devlet okulunu bn pek tasvip etmiyorum özel okulunda züppe olanları var.ama pek savunmasamda su fetullah ın okulları varya izmirde yamanlar koleji fala ne yalan söliyim tam eğitim veriyolar galiba orları araştırsanız?
ben bu konuya kendimden vermek istiyorum...
birincisi dini ya da siyasi kimlikli okullara cocuklarinizi asla gondermeyin insanin psikolojisi bozuluyor resmen, hele ki bu kucuk cocuk ise sakin ama sakin!
niye diyeceksiniz...oss'ye hazirlik icin Izmir'de Ksk carsisi icindeki dini kimligi olan f.n dershanesine gittim, gitmez olaydim...
yaninizda oturan arkadasiniz erkek ise, surekli hocalar uyariyordu yanyana oturmayin diye, yok akliniz birbirinize kayar yok yok gunah bilmem ne zart zurt!
her ders bu konu yuzunden vaaz goruyorduk ve genelde zorla yerlerimiz degistiriliyordu...bu yer muhabbetinden kac dersimiz heba oldu, ders ders degil bazen dini vaaza donusuyordu...
bu resmen bize sapik muamelesi yapmakti yani benim suanki esimle bir iliskim vardi mesela siniftaki erkekler bilirdi ve hepsi arkadasimdi aramizda bir sey olmasi soz konusu degilken boyle mualeme gormek insanin psikolojisini bozuyordu...
ayrica cuma gunleri erkek ogrencileri de toplayip ogretmenlerimiz cuma namazina giderdi ve o gun kafada 1 ders islenmiyordu...verdigimiz para cope gidiyordu...
kiz yurtlarindan birinde ise bir kadin ogretmene bir gun bir matematik sorusu sormustum...bana hangi bolumdesin dedi (2 f.n dershanesi vardi, birinde erkek kiz digerinde sadece kiz ogrenciler ve kiz ogretmenler ogrenim goruyordu, ben karisik olandaydim), karisik olanda oldugumu soyleyince "sorunu git erkek ogretmenlerine sor" deyip beni herkesin icinde terslemisti ve cevaplamamisti sorumu...
sikayet ettim bu durumu ama sonuc alamadim tabii ki...
sizin anlayacaginiz bu okullarda amac egitimden saptirilmis vaziyette, cok kotu deneyimlerim var...
ben de devlet okulunda okudum birinci siniftan liseye kadar, ingilizce agirlikli liseye gitmemin bana cok katkisi oldu ogrenci anlaminda cunku sinifta sizi engelleyecek ogrenci olmuyor genelde ogrenciler caliskan oluyordu falan...
duz lisedeki ve bizim lisedeki ogretmenler ayniydi, hepsi super hocalardi...keza ortaokul ve ilkokul ogretmenlerim de oyleydi bu ikisini kucuk bir ilcede okumama ragmen...
is ogretmen ve ogrencide bitiyor...
ilkokul derseniz ogretmen en onemli sey cunku cocugun hamurunun iyi yogrulmasi gerek, ama sonraki yillarda gerisi ogrenciye ve ailesine kalmis (cocuga verilen yardim, huzur vs.)