Özel Okuldan Devlet Okuluna🥺🥺🥺

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sadece 1.sayfayi okudum.Arkadaslar şaka gibisiniz.Devlet okulları demek ozellerden daha kaliteli,disiplinli.40 yaşındayım,Anadolu Lisesi'nin Anadolu Lisesi olduğu zamanlardan Anadolu Lisesi mezunuyum.Cocugunu özel okula safi akademik başarı için mi gonderiyo insanlar sizce.Ya da Anadolu Liseleri benim mezun olduğum yillardaki gibi mi hala.Soyliceklerim bu kadar.

Burdan okadar normal gorunebilirki biz okadar normal bakamadik ozaman.. çocuk okadar yanlizlastirlimıs baskılanmış ki ağlayarak kendince çözüm bulmuss neresi yanlış bunun anlayamadim

Burdan okadar normal gorunebilirki biz okadar normal bakamadik ozaman.. çocuk okadar yanlizlastirlimıs baskılanmış ki ağlayarak kendince çözüm bulmuss neresi yanlış bunun anlayamadim
Yani çocuğunuza yalan söylemiyorsunuz ama o öğretmene tuvalete gidiyorum diye okuldaki komşunuza kaçarak yalan söylüyor. İlginç değil mi bu sizce? Pembe yalan bile söylemediğinizi anlatmıştınız daha ilk yorumda, bu çocuk nereden öğrendi peki yalan söylemeyi?

Aman küçücük çocuğu mu sorguluyorsunuz çok saçma değil mi

Kardeşi böyle değil her girdiği oratama uyum sağlayan bir çocuk sorunlu olan çocuğum bebekliginden bu yana sağlık problerinden dolayı hem bana çok düşkün bir okdarda karekter olarak çok takıntılı galiba bu konuda bana cekmis Benim kötü bir niyetim yoktu sadece çocuklar fazla ilgiye alakaya eylenceye çok alıştılar şimdi tamamen eğitim odaklı olacağı için nasıl davranmalıyım diye burda konu açmıştım ne yazikki anlaşılmadım yada anlatamadim

Aman küçücük çocuğu mu sorguluyorsunuz çok saçma değil mi
Küçücük çocuk annenin bahsettiği gibi hiçbir şekilde yalan görmediyse nereden öğrenecek bunu hanımefendi? Öğretmenin çocukları idare edebilmek için söylediği bi cümleden (doğru ya da yanlış, bilemem) çocuğu okuldan alacak kadar yalana karşıysa bu kadın, çocuğa vahiy mi iniyor yalan söyleme yeteneği? Normal şartlar altında sorgulamam ama çocuğa pembe yalan dahi söylemem pembesi beyazı yoktur diyen bi aileden yalan söyleyen çocuğun çıkmaması gerekir mantıken. Yanlış mı?

Çocuklara yalan asla söylenmemeli doğru.
Ama siz kendinize bu denli alıştırıp bir de özel-devlet ayrımıyla çocukların beynine bunu yanlış kodlamışsınız.
Sürekli sizi aramak isteyen çocuklarla öğretmen nasıl başa çıktı özele yolladığınızda?
Sürekli sizi arayarak mı?
Bu iyi eğitimci olduğunu mu gösterir?
Okul zaten hem eğitim, hem anne babadan ayrılıp yaşıtlarıyla beraber olacağı bir ortam.
Böyleyse parasını verince istediğiniz her şeyi yapan öğretmenlerle,
Devlet okulundaki öğretmenler arasında dağlar kadar fark var.
Onlar o kadar zorluklarla çalışıp atanıyorlar ki.
Emin olun devlet sizin tabirinizle çıtayı aşağı çekmiyor.
En yakın arkadaşım, hemde 1. Derece kuzenim okul öncesi öğretmeni.
Özeldeki öğretmenlere bin basar.
Özelde şu bilinç var.
Parayla okutuyorsunuz, öğretmenleri de parayla satın aldığınızı sanıyorsunuz.
Öğretmen öğretmendir.
Bu son tabirinizi hiç doğru bulmadım.
Yanlış bir tavır ve düşünce içindesiniz.
Kolay gelsin.

Ben size çocuk kendince çözüm üretmis diyorum siz çocuk yalan söylemeyi nerden öğrendi diyorsunuz ya gelcekten insanların kafa yapısı hayata bakış açısı size uygun gelmedigi zaman eleştirmeyi lafın içinde cımbızla aramayı bırakın. Çocuk bir büyüğün yalan soyliyemeyecegini dusunuyo kendisi sıkışınca yalanda soyler numarada yapar bu sadece okul ortamında değil her yerde böyledir anne baba oğretmen olarakta çocuğu bu yere getirmemek lazım

Çocuklar biraz farklı bizden bence. Benim çocuğum benim gosterdiklerimden farklı davranış sergiliyor bazen. Yani sadece benimkilerden sınırlı değil davranışları çünkü 6 yaşındaki çocuk arkadaşlarından görüp etkilenebilir.
Konu sahibi arkadaşım söyle konu açsan daha iyi olurdu nacizane; geçen sene imkanim vardi özel okula verdim ama bu sene devlet okuluna gidecek, daha az etkilenmemesi için ne yapmalıyım?
Çünkü konu devlet okulu özel okula donmus

Her normal ebeveyn çocuğuna düşkündür bu yüzden "biz özel durumlarımızdan dolayı çok düşkünüz"düşüncesini bir es geçin lütfen... çocuklarınızı prenses sendromuyla yetiştrmeyin sonrasında akranlarına bu çocuklar ciddi skntı yaşatıyor yaşadım biliyorum. Ve bence en önemlisi daha ilkokul 1e başlayacak bir çocuğa "paramz yok o okula yetmiyor" gibi çocuğa yetersizlik hissettrecek bir açıklama yapmayın. Bende bir öğretmen olarak devlet okulunda daha iyi bir eğitim verildiğini düşünüyorum.Uzun süre özelde çalışmama rağmen tercihim çocuklarım için devlet okulu oldu. Şükür iyi de eğitimcilere denk geldim.

Çevir kazı yanmasın

Sizede açıklama yapayım çıta derken yanlız yazmış olabilirim ki oldumda zaten egitmle alakalı bir durum değerlendirmesi değildi benim anlatmak istedigim alıştıkları ilgi sevgi ekstra branş dersleri onlar için eylenceydi bundan kasıt olarak yazmıştım ordada ilk haftamız zor geçti ama çok sağolsun sınıf öğretmenimiz çok naif bi insandi bu sorunu beraber asmamizda çok fazla katkılarda bulundu

Allah askina sok oldum
Citamizi asagiya cekecek ne demek..
Bu zihniyet nasil bir anne de olabilir.
Ozel okul okuyup meslek sahibi olamayan, devlet okulu okuyup guzel yerlerde olan bir suru insan var veya tam tersi bir durum da yasanabilir.
Simdiden sizi bu kadar zorladiysa niye verdiniz ki.
Villasi olan dolgun bir maas alan tanidigim devlete verecegim diyor. Tek kızı. Ömrü boyunca ozel de okutabilir oyle zengin..
Ben ozele bosuna bir ton para dokecegime. Ona yatirim yapiyorum ufak da olsa 1 yasindan itibaren yapmaya basladim.

Mesela ilkokul 1. Siniftan beri etiler de ozel okula giden bir tanidigim var suan emlakcilik yapiyor.

Surekli okul degistireceginize fikrinizi bu yonde degistirirseniz hicbirsey kalmayacak

Okulları kötülemek değil benimki. Sizin okulunuz spesifik bir örnek. Bizim mahallenin devlet okullarından size istediğiniz kadar video ve foto gönderebilirim. Ki Bursanın iyi birkaç semtinden,en az 15-20 okul seçip inceleyebiliriz beraber. Bahsettiğim güvenlik ve temizlik sıkıntıları mevcut. Yıllardır devlet okullarındaki durumlara öğretmen olmamama rağmen vakıfım. Çünkü okul okul gezip eksikleri belirleyip dernek bağlantılarımla bu eksiklikleri gidermeye çalışan gönüllülerden biriyim. Okul kötüleyecek olsam bu çalışmaları yapmam zaten.

Ya bakin inanın çocuklar da bizde öyle büyümedik ve buyutmuyoruz sadece hasbel kader bunlar oldu şimdi nasıl bir yol izlemeliyim.. Bende tecrubebisizm ilk okul deneyimlerimiz nasıl başka çıkmam lazım diye konu açtım

Evet çocuk bakış açısı bizimkinden çok farklı olabiliyor. Ben oğluma hiç devlet-özel ayrımı yapmadım ama kendi kendine öğrendi. Oy kullanmaya gittiğimiz okulun halini gördü mesela. Resmen tuvalet kokuyordu. Sonra çocuk şenliği yaptık aynı okulda ve yine sınıflardaki kalabalığı gördü, merdiven boşluklarını gördü ve kıyaslama imkanı oldu ister istemez.

Ben yaş grubunun küçük olması sebebiyle güvenlik ve temizliğe önem veriyorum şahsen. Gerisi ayrıntı.

Ayy yemin ederim konu buydu zaten başka bişey değildi ki bende hata yaptım sanırım haklısınız hemde cok

Asıl amacı belli oldu. Derdi eğitim değil. Böyle bir şeye maruz kalsa anında şikayete gider. Ki kimse böyle bir şeyi savunmadı. Beynindeki nefreti ve kıskançlığı kusuyor şuan.
Benim de başka bir teorim var

Kesin eltisi çocuklarını yazdırdı özele bu da kıskançlıktan para olmadığı halde yazdırdı altından kalkamayınca da ne halt edeceğini bilemedi

Çocukları yarış atı gibi kullanan ebeveynler den bir tanesi daha en çok zararı bunlar veriyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…