- 15 Eylül 2008
- 1.188
- 45
- 44
-
- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
merabalar
benim bulunduğum ilde aynı değil müfredat aynı fakat kitaplar farklı özeller MEB kullanıyor devlet ise özel sektör yayınlarını kullanıyor
Özel okul mu? Devlet okulu mu? arada ki farkı bende bu sene gözlemleyeceğim.. Kızım 2 sene devlet okulunda okudu. İlk bir sene gayet iyiydi.. sonrasında 2. sınıfın yarısı bile olmadan öğretmen bıraktı gitti..(çok iyi bir öğretmendi) yerine kadrolu olmayan emekli bir öğretmen geldi.. oda zaten geçiciyim dedi hiç önemsemedi çocukların eğitimini.. kızımın geçen senesini kayıp olarak görüyorum.. Bu sene özel okula verdim farkını zamanla göreceğiz..
devlet okulunu bn pek tasvip etmiyorum özel okulunda züppe olanları var.ama pek savunmasamda su fetullah ın okulları varya izmirde yamanlar koleji fala ne yalan söliyim tam eğitim veriyolar galiba orları araştırsanız?
işte tam da bu demek istediğim..çocuğa tahammül olmalı öğretmende..yeri gelcek kuscak işicek vb..burnu akcak silemiyecek ..hepsini gocunmadan yaparım mesela ben..benım 1. sınıflarımda okuma yaptırırken heycandan gaz cıkarıyorlar ..koksa bıle bozmuyorum onları..yada konusurken 4. sınıf cocugu bırden geyırıyor ama ıstem dısı..guluyorum ..ama dogruyu da soyluyorum olması gerekenı herseyde askeri düzen herseyde dısıplın karsıyım ben buna..bu da su oluyor kı ozel okul degıl oğretmen onemlı..yakın arkadasımın oğlu ustun zekalı cıktı ozel okula gıdıyor davranıslarda sıkıntı var zekadan dolayı sıkılıyor farklı etkınlıkler ıstıyor ama o cocugu uyumsuz sorunlu ılan ettı tum okul..halbukı isteklerine ıhtıyaclarına uygun egıtımı verdıkten sonra sıkıntı yasamazdı cocuk 5 basamaklı topluyor bırıncı sınıfta kadın kızıyor hayır herkesle aynı seyı yapacak dıye..ıste çağdaş eğitim anlayısı yok ozel unlu bır kolej ama dinazor döneminden kalan eskı zıhnıyetlı oğretmenlerle calısıyorlar ..coklu zeka ,bıreysellestırımıs egıtımden zerre kadar habersız bir nesilledaha kızım ufacıkken böyle bir soruyla karşılaştığımda tek kelimeyle özel okul derdim ama şimdi durum değişti.isim yapmış bir kolejin kreşine gönderdim kızımı eğitimi iyiydi yemekleri ve temizliğide aynı şekilde fakat başta çok güler yüzlü gördüğüm öğretmenimiz kızım tarafından pek sevilemedi.şimdi kızım ağlıyor okula gitmek istemiyor.müdüriyete gidip şikayet edebiliyorsdunuz her istediğinizde arayıp çocuğunuzun durumunu sorabiliyorsunuz.o yönden iyi.kızımında öğretmeninden soğuma nedenine gelince legoları düşürmüş ve öğretmenin bakışlarından korkmuş bir arkadaşı çok afedersiniz geğirmiş öğretmen kızmış.ufacık bir çocuğun geğirmesi uyarmak için bir neden değildir ilköğretime başlamadan daha öğretmenlerin böyle çıkışmaları hiçte hoş değil biz çcuklarımızı okula alıştırmak için gönderiyoruz kreşe bu yüzden bu tip görgü kurallarını öğretmen öncelikle ailelere söylemeli çocuklara en uygun dille ve en iyi şekilde sonuç alabilmek için aile uyarısı daha iyi olur diye düşünüyorum.genel olarak söylemek gerekirse özel okullarda öğretmenlerin çocuk gelişimi ve okul öncesi eğitim derslerini almadığını düşünüyorum adı üzerinde özel okul.devlet okullarında baş şart olarak gösteriliyor bu dallardaki eğitimin olma gerekliliği.ilköğretim çağına gelmiş çocuklar için knuşmak gerekirsede özel okullarda okuyan çocuklarda derslerdeki başarı değilde onun şu marka ayakkabısı bu şuraya tatile gidiyor bizde gidelim gibisine yarışlar olduğunu çevremde gözlemledim.bu da ailelerden kaynaklanıyor tabii ki çocuğun eğitiminden ziyade yanlızca okuduğu okulun adı olsun diye düşündükleri için çocukta ister istemez kendini yüksekte görmek istiyor.geçenlerde bir fırında denk geldim kolejde okuyan bir çocuk daha ufacık bir gevrek versene dedi koskoca adama adam bile şok oldu devlet okulunda okuyan çocukların gevrek alabilirmiyim dediğini söyledi.benimde kızım gidecek önümüzdeki sene okula bu sene anaokuluna gitmesi gerekiyor ama istemiyor okul denildiğinde ağlamaya başlıyor.sözün kısası önemli olan ilk çocuğa okula alıştırabilecek bir öğretmen kendini ve okulu sevdirebilecek bir öğretmen karşımızda durupta ağlayan çocuğumuza ve bize bakarak kararlı bir veli olmamızı beklemiyecek bir öğretmen.genelde öyle diyorlar ağlayan çocuğunuzu bırakıcaksınız siz kararlı olursanız olur diyorlar.daha sonra eğitim çocuk okulu sevmediği sürece iyi bir eğitim alabileceğini sanmıyorum.
Yaşadıkların ve üzüntün beni de üzdü.canını sıkmamaya çalış.umarım daha iyi olur.nerede oturuyor s un, çocuğunu hangi okula yazdırdın?35papat: 36859866 .!.:Ben, sadece bir veli olarak şu son birkaçgündür yaşatılan uyum sürecinde oğlumla ilkokul 1. sınıfa başladık....Devlet okulundayız... İzmir'in göbeğinde olan okulumuza sadece ilkokul 1.sınıf kayıt öğrenci sayısı 500ün üzerindeydi... 35 kişilik sınıftayız... Sınıfımızın ilk gününde perdesi bile olmayan sınıfta 1.5 saat güneşin altında heyecanla okulumuza yeni atanmış öğretmenimizle zaman geçirdik... ''Eğitim şart'' deniliyor denmesinede baştan aşağı yanlışlıklar var... Bir veli olarak bir kez daha çocuğumu özele yazdıramamanın ezikliğini yaşıyorum... Allah hepimizin yardımcısı olsun... Artık hiçbirşey eski dönem gibi değil.. Çok üzgünüm...
Ayyy çok üzüldüm canım yaaaa.özelden yazar mısın lütfen.ben de izmirde oldugum için çok merak eettim.çok endiselendim acaba gondermeyi dusundugum okullardan biri mi diyeilgin için tşk ,aleksandra35 ama okul ismini ve bulunduğum semti buradan yazmayı doğru bulmuyorum... sadece şunu yazabilirim İzmir merkezde gözde muhitlerden birindeyiz.... şimdi 2. haftamızı geride bırakıyoruz... sınıfımıza perde 7.gün bir veli tarafından getirildi... sınıfça perde alınıyordu ama yönetim tarafından istenmedi... çünkü 1. sınıflardan toplanılacak parayla sınıflara okul, perde yaptıracakmış... mış mış mış.... bu sadece ilk gündeki perde sorunu... diğerlerine değinmek bile istemiyorum... dediğim gibi Allah hepimize yardımcı olsun...........