- 4 Ekim 2012
- 16.123
- 31.492
-
- Konu Sahibi Ask-I Zuleyha
Hah işte böyle biz yapamadık çocuğumuz yapsın, biz görmedik çocuğumuz görsün diye diye pelinsular berkecanlar sardı ortalığı. İşte siz bile bu zor şartlarda kendinizi yetiştirebildiyseniz çocuklarınız da yetişir Allahın izniyle abartmayın. El kadar bebe özelden devlete geçti diye özgüveni karizması sarsılmaz. Okulda kuracağı iletişimden, akran etkileşiminden daha önemli bir şey yok bu yaşlarda. Ha öbür sene Harvard’a gidecek direkt diyorsanız onu bilememYa bakin size şöyle izah edeyim ben yurtan evlatlık alınmış bir anneyim eşim madee baglimisi bir babanın sidetine maruz kalmış bir baba evet biz cebimizde kuruş para bulamazken en iyi en güzel sartlarda büyütmeye çaba gosterdik herkes içinde evladı kendine kıymetlidir ama bizim şu özel durumlarimizdan dolayı fazla bir duskunlugumuz var çocuklarımıza karsi
Ne alaka ortaokul lise çocuğumu bu ne anlar özel devletHerkese Merhaba Hanımlar Bilmiyorum içim Okadar sıkıldıki sizlerle Paylaşmak istedim. Benim Dünyalar güzeli İkiz kızlarım var. Geçen sene anaokuluna başladılar ilk 1 hafta evime cok yakın olan devlet okuluna kayıtlarını yaptırdık oryantasyon sürecimizde okula uyum sağlayamadı kızlarımdan biri öğretmenine annemi ararmisin annemi istiyorum dediğinde öğretmen sürekli aradım gelicek, falan diye yalan söylüyormuş Kızım sürekli rahatsız oldu öğretmenin davranışından anne sen bize yalan söylemek iyi bişey değil ne olursa olsun doğruyu söylememiz lazım diyosun ama öğretmenimiz yalan söylüyor seni aradığıni söylüyor ama aslında aramamis şöyle davrandı böyle kızdı derken çocuk okula gitmek istemeyen sürekli ağlayan her okula bıraktığımız da sorunlu bı çocuk oldu 1 hafta sürecinde 1 hafta sonra özel okula almak zorunda kaldık. Anaokulunu özel okulda tamamladılar ama gel gelimki şuan bizim özel okula gönderecek durumumuz yok okulların açılmasına da çok kısa bir süre kaldı devlet okuluna nasıl adepte olurlar bilemiyorum çocuklara bu durumu nasıl anlatırım bilmiyorum Bana yardımcı olursanız sevinirim nasıl citamizi aşağı cekecegimizle alakalı şimdiden herkese teşekkürler
Eksik olanları duzelteyim izninizle.Yonetmelik gereği sınıf kapilarimiz duvara kilit ile sabitlenir.yani teneffüs oldu kapı açıldı öğretmen gelene kadar açık ve duvara sabittir.ogretmen anahtarıyla kiliti açıp kapıyı kapatır.Camlarimizda giriş kat olmak üzere çocuk kiliti ve korkuluk vardır .Cam konusunda hiç sıkıntı yaşamadık.Merdivenlerle file germesi bütün okullarda mecburi .Merdiven boşluğuna bir şey atma mümkün değildir.Sanki devlet okulu değil Survivor olarak anlatmışsınız.Konu sahibi öğretmen endişesi taşısa anlayacağım .Türkiye'nin pek çok farklı il ilçe ve okulunda çalıştım.Bununla bere er özel okullar hakkında da bilgi sahibiyiz.Cocugun eğitimi sosyal etkinlertle tek basına sağlanmaz.Cogu özel okul veliye müşteri olarak bakar.Ben her öğrenci farklı yolla da olsa öğrenmeli bu cocukar geleceğim diye bakıyorum.Artik şu okullarimizi kotulemeyelimDevlet okulu ile özel okul arasında elbette imkan farklılıkları var. Temizlik,güvenlik konularında da uçurumlar var. Siz çocukları tuvalete gittiklerinde her yere dokunmamaları konusunda eğitmelisiniz. El yıkama yerlerini gidin görün,çocuklar için yapılmamış olabilir,aşırı yüksek olabilir. Tuvaletlerde sabun ve tuvalet kağıdı olmayabilir,bunlar için tedbir alın. Çantalarına bu malzemelerden koyun,onları almadan girmemesini tembihleyin.
Sınıf kapıları devlet okulunda sabitlenmeyebilir ders aralarında,aniden çocuklar çarpar,yaralanmalar olabilir. Kapılardan geçerken dikkatli olmalarını söyleyin. Merdivenlerden iner çıkarken dikkatli olsunlar,gidiş yönüne ters girmesinler mesela.
Pencereleri kesinlikle açmasınlar,açık pencere önünde durmasınlar,Allah korusun.
Okul kapısından habersiz asla çıkıp gitmesinler,okul otoparkında asla oyun oynamasınlar,arabaların arasında saklambaç hele kesinlikle. Otoparkta otomatik kapı varsa yaklaşmasınlar bile.
Bana göre en büyük sıkıntılar bunlar. Ben öğretmen değilim,öğretmen çocuğuyum,öğretmen torunuyum. Bunlar ülkemizde asla düzeltilememiş ve düzeltilemeyecek sıkıntılar. Öğretmenin kalitesi özele veya devlete göre değişmez ,kötü öğretmen devlette de var özelde de, ama güvenlik,sağlık gibi durumlarda aradaki farkı herkes bilir,bilmeli ve çocuğunu da ona göre göndermeli. Çocuğu bu durumlara hazırlamanız inanın drama dersinden piyano dersinden çok daha önemlidir. Canı acımasın,canı sağ olsun varsın piyano da çalmayıversin.
Sizi anlıyorum ama sizin kıyamadığınız çocuklara gün geliyor hayat kıyıyor. başta devlet okulundan 1 haftada almakla o çocuğa yanlış bi mesaj vermişsiniz. Oryantasyon süreci yani tamamen alışma süreci aslında 8 haftadır devlet veya özel farketmez. Yalan söylememek, hayvanları korumak, akıllı ve merhametli olmak gibi konularda telkinlerde bulunurken zorluklarla pes etmeden başa çıkma becerisi kazandırmayı es geçmeyin derim çünkü bu çağda onlara en gerekli olan beceriler bunlar olacak...İkizinden hiç bahsetmemişsiniz o nasıl tepkiler vermişti devlet okulunun ilk haftasında ? Bazen sürekli ama sürekli yalan söylemek çok kötü annecim, ama vurmak çok kötü annecim, paylaşmamak çok kötü annecim diye habire telkinle büyütülen çocukların bu tür şeylere maruz kaldıklarında inanılmaz şok olduklarını ve dünyalarının yıkıldığını gözlemliyorum. Tabi ki öğretmeliyiz ama tabu gibi değil. Aynı yaşta kızım var (5 yaş 8 ay) , söylenen yalanları -biz de dahil- anlıyor ve gülerek beni kandıramazsııııııın diyor bence yalanı idrak edip gerekli tepkiyi koymak daha önemli bi zihin becerisi. Evet sen yalan söylüyorsun ve bunun farkındayım demesi yeterliydi, eve geldiğinde de bulunduğunuz şartları para konusuna hiç girmeden (bu yaşta somut dönemde oldukları ve parayı tam anlamadıkları için başka korkuları tetikleyebilirsiniz) hayatımızda istemesek bile bazen böyle değişikliklerin olabileceğini, yeni okulunda yeni arkadaşları olacağını, ayrılık kaygısı okul kaygısı ile kitaplar sipariş vermenizi , ikizinin de yanında olduğu için çok şanslı olduğunu vs. vurgulayabilirsiniz. İyi kalpli ve zorluklar yaşamış bir insana benziyorsunuz, çocuklar annelerini babalarını taklit eder aynalar. Kendiniz gibi hassas ve iyi kalpli çocuklar yetiştirin elbet ama kantarın ucunu kaçırmadan dünya çok berbat bi yer haline gelmeye başladı çünkü...Herkese Merhaba Hanımlar Bilmiyorum içim Okadar sıkıldıki sizlerle Paylaşmak istedim. Benim Dünyalar güzeli İkiz kızlarım var. Geçen sene anaokuluna başladılar ilk 1 hafta evime cok yakın olan devlet okuluna kayıtlarını yaptırdık oryantasyon sürecimizde okula uyum sağlayamadı kızlarımdan biri öğretmenine annemi ararmisin annemi istiyorum dediğinde öğretmen sürekli aradım gelicek, falan diye yalan söylüyormuş Kızım sürekli rahatsız oldu öğretmenin davranışından anne sen bize yalan söylemek iyi bişey değil ne olursa olsun doğruyu söylememiz lazım diyosun ama öğretmenimiz yalan söylüyor seni aradığıni söylüyor ama aslında aramamis şöyle davrandı böyle kızdı derken çocuk okula gitmek istemeyen sürekli ağlayan her okula bıraktığımız da sorunlu bı çocuk oldu 1 hafta sürecinde 1 hafta sonra özel okula almak zorunda kaldık. Anaokulunu özel okulda tamamladılar ama gel gelimki şuan bizim özel okula gönderecek durumumuz yok okulların açılmasına da çok kısa bir süre kaldı devlet okuluna nasıl adepte olurlar bilemiyorum çocuklara bu durumu nasıl anlatırım bilmiyorum Bana yardımcı olursanız sevinirim nasıl citamizi aşağı cekecegimizle alakalı şimdiden herkese teşekkürler
Birine iphone verip villada oturtup bi sure sonra iphoneu alip xiomi verip gecekonduda oturacaksin derseniz o kisi bocalar tabi
Hemen alip ozel okula vermekle hata yapmissiniz
Devletteki ogretmen nasil hep sizi arayabilir ki? Siz demeliydiniz cocuklariniza "orasi bi okul herkes sizin gibi yeni basladi alismak biraz zaman alacak. Ogretmen siz aramayin diye aradim demis ama ona da mudur izin vermez ki arasin. Hem saat dolunca ben sizi gelip alicam" gibi gibi aciklamalarda bulunmaliydiniz
simdi o cocuklar hep kolaya kacacak
1. Sınıftan alışmaları iyi olur. Hafta sonu ne kursu istiyorlarsa götürebilirsiniz.Galiba biraz duygusal ve derin düşüncelerinize en vazgeçme zamanımız geldi bizimde çok sağolun etkili bir yaklaşım oldu benim icin
Yani ogretmenin kisiligini bilmiyoruz ama ben genel olarak baktimİşte okuldaki öğretmen demeliydi aslında anneni arayamam okuldaydız.
Yine de bu durum öğretmenle konuşarak çözülebilirdi bu kadarcık şeyde okul değiştirmek yanlış olmuş imkanlar kısıtlıysa.
Okulda çalışan komsum vardı kızım birgün dersten çıkmış tuvallete gidicem diye komsunun yanına inmiş annemi ara gelsin demiş kadın beni aradıginda kızın çok agliyo ama sakın benden duyduğunu söyleme dedi bende çıktım gittim size yemin ederim sınıfın kapısının önünde durdum nasıl bagiriyo küçücük çocuğa burası okul burda ağlayamasın anneni aradık isterse gelicek gibi şeyler söylüyordu Ben değil inanın benden sonraki velilerin hepsiyle aynı sorunlari yaşadı çok sınırlı bir öğretmendi ve okul öncesi için bazı çocuklarda okulu fobiye dönüştürdüBağırıp kızlığını ne şekilde öğrendiniz, teyit ettiniz ?
Gelcekten konu benim içinde bu amma çocuk için bakış açısından yazıp degrendirmek istedim bende sizile aynı fikirdeyim zaten ne yapicak piyonuyu dramayi falan onlar için eylenceydi citadan kastimda buydu ama yanlış anlaşıldımDevlet okulu ile özel okul arasında elbette imkan farklılıkları var. Temizlik,güvenlik konularında da uçurumlar var. Siz çocukları tuvalete gittiklerinde her yere dokunmamaları konusunda eğitmelisiniz. El yıkama yerlerini gidin görün,çocuklar için yapılmamış olabilir,aşırı yüksek olabilir. Tuvaletlerde sabun ve tuvalet kağıdı olmayabilir,bunlar için tedbir alın. Çantalarına bu malzemelerden koyun,onları almadan girmemesini tembihleyin.
Sınıf kapıları devlet okulunda sabitlenmeyebilir ders aralarında,aniden çocuklar çarpar,yaralanmalar olabilir. Kapılardan geçerken dikkatli olmalarını söyleyin. Merdivenlerden iner çıkarken dikkatli olsunlar,gidiş yönüne ters girmesinler mesela.
Pencereleri kesinlikle açmasınlar,açık pencere önünde durmasınlar,Allah korusun.
Okul kapısından habersiz asla çıkıp gitmesinler,okul otoparkında asla oyun oynamasınlar,arabaların arasında saklambaç hele kesinlikle. Otoparkta otomatik kapı varsa yaklaşmasınlar bile.
Bana göre en büyük sıkıntılar bunlar. Ben öğretmen değilim,öğretmen çocuğuyum,öğretmen torunuyum. Bunlar ülkemizde asla düzeltilememiş ve düzeltilemeyecek sıkıntılar. Öğretmenin kalitesi özele veya devlete göre değişmez ,kötü öğretmen devlette de var özelde de, ama güvenlik,sağlık gibi durumlarda aradaki farkı herkes bilir,bilmeli ve çocuğunu da ona göre göndermeli. Çocuğu bu durumlara hazırlamanız inanın drama dersinden piyano dersinden çok daha önemlidir. Canı acımasın,canı sağ olsun varsın piyano da çalmayıversin.
Beni ancak siz gibi olanların anlayacağını biliyordum çok teşekürler ediyorum değerli yorumunuz içinBenim de kızım ilkokula gidecek bu sene ve geçen sene özel anaokuluna gitti 3 kuruş maaş aldım çok daha fazlasını onun okuluna verdim kiradayim umarım standardını dusurmem ve böyle gider. Calismasaydim yarım gun olması dolayısıyla devlet okuluna verirdim ancak standartlar çok iyi değil nerden çıkarıyorsunuz devlet okullarının çok iyi olduğunu değil tabi ki. Ha paramız olmaz yine devlet okuluna veririz ama mecburiyet olur bu. Başkentte iyi bir semtte oturuyorum suriyeli öğrenci yok burada, öğretmenler kıdemli ve sirkülasyon yok okullarda ona rağmen söylüyorum.