niyetli mi gördü beni ondan mı yapıyor yoksa biraz benim de bu konuyu başka yerlere taşımam mı lazım bilmiyorum.

Diğer velilere karşı nasıl bilmiyorum ama ben rahatsızım bu durumdan. Acaba öğretmenle konuşsam mı ki onu da istemiyorum. Yakın bir yerde devlet anaokuluna mı devam etsek ya da sınıf mı değiştirsem bilmiyorum.. Bana kalsa okul değiştireceğim. Çok canımı sıkıyo bu durum. Hiçbir şey bilmiyorum kısacası. Hem bir sürü para döküyorum hem stres oluyorum, normalde asla katlanmam böyle bişeye ama oğluma tavrı değişmesin diye susuyorum. Ne yapmalıyım?
Yorumları anlamadım. Küçük çocuk sistematik şiddet görüyor ve veli öğretmenle görüşmesin öyle mi? Kurbanlık koyun gibi çocuğu yollayalım üstüne dünyanın parasını verelim. Tamam özel okul öğretmenleri düşük ücretler alıyorlar fakat ortada şiddet varsa bunu da çözüme kavuşturmayacaksa hiç yapmasın o mesleği.
Ben de benzer sorun yaşadım ve evet öğretmenin tavrı çocuğuma değişti. Çünkü karşıdaki de müşteri. Çocuklarının şiddet eğilimini bildiklerinden kadını hediyeye boğmuşlardı. Üstelik bunu yapan veli de eşi memur kendi öğretmen.
Ortaokula kadar göndermeyi düşünüyorduk fakat bu sene devlete gönderdim. Şimdiki öğretmenimiz işinin ehli, zorbalığa asla müsade etmiyor. Bir sorun olduğunda çocuğumdan evvel kendisi arayıp, bildirip, çözüyor.

Bir de minik hatırlatma bunlar sizin sözleriniz:

‘Okul nasıl ki benden yıllık ücreti şak diye tek çekim alıyorsa, çocukların spor kıyafetinden bornozundan tutun, okuldaki dandirik kırtasiye kitap setlerine dünya para alıyorsa, bunu zorunlu tutuyorsa tabi ki oraya bi ticarethane gözüyle bakarım. Aldığım hizmete bakarım önce. Kimsenin de tafrasını çekmemem para veriyorum evet!’

Üstünüze zorla oturtmaya çalıştığınız bu yapay ve zorlama karakter bas bas bağırıyor ben buraya ait değilim diye.

Neyse daha yazmayı düşünmüyorum. Size hayatınızda bol şans zira bu kafa yapısıyla ileride yaşayacağınız zor günleriniz için çok ihtiyacınız olacak.
Bunda sorun ne ben de bunu anlamadım? Para veriyorum ama öğretmen benim kaprisimi çekmeli mi demişim yoksa ben mi onun kaprisini çekemem demişim. Önce çocuğumun aldığı eğitime sonra veliyle yani benimle olan iletişime bakarım. Burda herkes nasıl anlamak istiyorsa öyle anlıyor, siz de yazmayın artık uzamasın daha fazla, konuyu yeterince saptırdınız

Valla bı yaptırım gelmeli. Bence rezalet bir durum. Veliler mıymıy mıçmıç. İyiki öğretmen değilim baya telefon fobim olurdu. Tapudaki memuru arıyorlar mı mesela mesaisi bitince. Akşam eşin çocuk oturuyorsun pat mesaj. Sabah ders arası telefona bakayım diyorsun pat veliden mesaj. Müsait olunca konusalım vs zaten çok emrivaki. İlla aramak zorundasın sanki. Cidde birşey varsa git okula öğretmeni gör konuş. Problem çözülmedi mı git müdüre. Zaten böyle olsa bu telefon olayının yüzde sekseni biter. Telefon elinde herkes relax. Bir ara bı mesaj dolasıyordu yeni tayın olan öğretmene hocam bı resmini at seni merak ettik diye mesaj atılmıştı. Gel de çıldırma bu ne sınır bilmezliktir arkadaş. Ayrıca başka bir uygulamadan mesaj vs belki olabilir gmail vs. Ama telefon numarasının verilmesi de doğru değil. Watsap durumu yapıyorsun veli görüyor. Durumu bazı kişilerle paylaş desen rehberde 500 kişi vardır neyi ayıklayacaksın. Çevrimici olmanı vs görüyor mesela. Giriyor ama yazmadı cevap bile diyorlardır. Baya sınır ihlali bence. Ciddi manada el atılmalı

Param da param. Sezercikteki binicem üstüne vurucam kırbacı diyen oğlan gibi olmuşsunuz. Görgü bilmez
Kendi velilerine söyleyemediğini gelip bana söylüyor burda, ben görgü bilmezsem sen de eziksin demek ki…

Yorumları anlamadım. Küçük çocuk sistematik şiddet görüyor ve veli öğretmenle görüşmesin öyle mi? Kurbanlık koyun gibi çocuğu yollayalım üstüne dünyanın parasını verelim. Tamam özel okul öğretmenleri düşük ücretler alıyorlar fakat ortada şiddet varsa bunu da çözüme kavuşturmayacaksa hiç yapmasın o mesleği.
Ben de benzer sorun yaşadım ve evet öğretmenin tavrı çocuğuma değişti. Çünkü karşıdaki de müşteri. Çocuklarının şiddet eğilimini bildiklerinden kadını hediyeye boğmuşlardı. Üstelik bunu yapan veli de eşi memur kendi öğretmen.
Ortaokula kadar göndermeyi düşünüyorduk fakat bu sene devlete gönderdim. Şimdiki öğretmenimiz işinin ehli, zorbalığa asla müsade etmiyor. Bir sorun olduğunda çocuğumdan evvel kendisi arayıp, bildirip, çözüyor.
Yorumların çoğunu ben de anlamadım, öğretmene bişey sormayacakmışım, aramayacakmışım. Kafalar bi dünya. Tabi ki çocuğumun alacağı eğitim, daha az mevcutlu sınıf, bi problem olduğunda daha çabuk çözülebilmesi için özel okula gönderiyoruz.
Siz öğretmenle mi konuşmuştunuz durumu yönetimle mi? Ondan sonra mı tavrı değişti?

Alınmayın ama öğretmenle iletişim kurarken mesajda yada konuşurken, burada olduğu gibi, bu şekilde cevaplar veriyorsaniz, öğretmenin ters ters konuşmasi çok normal. Çünkü rahatsız edici, kibirli bir tavrınız var. Bu şekilde haklıyken bile haksız duruma düşebilirsiniz.
+ Şiddet konusunu yüz yüze konuşun lütfen, bu önemli bir konu.
Çocuk memnun ise öğretmenini seviyorsa, szinle olan iletişimine takılmayın. Kayıp eşya konusunda ögretmenin söylemleri bana gayet normal geldi. Çözüm üretmedi demişsiniz ama salak değil herhalde o da gerekli yerlere bakmış ve ilgilileri haberdar etmiştir. O kadar öğrenciyle uğraşmak kolay değil.

Alınmayın ama öğretmenle iletişim kurarken mesajda yada konuşurken, burada olduğu gibi, bu şekilde cevaplar veriyorsaniz, öğretmenin ters ters konuşmasi çok normal. Çünkü rahatsız edici, kibirli bir tavrınız var. Bu şekilde haklıyken bile haksız duruma düşebilirsiniz.
Çocuk memnun ise öğretmenini seviyorsa, szinle olan iletişimine takılmayın. Kayıp eşya konusunda ögretmenin söylemleri bana gayet normal geldi. Çözüm üretmedi demişsiniz ama salak değil herhalde o da gerekli yerlere bakmış ve ilgilileri haberdar etmiştir. O kadar öğrenciyle uğraşmak kolay değil.
Alınmıyorum, çok güzel ifade etmişsiniz teşekkür ediyorum. Ama dalga geçilmesine, defalarca belirtmeme rağmen farklı yerlere çekilmesine tahammülüm yok. Öğretmene saygısız davranmadığımı, sürekli aramadığımı belirtmeme rağmen konu hemen oralara çekildi. Öğretmenlerin haklarının alınmadığına kadar da gitti yani bunun sorumlusu veliler mi sadece?

Gerçekten öğretmenle mi konuşmam iyi olur, yönetimle mi ne yapmam gerek bilmediğim için açmıştım konuyu. Oğlum öğretmeninden memnun, kayıp eşyalar konusuyla ilgili hemen beni aramasından hoşlanmıyorum, çünkü çözüm de üretemiyor, yani kalem, defter, suluk kaybolur bunlar çok yaşanacak biliyorum önemi yok ama ayakkabılar kayıp daha düzgün bakmadan beni arıyor yani ben nerden bilebilirim? Muhtemelen önemi yok yenisini alırız dememi bekliyor ama kusura bakmasın. Bana dese ki kayıp odamız var gelin bakin gidip ben kendim de bakarım yani ama sadece yok bulamıyoruz diyor. Yani iletişimi sıkıntılı anlatabildim mi?

Valla bı yaptırım gelmeli. Bence rezalet bir durum. Veliler mıymıy mıçmıç. İyiki öğretmen değilim baya telefon fobim olurdu. Tapudaki memuru arıyorlar mı mesela mesaisi bitince. Akşam eşin çocuk oturuyorsun pat mesaj. Sabah ders arası telefona bakayım diyorsun pat veliden mesaj. Müsait olunca konusalım vs zaten çok emrivaki. İlla aramak zorundasın sanki. Cidde birşey varsa git okula öğretmeni gör konuş. Problem çözülmedi mı git müdüre. Zaten böyle olsa bu telefon olayının yüzde sekseni biter. Telefon elinde herkes relax. Bir ara bı mesaj dolasıyordu yeni tayın olan öğretmene hocam bı resmini at seni merak ettik diye mesaj atılmıştı. Gel de çıldırma bu ne sınır bilmezliktir arkadaş. Ayrıca başka bir uygulamadan mesaj vs belki olabilir gmail vs. Ama telefon numarasının verilmesi de doğru değil. Watsap durumu yapıyorsun veli görüyor. Durumu bazı kişilerle paylaş desen rehberde 500 kişi vardır neyi ayıklayacaksın. Çevrimici olmanı vs görüyor mesela. Giriyor ama yazmadı cevap bile diyorlardır. Baya sınır ihlali bence. Ciddi manada el atılmalı
Okula gelin diyorum gelemem işim var diyorlar, veli toplantısına bile gelmiyorlar ama mesajla gece yarısı selam yazmayı biliyorlar, cehalet çok kötü bişey gerçekten...

Alınmıyorum, çok güzel ifade etmişsiniz teşekkür ediyorum. Ama dalga geçilmesine, defalarca belirtmeme rağmen farklı yerlere çekilmesine tahammülüm yok. Öğretmene saygısız davranmadığımı, sürekli aramadığımı belirtmeme rağmen konu hemen oralara çekildi. Öğretmenlerin haklarının alınmadığına kadar da gitti yani bunun sorumlusu veliler mi sadece?

Gerçekten öğretmenle mi konuşmam iyi olur, yönetimle mi ne yapmam gerek bilmediğim için açmıştım konuyu. Oğlum öğretmeninden memnun, kayıp eşyalar konusuyla ilgili hemen beni aramasından hoşlanmıyorum, çünkü çözüm de üretemiyor, yani kalem, defter, suluk kaybolur bunlar çok yaşanacak biliyorum önemi yok ama ayakkabılar kayıp daha düzgün bakmadan beni arıyor yani ben nerden bilebilirim? Muhtemelen önemi yok yenisini alırız dememi bekliyor ama kusura bakmasın. Bana dese ki kayıp odamız var gelin bakin gidip ben kendim de bakarım yani ama sadece yok bulamıyoruz diyor. Yani iletişimi sıkıntılı anlatabildim mi?
Öğretmen sizin çocuğunuzun kayıp eşyasını aramak ve bulmak zorunda değil, istekleriniz çok tuhaf , bir öğretmen olarak asla bu tarz veliyi hoş karşılamam, ben genelde bir defa arama yaparım baktım bulamıyorum aileye bilgi veririm, işi gücü bırakıp sadece sizin çocuğunuzla uğraşacak hali yok , resmen öğretmeni aşsağılıyorsunuz, o sınıfta sadece sizin çocuğunuz yok , o öğretmenin akşama kadar kafası şişiyor, yoruluyor ve birsürü öğrenci var , dünya sadece sizin ve çocuğunuzun etrafında dönmüyor , aşırı kibirli ve egolu geldiniz, para veriyorsunuz diye baya baya öğretmeni satın aldığınızı sanıyorsunuz, öğretmen de sizle muhatap olmayarak zaten cevabını vermiş ama siz anlamışsınız...

Bir de minik hatırlatma bunlar sizin sözleriniz:

‘Okul nasıl ki benden yıllık ücreti şak diye tek çekim alıyorsa, çocukların spor kıyafetinden bornozundan tutun, okuldaki dandirik kırtasiye kitap setlerine dünya para alıyorsa, bunu zorunlu tutuyorsa tabi ki oraya bi ticarethane gözüyle bakarım. Aldığım hizmete bakarım önce. Kimsenin de tafrasını çekmemem para veriyorum evet!’

Üstünüze zorla oturtmaya çalıştığınız bu yapay ve zorlama karakter bas bas bağırıyor ben buraya ait değilim diye.

Neyse daha yazmayı düşünmüyorum. Size hayatınızda bol şans zira bu kafa yapısıyla ileride yaşayacağınız zor günleriniz için çok ihtiyacınız olacak.
Konu sahibi Öğretmeni de satın almış, şaka gibi 😅 ben olsam çok pis bozarım böyle veliyi , tüm parayı öğretmen alıyor sanki , o öğretmen hakkettiği parayı bile almiyordur ki buna eminim , özellerin hali ortada , öğretmene kuş kadar maaş veriyorlar ve de birsürü iş yükü , çevremde örnekleri var , parasıyla herşeyi, herkesi satın aldığını sanan hiçbir insana saygım yok , bu tarz veliyi de kâle almam ki zaten öğretmen de muhatap olmuyormuş...

Parayı bulsanız siz onlardan beter olursunuz, sizdeki de öyle bi avamlık.
Aşırı kibirli ve egolusunuz bu size ve çocuğunuza kaybettirir hep, çocuğunuz da sizin kopyanız ve aynanızdır, bu şekilde devam ederseniz hep dışlanacaksınız ve asla saygı duyulup sevilmeyeceksiniz, böyle kibirli insanlar kaybetmeye mahkum , yetiştirdikleri çocuklar da tıpkı kendileri gibi oluyorlar maalesef , yazık...

İyi ki öğretmen olmamışım yahu, ben sabredemem.
Her gün böyle velilerle uğraşılır mı ya😂
Arkadaşlar, yapın grev kalsın bir bebelerimiz evde 2 hafta da görelim ak koyun kara koyunu😂
Benim komşum da her tatilde isyan ediyordu çocuklar evde diye , kendileri 2 çocuğuna tahammül edemez ama koca bir sınıfla uğraşan Öğretmeni de beğenmezler nedense, öğretmenliği ne sanıyorlar acaba, bakıcılık falan mı 😅

Üslubu berbat ve çok kaba , zaten öğretmen de mesafe koymuş rahatsız olduğundan dolayı...

Aksine çok çok az yazarım okula gidemediğimizde ya da ödevleriyle ilgili onu da sabahtan yazarım zaten, hiç mesai saatleri dışında rahatsız etmiyorum ama bana bariz tepkili cevaplar veriyor. Birkaç kere aramam gerekti onda da öncesinde yazmıştım müsait olunca şu konuyla ilgili görüşebilir miyiz diye, onu bile düşünüyorum yani. Neden böyle çözemedim
Çünkü o kadar kibirlisiniz ki öğretmen bunu hissetmiş ve de sizden gıcık almış, yorumlarınızı ve üslubunuzu görünce öğretmene hak verdim ...

Hanımefendi öğretmenle ilgili başka bir konu daha açmışsınız ve o konunuzda eşinizin de size arama diyen kızdığını söylemişsiniz.Siz de ayda 30 bin veriyor tabi ki ilgi bekleyeceğim demişsiniz
Kadın aşırı sorunlu ama farkında bile değil...

Tersliyor diyorum hala gülücüklü mesaj atmışsınız da bilmem ne gibi yorumlar yapıyorsunuz. Sınıfta olan bir durumu önce tabi ki öğretmenle görüşürüm, müdüre bu durum çözülmezse giderim. Garip olan ne, bence direk müdüre gitmek garip. Son durumda öğretmenin tavrı böyle siz olsanız ne yaparsınız diye akıl almak için konu açtım.
Öğretmen de çok soğuk mizaçlı olabilir fakat tersleme yapamaz. Benim kızımda devlet anaokulunda ogretmenimiz beni istediğiniz hergun arayabilir özel olarak görüşmek isteyebilirsiniz diye toplantıda belirtti akşam 8 e kadar . Ogretmnin mesaiside saat 12, 30 bitiyor. Çocukları hergun yardimcisiyla beraber kendi teslim eder. Kızım okula gelemediginde msjla bilgi veririm, kendisi teşekkür eder , kendisi 14 yıllık öğretmen.

Eva Nevalar dolmuş burası yine😂
Üzgünüm ama hiçbir zaman siz gibi düşünenleri anlayamayacağım.
Çocuklarımız bizim için biricik, öğretmen için değil.
Dolayısıyla çocukla alakalı bir durum olursa haber vermekle yükümlü, bir de kendi saatlerinde görevini içtenlikle yapmakla.
Sizinle muhteşem bir ilişki kurmak zorunda değil.
En sevdiğim öğretmenimiz ana sınıfı öğretmenimdi, ilk tanışmada ‘ben çocuklarınızdan mesulüm, sizden değil, okul bittiği anda beni şu olmuş bu olmuş yemek yedi mi, terlemiş, arkadaşı kalemini almış vs diye aramayın, sürekli bir davranış tekrarlanıyorsa ve çocuğunuzun duyguları inciniyorsa yeri pdr dir, ben adaleti sağlamakla bir çocukla özel olarak ilgilenmek ikileminde kalmam’ diye uyarmıştı.
Aslan hocam canım hocam ya🥰
Böyle bir tavrı ancak sınıfa yüzde yüz hakim, o kadar çocuk arasında hiç bir problem yaşanmayacağının garantisini verecek bir öğretmen gösterebilir. O da pek mümkün olmuyor. Bir sorunla karşılaşınca müdüre gidince de neden önce bana gelmediniz olur. Tabi sizin öğretmeninizi bilmiyorum belki kusursuz bir öğretmendir ve problemsiz bir yıl geçirmiştir çocuklar. Ama yine de bir öğretmenin iletişim kapılarını tamamen kapatması bana normal gelmiyor. Benim kızım da şuan anaokuna gidiyor ve öğretmeni iletişime çok açık bir kadın. hiç de kadını rahatsız etmem incik cincik şeyler için. Ama bir problem olduğunda öğretmenin benim sorunumu dinleyeceğini bilmek, çözüm için uğraşacağını bilmek bile yeterli geliyor.

Merhabalar,

Sorunum öğretmenle. Oğlum özel bir okulun anaokulunda. Öğretmeni çocuklara karşı çok sevecen, iyi yani çocuklara yaklaşımı ile ilgili bir problemim yok.

Ancak velilerle iletişiminin problemli olduğunu düşünüyorum. Kaprisli özel okul velilerinden değilim, öğretmeni sene başından beri birkaç kere aramışımdır, sürekli rahatsız etmem. Bir konuda mesaj atarım ödevle ilgili vs, bazen dönmez bazen de ters cevap verir. Kendi hatası için bile kusura bakmayın demek yerine sizi suçluyor. Böyle sürekli ters davrandığı için ben de soğuk ve ters konuşuyorum ama içimde kaldı yani, hep güleryüzlü başlattım mesajları, konuşmaları vs ama son zamanlar bu ne tavır anlamadım. İlk başlarda fazla iyi niyetli mi gördü beni ondan mı yapıyor yoksa biraz benim de bu konuyu başka yerlere taşımam mı lazım bilmiyorum.

Diğer velilere karşı nasıl bilmiyorum ama ben rahatsızım bu durumdan. Acaba öğretmenle konuşsam mı ki onu da istemiyorum. Yakın bir yerde devlet anaokuluna mı devam etsek ya da sınıf mı değiştirsem bilmiyorum.. Bana kalsa okul değiştireceğim. Çok canımı sıkıyo bu durum. Hiçbir şey bilmiyorum kısacası. Hem bir sürü para döküyorum hem stres oluyorum, normalde asla katlanmam böyle bişeye ama oğluma tavrı değişmesin diye susuyorum. Ne yapmalıyım?
Belki insanlar beni eleştirecek ama ben özel okullarda şunu gözlemledim (devlet için geçerli değil) kimin velisi sorunluysa o veliye daha hassas davranılıyor. Kimin velisi anlayışlıysa he nasılsa anlayışlı diye çokta takılmıyor. Biraz sorunlu veli olmak lazım sonucu çıkardım malesef ki
Not: iki farklı anaokulunda çalışma fırsatı buldum. Tamamen yönetimi gözlemlememden çıkarttığım sonuç bu bu arada 🙃🤦🏻‍♀️

Konu sahibinin yazdıklarını okuyun anlarsınız beni.
Parayla eğitim tartılıyor hanfendi,bilfenin verdiği eğitimle başka bir yerde devletin verdiği eğitim bir mi ? Değil.Üzgünüm hayatın gerçekleri bunlar.
Evet parayı verdiysem devletten büyük bir farkılık beklerim,farklılık beklemeseydim devlete yazdırırdım.Bu kadar insan parayı gökte buluyor demek ki ? Bedava okul varken neden özele yazdırıyolar sizce ? Bir düşünün derim.
Özel okul sahibinin sevdiği için midir yatırım mıdır orasını bilemeyiz.Büyük bir kısmınıda tabi ki
işi kuran ve milyonlarını ortaya seren kişi alacak.O zaman patronunuza söyleyin çalışıyorsanız tabi,büyük bir kısmını siz alacak değilsiniz deyin😂 sonra patronunuzun cevabını buraya yazın,çünkü ben az çok tahmin ediyorum ne olduğunu.Hak her yerde yeniyor buda acı bir gerçek daha.Ben de sağlıkçıyım mesela,öğretmenlik mesleğinden çok daha kutsal bir mesleğe sahip olduğumu düşünüyorum.Sağlıktada fazla hak yeniyor,ben ne yaptım ? İşten çıktım ve çalışmıyorum.Hak ve sömürülülme varsa ya katlanacaksınız ya da çıkacaksınız bu kadar basit.Ben olsam çıkarım.Kusura bakmayın okul sahibi belki dünyanın kredisini çekti o işi kurmak için eeee ? En fazla hak onda olmamalı yani öyle mi ? İyiymiş kafa yapınız.Hepiniz bence patronlarınızla konuşun bu konuyu.
Bu kadar sermaye hayranı olup işten çıkmanız yerinde olmamış. Adam o kadar sermaye koymuş alacak hakkını siz de 3 kuruşa devam etseydiniz keşke . Bir yandan hak yeniyor çalışmadım diyorsunuz bir yandan da tabi ki patron alacak diyorsunuz. Bir okuyun yazdıklarınızı. Herkes sizin gibi çalışmasa (!) da hayatı devam ettiremeyebilir. Mecburen çalışabilir .kaldı ki mecbur olmasa dahi belli sınırlarda hak talep edilir. Burada bahsedilen sömürü asgari ücretle yüksek saatlerde çalıştırılan öğretmenler. Üzerine meslek tanımlarında olmayan görevler (!) beklenmesi... Şunu patron güzellemesiyle meşrulaştırmayın. Kimse patron kazancının yarısını versin demiyor. İnsani bir maaş verse korkmayın fakir olmaz. Yine ennnnn çok o alır.

Hayır eğitim parayla da tartılmaz. Konu sahibinin yazdıklarına bakın tartılıyor demişsiniz. Onun yazdıklarundaki beklenti öğretmenlikte mi ilgili siz bir daha düşünün? Para verdim bunu da yapacak bakış açınız varsa en başa döneriz. Eğitim böyle bir şey değil .

Öğretmen değilim. Asgari ücretle çalışmıyorum, asgari ücretle çalıştırtmıyorum da . Bu sizin için yeterli oldu mu?

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X