İlköğretim Yorum ve Soruları Özel Okul mu? Devlet Okulu mu?

benim fikrimde öğretmen iyi olursa çocuğunda içinde varsa devlet okulunda bile olsa başarılı olur böyle bir ayrım bence saçma
benim kızımda devlet okuluna gidiyor öğretmenini araştırdık iyi bilgili hoşgörülü yerine görede disiplinli birisi gözümüz arkada kalmıyor öğretmenden sonra çocuğumuza sonrada bize düşüyor görev

henüz benim bıcırım çok küçük okul için ama eğitim veren biri olarak konuşacağım.
özel okullarda çocukların doğru öğretmenden doğru eğitimi alma şansları daha yüksek. çünkü okullar kpss ye göre değil branşa göre verimliliğe göre öğretmen alıyorlar bünyelerine. ayrıca gerçekten öğretmenler formasyon (öğretim tekniklerini bilen kişiler ) seçiliyor genelde.ayrıca beden eğitimi, müzik gbi derlerse çocuk saldım çaıra yapılmıyor. belki önemsiz gibi görülen bu dersler doğru şekilde verildğinde çocuğa ileriki hayatı için çok şey katıyor.ayrıca pek çok özel okulda yabancı dil daha ilk öğretimdeki aslında doğru olanda bu çift veriliyor ve yabancı öğretmenler derslere giriyor. bunlar özel okulların artıları ve devlet okullarını çoğunun karşılayamadığı şeyler. fakat öğrenciler açısından bakıldığında çok büyük eksileride var. örneğin çocuk hayattaki en önemli şeyden saygıdan yoksun kalıyor. her türlü tehlikeye daha açık halde oluyor çünkü malumunuz para demek acımasız dış dünyada aç kurtlara yemek demek. hayatı görme imkanları daha düşük özel okullarda okuyan çocukların çünkü özelliklede ilköğretimde adeta steril bir fanusta gibi oluyorlar ve çevrelerindeki tüm çocuklar belli bir eğitim seviyesinden geçmiş seçkin işlere ait kişilerin çocukları oluyor.
kendi adıma yorum yapacak olursam iyi bir öğretmenle devlet okulunu tercih ederim. çünkü orada sadece bilgi değil hayat derside alma ihtimali var. ayrıca pek çok arkadaşa katılıyorum eğitimde ayrımcılığa bende karşıyım heleki ilköğretimlerde. hiç bir çocuğun geleceği güümüzün serbest piyasasına oyuncak edilmemeli.

benim fikrimde öğretmen iyi olursa çocuğunda içinde varsa devlet okulunda bile olsa başarılı olur böyle bir ayrım bence saçma
benim kızımda devlet okuluna gidiyor öğretmenini araştırdık iyi bilgili hoşgörülü yerine görede disiplinli birisi gözümüz arkada kalmıyor öğretmenden sonra çocuğumuza sonrada bize düşüyor görev

Ben de aynı şekilde düşünüyorum .(nacizane bir eğitimci olarak)Ancak kolejlerin de bir çok avantajı var.Bunu gözardı edemeyiz.herkese mutlu yıllar..

benim oğlumda iki yıldır izmirde özel bi anaokuluna gidiyor.. okulun devamı niteliğinde ilköğretim kısmı yok... seneye arkadaşlarından ayrılmak zorunda olduğunun şimdiden farkında...sosyal bi çocuk olduğu için alışma döneminin sıkıntılı olmayacağını düşünüyorum..ben senenin başından beri okul arıyışındayım seneye birinci sınıfa başlayacak..bende eşimde devlt okulunda okuduk gayet de güzelokullar bitirdik.şimdi konu kendi çocuğumuz olunca endişelerimiz var..devlet okullarına kötü demiyorum ama hepimizin bildiği gibi kırsalda kalan okulların imkanları çok kısıtlı malesef..birde en çok kafamı yoran şey sonn yıllarda olan okuldaki alt yapı veya inşaatındaki eksiklikler yüzünden yaşanan çoçuk ölümleri..allah hepimizin çocuğunu korusun...ama gezdiğim bütün özel okullarda bu olayların yaşanmasının ihtimali min.düzeydeöte yandan yukarda bi arkadaşımız yazmış özel okullarda çocuklar steril bi fanus içinde dış dünyanın gerceklerinden uzak die.. özel okulda da bu beni düşündürüo..aklım çok karışık. özel okulların önkayıtları bu ay başladı...birde taşınmamaız söz konusu..yapabileceğim biçok okula gidip görmek iice araştırmak, konusabilirsem öğretmenleriyle konuşmak...herkesin çocuğu en iiyi hakeder en güzeli..umarım herseyin hayırlısı olur. sevgiler!

işte tam benim konum....:))son 1 aydır güzel yeğenime okul arayışı içerisindeydik... 4,5,ve 6 yaş için çok iyi bir özel okula gitti.ablam ve eniştem çalıştığı için bu sene etüdlü okul kurasına girdiler ama çıkmadı,zaten ablam çıksa da üzülürdüm diyodu çünkü 6 ya kadar okulda olmasını istemiyordu bu durumda ya yarım gün bi okula verecekler ya da özel okul başka çare yoktu..sonra bi akşam oturduk bu özel okulların listesini yaptık 20 25 lik bi liste ama fiyat açısından zaten çoğunu elemek zorunda kaldık yıllık 15 milyarın altında bildik,güvenilir bi özel okul yoktu sonra 7- 11 milyara üniversite kampüsü gibi son derece modern görünüşlü havuzlu ,spor salonlu okullar bulduk ama araştırınca ne yazıkki orada ATATÜRKÇÜ bir çocuk yetiştirilmeyeceğini anladık...iyice moraller bozuldu tabi en son kadıköyde bi özel okul bulduk serviisyle beraber yaklaşık 10000 tl idi bu haftaya özel bi indirimmiş hep beraber tamam burası olsun dedik, bakmadığımız bir devlet okulu kalmıştı ona da uğrayalım karar veririz dedik uğradık okulun kapısından girer girmez ablam işte burası dedi...o kadar şirin o kadar sıcak ki sonra müdiremizle tanıştık bildiğin anne gibi konuşması tavırları her sene 1 sınıf açıyorlarmış butik okul gibi ve sınıflar en fazla 30 kişi yeğenim öğretmeniyle de tanıştı...sonra düşündük tamam dedik bizde devlette okuduk ve hepimiz mimar öühendis bi yerlere geldik ablam işten biraz erken çıkacak ve kalan zaanda hem özel okulların verdiği dans,bale gibi aktiviteleri bizzat merkezlerine götürerek eğitimini aldıracak, hem de eksik kalırsa derslerine de yardımcı olacak okulda zaten ekstra parayla ingilizce ,drama,satranç gibi derslerde oluyormuş..ta.ama tabi biz bu okula karar verirken yeğenimin asıl düştüğü devlet okuluna vermedik çünkü gerçekten kimsenin memnun olmadığı bi okuldu ...bu okul konusunda önemli olan öğrencinin isteği tabi ona okulu sevdirecek olan da öğretmen ...yoksa bence pek özel okulla bi ilğisi yok zaetn çoğu son sene reklam yapabilmek amaçlı başarılı öğrencileri burslu olarak kayıt ettiriyorlar...sonuçta bu süper 25 milyar ücretli okula gidip,gittiği şubeyi beğenmeyip başka bir şubesine yönelen tanıdığım da var...okul seçimi zor iş bence anne baba ilğisi hepsinden önemli...bu konuda herkese kolaylıklar diliyorum

Son düzenleme:
Benim çocuğum yok ama naçizane fikrimi paylaşmak istedim.
Bence okulun devlet veya özel okul olmasının farkları bir yana asıl önemli olan çocuğunuzun öğretmenidir.
İlkokulda atılan temellerin sağlamlığı ilerideki okul yaşantısının tamamını etkileyecektir.
Nice devlet okulunda çalışmakta olan öğretmen tanıyorum ki, özel okul öğretmenlerine taş çıkartırlar.
Mühim olan kendisini yetiştirmiş, gelişen ve değişen öğretim sistemine ayak uydurabilmiş, öğrencisiyle sağlıklı bir iletişim kurabilen, bilgisini olabildiğince veren öğretmeni bulmak.
Sadece özel okul diye eğitimin iyi olduğunu düşünmek bence hatalı olur.
Hele ki çocuk sadece akadaşlarından ayrılmasın diye aynı okula göndermek de bence çok doğru değil.
Başka bir okula da kısa sürede alışacaktır.
Önemli olan okul ortamının ve öğretmenin nasıl olduğudur.
Naçizane düşüncem budur.
Şimdiden Allah kolaylık versin..

Arkadaşlar kesinlikle birinci koşul öğretmen. Ancak okulun öğretmene sağladığı eğitim koşulları kendisini geliştirmesine verdiği destek, teknolojik donanımlar, sosyal aktiviteler, mekan ve temizlik hatta beslenme ...bunlar düşünüldüğünde kesinlikle özel okul. Maddi imkanı olan herkese tavsiyemdir.

size bir eğitimci olarak fikrimi söyleyeyim
çocuğunuzun müzik resim dans bale spor vs gibi sosyal etkinliklerde çok yetenekli olduğunu ve geleceğini bu alanlarda şekillendirmesini düşünüyorsanız
özel okul tercih edin .
özel okullar eğitimden ziyade çocuğu bu yönden doyururlar
dikkat ederseniz sbs yada öss de özel okulların yüksek başarısı yoktur
fakat çocuğum matemetik türkçe fen bilimleri alanlarında yetenekli olur diyorsanız nerde okuduğu fark etmez devlet okulunda da özel okulda da müfredat aynı
bu gibi yeteneklerini belirleyebilmek için de okulunuzun size vereceği portfolyolardan faydalanabilirsiniz

bizde özele yazdırdık kızımı neden özel okul derseniz 1.sınıfta ingilizce ögrencek devlette 4.sınıftan başlıyor, sonra benım kızım içine kapanık degışık aktivitelerle etkinliklerle acılacagına inanıyorum ki yazdırdıgımız kolejın anaokulunada gıttı biraz olsun acıldı ,sınıftaki ögrenci sayısı az olacak ve ögretmen daha iyi ilgilene bilcek .kızımın okumasını cok istiyorum vatanına ve mılletıne hayırlı evlatlar olarak yetişirler inşallah

Arkadaşlar benim 2 çocuğum var.kızım devlet okulunda okudu.kalabalık bir sınıfta.oğlumuda 20 kişilik sınıfı olan özel okula gönderdik.kızım zor şartlar altında kendi gayretiyle anadolu lisesini kazandı.oğlum şu anda 5.sınıfta ve ben onun okuması için çok mücadele veriyorum.burada esas olan en önemli şey ne okul nede öğretmen.sadece çocuğun istekli olması.okumaya gayretli bi çocuk inanın her türlü koşulda çaba gösterip biryerlere geliyor.özel okullarda devlet okuluna nazaran daha fazla sosyal etkinlikler oluyor.spor ve müzik dallarında faliyetler oluyor.ama bunları zaten dışardada kurslarla falan telafi edebiliriz.onun dışında ben oğlumu özel okula gönderdiğime çok pişmanım.eğitim açısından baktığımdada çok bir fark göremiyorum.dediğim gibi birazda bu farklar çocuktan kaynaklanıyor.çocuk çalışıp gayret göstermezse ne devlet okulu ne özel okul bişey ifade etmiyorr..k.i.bakın.herşey gönlünüzce olsunn..

benim oğlum 4.sınıfa kadar devlet okulunda okudu şuan özelde devam ediyor..
ingilzcesi dışında diğer dersleri iyi ama ingizlicede çok gerideyiz,
özel okulda 1.sınıfta ingilizce eğitimi başlarken devlet okulunda 4.sınıfta başlıyor malesef.
şuan onun sıkıntısını yaşıyoruz umarım arayı kapatırız.
ama ben genel olarak baktığımda ne devlet ne özel en önemlisi, öğretmen ve öğrencide işl bitiyor..

Kızım küçükken hiç devlet okuluna gider diye bir düşüncem yoktu hani özele göndereceğimden o kadar emindim.Ama zamanla düşüncelerim değişti.Bu yıl kızım iyi bir semtte devlet okulunda 1.sınıfa başladı.Şanslıyız ki deneyimli ve öğrencilerini çok seven bir öğretmene denk geldik.Tabii ki özel okul gibi değil.Eğer özel okul olacaksa tek nedenim ingilizce ve 3. dil için olur.Ayrıca her özel okulda iyi bir dil eğitimi vermemekte.İyi veren kurumların fiyatları da epey yükseklerde.Bu nedenle bende devlet okuluna göndereek dışardan özel derslere gönderiyorum kızımı.Okulda branş ders olarak yabancı dilde vardı ama milli eğitim kararıyla o da kalkacakmış.Bu nedenle iyi bir ingilizce kursuna göndermeyi planlıyorum.Ayrıca piyano kursuna da gidiyor.Düşüncem; 5.sınıfa kadar devlet okulunda devam etmesi bir yandan ingilizcesini desteklemek 6.sınıfta özel okula başladığında diğer arkadaşlarından geri kalması bir şekilde onları yakalaması.İlkokulda illa özel okul taraftarı değilim.Özel okulda da devlet okulunda da okumay yazma öğrenebiliyorlar sonuç olarak.Devlet okulunda biraz daha ayakları üstünde durmayı öğrenir diye düşünüyorum.Tabii bunlar benim şahsi fikirlerim...

Devlet Okulu ile Özel Okul arasında bana kalırsa tek fark öğrenci mevcudu ve sosyal etkinlikler.Sosyal etkinlikler dışarıdanda tamamlanabilir. En güzeli Devlet Okullarımız.

Kızım küçükken hiç devlet okuluna gider diye bir düşüncem yoktu hani özele göndereceğimden o kadar emindim.Ama zamanla düşüncelerim değişti.Bu yıl kızım iyi bir semtte devlet okulunda 1.sınıfa başladı.Şanslıyız ki deneyimli ve öğrencilerini çok seven bir öğretmene denk geldik.Tabii ki özel okul gibi değil.Eğer özel okul olacaksa tek nedenim ingilizce ve 3. dil için olur.Ayrıca her özel okulda iyi bir dil eğitimi vermemekte.İyi veren kurumların fiyatları da epey yükseklerde.Bu nedenle bende devlet okuluna göndereek dışardan özel derslere gönderiyorum kızımı.Okulda branş ders olarak yabancı dilde vardı ama milli eğitim kararıyla o da kalkacakmış.Bu nedenle iyi bir ingilizce kursuna göndermeyi planlıyorum.Ayrıca piyano kursuna da gidiyor.Düşüncem; 5.sınıfa kadar devlet okulunda devam etmesi bir yandan ingilizcesini desteklemek 6.sınıfta özel okula başladığında diğer arkadaşlarından geri kalması bir şekilde onları yakalaması.İlkokulda illa özel okul taraftarı değilim.Özel okulda da devlet okulunda da okumay yazma öğrenebiliyorlar sonuç olarak.Devlet okulunda biraz daha ayakları üstünde durmayı öğrenir diye düşünüyorum.Tabii bunlar benim şahsi fikirlerim...

Paralel düşünüyoruz sizinle. Ancak şöyle ilavelerim olacak. Bence 5.sınıfa kadar devlette okumuşsa bir çocuk, sonrasında özele vermek anlamlı değil. Çünkü 5. sınıftan sonra dersaneye göndermek zorundayız ve bu nedenle malesef okulun etkisi azalıyor.İster özel okul olsun ister devlet, artık dersane bir mecburiyet ne yazık ki.

işte tam benim konum....:))son 1 aydır güzel yeğenime okul arayışı içerisindeydik... 4,5,ve 6 yaş için çok iyi bir özel okula gitti.ablam ve eniştem çalıştığı için bu sene etüdlü okul kurasına girdiler ama çıkmadı,zaten ablam çıksa da üzülürdüm diyodu çünkü 6 ya kadar okulda olmasını istemiyordu bu durumda ya yarım gün bi okula verecekler ya da özel okul başka çare yoktu..sonra bi akşam oturduk bu özel okulların listesini yaptık 20 25 lik bi liste ama fiyat açısından zaten çoğunu elemek zorunda kaldık yıllık 15 milyarın altında bildik,güvenilir bi özel okul yoktu sonra 7- 11 milyara üniversite kampüsü gibi son derece modern görünüşlü havuzlu ,spor salonlu okullar bulduk ama araştırınca ne yazıkki orada ATATÜRKÇÜ bir çocuk yetiştirilmeyeceğini anladık...iyice moraller bozuldu tabi en son kadıköyde bi özel okul bulduk serviisyle beraber yaklaşık 10000 tl idi bu haftaya özel bi indirimmiş hep beraber tamam burası olsun dedik, bakmadığımız bir devlet okulu kalmıştı ona da uğrayalım karar veririz dedik uğradık okulun kapısından girer girmez ablam işte burası dedi...o kadar şirin o kadar sıcak ki sonra müdiremizle tanıştık bildiğin anne gibi konuşması tavırları her sene 1 sınıf açıyorlarmış butik okul gibi ve sınıflar en fazla 30 kişi yeğenim öğretmeniyle de tanıştı...sonra düşündük tamam dedik bizde devlette okuduk ve hepimiz mimar öühendis bi yerlere geldik ablam işten biraz erken çıkacak ve kalan zaanda hem özel okulların verdiği dans,bale gibi aktiviteleri bizzat merkezlerine götürerek eğitimini aldıracak, hem de eksik kalırsa derslerine de yardımcı olacak okulda zaten ekstra parayla ingilizce ,drama,satranç gibi derslerde oluyormuş..ta.ama tabi biz bu okula karar verirken yeğenimin asıl düştüğü devlet okuluna vermedik çünkü gerçekten kimsenin memnun olmadığı bi okuldu ...bu okul konusunda önemli olan öğrencinin isteği tabi ona okulu sevdirecek olan da öğretmen ...yoksa bence pek özel okulla bi ilğisi yok zaetn çoğu son sene reklam yapabilmek amaçlı başarılı öğrencileri burslu olarak kayıt ettiriyorlar...sonuçta bu süper 25 milyar ücretli okula gidip,gittiği şubeyi beğenmeyip başka bir şubesine yönelen tanıdığım da var...okul seçimi zor iş bence anne baba ilğisi hepsinden önemli...bu konuda herkese kolaylıklar diliyorum

herkese selamlar
kulübe yeni üye oldum, size sormak istediğim kadıköy'de bulduğunuz okulun adı nedir? ve memnun musunuz?

Arkadaşlar kızım 6 yaşında ve bu yıl ilköğretime başlayacak, anasınıfında özel okula gitti
ama okul hiçbir beklentimizi karşılamadı
yılın başında anlatılanlar yerine getirilmedi
kızım arkadaşlarından dolayı o okula gitmek istiyor
ama ben geleceğini düşünüyorum, iyi bir temel atılırsa gelecekte rahat eder diye düşünüyorum
bu nedenle devlet okullarını düşünüyorum
okul ve öğretmen araştırırken nelelere dikkat etmeli?
değerli fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim

tabi ki ve her zaman devlet okulu
ancak çok dikkatli olunmalı
öğretmenler gerçek öğretmen olmalı
ücretli öğretmen sıfatıyla hayvan yetiştiricisi, biyoloji mezunu, işletme mezunu olmamalı
parayla öğretmen olmuş yani formasyon almış alakasız bölüm mezunları olmamalı
müdürünüzde önemli tabiki çocukların menfatini düşünmeli
devlet okulunda çocuk gerçek dünyayı tanır
kurslara kendiniz gönderebilirsiniz
dershane vs
halk eğitimin açtığı ebru gitar spor kursları da onlar için eğlenceli olacaktır
yine de çocuğunuzun gerçek seviyesini bilerek davranmalısınız
ben bunları yapamadım bari o yapsın deyip zorlamamalısınız

Eğitim sektörünün içine girmeden önce her zaman ''yahu ne gerek var özel okula devlet okuluna gönderirsiniz onun dışında da çocuğun ilgi alanı neyse ona uygun kurslara,aktivitelere yazdırırsınız böylece çocuk kendini yetiştirir.'' diyordum fakat sektörün içine girdikten sonra ''çocuğum olsa ve imkanım olsa özel okula gönderirim'' diyorum çünkü uzaktan bakınca bir öğrencinin devlet okulunda mı yoksa özel okulda mı okuduğunu rahatlıkla anlayabiliyorsunuz.Eğer imkanınız varsa özel okula gönderin ama rasgele birine değil iyi bir özel okula ama eğer imkanınız yoksa devlet okuluna gönderin ama araştırmanızı iyi yapın..hem okulu hem de okuldaki öğretmenleri iyi araştırmanızı tavsiye ederim bunla birlikte okul çevresi de önemli.

X