Özel Okuldan Devlet Okuluna🥺🥺🥺

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ask-I Zuleyha

İkizlerin Annesiyim
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
2.420
2.295
31
Herkese Merhaba Hanımlar Bilmiyorum içim Okadar sıkıldıki sizlerle Paylaşmak istedim. Benim Dünyalar güzeli İkiz kızlarım var. Geçen sene anaokuluna başladılar ilk 1 hafta evime cok yakın olan devlet okuluna kayıtlarını yaptırdık oryantasyon sürecimizde okula uyum sağlayamadı kızlarımdan biri öğretmenine annemi ararmisin annemi istiyorum dediğinde öğretmen sürekli aradım gelicek, falan diye yalan söylüyormuş Kızım sürekli rahatsız oldu öğretmenin davranışından anne sen bize yalan söylemek iyi bişey değil ne olursa olsun doğruyu söylememiz lazım diyosun ama öğretmenimiz yalan söylüyor seni aradığıni söylüyor ama aslında aramamis şöyle davrandı böyle kızdı derken çocuk okula gitmek istemeyen sürekli ağlayan her okula bıraktığımız da sorunlu bı çocuk oldu 1 hafta sürecinde 1 hafta sonra özel okula almak zorunda kaldık. Anaokulunu özel okulda tamamladılar ama gel gelimki şuan bizim özel okula gönderecek durumumuz yok okulların açılmasına da çok kısa bir süre kaldı devlet okuluna nasıl adepte olurlar bilemiyorum çocuklara bu durumu nasıl anlatırım bilmiyorum Bana yardımcı olursanız sevinirim nasıl citamizi aşağı cekecegimizle alakalı şimdiden herkese teşekkürler

Çocuklarınıza hiç pembe yalanlar söylemiyor musunuz gerçekten? Sürekli sizi arayıp eve gitmek isterse o çocuk nasıl okula alışacak?
Devlet okulunda da gayet başarılı eğitimciler var. Çıtamızı aşağı çekeceğiz derken?

Devlet okulunda çıtanızı aşağı çekmiş olmuyorsunuz, bilakis bir arkadaşım öğretmen lisesinde okurken en iyilerin devlet okulundan geldiğini ve öğretmenlerinde bunu genellediğinden bahsetmişti. Ve yine o çocuklar ülkenin en iyi üniversitelerinde yerlerini aldılar dönemlerinde. Anasınıfı başlı başına eğitim hayatı için oryantasyon yılıdır kreş geçmişi yoksa çocuğun. Özel veyahut devletten ziyade okul belirlenip öğretmen geçmişi incelenebilir maximum. Pozitif biri mi, sabırlı mı bunlar önemli adaptasyon adına.

Hayır pempe yalanlarda olsa söylemiyorum. Yalanın rengi olmaz bana göre citamizi aşağı cekmedeki amacım egitimle alakalı değil çok fazla ilgi yüzme dersleri piyano dersleri gibi dersleri gormicekler daha çok küçükler onlara için bunlar eğitimden çok eylence gibiydi

Citamizdan kastım bu değil çocuklar çok fazla ilgiye alıştılar çok programlı çok ogretmenli bunlardan bahsediyorum eğitim konusu değildi anlatmak istedigim

Bunu kızınızı bir haftada devlet okulundan alırken düşünecektiniz. Zamanla alışırlardı kendi işinizi kendiniz zorlaştırmışsınız. Aynı süreci şimdi tekrar ve daha zor bir şekilde yaşayacaksınız, bu da sizin seçiminiz. Siz bu arada öğretmenden ne yapmasını bekliyordunuz anlamadım her gün sizi arayıp gelin mi demeliydi?

Yazınızdan gözüm kanadı. Ve hiç inandırıcı değilsiniz. Okulda öğrencilerle kaynaşma sürecine adapte olmadan önce öğretmen böyle bir şey söylemiş olabilir. Aslında iyi bir şey yapmış. Arkadaşlarına alışmalarını sağlamaya çalışmış. Bunun nesi kötü?

Zaten 1. Sınıfa başlayacaklar yeni başlanacak bir okul.
Özelden devlete gitmeyi ayırt edemezler ki
Edebiliyorlar malesef yüzme varmı anne piyano varmı anne drama varmı anne diyip diyip dolaniyolar etrafımda ama herseferinde bıkmadan usanmadan anlatıyorum orası özel okuldu orası için ayıracak fazla paramız yok diye dışardan üzülmüş gibi durmuyorlar ama içten içe biseyler yaşıyorlarmi bilmiyorum

Citamizdan kastım bu değil çocuklar çok fazla ilgiye alıştılar çok programlı çok ogretmenli bunlardan bahsediyorum eğitim konusu değildi anlatmak istedigim
Belirtmeniz güzel çünkü üstten bakış algılanıyor konuda ki yazınızda, anlıyorum üzerlerine titriyorsunuz fakat bence eğitim gözünün içine bakılmasından ziyade bir disiplin ve uyum işidir. Devlet okulunda disiplin ve liyakatı deneyimleyecek olmalarını sağlikli buluyorum. Dediğim gibi eğitmenlerimizde gayet başarılı.

Devlet okullarinin ozel okullara nazaran daha kaliteli oldugunu size bir egitimci olarak soyleyebilirim.
Elbette gondereceginiz devlet okulunun niteligi de onemli, iyi bir arastirma yapmanizi ve ogretmenleriyle birebir diyalog halinde olmanizi tavsiye ederim.
Isterseniz ekstra kurslara da gonderebilirsiniz cocuklarinizi. Ozel piyano dersi aldirsbilirsiniz mesela hem daha uyguna denk gelir.

Hayır ama bana diyebilirdi en azından çocuk çok ağlıyor okulda bı uzmandan falan yardım alirsaniz iyi olur bağırıp kizmasinida beklemiyordum tabi sonuçta daha ilk gunleriydi

Aynen eğitmenlerle alakalı hiç problemim yok bide bukadar derin düşüncemizin altında yatan bulunduğumuz şehir var inanın yaşayan bilir

Hayır ama bana diyebilirdi en azından çocuk çok ağlıyor okulda bı uzmandan falan yardım alirsaniz iyi olur bağırıp kizmasinida beklemiyordum tabi sonuçta daha ilk gunleriydi

Kızınıza ne demesini bekliyordunuz peki? İlk haftada ağlamayan, annesini istemeyen çocuk pek olmuyor zaten. Hepsi için uzmana başvurulsa ohoo. Siz bence çok aceleci davranmışsınız. Özel okula başlattıysanız devamını da orada getirmeliydiniz. Bir sene için yanlış bir karar olmuş

Bu kadar dram yapmayın hayatın gerçekleriyle büyümeleri gerek
Kaçımız kolejde okumuşuzdur çoğumuz devlet okullardan geldik.
Piyano drama şu bu diye ağlayacak çocuklarınız varsa kesinlikle sizin kendinizi değiştirmeniz gerek.
Ekmek yiyecek bulamayıp ağlayan çocukların olduğu bir ülkedeyiz artık….

Alisirlar merak etmeyin. Ogrenci her istediğinde velisi aranmaz ki keske cocuklari almasaydiniz anaokulundan. Merak etmeyin hepimiz alistik, her sene binlerce çocuk alisiyor, sizinkilerde alisacak. Uzmeyin kendinizi
Evet anlıyorum ama inanın konu evlat olunca çok farklı sen dokunmaya kıyamazken başka biri senin çocuğun ağladığı halde yokmuş gibi davranması bizi çok üzdü inanın kısa kesmek için konuyu yazmadım bile ruhuna dokunulmayan çocuğa hiç birşey ogretemesiniz ki belki saçlarını oksaydi güzel tatlı bir dille anlatsaydi bu sorunları yasamiyacktim ama olması gereken buymuş deneyimlerle ogrenicez heralde

Ee durumu anlatın ben kızıma söyledim kızım artık okulda okumayı yazmayı öğreneceksin benim gibi kitapları tv deki telefondaki yazıları okuyacaksın diye guzelce anlattım ee yüzmeye de bi zahmet siz götürün illa ki vardır çevrenizde yüzme kursları veya herhangi bir aktivite önemli olan öğretmen iyi olsun benim tek derdim öğretmen herkes öğretmen olmamalı yüzme hocası değişti yeni hoca bağıran biri çocuğum yüzmede soğudu artık götüremiyoruz sadece serbest bizle girmek istiyor havuza ana okulunda da 2.senemizdeki öğretmen bağırıyor diye kızım korktu anne ya bana da bağırırsa diyor hayır kızım o yaramazlara bağırıyor dedim sana bağırmaz valla okuldan çok öğretmende iş bitiyor siz onu düşünün de ilgili alakalı işini severek yapan öğretmene denk gelsinler

Ya bakin size şöyle izah edeyim ben yurtan evlatlık alınmış bir anneyim eşim madee baglimisi bir babanın sidetine maruz kalmış bir baba evet biz cebimizde kuruş para bulamazken en iyi en güzel sartlarda büyütmeye çaba gosterdik herkes içinde evladı kendine kıymetlidir ama bizim şu özel durumlarimizdan dolayı fazla bir duskunlugumuz var çocuklarımıza karsi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…