- 5 Temmuz 2023
- 342
- 669
-
- Konu Sahibi Ask-I Zuleyha
+1Madem herseyi guzel guzel anlatip iletisim kurabiliyorsunuz kizlarinizla o halde devlet okullarinin egitim olarak daha iyi oldugunu onlarin gelecegi icin guzel bir egitime ihtiyaclari olduğunu anlatin ve bu yuzden devlete gönderdiğinizi anlatin
İki ayrı yorumunda gördüm “gelcekten” yazmış gerçekten kelimesi yerine. Ayrıca evet çocukları kreşe göndermeden önce psikolojik hazırlığı yapmak aileye düşer. Bu yapıldığında hiçbir çocuk anneyi aramaz.
Bu da diğer yorumu. Lütfen bu yorumdaki 10 hatayı bulunuz. Sjsjsjs neyse.Gelcekten konu benim içinde bu amma çocuk için bakış açısından yazıp degrendirmek istedim bende sizile aynı fikirdeyim zaten ne yapicak piyonuyu dramayi falan onlar için eylenceydi citadan kastimda buydu ama yanlış anlaşıldım
Aslında konu sahibi çocukları devlete verip Türkçe kursuna gitsem nasıl olur diye sormak istedi ama anlatmaya dili yetmedi ahahshwvshagshBazı cümleleriniz oldukça itici konu sahibi. Siz hangi kaf dağındansınız acaba? Eşim asgari ücret kazanıyor demişsiniz. Sanırım siz de çalışmıyorsunuz. Bu şekilde geçinmek bile çok zorken devlet okullarını kendinizce küçümsemeye çalışmanız çok absürt olmuş. Bu komik, gereksiz kibir neden?
Bir de çok takıldım şu yazım hatalarınıza.
Gelçek, yanlız, eylence, pempe, tuvallet, piyanu
Ayyyyy çok sinirim bozuldu okurkenSiz önce kendi çıtanızı yükseltmekle başlayın işe.
Zaten doğru yazan, kendini doğru ifade eden, Türkçeye imla kurallarına ehemmiyet verenler konudaki gibi düşüncelere sahip olmuyorlar. Neyin ne olduğunu biliyorlarBu da diğer yorumu. Lütfen bu yorumdaki 10 hatayı bulunuz. Sjsjsjs neyse.
Kibir değil de kompleks bence. Kendine, eğitimine, koşullarına bakmadan hep bi sınıf atlama yırtınması. Bunu da çocuğunu müthiş yetiştirdiğini zannederek, özentilikle piyano yüzme dans dersleri aldırarak, çocuğuna saatlerce dil döküp çok anlayışlı ebeveyn rolü oynayarak yapmaya çalışıyor, bunlara okey hadi ama öğretmeni yerden yere vurmak, devlet okullarını aşağılamak ne mesela? Sanki çok elit bi yerlerden geliyo da çıtası düşecekmiş, gerçekten sen kendi çıtanı bi yükselt önce.Bazı cümleleriniz oldukça itici konu sahibi. Siz hangi kaf dağındansınız acaba? Eşim asgari ücret kazanıyor demişsiniz. Sanırım siz de çalışmıyorsunuz. Bu şekilde geçinmek bile çok zorken devlet okullarını kendinizce küçümsemeye çalışmanız çok absürt olmuş. Bu komik, gereksiz kibir neden?
Bir de çok takıldım şu yazım hatalarınıza.
Gelçek, yanlız, eylence, pempe, tuvallet, piyanu
Ayyyyy çok sinirim bozuldu okurkenSiz önce kendi çıtanızı yükseltmekle başlayın işe.
Birazdan alayımız banlanacağız galiba :))Kibir değil de kompleks bence. Kendine, eğitimine, koşullarına bakmadan hep bi sınıf atlama yırtınması. Bunu da çocuğunu müthiş yetiştirdiğini zannederek, özentilikle piyano yüzme dans dersleri aldırarak, çocuğuna saatlerce dil döküp çok anlayışlı ebeveyn rolü oynayarak yapmaya çalışıyor, bunlara okey hadi ama öğretmeni yerden yere vurmak, devlet okullarını aşağılamak ne mesela? Sanki çok elit bi yerlerden geliyo da çıtası düşecekmiş, gerçekten sen kendi çıtanı bi yükselt önce.
Belki acımasız oldu ama konudan bana geçen bu.
Küçücük çocuklar öğretmenin her hareketini konuşup eleştirebiliyor ama? Buna da çanak tutabiliyorsun? Çocuğum kendini ne güzel ifade ediyor diye düşünüyorsun eminim. Özgüven, kendini düzgün ifade falan böyle bi şey değil. Sonra haddini bilmez, her şeyi konuşan, her şeye yorum yapma hakkını kendinde gören, her şey istediği şekilde olmak zorunda gibi davranan nesil yetişiyor işte.Eltim yok kimsem yok akrabam yok yarış ati değil büyümelerine yardımcı oluyorum ama bende insanım hata da yapabilirim yaniladabilirim bunlar size bukadar rahat eleştiri yorum yapma hakini vermez
Amaan boşver, detoks olurBirazdan alayımız banlanacağız galiba :))
Ben de öğretmenim, idarecilik yaptığım dönemde bi veli gelmişti görüşmeye, çocuğu tüm öğretmenlerden şikayetçi; öyle baktı, şöyle konuştu, nefes aldı, yanımdan geçerken yüzüme bakmadı, beni sevmiyo bence, başka çocukla konuşurken daha çok güldü vs vs, böyle bomboş eleştiriler. Kadına göre de çocuğu çok efendi, çok "hassas" bi çocuk. Ulan sen her dediğini dinleyip hak verdiğin, gelip millete hesap sorduğun ve o cesareti verdiğin için bu çocuk böyle kusur arayıcı, diken üstünde yaşayan, memnuniyetsiz, tuhaf bi şeye dönüşmüş olabilir mi acaba?İşte böyle insanların onca yıl eğitim alıp bir yere gelen kişilerin yaptığı işi eleştirmesine sinir oluyorum. İnsanlığını eleştir mesela ama çok yalancı vs komik bir eleştiri kalıyor. Üstelik çocuk bana bağımlı demiş. E bu da ebeveynin suçu. Hiç mi alıştırmadın yani. Devlet okulu kalabalık, çocuğum çok ağladı özel ilgi istedi de verdim özele dese anlarım ama ortadaki problemi sadece tek tarafa yüklemek bencillik
Ya da o komşunun cocugun elini tutup sınıfa götürmek yerine anneyi araması normal mi?Çocuklarınızı proje çocuk gibi yetiştirmeniz sizin içinizi rahatlatıyor olabilir ama uzun vadede onlar zorluklarını yaşayacak. Bi anne olarak elbette çocuklarınıza en iyisini vermek istersiniz, burada hiçbir sorun yok ama özelden devlete geçti diye komplekse girmişsiniz neredeyse. Onlar sizden ayrı birer birey, sizin yaşadığınız zorlukları yaşamadılar, gönül ister ki hiç yaşamasınlar da ama dünya öyle bi yer değilonları pamuklara sarmanız, her sorunda kahraman gibi ortada belirmeniz pek sağlıklı değil. Çocuğunuzun komşunun yanına gidip annemi ara gelsin demesi normal mi mesela sizce? Tuvalete diye çıkıp bir de.
Velinin birisiyle kitap okuma konusunda konuşuyorduk. Adam aynen şunu dedi "o kadar para veriyoruz, onunla da mı biz uğraşalım". Bu mantıkla büyüyen çocuklar hayattaki barajı da, sınavlardan Barajı da geçemiyorlar.
Çocuğu uyumayınca öğretmeni arayan veli duydu bu kulaklar. Sanki para verince ebeveynlik sorumluluğu kalkıyor.
Teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için. Amin insaAllah cümlemizinkiler insaAllah sağlıkla huzurla büyürlerOlabilir belki yüz yüze konuşulsa daha farklı anlayabilirdik sizi. Sağlıkla büyüsünler her halükarda onları seven bir anne babaya sahip oldukları için çok şanslılar
Size hangi okula göndermeliyim diye soru sormadım salça olmayi bırakın artikÇocuğunuza ne yaptılar özelde de annem de annem diye ağlamadı merak ettim. Hem evde çocuğunuza okulla alakalı bilgi vermeyip, okulda nasıl sabredeceğini öğretmiyorsunuz (!) hem de ağlıyorsunuz. O daha çocuk diyeceksiniz demi? Evet çocuk. Özel okuldaki çocuk sayısı ile devlet bir değil. Aynı ilgiliyi beklemeniz ya da öğretmene yalancı demeniz ne saçma. Bi de bu açıdan bakın bakalım. Öğretmeni suçlamak ne kolay valla. Aman evinizi arabanızı satın ve yavrularınızı sıradan insanların gittiği devlet okuluna yollamayın. Aman ha.
Artık şaşıramıyorum, gerçekten o kadar garip insanlar var ki.
Valla ben çok şaşırmıştım. Çok da hanımefendi bir kadındı. Bunu gururla anlatıyor, çok harika iyi bir öğretmen. Valla ben öğretmen olsam kesin kibarca terslerdim
Hoca dua ezberletti, anlamını da ezberletti, hocam bu dua çocuklar için zor, ezberlemese olmaz mı? Neden bu kadar küçük çocuğa bu konuları anlattınız (müfredatta var)Özel okulda çalışana kadar şaşırıyordum. Özellikle sınıf öğretmeni arkadaşlar öyle facia şeyler anlatıyorlar ki. Ben branşçıyım. Branşımda din kültürü. Benden bile öyle garip talepleri oluyor ki