anne ve babamı affedemiyorum

Olabilir tabi, gec bir aydinlanma hic olmamasindan iyidir.

Benim yapmaya calistigim seyde zaten bu farkındalığa erismesinin tam sirasi oldugunu vurgulamak, cunku aylar önce kendi rizasiyla karar verip anne olma yoluna girmis. Annesine olan ofkesiyle bir an once barisip yoluna bakmali, yoksa olan hem kendi psikolojisine hem de dogacak sabinin psikolojisine olur.
haklisiniz soylediklerinizde. bu biraz zaman alacak ama zamanla asmaliyim farkindayim

kardesim ilkokul 3 te ve yasitlarina gore bircok konuda ileride onu zaten ekstra hazirliyoruz hersene okul haric en az 5 kitap bitiriyor her dersten her yil.ogretmen olarak ta ogrencilik yasamis biri olarak konusayim insanin okul hayatindan 1 hafta birsey eksiltmez.ama bazi anlar cok ozeldir .bu zamana kadar herseyimi kendim yaptim dugunumu bile.gelinligimi koliyle tasidim kendim felan yani dusun.ailemin maddi durumu ypktu beklentim yoktu ama o dknemde bile naptiniz kizim yoruldunmu diye birgun aramadilar .farkli sehirlerdeydik telefonda yinede manevi destek verebilirlerdi.olmadi o anlar cok takmadim esimle deli dolu evlilik hazirligi dugun balayi dedik keyifliydi ama sonra dusununce uzuluyosun aklina geldikce.unutmuyosun birdaha bu tarz birsey yasamak istemiyor insan .dogumda ozel anlardan biri.
Ablacim, haklisin insan yeri geliyor 500 yasinda da olsa annesinin omzunda aglamak istiyor ama senin annen böyle bir kadin degil, bunu kabul edip ilerlemelisin, cunku insanlar degismez, cok acimasiz bir durum ama sonuc bu. Senin yapacağın en iyi sey, tum gecmisine inat sahane bir anne olmak. Birak umursama, annen degismez artık beklentilerini dusur ve yoluna bak.

Saglicakla dogur, Allah anali babali buyutmek nasip etsin.

Konu ben miyim Zemheri? Benim beklentilerim ya da bana yapilanlar mi?

Konu sahibi acik acik ezelden beri annesinin ilgisiz, bencil, duyarsiz oldugunu bildigini buna rağmen asiri hayirli evlat oldugu icin baska kardeslerine gosterilen ilgiye tahammulu olmadigini ifade eden cumleler kuruyor (ben pi*miyim gibi) bakin haksiz bulmuyorum bunu, bence hicbir evlat "evlat ayrimciligina" maruz kalmamali, ama artik anne olacak yahu bu kadin, biraz buyumenin zamani gelmemis mi sizce de?

Kotu bir anneyle buyumus, cok uzucu, onun yapmasi gereken once annesini arkasinda bırakmak ve onundeki kotu ornekten feyz alip nasil bir anne olmamasi gerektigini idrak edip onune bakmak, hepsi bu.

Ben zorba degil, gercekciyim ve burda benimle ayni dusuncede olmayan sizler tarafindan konu sahibiyle birlikte ah vah edip pohpohlamadigim icin zorbalıkla itham ediliyorum, caniniz sagolsun.
Söylemleriniz çok sertti, hakkı olabilirsiniz ama bu hassasiyetteki insana bu dil kullanılmamalı. Aynı ayakkabılarla aynı yolda yürüme meselesi, empati yapmadan azarlarcasına söylemek çok yanlış, ben buna kızdım.

yetişkin evli çalışan ve hamile bir kadınım.böyle bir başlık açmak istemezdim ama artık dayanamadım içimi dökmek istedim.genelde ergenlik çağındakiler bu tarz başlıklar açıyor. Ama eminim benim gibi olanda vardır aranızda.

Anne ve babamı affedemiyorum 7-24 öfkeliyim içimde sürekli sitemlerim var. ilgisizlikleri bir yana sanki anne baba rolünde değillermiş gibi davranmaları canımı cok yakıyor. Annem babama bağımlı hasta bir kadın. babamda kötü bir adam ailesi pek umrunda değildir yani.yaşlanmış ama hala serseriler gibi giyinip gezme peşinde. ikisi de birbirinden beter iğreniyorum onlardan artık buna karar verdim . eskiden çok üzülürdüm anneme felan ama artık üzülmüyorum o sadece babamdan gelecek 2 3 kuruşu düşünüyor hep bizi ezdirdi kendisiyle birlikte. 7 aylık hamileyim bir günde bana sen nasılsın aman üzmeyeyim seni demedi hergün dert sıkıntı anlatır durur bana.anlatma diyorum anneme bak ben hamileyim yogun strese giriyorum anlatma diyorum.neyin varki gayet keyfin yerinde diyor. zaten doğumumada gelmeyecekmiş öyle bir bebek hazırlığıda yapmadı elindende gelmez öyle işler. takısını takacakmış sadece. doğumuma sen gel diyorum kayınvalidem sonra gelsin diyorum yok diyor kardeşin okula gidiyor onun okulu daha önemli diyor.ya 1 hafta cocuk okula gitmese ne olur yani bende öğretmenim öyle büyük b,r kayıp değil benim doğumum yanında.hayatımda ilk defa anne olacagım ve eşim dışında kimsem yok. devlet hastanesinde erkek almıyorlar mecbur biri lazım yanımda duracak yani yalnız kalacağımı düşündükçe kahroluyom. ben bunları haketmiyorum ailenin en iyi en düzgün hayırlı evladıyken hep nedense geri plana atılan p.ç muamelesi görüyorum.ne evlenirken ne başka birşeyde destek olmadılar yabancı gibi gelip gittiler ama evlerinde bir olay olsa hemen can havliyle beni arar anne ve baba denilecek kişiler lütfen kızım bunu çöz diye.bir gram utanma yok ben hamileyim beni sallayan yok. çok koyuyor bu durum bana hamileyken .daha bi duygusal ve öfke doluyum. Eşim neyseki dünya harikası bir insan Allah başımdan eksik etmesin .aileside iyi çok şükür onlardan yana bir sıkıntım yok. İşte her ailenin dinamiği farklıdır bizimde ailedeki sorun benim ailem..
Her yerden engelle onları,konuşup muhattap oldukça enerjin sömürülecek

anne baba hakki var yinede oyle yapamam.ama en azindan prim vermem oltaya dusmemeye calisirim sogukkanli olmam lazim
Benimde ailemle sorunlarım var.Annem de sizin anneniz gibi o şerefsiz adama bağımlı. Ben çözümü engelleyerek buldum. Hak dediğiniz tek şey süt hakkı ve sperm hakkı.Birileri sizi dünyaya getirdi diye analık babalık hakkı olmuyor yetiştirmekle ve emekle analık babalık oluyor.Ama görüyorum ki sizin annenizin ve babanızın emeğide yok,ortada haklık durumu yok.

Öfkeni anlıyorum, benzerini ben de taşıyorum. İnsanın hayatının her noktasını etkiliyor bu birikmiş öfke ve aile muhasebesi. Bence artık hazır kendi çekirdek aileni kurmuşsun boşvermeye bak onları. Bu büyük bir nimettir, kıymetini bil ve elindeki ikinci aile şansına sarıl. Eskisini görmezden gel, sadece öfkeni tazeliyor o. Boşver gelmiyorsa gelmesin, onlar yoklarmış gibi planını yap. Kızma, yok say.

Benimde ailemle sorunlarım var.Annem de sizin anneniz gibi o şerefsiz adama bağımlı. Ben çözümü engelleyerek buldum. Hak dediğiniz tek şey süt hakkı ve sperm hakkı.Birileri sizi dünyaya getirdi diye analık babalık hakkı olmuyor yetiştirmekle ve emekle analık babalık oluyor.Ama görüyorum ki sizin annenizin ve babanızın emeğide yok,ortada haklık durumu yok.
senin kadar ofke dolu oliyorum bazen .evlat hakki diye birsey var bu inkar edilemez onlar da bunun hesabini verecekler diye inaniyorum ahirette.ama iste yinede buzamana kadar buyuttuler buyuturlerken ister istemez emek harcadilar egitm icin vsvs. oyuzden onlari tamamen silip wngellemekte olmuyor ama icimde birseylwri halledip daha mesafeli yuzeysel iliski kurmaliyim onlarla diye dusunuyorum zor ama yapmaliyim.

senin kadar ofke dolu oliyorum bazen .evlat hakki diye birsey var bu inkar edilemez onlar da bunun hesabini verecekler diye inaniyorum ahirette.ama iste yinede buzamana kadar buyuttuler buyuturlerken ister istemez emek harcadilar egitm icin vsvs. oyuzden onlari tamamen silip wngellemekte olmuyor ama icimde birseylwri halledip daha mesafeli yuzeysel iliski kurmaliyim onlarla diye dusunuyorum zor ama yapmaliyim.
Benim hikayem bambaşka sizin hikayeniz bambaşka.Ben burada anlatsam bana hak verirsiniz eminim.O kadar uzun ki bu aile konusunu anlatmaya mecalimde yok zaten.Bana bir gram hakları varsa da haram zıkkım etsinler umrumda değil.Zaten ortada hak varsa ki sanmıyorum,ben maddi olarak misli katını ödemişimdir.

Benim hikayem bambaşka sizin hikayeniz bambaşka.Ben burada anlatsam bana hak verirsiniz eminim.O kadar uzun ki bu aile konusunu anlatmaya mecalimde yok zaten.Bana bir gram hakları varsa da haram zıkkım etsinler umrumda değil.Zaten ortada hak varsa ki sanmıyorum,ben maddi olarak misli katını ödemişimdir.
insallah bundan sonraki hayatinda mutlu olursun canimm

maddi olarak aile desteği arıyor olmasını anlamıyor olabilirim demisim ikinci konuda. cünkü eksikliğini yasamadım.

onun dısında evet. kimse kimseye güvenip cocuk yapmasın. kimse kimsenin cocuguna bakmak zorunda değil. aynı fikirdeyim. benim annem de yapmak zorunda değil. yapmıyor da zaten, beklentim de yok. annemin evinde kalıyorum. annem evde zaten dedemle ilgileniyor yani oturup benim bebeğime bakamaz. sadece etrafımda birileri olacak. aynı sistem kendi evimde olsam da olacaktı. o zaman esimin gözetimi ve desteği olacaktı. simdi ise esimin desteği, annemin gözetimi olacak.
Annemin gözetimi dediğin şey, sana bir kâse çorba, yemek ikram etmesi, giyinmene yardım etmesi , bebekle ilgili bir durum olduğunda müdahale etmesi vs , Allah aşkına hala aynı fikirdeyim diyorsun, doğum sonrası annen bakacak sana hala neyi anlatıyorsun, kolaysa tek başına yaşadığın şehirde doğum yapsaydın, yorum yaptığın kadın da senin gibi annesinin gözetiminde olmak istiyor ( gözetim ne demekse artık) bunda anlamayacak ne var ...

Yani aslında sizinle uğraşamayacağını söyleyen insanın evine gidip oturdunuz, sizin varlığınızın da onun kafasını yoracağını düşünmediniz.
Yeni doğum yapmış bir kadına annesi tabiki de hizmet edecektir yoksa yanına gitmezdi heralde , eve dikişli gelince annesi kalk kendine çorba yap ben elimi sürmem mi diyecek 😅 bol keseden sallıyor iste ...

ablaaammm.. 😂😂 uğraşmıyor zaten kadın benle. aksine ben destek oluyorum yemek yapıyorum en azından. kafasını yorsam annem zaten sana bi daire tutalım git orda kal derdi 😂 benim ailem öyle yalandan ilgi gösterecek insanlar değil 😂 ama o da benim gibi gercekci sadece. bebeği sen yaptın, sen bakacaksın diyor. doğru söylediği için de alınmıyorum 🥲😂
Lohusa iken ilk 10 gün annen hiç sana yardım etmeyecek mi, yemek yapıp al kızım ye çabuk toparlan demeyecek mi, bir yerin ağrıdığında duyarsız mı davranacak, o halde annen bakmayacaksa ne işin var kadının evinde, elbette ki sana hizmet edecek ilk günler, hem kendine hem de çocuğuna bakacaklar bal gibi, sen de biliyorsun boşuna demagoji yapma arkadaşım...

Eşiniz iyi kayınvalide iyi bebeğiniz oluyor gerisine takılmayın hastaneye eşiniz gelir yinede bir gece kalıp çıkacaksınız hemşireler hasta bakicilar halleder bir şey olursa psikolojik olarak anneniz olsun diyorsunuz da iyice kötü eder sizi bosverin sevmiyorsunuz ailenizi zaten

Lohusa iken ilk 10 gün annen hiç sana yardım etmeyecek mi, yemek yapıp al kızım ye çabuk toparlan demeyecek mi, bir yerin ağrıdığında duyarsız mı davranacak, o halde annen bakmayacaksa ne işin var kadının evinde, elbette ki sana hizmet edecek ilk günler, hem kendine hem de çocuğuna bakacaklar bal gibi, sen de biliyorsun boşuna demagoji yapma arkadaşım...
hayır. hepsini esim yapacak.

Annemin gözetimi dediğin şey, sana bir kâse çorba, yemek ikram etmesi, giyinmene yardım etmesi , bebekle ilgili bir durum olduğunda müdahale etmesi vs , Allah aşkına hala aynı fikirdeyim diyorsun, doğum sonrası annen bakacak sana hala neyi anlatıyorsun, kolaysa tek başına yaşadığın şehirde doğum yapsaydın, yorum yaptığın kadın da senin gibi annesinin gözetiminde olmak istiyor ( gözetim ne demekse artık) bunda anlamayacak ne var ...
gözetimden kastım bu değil. mesela esim ve ben bebeği yıkarken yanımda durup “söyle tut, böyle yap” demesi. veya yanlış bir sey yaptığımda öyle yapma sonucunca su olabilir demesi. yani beni eğitmesi. he tüm bunları gebe okulunda da öğreniyorum.. yani zaruri değil ama madem geldim yararlanırım. yoksa bu faydalar için gelmedim bin defa söyledim. yasadığım sehirde ulaşım ve hastane imkanım olsaydı gelmeyecektim. inanın inanmayın. doğurunca görüselim ne diyim 😂

X