Özel Okuldan Devlet Okuluna🥺🥺🥺

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet çok haklisiniz bu süreçte de umarım kolay adapte olmak için ellimden geleni yapmaya çalısıcam

Kiraniz egitim ogretim yili boyunc sabit kalacak sanirim..

Yani umarim...kira da olup ozele vermek.bu da yanlis bence
Yapacak bisey yok benim açımdan. Erken kayıtla nispeten uyguna yazdiriyorum.tam zamanlı çalışıyorum ben gelene kadar çocuğa birinin bakması lazım ya bakıcı ya özel okul başka aklıma gelen çözüm yok. Sizde var mi ?

Konu sahibine neden bu kadar yüklenilmiş anlam veremedim?? 1 sene de olsa çocuklar, devlet okulundan daha fazla imkanları olan bir okulda okumuşlar. Ancak devamı gelmeyeceği için anne de çocukların bu durumla başa çıkması için tavsiye ve yüreklendirme beklemiş. Eltiden girip fesatlıktan çıkmışsınız...

Neyse, benim tavsiyem öğretmen ile ilgili olacak. Denk gelen öğretmen içinize sindi ise sürekli diyalog halinde olmaya çalışın (Darlamak şeklinde değil ama). Kendinizi, içinizde bulunduğunuz koşulları, endişe ettiğiniz noktaları kendisiyle paylaşın. Eğer aktif iş hayatınız yoksa "sınıf annesi" olmak için teklif götürebilirsiniz. Böylece bir ayağınız okulda olacağı için kaygı seviyeniz düşecektir. Sınıfları muhtemelen özel okuldan daha kalabalık olacaktır. Bunu da daha çok arkadaş edinme fırsatı olarak çocuklarınıza lanse edebilirsiniz.

Başarılarla dolu bir okul hayatı dilerim.

Beni ancak siz gibi olanların anlayacağını biliyordum çok teşekürler ediyorum değerli yorumunuz için
Hayatım sen de şunu anlamıyorsun standartları düşecek standartları düşmesin diyorsun da senin standartın bu işte. Bak istesen de veremiyorsun özel okula. Demek ki neymiş çocukların çıtası devlet okuluna ancak yetebiliyormuş. Öyle Bi yazmışsın ki sanki holding sahibiydin de battınız şimdi çocuklaı yeni düzene nasıl alıştıracağım derdi gibi. Ama gerçekler öyle değil. Sen Bi özenip heveslenip çıtayı yükseltmişsin ama olmayınca olmuyor işte. Şöyle de bir şey var özel okula zorlar yollarsın belki ama eğer çok iyi Bi özel okulsa ordaki öğrencilerden yine geri kalırlar. Kıyafet çanta markası hatta arabanızın markasına kadar. Burda kullandığın dil itici geldi o yüzden tepki aldın sen de bunu anlayamıyorsun mesela.

Nitelikli ozel okullar disinda mantar gibi tureyen butun ozeller makyajdir.Kanmayin buna.
Ve tekrarliyorum 1.siniftan itibaren cok cok aktiviteli bir egitim ogretim hayal etmeyin.
Ayrica evet ogretmen tamam arayacagim diye gecistirerek dogrusunu yapmis.Ilk hafta uyum haftasinda siz kres veya anaokulu ogretmenlerinin ne haldr olduklarini biliyor musunuz?

Siz benim yazım yanlışlarımı duzeleteceğinize bir insanla nasıl konuşulur kırmadan incitmeden onu öğrenin
Farkında mısınız siz devlet okuluna gidenleri ve öğretmenlerini küçümseyen cümleler kurmuşsunuz. Benim cümlelerim ne ki onların yanında. Ben burda insanların yazım hatalarını arayıp düzeltmiyorum ki bana ne yahu

Gördüğüm kadarıyla siz kendinizi yanlış ifade ediyorsunuz. Bi durun da düşünün ben neler yazmışım diye.

Sunu da ekleyeyim, anasinifi dahil liseye kadar Izmirin iyi sayilabilecek ozel okullarindan birinde okudum.Okulun kendine ait hali sahasi,spor kompleksi,bale salonu,devasa seramik firini olan seramik atolyesi,diger sanat atolyeleri vs hepsi vardi.Evet su anda bu imkanlari saglayan okullar 1 elin parmagini gecmez ve bunlara artik cok buyuk butceler gerekiyor.Eskidendi o ozel okullarin ozel okul oldugu zamanlar.Su anda apartmandan bozma binayi cevirip ozel okul tabelasi kondurup bizleri kandiriyorlar.Sizin yapacaginiz kizlarinizi neye yonlendirmek istiyorsaniz h.sonlarinizi o kurslara goturmeniz gerek belediyelerin vs de olabilir.
Cocuklar 6 yasinda,ne sinifsal ne cevresel ayrim bilirler ve onlar su gibidir nereye koyarsan o kabin seklini alirlar.Siz fazla sorun etmissiniz.Etmeyin.

Ben sonraki yazimda aciklama yapmıştım benim citadan kastım çocuklarin eyelnce anlayisiydi yani orda gördüğü bir çok ders onun için eylenceydi şimdi bı anda sadece eğitim sistemine gecicek
İyi de zaten anaokulu ve ilkokul aynı olmayacak ki…benim kızım özelde şu an ortaokulda..ilkokul da anasınıfındaki gibi sürekli oyun oynayıp eğlenmiyorlar,aksine dil eğitimleri artıp ağırlaşıyo.hafta da 40 saat ingilizce ve ikinci bir yabancı dile başlıyorlar,biz de spor ve diğer etkinlikler cumartesi günü yarım gün okulda oluyor,onu da siz kurslara götürüp katılm sağlayabilirsiniz…özel hiç düşündüğünüz gibi değil yani ilkokulla birlikte oyun ve eğlence yerini eğitime bırakıyo…

Öğretmenlede ara ara konuşun ama ilgili bi anne olduğunuzu anladığında çocuğunuza daha dikkatli yaklaşır
ne münasebet canım hiç bir öğretmen yapmaz bu dediğinizi . ilgili annenin çocuğuna dikkatli davranayım ilgisiz annenin çocuğu kenarda dursun öyle diyecek bir öğretmen bulamazsınız yok öyle bir dünya her bir çocuk ayrı özeldir öğretmen için ve eşit davranır hepsine .

Ayrıca konu sahibi üzgünüm ama o eYlence dediğiniz aktiviteler ana sınıfında kaldı. zaten ilkokula başlayan öğrenciler ana sınıfındaki gibi yoğun programla görmeyecek bu kursları.

öğretmene gelince her annem diye ağlayan çocuğun annesini ararsak yandık sınıf curcunaya döner alışma sürecinde çoğu çocuk ağlar çünkü ilgi çekmek için.
siz her ağladığında annemmm yettim derseniz özgüvensiz sizsiz hiç bir şeyi başaramayan bağımlı çocuklar yetiştirirsiniz.

Ve evet özelin imkanları daha iyi olsa da devlet okulu özel okuldan daha iyidir. özellikle öğretmen konusunda bunun için sayabileceğim çok neden var.

Anladım ben sizi okul değişikliğinden dolayı böyle düşündük ozaman

Teşekkürler ederim sağolun tavsiyenizi dikkate alacağım

Hiç dindar olmayan bir velim çocuğa namaz kıldırmamı bunu takip etmemi istediğini söyledi. Ben de bunu sizler yaparsanız ailecek çocukta etkili olur takdir edersiniz ki sizin 1 çocuğunuz benim yüzlerce öğrencim var dedim. Veliyle konuşunca beni anladı ama

İşte veliler de çocukların ayrılmaz bir parçası

Kız kardeşlerim, kuzenlerim, arkadaşlarım derken hatrı sayılır derecede öğretmen tanıyorum. Kolejde çalışan da var, direk devlette başlayan da, bir süre özelde çalışıp devlete atanan da. Söylemek isterim ki öğretmenlerin kalitesini/meslek sevgisini belirleyen şey atanmış olup olmamaları değildir. Devlette mükemmel öğretmenler olabileceği gibi, yeni mezun kolejde başlamış kendini öğrencileri için paralayan öğretmenler de vardır.
Özel okul mu devlet okulu mu tercihini belirleyen çok fazla kriter var. En basitinden çalışan anneler en iyi ihtimalle 5te çıkar. Ortalama yarım saatte evine gelir. Herkesin çevresinde buna uyum sağlayacak devlet okulu olmayabilir.
Sınıf mevcudu diğer yandan çok önemli bir kriter bana göre. Ben istanbulda 60 kişilik sınıfta okudum. Eşim orta büyüklükteki bir şehirde 30 kişilik sınıfta okumuş.
Hijyen ayrı bir sorun.
Kimi ailenin şartları uygundur. Devlet okuluna gönderir ve kurslarla çocuğunun yabancı dil, sosyal etkinlik anlamında gelişmesine destek olur.
Ama iki ebeveyni de yoğun mesaide ise herşey okul saatleri içinde olsun diyebilir.
Birinden birine tü kaka demek çok saçma. Akademik başarı konusu en başta çocuğun yeteneği ve azmine bağlıdır zaten. Bizim o kötü okulumuzdan ne başarılı insanlar çıktı. Doktoru, diş hekimi, mühendisi, aklınıza gelen bütün prestijli okullara gidenler oldu.
Herkes kendi ailesi be şartları için uygun olanı seçer. Bu kadar basit.

Bakın anlamadiginizda bu işte bunlar pandemi çocuğu bunlar doğal afetlere mahzur kalmış çocuklar anne babalarına çok daha fazla düşkünler
Mahzur kalamazlar, maruz olsa belki?

Çocuklar çok kırılgan diyorsun, neden acaba? Kendimiz zorluk gördük, çocuklarımız el üstünde büyüsün derken onları nasıl sorunlu bireyler olarak yetiştirdiğinizi ah bi bilseniz, yazık gerçekten. Sizler gibi buldumcuk ebeveynler laftan da anlamıyor ki, gerçekten üzülüyorum yetişen nesil adına ve onlara maruz kalan diğerleri adına.

Ya çok teşekkür ederim nazik ve kibar düşünceniz için evet inanın darlama yok ben de sıradan bir anneyim sadece böyle bişey oldu şuan çocukların beklentisinde dolayi bende ne yapacağımı bilemedigim için yazıp fikir almak istemiştim de neyse tekrar teşekkür ederim tavsiyeleriniz benim için onemliydi

Gelcekten degil gercekten, eylence degil eğlence. Sayfalardir okuyorum, hassasiyetinizi de anliyorum cocuklariniza karşi. Ama artik her okuduğumda israrla ayni hatalari yazmanizdan rahatsiz oldum inanin kötü niyetle söylemiyorum. Ama nolur düzeltin yav

Ben anlamadim ne oldu tam olarak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…