Bizdeki veliler sadece kendi cocugunu dusunuyor. Hayran oldugum velilerim de var. Oyle guzel cocuk yetistirmisler ki parmakla gosterilirBen ortaokul ogretmeniyim.
Inanin cocuklarda suc bulmuyorum.
Hatta onlara uzuluyorum.
Suc onlari boyle sorunlu bir birey olarak yetistiren velilerde.
Kalkip kimse yurtdisini ornek vermesin.
Yurtdisindaki bilincli veliler bizde olsa amenna.
Ama bizdeki veli potansiyeli ortada.
Dışarıdan bakınca atıp tutmak kolay. İşin içinde olmayan, falanca tanıdığı öğretmen olan herkes öğretmenlik hakkında bir şey bildiğini zannediyorBenim de babam öğretmen, yıllarca gözlemledim, dinledim ama kendim öğretmen olunca yorumlarım-düşüncelerim çok başka oldu.
El yazısı kalktı çok güzel, bir de sınıfta kalma getirilse başka bir şey istemiyorum kendi adıma.
30 tane ergenle uğraşmak nevroz psikozla uğraşmaktan daha zordurBugün meslek sınavı yapılsa işinden olacak çok insan var, sadece öğretmenlik de değil.
30 tanesi de büyük nevroz/psikoz veya da davranış bozukluğu içerisindeyse demek
Ne zengin, ne itibarlı, ne devlet makamlarında oturanların çocuklarına tasdikname vermiş bir öğretmen babanın kızıyım. Hem de çok sevilen, şefkatli bir öğretmen. Babam bile başedememiş ki son çare okuldan atmış. Makam mevki dinlemez bu işler. Ha tam tersini de gördüm, öğretmenlerinin sürekli övdüğü, yazılı ve sözlü notları 90dan aşağı düşmeyen, son derece efendi, saygılı, terbiyeli bir cumhurbaşkanı çocuğu. Böylesi de vardı.
Siz mesleğini seven bir öğretmene benzemiyorsunuz.Daha ilk yılınız ve ne öğrencilerinizle ne de meslektaşlarınizla iletişiminiz iyi.Bir önceki konunuza istinaden yaziyorum hafta da bir de mazeretsiz, keyfi ( uyanamama) gibi sebeplerden okula gitmeyen bir öğretmen olmanızdan sebep bu olumsuzlukları hep yaşayacaksınız.O zamanda böyle düşünmüştüm. Allah öğrencilerinize yardım etsin.Merhaba arkadaşlar.. Bugün yaşadığım ve canımı çok sıkan bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Ben köy okulunda çalışan bir öğretmenim. sınıflarımdan bir tanesinde asla başa çıkamadığım iki tane çok problemli erkek öğrenci var.
Bugün ben bu sınıfı yazılı yaptım ve bu iki öğrencinin sınav boyunca yapmadığı kalmadı. Örnek vermem gerekirse; Bunlardan birisi tek oturuyor ayağını sıranın yanına uzatmak suretiyle oturuyor. 3 defa uyardım indir ayağını saygılı otur diye her seferinde indirip 2 dk sonra garezine yine koyuyor. Diğeri deseniz hiç bir halttan anlamadığı için sınavı erken bitti. Dışarı çıkardım ben de arkadaşlarının konsantresini bozmasın diye. En az iki üç kez sınıfa ahıra girer gibi girip( ne kapı çalma, ne özür dileme) yemeğimi, suyumu alıcam diye sınavı böldü.
Ee tabi ben de bir insanım patladım en sonunda uyar,uyar nereye kadar. '' Gerizekalı herifler, gerzekler çıkın dışarı müdürün kapısında beni bekleyin dedim'. Biz gerizekalı mıyız hocam dedi biri ben de evet bu hareketleri yapıyosanız aynen öylesiniz dedim.
Sonra gidip bunları müdürün yanına atıp sınava döndüm. (Müdürümüz pısırık, pasif adamın biri bunları iki azarlayıp bahçede çöp toplatmış ceza olarak.Okuldaki hiç bir öğrenci müdürden korkmuyor bu nedenlerden)
Şimdi asıl probleme geleyim. Benim okulda neredeyse kanlı bıçaklı düşman olduğum erkek bir öğretmen var. Aldığım duyumlara göre bu çocuklar beni ona şikayet etmişler kendi yaptıklarından hiç bahsetmeden hakaret etti bize gururumuzu kırdı demişler. ( bu arada bu hoca 5 yıldır aynı okulda çalışan herkes üzerinde müdürden bile daha fazla nüfüz sahibi biri. Benim de meslekte ilk yılım.. bana da sindirme politikası uyguladı başlarda ama boyun eğmediğim için şu an selam sabahımız bile yok.)
Her neyse ben son ders bu öğretmeni benim tartıştığım iki öğrenciyi yanına almış bir şeyler yazdırırken gördüm. Muhtemelen bugünkü olayla ilgili şikayet dilekçesi yazdırıyordu..
Meslekte ilk yılım olduğu için çok endişelendim, canım sıkıldı.. Bu öğretmen beni şikayet ettirirse en fazla ne olur.. Ne ceza alırım.. bunu sorarken bile canım yanıyor çünkü asıl onların yaptıkları saygısızlık için ceza alması gerekirken ben soruyorum ne ceza alırım diye.. Öğretmenlik ne hale gelmiş getirilmiş. Çocuklara hakaret etmeseydin sen de.. diyecek olanlar yorum yapmasın rica edicem.. Siz benim yerimde olsanız inanın çok daha başka şeyler yapabilirdiniz. Öyle yüzsüz cıvık pis çocuklar bunlar..( 7. sınıf öğrencisi bunlar bu arada )
Sonuç olarak öğretmenliğimi etkileyecek bir sonuç doğar mı bu olaydan?
30 ogrencinin de ayagini siraya koydugu masanin üstüne oturdugu sinifta istedigi gibi gezdigi derse cani istedigi gibi girip ciktigi bir ortamda kardesinizin ya da cocugunuzun ders görmesini ister miydiniz?Yani bir de bizim ülkemizdeki öğretmenlerin bu "aşırı" saygıcı tutumlarını yanlış buluyorum.
Oturmak saygı göstergesi, kıyafetin saygı göstergesi, tuvalette "çişe gitmemek" saygı göstergesi.
Saygıyı bu kadar ikincil şeylerde aramaktan ziyade, size olan tutumlarda arasanız.
Bana hep ilginç gelmiştir, üniversitelerimizde bile "dersi bölmek" yasaktır mesela.
Ama yurtdışında böyle bir şey yok.
Geç de gelsen kapıyı açıp giriyorsun veya da dersten gitmek istiyorsan kapıyı açıp çıkabiliyorsun.
Kimse de bunu saygısızlık olarak algılamıyor.
Yurtdışında bir öğrenci ayağını sıraya koyarak da otursa hoca bunu takmıyor.
Bizde bir deyim var ya "oturmasını kalkmasını bilen"
Hay ya, o da ne demek oturmayı kalkmayı bilmek.
Böyle absürd şeylerle saygıyı bağdaştırmayı anlayamıyorum.
Ne olmuş burada ya.Dışarıdan bakınca atıp tutmak kolay. İşin içinde olmayan, falanca tanıdığı öğretmen olan herkes öğretmenlik hakkında bir şey bildiğini zannediyorBenim de babam öğretmen, yıllarca gözlemledim, dinledim ama kendim öğretmen olunca yorumlarım-düşüncelerim çok başka oldu.
El yazısı kalktı çok güzel, bir de sınıfta kalma getirilse başka bir şey istemiyorum kendi adıma.
Ben daha sabırlıyım tabi henüz minik olduklarından ama kazık kadar olmuş hala gıcıklığına düzen bozuyorsa benim de sinirlerim bozulur.Ogretmen sabirli olmali hede olmali hödö olmali...Yok yaa.Hic te bile...Sinirlarini asmadigi takdirde sirtindan ter akittiririm valla benim sinifimda boyle terbiyesizlik yapacak cocugu.Iste ama ahso daha cok yeni..Ne yapmasi gerektigini bilmiyor.Yqvas yavas ogrenecek.Karsinda anasinin babasinin buzgulu cop poseti gibi okula saldigi cocugu yol gosteririm,dogruyu gosteririm ama adam edemem.Okulun misyonu,ogrenin gorevi bu degil cunku.Bunu anlayamiyolar uzaktan bakanlar.
Senin icin de hayirlisi olsun el yazisi kalkti :) Dedigin gibi bir de ilkokulda kalma gelse tam olucak.
Hanımefendi 7.sinif öğrencisi çocuklardan bahsediyoruz farkında mısınız? Öğretmenlik sadece ders ödev başarı değil sorunlu çocukları da kazanmaktir.Konu sahibi ben değilim. Ama kendisinin anlattığına göre 1 yılın birikmişi bir saygısızlık ve tembellik mevcut bu iki öğrencide. Bir insan bu kadar gururunu düşünüyorsa işini iyi yapar ve toplum içinde genel saygı kurallarına uyar. Aynı şey öğrenciler için de geçerli. Gururlu öğrenci olsalardı ne boş kağıt verirlerdi ne de kendilerini sınıftan attırırlardı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?