- 25 Aralık 2015
- 2.420
- 2.295
- 31
-
- Konu Sahibi Ask-I Zuleyha
Evet çok haklisiniz bu süreçte de umarım kolay adapte olmak için ellimden geleni yapmaya çalısıcamDevlet okullarını bu kadar yetersiz görmeyin.
Benim karşılaştığım öğretmenler de gayet ilgili ve anlayışlıydı.
İsterseniz hafta sonları piyano, yüzme gibi dersler aldırabilirsiniz.
Malesef hayat toz pembe değil , yavaş yavaş çocuklarımızı da hayata adapte etmeye başlamalıyız.
Şımarıklık yaptınız demekle hakaret etmiş olmuyorum,hakaret içeren bir kelime yok.Konuya inanırsın inanmasın o sizin kararınız tabi. şımarıklık konusuna gelince hadinizi bilin size hakaret etmedim ben sizde benimle bu şekilde konuşmayın
Yapacak bisey yok benim açımdan. Erken kayıtla nispeten uyguna yazdiriyorum.tam zamanlı çalışıyorum ben gelene kadar çocuğa birinin bakması lazım ya bakıcı ya özel okul başka aklıma gelen çözüm yok. Sizde var mi ?Kiraniz egitim ogretim yili boyunc sabit kalacak sanirim..
Yani umarim...kira da olup ozele vermek.bu da yanlis bence
Kira da olup özel okula göndermek neden yanlış olsun. Ayrıca kira sabit kalmayacaksın maaşlar da zamlanıyorKiraniz egitim ogretim yili boyunc sabit kalacak sanirim..
Yani umarim...kira da olup ozele vermek.bu da yanlis bence
Şımarıklıgın alasını siz yapiyorsunuz herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil kabullenin artikŞımarıklık yaptınız demekle hakaret etmiş olmuyorum,hakaret içeren bir kelime yok.
Hayatım sen de şunu anlamıyorsun standartları düşecek standartları düşmesin diyorsun da senin standartın bu işte. Bak istesen de veremiyorsun özel okula. Demek ki neymiş çocukların çıtası devlet okuluna ancak yetebiliyormuş. Öyle Bi yazmışsın ki sanki holding sahibiydin de battınız şimdi çocuklaı yeni düzene nasıl alıştıracağım derdi gibi. Ama gerçekler öyle değil. Sen Bi özenip heveslenip çıtayı yükseltmişsin ama olmayınca olmuyor işte. Şöyle de bir şey var özel okula zorlar yollarsın belki ama eğer çok iyi Bi özel okulsa ordaki öğrencilerden yine geri kalırlar. Kıyafet çanta markası hatta arabanızın markasına kadar. Burda kullandığın dil itici geldi o yüzden tepki aldın sen de bunu anlayamıyorsun mesela.Beni ancak siz gibi olanların anlayacağını biliyordum çok teşekürler ediyorum değerli yorumunuz için
Farkında mısınız siz devlet okuluna gidenleri ve öğretmenlerini küçümseyen cümleler kurmuşsunuz. Benim cümlelerim ne ki onların yanında. Ben burda insanların yazım hatalarını arayıp düzeltmiyorum ki bana ne yahuSiz benim yazım yanlışlarımı duzeleteceğinize bir insanla nasıl konuşulur kırmadan incitmeden onu öğrenin
İyi de zaten anaokulu ve ilkokul aynı olmayacak ki…benim kızım özelde şu an ortaokulda..ilkokul da anasınıfındaki gibi sürekli oyun oynayıp eğlenmiyorlar,aksine dil eğitimleri artıp ağırlaşıyo.hafta da 40 saat ingilizce ve ikinci bir yabancı dile başlıyorlar,biz de spor ve diğer etkinlikler cumartesi günü yarım gün okulda oluyor,onu da siz kurslara götürüp katılm sağlayabilirsiniz…özel hiç düşündüğünüz gibi değil yani ilkokulla birlikte oyun ve eğlence yerini eğitime bırakıyo…Ben sonraki yazimda aciklama yapmıştım benim citadan kastım çocuklarin eyelnce anlayisiydi yani orda gördüğü bir çok ders onun için eylenceydi şimdi bı anda sadece eğitim sistemine gecicek
ne münasebet canım hiç bir öğretmen yapmaz bu dediğinizi . ilgili annenin çocuğuna dikkatli davranayım ilgisiz annenin çocuğu kenarda dursun öyle diyecek bir öğretmen bulamazsınız yok öyle bir dünya her bir çocuk ayrı özeldir öğretmen için ve eşit davranır hepsine .Öğretmenlede ara ara konuşun ama ilgili bi anne olduğunuzu anladığında çocuğunuza daha dikkatli yaklaşır
Anladım ben sizi okul değişikliğinden dolayı böyle düşündük ozamanİyi de zaten anaokulu ve ilkokul aynı olmayacak ki…benim kızım özelde şu an ortaokulda..ilkokul da anasınıfındaki gibi sürekli oyun oynayıp eğlenmiyorlar,aksine dil eğitimleri artıp ağırlaşıyo.hafta da 40 saat ingilizce ve ikinci bir yabancı dile başlıyorlar,biz de spor ve diğer etkinlikler cumartesi günü yarım gün okulda oluyor,onu da siz kurslara götürüp katılm sağlayabilirsiniz…özel hiç düşündüğünüz gibi değil yani ilkokulla birlikte oyun ve eğlence yerini eğitime bırakıyo…
Teşekkürler ederim sağolun tavsiyenizi dikkate alacağımSunu da ekleyeyim, anasinifi dahil liseye kadar Izmirin iyi sayilabilecek ozel okullarindan birinde okudum.Okulun kendine ait hali sahasi,spor kompleksi,bale salonu,devasa seramik firini olan seramik atolyesi,diger sanat atolyeleri vs hepsi vardi.Evet su anda bu imkanlari saglayan okullar 1 elin parmagini gecmez ve bunlara artik cok buyuk butceler gerekiyor.Eskidendi o ozel okullarin ozel okul oldugu zamanlar.Su anda apartmandan bozma binayi cevirip ozel okul tabelasi kondurup bizleri kandiriyorlar.Sizin yapacaginiz kizlarinizi neye yonlendirmek istiyorsaniz h.sonlarinizi o kurslara goturmeniz gerek belediyelerin vs de olabilir.
Cocuklar 6 yasinda,ne sinifsal ne cevresel ayrim bilirler ve onlar su gibidir nereye koyarsan o kabin seklini alirlar.Siz fazla sorun etmissiniz.Etmeyin.
Hoca dua ezberletti, anlamını da ezberletti, hocam bu dua çocuklar için zor, ezberlemese olmaz mı? Neden bu kadar küçük çocuğa bu konuları anlattınız (müfredatta var)
Bunlar sadece arkadaşımdan duyduklarım
Ya öğretmen olmak zor. Hoş bu zamanda çalışmak zor. İnsanlar artık saygı denen şeyi unuttu.
Branşımız aynı ama ben velilerle uğraşmak istemiyorum. Evde oturuyorum .Allah kolaylık versin. Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın.
Mahzur kalamazlar, maruz olsa belki?Bakın anlamadiginizda bu işte bunlar pandemi çocuğu bunlar doğal afetlere mahzur kalmış çocuklar anne babalarına çok daha fazla düşkünler
Ya çok teşekkür ederim nazik ve kibar düşünceniz için evet inanın darlama yok ben de sıradan bir anneyim sadece böyle bişey oldu şuan çocukların beklentisinde dolayi bende ne yapacağımı bilemedigim için yazıp fikir almak istemiştim de neyse tekrar teşekkür ederim tavsiyeleriniz benim için onemliydiKonu sahibine neden bu kadar yüklenilmiş anlam veremedim?? 1 sene de olsa çocuklar, devlet okulundan daha fazla imkanları olan bir okulda okumuşlar. Ancak devamı gelmeyeceği için anne de çocukların bu durumla başa çıkması için tavsiye ve yüreklendirme beklemiş. Eltiden girip fesatlıktan çıkmışsınız...
Neyse, benim tavsiyem öğretmen ile ilgili olacak. Denk gelen öğretmen içinize sindi ise sürekli diyalog halinde olmaya çalışın (Darlamak şeklinde değil ama). Kendinizi, içinizde bulunduğunuz koşulları, endişe ettiğiniz noktaları kendisiyle paylaşın. Eğer aktif iş hayatınız yoksa "sınıf annesi" olmak için teklif götürebilirsiniz. Böylece bir ayağınız okulda olacağı için kaygı seviyeniz düşecektir. Sınıfları muhtemelen özel okuldan daha kalabalık olacaktır. Bunu da daha çok arkadaş edinme fırsatı olarak çocuklarınıza lanse edebilirsiniz.
Başarılarla dolu bir okul hayatı dilerim.
Gelcekten degil gercekten, eylence degil eğlence. Sayfalardir okuyorum, hassasiyetinizi de anliyorum cocuklariniza karşi. Ama artik her okuduğumda israrla ayni hatalari yazmanizdan rahatsiz oldum inanin kötü niyetle söylemiyorum. Ama nolur düzeltin yavBen size çocuk kendince çözüm üretmis diyorum siz çocuk yalan söylemeyi nerden öğrendi diyorsunuz ya gelcekten insanların kafa yapısı hayata bakış açısı size uygun gelmedigi zaman eleştirmeyi lafın içinde cımbızla aramayı bırakın. Çocuk bir büyüğün yalan soyliyemeyecegini dusunuyo kendisi sıkışınca yalanda soyler numarada yapar bu sadece okul ortamında değil her yerde böyledir anne baba oğretmen olarakta çocuğu bu yere getirmemek lazım
Ben anlamadim ne oldu tam olarak?Çok yanlış yoldasınız. 1 yıl kreşe giden yeğenim bir avuç "proje çocuk" yüzünden şu an terapi alıyor ve bilinçli olarak devlet okuluna aldik. Öğretmenden yana hiç problem yok olmadı bunu doktorda onaylıyor fakat çözüm olmadi özel okullar artık bu açıdan çok tehlikeli hal aldı bence. Bu şekilde prenses yetiştirerek hiç bir yere varamazsınız