- 25 Aralık 2015
- 2.420
- 2.295
- 31
-
- Konu Sahibi Ask-I Zuleyha
Ya klavyendeki yazımdan kaynaklı galiba hızlı hızlı da yazip geçiyorum bilmiyorum inanın yiprati bu konu beniGelcekten degil gercekten, eylence degil eğlence. Sayfalardir okuyorum, hassasiyetinizi de anliyorum cocuklariniza karşi. Ama artik her okuduğumda israrla ayni hatalari yazmanizdan rahatsiz oldum inanin kötü niyetle söylemiyorum. Ama nolur düzeltin yav
Adiniza uzuldum ben. Kizim Izmir'de ozel bi okulun kresine sonra anaokuluna gidiyordu. Ilkokula baslayacagi sene yurtdisina gittik biz. Bu arada Turkiye'de bir okula kayit yaptirmadigimiz icin bir mahalle okuluna otomatik kaydimiz yapilmis. Kaydi sildirmek icin okula gittim. Okulda hijyen 0. Yerler delik desik. Hatta okulun dis cephesinde ki bu cephe direkt couklarin tenefuse ciktigi koridara aciliyor, duvarda koca bir delik. Kisin ordan giren yagmuru sogugu dusunemedim. Tuvaletler aktif olarak kullanmiyordu ona ragmen kesif bir tuvaler kokusu. Ven acikcasi inanilmaz uzulmustum. Sordugumda devletten hijyenYa klavyendeki yazımdan kaynaklı galiba hızlı hızlı da yazip geçiyorum bilmiyorum inanın yiprati bu konu beni
Uzun hikaye fakat etkisi çok büyük. Dikkatli olmasak akran zorbalığıni geçip veli zorbaligina giriyor, fakat iş bariz net adımlar ile olmadığı için fark edilmesi çok zor oldu. Cocuk okuldan nefret etmek uzere idi ki gelisiminde hic problem olmayan erkenden herseyi cozen sosyal bir cocuktu. Su an çocukların oldugu hic bir ortama girmiyor girmek istemiyor ogretmenin ve doktorun kabul ettiği zor bir süreç ama çözecek diye umuyorumBen anlamadim ne oldu tam olarak?
Evet bizde tecrübesizliğimizden kaynaklı acele karar verdik ama sırf öğretmen yalan soyledi diye verilmiş bir karar değildi hem öğrenip hem eğlensinler Bakış acimiz buydu Ben burda sanki devlet okulundaki hocalarımiza hakaret ettim gibi algı oluşturuldu ama öyle bişey yok sadece öğretmen le beraber uyum sağlayamadik durumda elverişliydi diye özel okul kararı aldık sonra yaşanan olumusuzluklardan dolayı şimdi tekrar bu bizi etkilermi etkilerse nasıl yaklasmaliyim diye fikir almak istemiştimYorumlar bana biraz kompleksli geldi. Devletteki ogretmeni eleştirdi diye sen biz devlet öğretmenlerine laf mı ediyorsun diye konu başka yere çekilmiş. Bence de öğretmen pembe yalan söyledi diye cocugu okuldan almak abartılı ama çocuklar için o pembe yalanlar gayet de yalan oluyor. Eğer öğretmenseniz çocuklara yalan soylemenizi tavsiye etmem. Onun dışında çocuğun havuz piyano derslerini sormasını şımarıklık olarak görenler olmuş. Çocuk bunlara alışmış ve eğlenceli buluyor demek ki, neden sorması şımarıklık olsun ki? Bence istediği yapılmadı diye avm'de bağıra bağıra ağlayan çocuklar asıl şımarık olanlar.
Evet bizde şuan devlet okullarına bakiyoruz yani bilmiyorum hiç bütçe ayrılmıyor gibi hijyen olsun boya badana olsun hiç düzgün gorunmuyolar şimdi bır tane okul bulduk müdüresi bu konularda çok hassas olan biriymiş okulu evine benzetmiş mis gibi tertemiz yapmış işini hakkiyla yapana selâm olsunAdiniza uzuldum ben. Kizim Izmir'de ozel bi okulun kresine sonra anaokuluna gidiyordu. Ilkokula baslayacagi sene yurtdisina gittik biz. Bu arada Turkiye'de bir okula kayit yaptirmadigimiz icin bir mahalle okuluna otomatik kaydimiz yapilmis. Kaydi sildirmek icin okula gittim. Okulda hijyen 0. Yerler delik desik. Hatta okulun dis cephesinde ki bu cephe direkt couklarin tenefuse ciktigi koridara aciliyor, duvarda koca bir delik. Kisin ordan giren yagmuru sogugu dusunemedim. Tuvaletler aktif olarak kullanmiyordu ona ragmen kesif bir tuvaler kokusu. Ven acikcasi inanilmaz uzulmustum. Sordugumda devletten hijyen
personel okul bakimi onarimi yenilenmesi gibi kalemlerde destek almadiklqrini okulun o yuzden bakimsiz oldugunu soyledi. Burda oyle bir imaj cizilmis ki sanki devlet okullari cennet bahcesi. Ogretmenlerin verdigi egitimden bahsetmiyorum ki tabii ki ama isin icine bi de yogun sinif mevcudu girince haliyle devlet okullari bazi yerlerde zorlayici olabilir ogrenci acisindan. Keske hepsine en duzgun okul binalariyla egitim verme sansimiz olsa.
Aynı sistemde özel okul öğrencileri de okuyorlar ve aralarında barajı geçemeyenler sıfır çekenler var. Sistem sadece devlet okullarının değil, milli eğitimin sistemiBu arada ogretmenler de yanlis anlamasin ama gazetede gordugum haber bilmemne sinavinda 13-(8-5)=? Sorusunu bilmemkac yuzbin ogrenci cozemedi bile bir haber gormustum. Ozelini devletini bilmem de, egitimin citasinin gercekten giderek asagi duatugunu de gormemek icin kör olmak lazim. Carpim tablosunu bilmeden ortaokuldan liseden mezun olanlar var. Sanirim sinifta kalmanin kaldirilmasi buna etken. Sistemle ilgili bir sikinti bu tabii ki ögretmenle ilgili degil.
Ben fatkli bisey demedim zaten sistemden kaynakli diye yazmisim? Tekrar okuyun istersenjz?Aynı sistemde özel okul öğrencileri de okuyorlar ve aralarında barajı geçemeyenler sıfır çekenler var. Sistem sadece devlet okullarının değil, milli eğitimin sistemi
Okudum. Öğretmenler neyi yanlış anlamasın ki, bizimle ilgili değil zaten onu demek istedimBen fatkli bisey demedim zaten sistemden kaynakli diye yazmisim? Tekrar okuyun istersenjz?
Ilkokul ogretmenim odev yapmiyorum diye doverdi, ilk karnemde 3 vardi dusunun. Bu derece okulla bagim yoktu. Sonra zaman gecti annem okuman lazim baslikli tiradi okudu bana her gun. Sonuc: akademik personelim ve beni doven ogretmenim hakliymis diye dusunuyorum cunku en basit seyleri bile sirf keyfim istemedigi icin yapmiyordum. Bu kadar kar tanesi gibi cocuk yetistirmemek lazim ilerde guclu olmasi lazim. Nereye kadar ogretmenden koruyacaksiniz? Bir de su var, cidden asiri iyi bir ozel okula yollamadiginiz surece hep formasyonlu ogretmenlerin oldugu okullar var. Egitim fakultesinde 4 yilda verilen bilgi 6 aylik formasyonla verilmez. Devlet okullarindaki ogretmenlerin cok buyuk kismi egitim fakultesi cikisli. Bu cok buyuk bir arti.Herkese Merhaba Hanımlar Bilmiyorum içim Okadar sıkıldıki sizlerle Paylaşmak istedim. Benim Dünyalar güzeli İkiz kızlarım var. Geçen sene anaokuluna başladılar ilk 1 hafta evime cok yakın olan devlet okuluna kayıtlarını yaptırdık oryantasyon sürecimizde okula uyum sağlayamadı kızlarımdan biri öğretmenine annemi ararmisin annemi istiyorum dediğinde öğretmen sürekli aradım gelicek, falan diye yalan söylüyormuş Kızım sürekli rahatsız oldu öğretmenin davranışından anne sen bize yalan söylemek iyi bişey değil ne olursa olsun doğruyu söylememiz lazım diyosun ama öğretmenimiz yalan söylüyor seni aradığıni söylüyor ama aslında aramamis şöyle davrandı böyle kızdı derken çocuk okula gitmek istemeyen sürekli ağlayan her okula bıraktığımız da sorunlu bı çocuk oldu 1 hafta sürecinde 1 hafta sonra özel okula almak zorunda kaldık. Anaokulunu özel okulda tamamladılar ama gel gelimki şuan bizim özel okula gönderecek durumumuz yok okulların açılmasına da çok kısa bir süre kaldı devlet okuluna nasıl adapte olurlar bilemiyorum çocuklara bu durumu nasıl anlatırım bilmiyorum Bana yardımcı olursanız sevinirim nasıl çıtamizi aşağı cekecegimizle alakalı şimdiden herkese teşekkürler
Bı çok arkadaş çıtamıza takıldı bundan kastım eğitim değil di çocukların görmüş olduğu ilgi ve alakaya bağlı beklentileri kimseyi hor gördüğüm küçük gördüğüm yok hadim değil