İlköğretim Yorum ve Soruları Özel Okul mu? Devlet Okulu mu?

ben özel okul, devlet okulu 1. kademe de değilde 2. kademede fark eder mi merak ediyorum, ama tamamen sosyal açıdan fark eder mi diye merak ediyorum

devlet okulunu bn pek tasvip etmiyorum özel okulunda züppe olanları var.ama pek savunmasamda su fetullah ın okulları varya izmirde yamanlar koleji fala ne yalan söliyim tam eğitim veriyolar galiba orları araştırsanız?

ben bu konuya kendimden vermek istiyorum...
birincisi dini ya da siyasi kimlikli okullara cocuklarinizi asla gondermeyin insanin psikolojisi bozuluyor resmen, hele ki bu kucuk cocuk ise sakin ama sakin!
niye diyeceksiniz...oss'ye hazirlik icin Izmir'de Ksk carsisi icindeki dini kimligi olan f.n dershanesine gittim, gitmez olaydim...
yaninizda oturan arkadasiniz erkek ise, surekli hocalar uyariyordu yanyana oturmayin diye, yok akliniz birbirinize kayar yok yok gunah bilmem ne zart zurt!
her ders bu konu yuzunden vaaz goruyorduk ve genelde zorla yerlerimiz degistiriliyordu...bu yer muhabbetinden kac dersimiz heba oldu, ders ders degil bazen dini vaaza donusuyordu...
bu resmen bize sapik muamelesi yapmakti yani benim suanki esimle bir iliskim vardi mesela siniftaki erkekler bilirdi ve hepsi arkadasimdi aramizda bir sey olmasi soz konusu degilken boyle mualeme gormek insanin psikolojisini bozuyordu...
ayrica cuma gunleri erkek ogrencileri de toplayip ogretmenlerimiz cuma namazina giderdi ve o gun kafada 1 ders islenmiyordu...verdigimiz para cope gidiyordu...
kiz yurtlarindan birinde ise bir kadin ogretmene bir gun bir matematik sorusu sormustum...bana hangi bolumdesin dedi (2 f.n dershanesi vardi, birinde erkek kiz digerinde sadece kiz ogrenciler ve kiz ogretmenler ogrenim goruyordu, ben karisik olandaydim), karisik olanda oldugumu soyleyince "sorunu git erkek ogretmenlerine sor" deyip beni herkesin icinde terslemisti ve cevaplamamisti sorumu...
sikayet ettim bu durumu ama sonuc alamadim tabii ki...
sizin anlayacaginiz bu okullarda amac egitimden saptirilmis vaziyette, cok kotu deneyimlerim var...

ben de devlet okulunda okudum birinci siniftan liseye kadar, ingilizce agirlikli liseye gitmemin bana cok katkisi oldu ogrenci anlaminda cunku sinifta sizi engelleyecek ogrenci olmuyor genelde ogrenciler caliskan oluyordu falan...
duz lisedeki ve bizim lisedeki ogretmenler ayniydi, hepsi super hocalardi...keza ortaokul ve ilkokul ogretmenlerim de oyleydi bu ikisini kucuk bir ilcede okumama ragmen...
is ogretmen ve ogrencide bitiyor...
ilkokul derseniz ogretmen en onemli sey cunku cocugun hamurunun iyi yogrulmasi gerek, ama sonraki yillarda gerisi ogrenciye ve ailesine kalmis (cocuga verilen yardim, huzur vs.)

Son düzenleme:
birincisi
eğer maddi durumunuz el vermiyorsa zorlanarak fedakarlık ederek özel okula gönderecekseniz
vazgeçin
çünkü sadece okul parasıyla iş bitmiyor.
çocuk aklı erdikçe arkadaşlarının yaşam standartlarına kişisel eşyalarına oyuncaklarına vs özenecektir
daha da acısı küçük çocuklar da vijdan duygusu henüz tam gelişmediğinden
arkadaşları tarafından "senin başka ayakkabın yokmu? başka elbisen yokmu?" gibi cümlelerle karşılaşabilir.
belki biz büyük olarak bu cümleleri kaldırabiliriz para zenginlik önemli değil diyebiliriz ama çocuk bunu çok zor idrak edecektir.

ikincisi
özel okulu sonuna kadar devam ettiremeyeceksek hele bir kaç yıl gitsin bakalım gibi bir düşünceniz varsa
yine vazgeçin devlet okulunu seçin derim.
özele başlayıp sonra devlet okuluna dönmek çocuğa çok zor gelecektir.

benim gözlemim
yüksek paralarla gönderilen özel okullarda bir çok veli okul başarısını sınav başarısını (sbs, üniversite sınavı) filan düşünmüyor
çünkü zaten para bol zaten özelde devam edecek üniversiteye de dolayısıyla sıkmıyorlar kendilerini bu konuda
daha çok çocuğun sosyal kültürel yaşamıyla daha ilgililer.

sırf ticaret amaçlı kıyıda köşede kurulmuş özel okullar ise veli memnuniyeti sağlamak için
çocuğun notlarını gerçek dışı şişirebiliyorlar.

asıl önemli olan 1. aile 2. öğretmen 3. çocuk bence

benimde bir kızım var bende bu konuyu yeni yeni araştırmaya soruşturmaya başladım.
bakalım şimdilik düşüncem devlet okuluna gönderip.
dışarıdan özel öğretmenle ingilizceyi desteklemek
ve bale, müzik gibi sosyal faaliyetlere göndermek

ilköğretimde kesinlikle özellikle maddi durumda yetersizse devlet okulu olmalı bence. Şartları zorlamaktan yana değilim. Lisede bursluluğu kazanıp bileğinin hakkıyla gitsin isterim. Çünkü burslu öğrenciler için ayrı seviye sınıfları oluyor. Benim çevremdeki arkadaşların çocukları genelde böyle okuyorlar. malum memur maaşıyla özel okul zor.

bi öğretmen olarak birinci kademede okuldan çok öğretmenin önemli olduğunu gözlerle görenlerdenim. kızım okul yaşında olsa tereddütsüz sınıfına yazdırmak isteyeceğim çok iyi öğretmenlerle karşılaştımç devlet okullarından da çok başarılı öğrenciler çıkıyo.

kıytırık özel okullara yolladığınızda öğretmenlerin çok iyi olacaklarını falan düşünebilirsiniz ama maalesef köle gibi çalıştırılıyo arkadaşlarımız. biz devlet okulunda çalışanlardan tek farkları o.

ortam ya da imkanlar olarak farklı olabilir, o konuda da çocuğunuzun arkadaşlarından etkilenerek öğretmenlere 'paramızla geliyoruz' şeklinde ukalalık yapmayacaklarından emin olmalısınız, aksi taktirde saygı duymadıkları insanlardan bi şey öğrenmesini bekleyemezsiniz.

özel okula ikinci kademede göndermek mantıklı olabilir. onda da özellikle yabancı dil derslerini (biçok veli onun için özel okul düşünür) native speaker (yani ana dili ingilizce olan kişi) bi öğretmeni olan okullara gönderebilirsiniz

İlköğretim dönemi çocukların gelecekteki başarıları için en önemli dönem diye düşünüyorum,

O yüzden çok araştırılmalı ve devlet ,özel sorusundan çok öğretmen sorulmalı.

Benim çocuklarım özel okulda,ama devlete gitmesinler diye verdiğim bir karar değil bu.

Öncelikle iyi öğretmen araştırdım,sonra bu iyi öğretmenlerden çocuğumun karakterine en uygun olanını seçtim ve bu öğretmenler özel okulda olduğu için özele verdim.

Öğretmen iyi olduktan sonra devlet okuluna vermektede hiçbir sakınca görmüyorum.

Öyle özel okullar varki,sırf para tuzağı,geçenlerde bir bayanla tanıştım,bayan arap dili mezunuymuş ve sınıf öğretmeni olmuş,kpss den 57 almış devlete atanamıyacağı için bir özel okulda öğretmenlik yapmaya başlamış,yani bir öğretmenin kpss den 60 bile alamadan o okuldaki çocuklara nasıl türkçe ve matematik öğreteceğini de çözemedim.

Bir kolej öğrencisinden şunları duydum. Veliler için karnemsi bir belge hazırlanıyormuş yılsonunda.Orada gerçek notları yazıyormuş.Bir de altında öğrencinin durumu ile ilgili not.Ancak e okula notlar 100 olarak giriliyormuş.Bütün kolejlerde durum böyle midir meraktayım.
Çok kafam takıldı bu duruma.Öncelikle oğlum 4 yıldır devlet okulunda 100 alabilmek için tırmalayıp dururken onların haketmeden 100 alması canımı sıktı.Bu haksızlık! İleride ne olacağı belli değil.Eğer sınavlar kalkar da çocuklarımız not ortalamalarıyla güzel liselere girerse devlet okulunda bileğinin hakkıyla 98 -99 alan yavrunun hakkı yenmiş olucak.İkinci kademe eğitim için önümüzdeki yıl oğlum koleje başlayacak.Bahsi geçen okul değil , başka bir okul.Şimdi düşünüyorum kara kara.Haketmeden not alıp boş bir kafayla mezun olmasını ve tembelliğe alıştırılmasını istemiyorum.Okulla görüşmedim ancak diğer okul hakkında duyduklarım hiç hoşuma gitmedi.Aranızda bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?

özel okul paranı alır ders falan anlatılmaz.durumunuz normalse devlet okulu iyi.ama iyice araştırdıktan sonra iyi özel okul bulursanız orda okutun ki bula bileceğinizi pek sanmam.

üni. lerin vakıf özel okulları daha iyi biliyordum ama bu fikrimde değişti, bir arkadaşım iki çocuğunuda vakıf özel okuluna yolluyor, biri bu sene sbs ye girsecek ama geçen seneden beri dershane ve özel ders... 1. kademe 4 e giden oğluda mat den özel ders alıyor
ee ben ne anladım bu işten

Bir kolej öğrencisinden şunları duydum. Veliler için karnemsi bir belge hazırlanıyormuş yılsonunda.Orada gerçek notları yazıyormuş.Bir de altında öğrencinin durumu ile ilgili not.Ancak e okula notlar 100 olarak giriliyormuş.Bütün kolejlerde durum böyle midir meraktayım.
Çok kafam takıldı bu duruma.Öncelikle oğlum 4 yıldır devlet okulunda 100 alabilmek için tırmalayıp dururken onların haketmeden 100 alması canımı sıktı.Bu haksızlık! İleride ne olacağı belli değil.Eğer sınavlar kalkar da çocuklarımız not ortalamalarıyla güzel liselere girerse devlet okulunda bileğinin hakkıyla 98 -99 alan yavrunun hakkı yenmiş olucak.İkinci kademe eğitim için önümüzdeki yıl oğlum koleje başlayacak.Bahsi geçen okul değil , başka bir okul.Şimdi düşünüyorum kara kara.Haketmeden not alıp boş bir kafayla mezun olmasını ve tembelliğe alıştırılmasını istemiyorum.Okulla görüşmedim ancak diğer okul hakkında duyduklarım hiç hoşuma gitmedi.Aranızda bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?

Yok canım olur mu hiç öyle şey,
Benim çocuklarımın ikiside kolejde okuyor,oğlum okul birincisi olmasına rağmen öğretmeni ültimas geçmez.bir yazılıdan 85 aldıysa notu 85 olarak geçer e-devlete.

devlet okulu iyidir güzeldir. ben de böyle düşünüyordum. ama mevcut sistem ne okul ne de öğretmen seçmeye müsaade ediyor. deneme yanılmayla mı anlayacağız düştüğü öğretmen iyi mi kötü mü? peki çocukla iletişimi iyi çıkmazsa, çocuğumuz 1. sınıftan itibaren okuldan soğursa ne yapacağız? iyice araştırıp o zaman hileyle hurdayla adres gösterip, biraz müdüre ikram yapıp mı istediğimiz öğretmene verceğiz. bana hiç etik gelmiyor bu, çocuğuma da böyle bir örnek olmak istemiyorum. okul ve öğretmen seçme olanağı maalesef ki sadece özel okullarda var. hep devlet okuluna göndereceğim derdim ama bu sene 5.5 yaşında okula başlayacak kızımı böyle bir bilinmeze sürüklemeye de gönlüm elvermiyor. bu sebeple yeni düzenleme kesinleştiğinden beri sürekli aklımda ne yapacağız sorusu var. umarım hem ahlaklı hem de bilgili olarak yetişeceği bir tercih yapabiliriz..

kendisi hem devlete hem özele gitmiş, ya da çocuğu hem devlete hem özele gitmiş, arkadaşlar varsa daha çok yorum bekliyoruz bu başlığa, özellikle ortaokul için

kendisi hem devlete hem özele gitmiş, ya da çocuğu hem devlete hem özele gitmiş, arkadaşlar varsa daha çok yorum bekliyoruz bu başlığa, özellikle ortaokul için

öncelikle merabalar
benim kızım özelde oğlum ise devlette okuyor.her iki okulun artıları da var eksileride var. Kızım özeli %100 burslu kazandı o yüzden gönderdik.Yazılılarının hemen hemen hepsi klasik ve de yoruma dayalı, karnemiz ve ödev takibimizde var şimdilik fazla fazla puan verdiklerini görmedim Fakat devlette olan bir arkadaşımın çocuğuna ise matematik yazılısında defterdeki alıştırmaların aynısını sormuş ve çoğunluk çok iyi not almış.Yani özelde olsa devlette olsa bu tip olaylar kişilere bağlı aslında bence çocuklara iyilik yaptıklarını düşünürken kötülük yapmış oluyorlar. Yazılıların öğrencilerin konuları pekiştirmesinde kilit noktası olduğunu düşünüyorum.Yani çalışmaktan gayrısı yalan bence...iyi akşamlar

Antalya'da İngilizce dersinde sorunu olan varsa Hacettepe mezunu, Amerika/California'da ve Amerikan kültür dil okulunda çalışmış öğretmenden uygun fiyata özel ders verilir.
Antalya'da yaşayanlar detaylar için mesaj atabilir. Herkese başarılar dilerim :)

arkadaşlar bugüne kadar bende hiç kolej düşünmemiştim ama devlet okullarının durumunu ve sınıf mevcutlarını düşününce hiç içim elvermiyor 1yıl daha küçük yaşta başlamalarından dolayı.nasıl olur nasıl biter bilemiyorum ama sanırım kolej olucak

bu konunun açılması iyi olmuş ama sanırım hiçbir zaman sonuca bağlanmayacak olan bir konu..çünkü eğitim tamamen kişisel bir olay..yani hevesli çocuk+iyi öğretmen+başarılı okul..vs faktörlerin her zaman bir araya gelmesi mümkün olmuyor.

Ben ilköğretim boyunca özel okulda okudum. Yemek, sosyal aktivite vs. olarak özel okul çok daha iyi elbette. Fakat konu ders başarısına gelince çok da farklı olduğunu düşünmüyorum. Zira ben hep ailemin desteği ve çabası sayesinde başarılı oldum. Etrafımda da yüzlerce özel okul/ devlet okulu örneği var. Benim kuzenim özel okulda okuyor şu an fakat iki sene öncesine kadar ders açısından devlet okulunda okuyan bir arkadaşı çok daha başarılıydı. Sonrasında kuzenimi özel olarak çalıştırmaya başladım, başarısı inanılmaz derecede arttı. Yani imkanınız varsa özel okul yerine, çocuğun eksikliklerine göre özel ders olanağı sağlayın derim. Sosyal aktivite için de müzik kursu olsun spor okulu olsun bir özel okulun sağlayacağı olanaklardan çok daha faydalı olacaktır. Ama hem özel okul hem özel ders yapabiliyorsanız elbette daha iyi; devlet okulları konfor açısından oldukça vasat durumda çünkü ne yazık ki..

Son düzenleme:
arkadaşlar,özel okulla devlet okulunun müfredatı aynı da, kitaplar aynı mı ?örneğin matematik ?

merabalar
benim bulunduğum ilde aynı değil müfredat aynı fakat kitaplar farklı özeller MEB kullanıyor devlet ise özel sektör yayınlarını kullanıyor

X