- 25 Mart 2021
- 3.330
- 5.925
-
- Konu Sahibi Ask-I Zuleyha
Burdan okadar normal gorunebilirki biz okadar normal bakamadik ozaman.. çocuk okadar yanlizlastirlimıs baskılanmış ki ağlayarak kendince çözüm bulmuss neresi yanlış bunun anlayamadimÇocuklarınızı proje çocuk gibi yetiştirmeniz sizin içinizi rahatlatıyor olabilir ama uzun vadede onlar zorluklarını yaşayacak. Bi anne olarak elbette çocuklarınıza en iyisini vermek istersiniz, burada hiçbir sorun yok ama özelden devlete geçti diye komplekse girmişsiniz neredeyse. Onlar sizden ayrı birer birey, sizin yaşadığınız zorlukları yaşamadılar, gönül ister ki hiç yaşamasınlar da ama dünya öyle bi yer değilonları pamuklara sarmanız, her sorunda kahraman gibi ortada belirmeniz pek sağlıklı değil. Çocuğunuzun komşunun yanına gidip annemi ara gelsin demesi normal mi mesela sizce? Tuvalete diye çıkıp bir de.
Yani çocuğunuza yalan söylemiyorsunuz ama o öğretmene tuvalete gidiyorum diye okuldaki komşunuza kaçarak yalan söylüyor. İlginç değil mi bu sizce? Pembe yalan bile söylemediğinizi anlatmıştınız daha ilk yorumda, bu çocuk nereden öğrendi peki yalan söylemeyi?Burdan okadar normal gorunebilirki biz okadar normal bakamadik ozaman.. çocuk okadar yanlizlastirlimıs baskılanmış ki ağlayarak kendince çözüm bulmuss neresi yanlış bunun anlayamadim
Aman küçücük çocuğu mu sorguluyorsunuz çok saçma değil miYani çocuğunuza yalan söylemiyorsunuz ama o öğretmene tuvalete gidiyorum diye okuldaki komşunuza kaçarak yalan söylüyor. İlginç değil mi bu sizce? Pembe yalan bile söylemediğinizi anlatmıştınız daha ilk yorumda, bu çocuk nereden öğrendi peki yalan söylemeyi?
Kardeşi böyle değil her girdiği oratama uyum sağlayan bir çocuk sorunlu olan çocuğum bebekliginden bu yana sağlık problerinden dolayı hem bana çok düşkün bir okdarda karekter olarak çok takıntılı galiba bu konuda bana cekmisSizi anlıyorum ama sizin kıyamadığınız çocuklara gün geliyor hayat kıyıyor. başta devlet okulundan 1 haftada almakla o çocuğa yanlış bi mesaj vermişsiniz. Oryantasyon süreci yani tamamen alışma süreci aslında 8 haftadır devlet veya özel farketmez. Yalan söylememek, hayvanları korumak, akıllı ve merhametli olmak gibi konularda telkinlerde bulunurken zorluklarla pes etmeden başa çıkma becerisi kazandırmayı es geçmeyin derim çünkü bu çağda onlara en gerekli olan beceriler bunlar olacak...İkizinden hiç bahsetmemişsiniz o nasıl tepkiler vermişti devlet okulunun ilk haftasında ? Bazen sürekli ama sürekli yalan söylemek çok kötü annecim, ama vurmak çok kötü annecim, paylaşmamak çok kötü annecim diye habire telkinle büyütülen çocukların bu tür şeylere maruz kaldıklarında inanılmaz şok olduklarını ve dünyalarının yıkıldığını gözlemliyorum. Tabi ki öğretmeliyiz ama tabu gibi değil. Aynı yaşta kızım var (5 yaş 8 ay) , söylenen yalanları -biz de dahil- anlıyor ve gülerek beni kandıramazsııııııın diyor bence yalanı idrak edip gerekli tepkiyi koymak daha önemli bi zihin becerisi. Evet sen yalan söylüyorsun ve bunun farkındayım demesi yeterliydi, eve geldiğinde de bulunduğunuz şartları para konusuna hiç girmeden (bu yaşta somut dönemde oldukları ve parayı tam anlamadıkları için başka korkuları tetikleyebilirsiniz) hayatımızda istemesek bile bazen böyle değişikliklerin olabileceğini, yeni okulunda yeni arkadaşları olacağını, ayrılık kaygısı okul kaygısı ile kitaplar sipariş vermenizi , ikizinin de yanında olduğu için çok şanslı olduğunu vs. vurgulayabilirsiniz. İyi kalpli ve zorluklar yaşamış bir insana benziyorsunuz, çocuklar annelerini babalarını taklit eder aynalar. Kendiniz gibi hassas ve iyi kalpli çocuklar yetiştirin elbet ama kantarın ucunu kaçırmadan dünya çok berbat bi yer haline gelmeye başladı çünkü...
Küçücük çocuk annenin bahsettiği gibi hiçbir şekilde yalan görmediyse nereden öğrenecek bunu hanımefendi? Öğretmenin çocukları idare edebilmek için söylediği bi cümleden (doğru ya da yanlış, bilemem) çocuğu okuldan alacak kadar yalana karşıysa bu kadın, çocuğa vahiy mi iniyor yalan söyleme yeteneği? Normal şartlar altında sorgulamam ama çocuğa pembe yalan dahi söylemem pembesi beyazı yoktur diyen bi aileden yalan söyleyen çocuğun çıkmaması gerekir mantıken. Yanlış mı?Aman küçücük çocuğu mu sorguluyorsunuz çok saçma değil mi
Çocuklara yalan asla söylenmemeli doğru.Herkese Merhaba Hanımlar Bilmiyorum içim Okadar sıkıldıki sizlerle Paylaşmak istedim. Benim Dünyalar güzeli İkiz kızlarım var. Geçen sene anaokuluna başladılar ilk 1 hafta evime cok yakın olan devlet okuluna kayıtlarını yaptırdık oryantasyon sürecimizde okula uyum sağlayamadı kızlarımdan biri öğretmenine annemi ararmisin annemi istiyorum dediğinde öğretmen sürekli aradım gelicek, falan diye yalan söylüyormuş Kızım sürekli rahatsız oldu öğretmenin davranışından anne sen bize yalan söylemek iyi bişey değil ne olursa olsun doğruyu söylememiz lazım diyosun ama öğretmenimiz yalan söylüyor seni aradığıni söylüyor ama aslında aramamis şöyle davrandı böyle kızdı derken çocuk okula gitmek istemeyen sürekli ağlayan her okula bıraktığımız da sorunlu bı çocuk oldu 1 hafta sürecinde 1 hafta sonra özel okula almak zorunda kaldık. Anaokulunu özel okulda tamamladılar ama gel gelimki şuan bizim özel okula gönderecek durumumuz yok okulların açılmasına da çok kısa bir süre kaldı devlet okuluna nasıl adepte olurlar bilemiyorum çocuklara bu durumu nasıl anlatırım bilmiyorum Bana yardımcı olursanız sevinirim nasıl citamizi aşağı cekecegimizle alakalı şimdiden herkese teşekkürler
Ben size çocuk kendince çözüm üretmis diyorum siz çocuk yalan söylemeyi nerden öğrendi diyorsunuz ya gelcekten insanların kafa yapısı hayata bakış açısı size uygun gelmedigi zaman eleştirmeyi lafın içinde cımbızla aramayı bırakın. Çocuk bir büyüğün yalan soyliyemeyecegini dusunuyo kendisi sıkışınca yalanda soyler numarada yapar bu sadece okul ortamında değil her yerde böyledir anne baba oğretmen olarakta çocuğu bu yere getirmemek lazımYani çocuğunuza yalan söylemiyorsunuz ama o öğretmene tuvalete gidiyorum diye okuldaki komşunuza kaçarak yalan söylüyor. İlginç değil mi bu sizce? Pembe yalan bile söylemediğinizi anlatmıştınız daha ilk yorumda, bu çocuk nereden öğrendi peki yalan söylemeyi?
Çok yoruldum gerçekten ben kendimi mi yanlış ifade ettim yada yanlış mı anlaşıldım bilmiyorum ama konu çok saptirildiAman küçücük çocuğu mu sorguluyorsunuz çok saçma değil mi
:)) tamamkendisi sıkışınca yalanda soyler numarada yapar
Çocuklar biraz farklı bizden bence. Benim çocuğum benim gosterdiklerimden farklı davranış sergiliyor bazen. Yani sadece benimkilerden sınırlı değil davranışları çünkü 6 yaşındaki çocuk arkadaşlarından görüp etkilenebilir.Küçücük çocuk annenin bahsettiği gibi hiçbir şekilde yalan görmediyse nereden öğrenecek bunu hanımefendi? Öğretmenin çocukları idare edebilmek için söylediği bi cümleden (doğru ya da yanlış, bilemem) çocuğu okuldan alacak kadar yalana karşıysa bu kadın, çocuğa vahiy mi iniyor yalan söyleme yeteneği? Normal şartlar altında sorgulamam ama çocuğa pembe yalan dahi söylemem pembesi beyazı yoktur diyen bi aileden yalan söyleyen çocuğun çıkmaması gerekir mantıken. Yanlış mı?
Çevir kazı yanmasınDur orda bakalım kimseyi asagaladigim yok benim konuyu carpitmayin benim burda bahsetigim böyle bı durumuz vardı özel Okuldan devlet okuluna gecicez zorlanirmiyiz zorlanirsakta nasıl bir tavir sergilemiz lazım diye konu açtım içine ettiniz
Sizede açıklama yapayım çıta derken yanlız yazmış olabilirim ki oldumda zaten egitmle alakalı bir durum değerlendirmesi değildi benim anlatmak istedigim alıştıkları ilgi sevgi ekstra branş dersleri onlar için eylenceydi bundan kasıt olarak yazmıştım ordada ilk haftamız zor geçti ama çok sağolsun sınıf öğretmenimiz çok naif bi insandi bu sorunu beraber asmamizda çok fazla katkılarda bulunduÇocuklara yalan asla söylenmemeli doğru.
Ama siz kendinize bu denli alıştırıp bir de özel-devlet ayrımıyla çocukların beynine bunu yanlış kodlamışsınız.
Sürekli sizi aramak isteyen çocuklarla öğretmen nasıl başa çıktı özele yolladığınızda?
Sürekli sizi arayarak mı?
Bu iyi eğitimci olduğunu mu gösterir?
Okul zaten hem eğitim, hem anne babadan ayrılıp yaşıtlarıyla beraber olacağı bir ortam.
Böyleyse parasını verince istediğiniz her şeyi yapan öğretmenlerle,
Devlet okulundaki öğretmenler arasında dağlar kadar fark var.
Onlar o kadar zorluklarla çalışıp atanıyorlar ki.
Emin olun devlet sizin tabirinizle çıtayı aşağı çekmiyor.
En yakın arkadaşım, hemde 1. Derece kuzenim okul öncesi öğretmeni.
Özeldeki öğretmenlere bin basar.
Özelde şu bilinç var.
Parayla okutuyorsunuz, öğretmenleri de parayla satın aldığınızı sanıyorsunuz.
Öğretmen öğretmendir.
Bu son tabirinizi hiç doğru bulmadım.
Yanlış bir tavır ve düşünce içindesiniz.
Kolay gelsin.
Okulları kötülemek değil benimki. Sizin okulunuz spesifik bir örnek. Bizim mahallenin devlet okullarından size istediğiniz kadar video ve foto gönderebilirim. Ki Bursanın iyi birkaç semtinden,en az 15-20 okul seçip inceleyebiliriz beraber. Bahsettiğim güvenlik ve temizlik sıkıntıları mevcut. Yıllardır devlet okullarındaki durumlara öğretmen olmamama rağmen vakıfım. Çünkü okul okul gezip eksikleri belirleyip dernek bağlantılarımla bu eksiklikleri gidermeye çalışan gönüllülerden biriyim. Okul kötüleyecek olsam bu çalışmaları yapmam zaten.Eksik olanları duzelteyim izninizle.Yonetmelik gereği sınıf kapilarimiz duvara kilit ile sabitlenir.yani teneffüs oldu kapı açıldı öğretmen gelene kadar açık ve duvara sabittir.ogretmen anahtarıyla kiliti açıp kapıyı kapatır.Camlarimizda giriş kat olmak üzere çocuk kiliti ve korkuluk vardır .Cam konusunda hiç sıkıntı yaşamadık.Merdivenlerle file germesi bütün okullarda mecburi .Merdiven boşluğuna bir şey atma mümkün değildir.Sanki devlet okulu değil Survivor olarak anlatmışsınız.Konu sahibi öğretmen endişesi taşısa anlayacağım .Türkiye'nin pek çok farklı il ilçe ve okulunda çalıştım.Bununla bere er özel okullar hakkında da bilgi sahibiyiz.Cocugun eğitimi sosyal etkinlertle tek basına sağlanmaz.Cogu özel okul veliye müşteri olarak bakar.Ben her öğrenci farklı yolla da olsa öğrenmeli bu cocukar geleceğim diye bakıyorum.Artik şu okullarimizi kotulemeyelim
Ya bakin inanın çocuklar da bizde öyle büyümedik ve buyutmuyoruz sadece hasbel kader bunlar oldu şimdi nasıl bir yol izlemeliyim.. Bende tecrubebisizm ilk okul deneyimlerimiz nasıl başka çıkmam lazım diye konu açtımHer normal ebeveyn çocuğuna düşkündür bu yüzden "biz özel durumlarımızdan dolayı çok düşkünüz"düşüncesini bir es geçin lütfen... çocuklarınızı prenses sendromuyla yetiştrmeyin sonrasında akranlarına bu çocuklar ciddi skntı yaşatıyor yaşadım biliyorum. Ve bence en önemlisi daha ilkokul 1e başlayacak bir çocuğa "paramz yok o okula yetmiyor" gibi çocuğa yetersizlik hissettrecek bir açıklama yapmayın. Bende bir öğretmen olarak devlet okulunda daha iyi bir eğitim verildiğini düşünüyorum.Uzun süre özelde çalışmama rağmen tercihim çocuklarım için devlet okulu oldu. Şükür iyi de eğitimcilere denk geldim.
Evet çocuk bakış açısı bizimkinden çok farklı olabiliyor. Ben oğluma hiç devlet-özel ayrımı yapmadım ama kendi kendine öğrendi. Oy kullanmaya gittiğimiz okulun halini gördü mesela. Resmen tuvalet kokuyordu. Sonra çocuk şenliği yaptık aynı okulda ve yine sınıflardaki kalabalığı gördü, merdiven boşluklarını gördü ve kıyaslama imkanı oldu ister istemez.Gelcekten konu benim içinde bu amma çocuk için bakış açısından yazıp degrendirmek istedim bende sizile aynı fikirdeyim zaten ne yapicak piyonuyu dramayi falan onlar için eylenceydi citadan kastimda buydu ama yanlış anlaşıldım
Ayy yemin ederim konu buydu zaten başka bişey değildi ki bende hata yaptım sanırım haklısınız hemde cokÇocuklar biraz farklı bizden bence. Benim çocuğum benim gosterdiklerimden farklı davranış sergiliyor bazen. Yani sadece benimkilerden sınırlı değil davranışları çünkü 6 yaşındaki çocuk arkadaşlarından görüp etkilenebilir.
Konu sahibi arkadaşım söyle konu açsan daha iyi olurdu nacizane; geçen sene imkanim vardi özel okula verdim ama bu sene devlet okuluna gidecek, daha az etkilenmemesi için ne yapmalıyım?
Çünkü konu devlet okulu özel okula donmus
Benim de başka bir teorim varAsıl amacı belli oldu. Derdi eğitim değil. Böyle bir şeye maruz kalsa anında şikayete gider. Ki kimse böyle bir şeyi savunmadı. Beynindeki nefreti ve kıskançlığı kusuyor şuan.