- 29 Mayıs 2013
- 2.762
- 4.814
-
- Konu Sahibi Ask-I Zuleyha
Devlete atanan öğretmenler mükemmel mi? Elestirelemez zaatlar mı?Ne demek citamizi aşağı çekeceğiz? Siz kimsiniz ki devletin öğretmenini kucuk görüyorsunuz? Sosyal şartları iyi özel okulun dersiniz anlarım ama ogretmen yalan soyluyormus(!) Bir ogretmen olarak uslubunuzu kınıyorum. Devletin çok iyi okullari ve öğretmenleri var. O beğenmediğiniz öğretmenler kpss, alan bilgisi ve mülakat sınavlarını aşıp ataniyorlar. Ogretmeninizle işbirliği yapıp onu kucumsemeden uyum sürecini halletmenizi tavsiye ederim.
Siz benim yazım yanlışlarımı duzeleteceğinize bir insanla nasıl konuşulur kırmadan incitmeden onu öğreninBazı cümleleriniz oldukça itici konu sahibi. Siz hangi kaf dağındansınız acaba? Eşim asgari ücret kazanıyor demişsiniz. Sanırım siz de çalışmıyorsunuz. Bu şekilde geçinmek bile çok zorken devlet okullarını kendinizce küçümsemeye çalışmanız çok absürt olmuş. Bu komik, gereksiz kibir neden?
Bir de çok takıldım şu yazım hatalarınıza.
Gelçek, yanlız, eylence, pempe, tuvallet, piyanu
Ayyyyy çok sinirim bozuldu okurkenSiz önce kendi çıtanızı yükseltmekle başlayın işe.
Özel okulda çalışana kadar şaşırıyordum. Özellikle sınıf öğretmeni arkadaşlar öyle facia şeyler anlatıyorlar ki. Ben branşçıyım. Branşımda din kültürü. Benden bile öyle garip talepleri oluyor ki
Bende oğlumu 4 yasindayken devletin anaokuluna yazdirdigimda asla alisamadi 5 gün boyunca hergün bahcede bekledim sonra birgün öğretmen cocukları bahceye cikardi birtanesi kosarak kacti ve okul kapisindan da cikarak ağlaya ağlaya kosmaya basladi önü vızır vızır araba pesinden gidip tutup getirdim kadin farketmedi bile getirdigimde.. aa kaçak var dedi güldü şaka gbi sonra baktım 4 yaş grubunun önüne üzüm getirdiler hepsi yerken öğretmen eline çay alıp yan odaya gitti ve 15 dakika gelmedi aklım çıktı birinin bogazina kacacak diye o gün aldim oradan cocugu ve özele verdim bu sene ilkokula gitmesi lazim ama kasım dogumlu oldugu icin erteletip yine devletin anasınıfına verecegim 1 sene tabi o öğretmen duruyorsa aslaa o sınıfa vermem.Herkese Merhaba Hanımlar Bilmiyorum içim Okadar sıkıldıki sizlerle Paylaşmak istedim. Benim Dünyalar güzeli İkiz kızlarım var. Geçen sene anaokuluna başladılar ilk 1 hafta evime cok yakın olan devlet okuluna kayıtlarını yaptırdık oryantasyon sürecimizde okula uyum sağlayamadı kızlarımdan biri öğretmenine annemi ararmisin annemi istiyorum dediğinde öğretmen sürekli aradım gelicek, falan diye yalan söylüyormuş Kızım sürekli rahatsız oldu öğretmenin davranışından anne sen bize yalan söylemek iyi bişey değil ne olursa olsun doğruyu söylememiz lazım diyosun ama öğretmenimiz yalan söylüyor seni aradığıni söylüyor ama aslında aramamis şöyle davrandı böyle kızdı derken çocuk okula gitmek istemeyen sürekli ağlayan her okula bıraktığımız da sorunlu bı çocuk oldu 1 hafta sürecinde 1 hafta sonra özel okula almak zorunda kaldık. Anaokulunu özel okulda tamamladılar ama gel gelimki şuan bizim özel okula gönderecek durumumuz yok okulların açılmasına da çok kısa bir süre kaldı devlet okuluna nasıl adepte olurlar bilemiyorum çocuklara bu durumu nasıl anlatırım bilmiyorum Bana yardımcı olursanız sevinirim nasıl citamizi aşağı cekecegimizle alakalı şimdiden herkese teşekkürler
Aynen evet orda paramız yok falan konusu oldu ama öyle üzerine çok konuşulmuş bişey değildi o yani takintilarida bu değildi eski öğretmenlerini istemeleri okullarını istemeleri eğlnce bakış açısından bakiyo onlar. Gerçekten de öyle malesef birazdaha kendilirini becermiş olmalari lazım devlet OkulundaBende oğlumu 4 yasindayken devletin anaokuluna yazdirdigimda asla alisamadi 5 gün boyunca hergün bahcede bekledim sonra birgün öğretmen cocukları bahceye cikardi birtanesi kosarak kacti ve okul kapisindan da cikarak ağlaya ağlaya kosmaya basladi önü vızır vızır araba pesinden gidip tutup getirdim kadin farketmedi bile getirdigimde.. aa kaçak var dedi güldü şaka gbi sonra baktım 4 yaş grubunun önüne üzüm getirdiler hepsi yerken öğretmen eline çay alıp yan odaya gitti ve 15 dakika gelmedi aklım çıktı birinin bogazina kacacak diye o gün aldim oradan cocugu ve özele verdim bu sene ilkokula gitmesi lazim ama kasım dogumlu oldugu icin erteletip yine devletin anasınıfına verecegim 1 sene tabi o öğretmen duruyorsa aslaa o sınıfa vermem.
sizinkiler sonucta ilkokula baslayacaklarmis paramiz yok yerine ilkokulda bu tarz seyler yok onlar anaokulundaydi artik büyüdünüz okuma yazma öğreneceksiniz vs deseydiniz yeterdi bence.
Hayat sartlari zor hele birde ikizler özel okulla başa çıkmak zor gücünüzün yetmediği yerde almak zorunda kalırsanız ilerki yaslarinda, çok daha fazla bunalıma girerler. o sebeple devlet okulunda baslamalari cok daha iyi özel ders vs desteklersiniz olur biter.
Aynen evet orda paramız yok falan konusu oldu ama öyle üzerine çok konuşulmuş bişey değildi o yani takintilarida bu değildi eski öğretmenlerini istemeleri okullarını istemeleri eğlnce bakış açısından bakiyo onlar. Gerçekten de öyle malesef birazdaha kendilirini becermiş olmalari lazım devlet Okulunda
Ben lisede branş öğretmeniyim. Toplantıda veli “hocam Aleyna’yı derste öne alır mısınız, tahtayı göremiyor” dedi. “Ben onu hiç gözlüklü görmedim, doktora götürmediniz mi” dedim. “Gözlüğü var ama hep unutuyor” dedi. “Unutmasın, alarm kursun, hangi birini öne alayım “ dedim. Ben haftada 150 öğrenci artı kendi hayatımla yeterince meşgulüm, Aleyna kendi gözlüğünü düşünüversin bir zahmet. Ve evet burası devlet lisesi.Çocuğu uyumayınca öğretmeni arayan veli duydu bu kulaklar. Sanki para verince ebeveynlik sorumluluğu kalkıyor.
Aynenn gerçekten hepsinde de ego tavan ben burda iki çocuğun duygu değişimi olduğunu dile getirdim birileri akıl verir diye ama anladım ki bı kaç gönlü güzel insandan başka yardımcı olmaya çalışan olmadı.Devlet okulları mükemmel,devletteki öğretmenler olağanüstü diyim de hepimiz gerçeği bilmesine rağmen konu kapansın
Bu böyle söylenemez elbet ama Ankara da okumuş biri olarak söylüyorum on yıl önce Ankara'nın üç en iyi dershanesine gittim . Hiçbiri okuldaki matematik ve kimya hocamın yerini tutamazdi. Öğretmenle uyum sağlamak farklı birşey . Salt olarak böyle bir ayrım yapılamaz.Devlet okulları mükemmel,devletteki öğretmenler olağanüstü diyim de hepimiz gerçeği bilmesine rağmen konu kapansın
Kiraniz egitim ogretim yili boyunc sabit kalacak sanirim..Benim de kızım ilkokula gidecek bu sene ve geçen sene özel anaokuluna gitti 3 kuruş maaş aldım çok daha fazlasını onun okuluna verdim kiradayim umarım standardını dusurmem ve böyle gider. Calismasaydim yarım gun olması dolayısıyla devlet okuluna verirdim ancak standartlar çok iyi değil nerden çıkarıyorsunuz devlet okullarının çok iyi olduğunu değil tabi ki. Ha paramız olmaz yine devlet okuluna veririz ama mecburiyet olur bu. Başkentte iyi bir semtte oturuyorum suriyeli öğrenci yok burada, öğretmenler kıdemli ve sirkülasyon yok okullarda ona rağmen söylüyorum.
Biraz dram yaptığım doğrudur takıntili bir insanım ama çocuklara çok yansıtmamaya çalışıyorum bakış açınız için teşekkür ederim..Bu kadar dram yapacak birşey yok konu sahibi . Fırsatınız olur imkanı çok iyi okula gider olmaz devlet okuluna gider. Bunu kendi içinizde bu kadar buyuturseniz çocukta bu şekilde yetişir ve sonrasında bu dünyada "mutluluk" denilen şeyin sade ve sadece parayla ilintili olduğunu düşünür . Her anne ve baba evladı en iyi şartlarda okusun ister ama inanın iş cocukta biter.
Ben lisede branş öğretmeniyim. Toplantıda veli “hocam Aleyna’yı derste öne alır mısınız, tahtayı göremiyor” dedi. “Ben onu hiç gözlüklü görmedim, doktora götürmediniz mi” dedim. “Gözlüğü var ama hep unutuyor” dedi. “Unutmasın, alarm kursun, hangi birini öne alayım “ dedim. Ben haftada 150 öğrenci artı kendi hayatımla yeterince meşgulüm, Aleyna kendi gözlüğünü düşünüversin bir zahmet. Ve evet burası devlet lisesi.
17 Ağustos depremini yaşamış 21 senelik bir eğitimci olarak net olarak diyebilirim ki çocuklar bu tür olayları bizlerden çok daha çabuk unuturlar,çabuk adapte olurlar.Gerçekten komik ve çok şımarıkça geldi yazdıklarınız.O yüzden gerçek bir konu gibi gelmedi.Vala sizi bilmiyorum ama biz deprem gördük sel gördük günlerce arabada yatık kalktık afet bölgesi ilan edildik siz heralde şunu unutuyorsunuz biz yetişkinler çabuk unutuyoruz ama çocuklar malesef unutmuyor birde neye sayarak konun gerçek olmadigini söylüyorsunuz niye ben böyle bı konuya gerek duyayım ki daha farklı ilgi gören şeyler varken
Konuya inanırsın inanmasın o sizin kararınız tabi. şımarıklık konusuna gelince hadinizi bilin size hakaret etmedim ben sizde benimle bu şekilde konuşmayın17 Ağustos depremini yaşamış 21 senelik bir eğitimci olarak net olarak diyebilirim ki çocuklar bu tür olayları bizlerden çok daha çabuk unuturlar,çabuk adapte olurlar.Gerçekten komik ve çok şımarıkça geldi yazdıklarınız.O yüzden gerçek bir konu gibi gelmedi.