Oyalandım ve terk edildim

Bazen düşünüyorum. Ben bunu hak ettim mi diye ? Çünkü 2008den önce başka bir ilişkim vardı 2006-08 yılları arasında sürmüştü . Bu beni terk eden kişiyi tanıyınca, eski sevgilimi bırakmıstım. O ise benden 3 yaş büyüktü askerlikten dönmüştü ve evlenmek istiyordu ciddiydi yani, askerden geldikten 3 ay sonra terk etmiştim onu,

ah mı etti

Bu yaşadığınız olay ah almak değil..
12 yıl boyunca gerçekleri görememek maalesef.
O eski talibinize yazmayın.
Onunla zerre alakası yok. Ukrayna ile de alakası yok.
Bu kişi sizinle evlenmeyecekti.

Bunu kabul edin..
Bu yaşadığınız olaydan aldığınız dersi kulağınıza küpe yapıp hayatınıza odaklanın..

Benim huzurum bozuldu, başkasının huzurunu bozayım nasıl bir kafa allah aşkına. Ne elinize geçecek adamla iletişime geçince, zaten adamı üzdüğünüze pişman değilsiniz ki yanlış tercihinize pişmansınız boşuna kendinizi ve bizi kandırmayın. Sadece adamın hala size ilgisini sezerseniz egonuzu tatmin edeceksiniz. Özür helallik falan hikaye. İlişkinize gelince erkek arkadaşınızın bir suçu yok ki, siz bu ihtimalin olacağını bile bile devam etmişsiniz. Bence seçimlerinizin sonuçlarını kabullenmeyi öğrenin biran önce.

Iki tarafin da evlilik dusunmeden hayati paylastigi bir iliskiyi anlayabilirim (biz de evlenmeden once beraber yasiyorduk esimle) ama bir taraf evlenmek isterken 8 sene boyunca beraber yasamayi anlayamam.
2 seneden bahsetmiyoruz, 8 sene... Bir seylerin yanlis gittigini hic mi anlamadiniz? Bile bile lades demek gibi bir sey olmus sizinki.

Son düzenleme:
Ben de iki ay önce erkek arkadasimdan ayrildim, hala iyi degilim. Yataktan cikmiyorm kedimde yanimda sanki teselli veriyor:) yalniz degilsin.

34 yaşındayım özel bir okulda öğretmenlik yapıyorum. 22 yaşından bu yana 12 yıl birlikte olduğum kişi beni bu yılın ocak ayında terk etti . İkimizde aynı yaştayız.

2008 aralıktan beri birlikteydik, 2012 yılından beri aynı evde yaşıyorduk. Evlilik yoktu aramızda. Evlilik istiyordum ama sürekli erteliyordu.

2019 eylül ayında yakın bir arkadaşıyla Ukraynaya gitti, ben gitmesini istemedim, biraz tartıştık, çünkü yıllık iznimizi ukrayna tatili ile harcamak istemedim benim için ilgi çekici bir yer değildi. Bana sen de gel dedi , gelmedim, arkadaşıyla birlikte gitti.

Seyahattan döndüğünden beri değişti, bana ilgisi azaldı, ve ocak 2019da da sonuç ayrılık . Benimle irtibatı tamamen kesti

Çok üzgünüm yıkıldım, toparlanmam gerekiyor, ne yapmalıyım ? Bu pandemi yüzünden de eve kapandım . Nasıl kendimi oyalayabilirim ne tavsiye edersiniz ?
Ukrayna giden sevgilisinin değiştiği anlatan kadın nickine neden davay yazar ki 🤷

Iyi bir psikologa giden,iliski anlayisinizi degistirin ,bastan duzenleyin hayatinizi,
Ayni eve cikmak yerine evleneseydiniz bile belki simdi bosanacaktiniz ,ukraynada baskasiyla tanismistir ,insanlar zamanla degisir,begenileri vs

34 yaşındayım özel bir okulda öğretmenlik yapıyorum. 22 yaşından bu yana 12 yıl birlikte olduğum kişi beni bu yılın ocak ayında terk etti . İkimizde aynı yaştayız.

2008 aralıktan beri birlikteydik, 2012 yılından beri aynı evde yaşıyorduk. Evlilik yoktu aramızda. Evlilik istiyordum ama sürekli erteliyordu.

2019 eylül ayında yakın bir arkadaşıyla Ukraynaya gitti, ben gitmesini istemedim, biraz tartıştık, çünkü yıllık iznimizi ukrayna tatili ile harcamak istemedim benim için ilgi çekici bir yer değildi. Bana sen de gel dedi , gelmedim, arkadaşıyla birlikte gitti.

Seyahattan döndüğünden beri değişti, bana ilgisi azaldı, ve ocak 2019da da sonuç ayrılık . Benimle irtibatı tamamen kesti

Çok üzgünüm yıkıldım, toparlanmam gerekiyor, ne yapmalıyım ? Bu pandemi yüzünden de eve kapandım . Nasıl kendimi oyalayabilirim ne tavsiye edersiniz ?
O insandan hayır gelmez. Açık açık söyleyeyim aldatılmış olabilirsiniz. Çünkü bir erkek Ukrayna'ya gitmek için durduk yere heveslenmez. Ülke soğuk keşfedilecek güzel bir yanı da yok. Oranın kadınları meşhur olur gece hayatı eğlence mekanları vs. Erkek kardeşimin arkadaşlarıyla konuşmasına şahit olmuştum. Ukrayna'ya gideriz de çatır çutur iğrenç şeyler konuşmuşlardı. Ah şu erkekler........

12 sene dile kolay 12 sene hocam siz ne yaptınız hiç mi kadın haklarını sorgulamak için biri uyarmadi sizi ha ben böyle iyiydim çocukta istemiyordum diyorsanız böyle bir iliskinin sonunun böyle bitmeside olaan bir durum dert yapmamış olmanız lazım yok degilse 12 yıllın ogretemedigini kk birlesse tek ağız olsa yine ogretemeyiz..muhtemelen sözlerim sert gelicek size ama keşke zamanın da biri sizinle dost acı söyler şeklinde konussaydi da bazı şeyler dank etseydi.. gidecek adam imzaya bakmaz gider amena kabul fakat bir erkeğe ben cinsel ihtiyaç karşılarım çamaşırını bulasigini yıkarım evinde tertemiz beklerim nikah istemem dolayısıyla da beklentim olmadığı için benden iyisini bulduğunda gide bilirsin rahatligini verirsen böyle tepe tepe kullanır hakkini..ne olur kızma bana Allah sabır versin ne diyeyim..bir şey daha evlilik merakı değil imza hayatı boyunca giderse i(iki taraf içinde geçerli)o kadar yıllı heba edip,bir bedel odemektir...

Öncelikle geçmiş olsun.
Umarım bu acıyı en kısa zamanda atlatırsınız..

Diyeceklerim sizin iyiliğiniz için. Bir hemcinsiniz olarak size yaşadığımız toplum hakkında bir şeyler söylemek istiyorum.
Şimdi biz bir ortadoğu toplumunda yaşıyoruz. Hala çoğu çevrede cinsellik bir tabu.
Az bir zümre sizin gibi cinsellik bakımından daha rahat bir hayat sürüyor.
Ama çoğu erkeğin bilinçaltında kollektif kültürden dolayı cinsellik bir tabu.
Tabi ki çoğu erkek cinselliği elde etmek için: ''Ben özgür(!) hayat sürüyorum,ben Avrupai kafada biriyim'' diyordur. (Tabi inanırsan ben inanmazdım.)
Ve burada aldanmalar başlıyor..

Karşınızdaki adam sizinle evlenmeyecekti. Çok üzgünüm ama bu durum böyle..
Sizden ayrılmadı çünkü sizin gibi eğitimli, kaliteli bir kadınla aynı evde yaşama durumu vardı.Bu işine geldi.
Cinsellik olmasaydı çoktan belki de ayrılmıştı.

Bundan sonra size tek tavsiyem evlenmeden kimseyle cinsellik yaşamayın.
Bu ülkede evlenmeden cinsellik yaşamak en büyük kumar. Kaybetme olasılığı çok yüksek..
Cinsellik yaşamayın ki eski sevgiliniz gibi erkekler sizi sevmese de cinsellik yaşamak için uzun yıllar numara yapmaya çalışmasın bir daha.

Şimdi buraya birazdan '' Ama ben cinsellik yaşadım sonra evlendim vs vs..'' diyenler gelebilir. Evet onlarda var. Ama çok azınlık. Yani onlar istisna. Bu ülkede bunun olması çok zor. Siz şu an Kuzey Avrupa'da yaşasaydınız, tercihiniz buysa çok sorun olmaz derdim. Ama bu ülkede demem. Orada çoğu çift uzun yıllar beraber yaşıyor, çocuk istediklerinde evleniyorlar.
Burada erkekler çoğunlukla sizinle cinsellik yaşamak için beraber yaşamayı kabul ederler. Sonra da evlenmek istedikleri biri çıkınca ilişkiyi bitirirler..

Amerika'da bile artık, bir adamla tanışınca ilk 2 ay cinsellik yaşamayın. Önce niyetini anlayın diyorlarmış. Ki orada cinsellik tabu değil. Biz ne kadar kendimizi Avrupalı gibi görsek de bir orta doğu ülkesiyiz. Kollektif bilinçte cinsellik hala bizde tabu..

Bu olayı bence ders olarak alın. Maalesef bizim ülkede erkeklerin gerçek niyetini anlamak için cinsellik konusundan elemek lazım. Sizinle gerçekten olmak isteyen zaten cinsellik olmasa da sizi terk etmez.

Bu ülkede erkeklerle evlenmeden cinsellik yaşanmaz.
Avrupa'da olsaydık istediğinizi gibi yapın, sorun olmaz derdim. (Gerçi ben nerede olursa olsun evlenmeden cinselliğe karşıyım.) Size bu yorumu bu ülkede yaşadığımız için yazdım. Bizim ülkede cinsellik hala tabu maalesef.

Yoksa sizin yaşam tarzınıza çok saygı duyuyorum. Ama bundan sonra temkinli olsanız iyi olur diye düşünüyorum.
Umarım bundan sonra hayatınıza sizi hak edecek, sevecek, dürüst kaliteli biri girer.
:KK57::KK57::KK57::KK57:
Bir 0 000 'nden beklenmeyecek kadar saçma bir yorum.
Sırf adı erkek olan erk kişisi, evlenmek için seçme özelliğine sahip tek üstün tür olarak bizi tercih etsin diye beyaz gelinliği giyene kadar kimseyle asla zinhar yatmamali miyiz yani?
Ya kadinin isteği? Arzusu? Evlenmeden önce ten uyumunu,karşı tarafın cinsel becerilerini görmek isteyisi?
Bence sağlıklı bir evlilik için evlilik öncesi aynı evde yaşamak şart.
Benim sevgilimin ülkesinde mesela evliliğin ilk yillari boşanma oranları yüksek olduğu için evlenmeden aynı evde yaşamak herkes tarafından destekleniyor.
Benim çok kalabalık bir arkadaş cevrem var, beraber yaşayıp nikah kiyan da var, nisanliyken akşam 8 olunca 'babam kızar,eve geceyim' diyen de. Gözlemlerime göre evlenmeden önce zaten karı koca gibi yaşayanların evliliği daha az sorunla başlıyor.
Ama nişanlısıyla tatile bile gitmeyen, hep toplu yerlerde bulusan insanlar başlıyor (kk konularinda da çok var) ; kocam çok pis bir insan, kocam nasılsa bitince yikanacagiz diye sevişmeden temizlenmiyor, kocam çoraplarını ortaya bırakıyor, kocam akşamları telefondan basini kaldırmıyor, ten uyumsuzluğumuz var, kocam ön sevişmeye önemsemiyor, kocam erken boşaliyor, vajinusmus oldum, kocam her haftasonu annesine yemege gitmek istiyor...
Yeni evlenen insanlar bir şokla 'ama istediğim bu değildi' modunda kavga üstüne kavga ediyor. En güzel yillari hır gür ile geçiyor. Sonra da diyorlar ki : ay canım,evliliğin ilk yılları çok zor.
Oysa sevgiliyken beraber yaşarsan huyunu suyunu görüyorsun, biliyorsun,alışıyorsun.. kabul edersen evleniyorsun. En azından adam 'değişti' olmuyor.
Fragmanı gördüğün film...

*Konu sahibi, ilk yılınızda da evlenseniz bu adam zaten sizden ayrılmayı kafaya koyduysa durduk yere boşanma davası açacaktı. Sonuçta bu devirde ayrılmak ne kadar normalse boşanmak da o kadar normal ve yaygın. O yüzden oyalandim diye dusunme... Evlensen de yine en güzel yılların ayrıldığın bir adamla gecmis olacaktı.
Üzüntün çok normal. Kimse 12 yıllık bir aşkı, alışkanlığı,arkadaşlığı bitince birden normale dönemez.
Toparlanmak için onerilerim olacak da,ah pandemi...
Hersey biraz duzelince yakın kız arkadaşlarıniza zaman ayirin, tek başınıza tatile çıkın (Tolstoy demiş ki: tüm muhteşem hikayeler iki şekilde başlar: ya bir insan bir yolculuğa çıkar, ya da şehre bir yabancı gelir.)
Mümkünse ilişkiniz yüzünden yapamadığıniz şeyleri yapın. Sizin istediğiniz neye izin vermezdiya da o surat asar diye yapmazdiniz? Onu yapın işte.
Aşk da yeniden karşıniza cikar . 34 çok büyük bir yaş değil. Benim ellili yaşlarda evlenen kaç tane akrabam var:))

yenGEnC yenGEnC , kitabin adi neydi?

Ben ahlara inanirim. Evet, ah almissiniz. Sizden ayrilmak o kisiye iyi gelmis, her ser de bir hayir var hesabi olmus. Kendisine ulasmayin.
10 yil ve ustu beraberlik yasayip evlenen cok arkadasim var. Sizinki sanssizlik olmus, belki cok daha iyi biriyle karsilasacaksiniz. Erkek arkadasiniz klasik sunla yatip seviseyip ama sevgilim el degmemis ya da yabanci uyruklu, evine bagli olcunsuymus. Nedense bizim erkeklerimiz turk kizlari arasinda bakire/ bakire olmayan ayrimi yaparken yabanciolunca buna hic bakmiyorlar.

Yasadiginiz sey uzucu ama onunuze bakin. Karsiniza cikacaklari kacirmayin.

Yeni uğraşlar, yeni arkadaşlar edineceksiniz. Kulağa çok bayat geliyor ama kitap okumak bile kafayı inanılmaz dağıtıyor. Günün nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Mutlaka evde bile olsa kendinize bir uğraş bulun. Değil 12 sene 42 sene bile olsa insanın alışamayacağı hiçbir şey yok.

O terk ettiğim kişiye baktım sosyal medyadan evlenmiş çocukları var, kendisi çok yakışıklı zaten hala öyle karısı da çok güzel, çocukları da çok şirin

bana dön tabi ki demem ama bir helallik almak isterim doğrusu
Iyice saçmalamışsınız artık adam seni terketti diye 12 sene önceki mevzuyu ne deşiyorsun bana dön demezmiş desen ne olacaktı ki🤣 çoluklu çocuklu mutlu adam ne helalliği ah la valla ilgisi yok göz göre göre 12 sene beklemişsin evlilik hayatı da yaşamışsın adam neden sorumluluk alıp imza atsın ki

Şimdi bunu yanlış anlamanızı ya da kırılmanızı istemiyorum. Elimden geldiğince kelimelelerimi seçerek anlatacağım; yine de kıracak bir şey söylersem özür diliyorum.

Siz zaten yaklaşık 10 yıldır karı koca hayatı yaşamışsınız. Yani bir imza olunca yaşadığınız hayat stili değişmeyecek, gene aynı stilde yaşayacaktınız. Sadece sizin haklarınız korunacaktı. Adam da haliyle imzaya gerek görmemiş, yani sizinle zaten birlikte yaşıyor. Belki bu süreçte soğuduğunu fark ediyordu ama emin değildi, bu yüzden nikah yapmamak işine de gelmiştir çocuk da istemiyorsa. Ukrayna'ya gittikten sonra ne değişti bilmiyorum ama sizinle bir hayatı paylaşmak konusunda kafasındaki soru işaretlerini gidermiş.

Bir insanın düzeni neyse o öyle gider. Yaklaşık 10 yıldır bir hayatı paylaştıysanız adam size ekstra nikah yapmak istemeyecektir, gerek görmeyecektir diyeyim. Diğer ülkelerde de birlikte yaşayarak çocuk yapıp nişanlanan ancak evlenmeden yıllarca birliktelik sürdüren çiftler mevcut. İlişkilerini bu dinamikte sürdürüyorlar. Sizin sürmemiş. Bunun için kendinizi de suçlamayın. Eminim bunca yıldan sonra boşluğa düşmüş gibi hissedeceksiniz ama yaşınız çok genç. Geçmişten ders alarak yeni bir ilişkiye, yeni bir hayata başlamak için geç değil.
Hep böyle oluyor zaten. Birlikte 12 yıl yaşa, konu imzaya gelince gerek görme. Erkek kafası gerçekten beni hayrete düşürüyor

Back
X