öğretmenliğime bir şey olur mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ahso
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ogretmenlerin mudurler karsisinda pısıp basini one egdigi kanisina nerden vardiniz ?

Öğrencilere söz geçirmek sandığınız kadar kolay değildir. 40 kişilik sınıfta 1 saat ders işlemediyseniz bunu anlamanızı beklemiyorum.

Kesinlikle

Hakaret orda dursun hocalar bizi hep sira dayağindan geçirirdi kaldi ki siz haklisiniz savunma yazarsiniz dilekçeye diğer öğrenciler de var şahit konsantrasyonumuzu bozuyordu sinav sirasinda diyebilir hiç bi şey olmaz..

Öyle tıpkı 3 ay tatili var nasıl olsa öğretmenler ne yapıyor ki diyenlere benziyor
Allah aşkına şu 3 ay tatil mevzusunu biriniz açıklayın. Ben daha adayım, tam bilmiyorum ama bu mesleğin tamamen tatillerden ibaret olmadığını biriniz açıklasın.
3 ay tatili bilmem ama yok yarım gün, hafta sonu da boş diyenlere o işin öyle olmadığını söyleyebilirim. En azından işini olması gerektiği gibi yapan birisi için iş sınıfta bitmiyor. Yapacağın dersleri planlamak hayli vakit alıyor, değerlendirme sorularını falan internetten indirmeyeceksen hele kendin soru hazırlıyorsan o da bayağı vakit alıyor. Derste kullanılacak materyali, okutacağın kitabı vs. önceden senin kontrol etmen vs. gerekiyor. Eh ders dışında epey mesai harcıyorsun ki bu da gerekli.

En yakın arkadaşım bir lisede öğretmen. Geçen sene bir erkek öğrenciyi derse sürekli geç gelmeye alıştığı için yok yazmış. Ve o çocuk elini kaldırıp sallayarak 'sen beni nasıl yok yazarsın hoca' diyecek cesareti bulmuş. Çocuğu savunanlara soruyorum şimdi, bunu bir öğretmen yapsa olay çıkar, peki öğrenci bu cesareti nerden buluyor? Benim çocuğuma gerizekalı diyen olsa olay çıkarırım diyenler, çocuğunuz hergün okulda öğretmene ne saygısızlıklar yapıyor acaba haberiniz var mı?

Aynen öyle tam tersi öğretmenler kadar birbirini çekemeyen dedikodu yapan bir şey olduğunda meslektaşını değil veliyi öğrenciyi müdürü tutan başka bir meslek grubu yoktur
Zaten insanların öğretmenlik mesleğiyle bu kadar ugrasabilmesinin laf söylemesinin sebebi budur

İkinci konuda da çok hak verdim benim bir öğrencim vardı kız lise çağında evli 40 yaşlarında bir adamın arabasiyla gelip gidiyordu okula ve herkese babam diye tanitiyordu adamın sevgilisi olduğu ortaya çıktı hepimiz üzüldük
Annesi çıkıp geldi bizlere size ne benim kızımın ozel hayatı değil mi dedi
Yani ben ne kadar kendimi paraliyorum anne babanın umru değil

öğretmenlerin müdürlere saygısızlık ettiğinde gerizekalı gerzek demediği kanısında mutabıkız sanırım :)

Karsisinda tum saygi sinirlarini zorlarsa koridorda mudur dovmuslugu bile olan ogretmen arkadaslarim var.Kaba kuvvet dogru degil ama sinir zorlayan durumlarda insanin gozunun mudur,vali gormedigi anlar olabiliyor...
Konuya fazlasiyla yanli,ogretmenlere cephe alan bir durumda oldugunuzdan konuyla ilgili mutabik olabilecegimizi dusunmuyorum.

öğretmenlerin müdürlere saygısızlık ettiğinde gerizekalı gerzek demediği kanısında mutabıkız sanırım :)

mudurun odasına dingonun ahırı gibi 5 kere girip çıkan ayaklarını uzatarak ya da açarak oturan ögretmene denk gelmedim , ama ogretmene gerizekalı diyen müdüre denk geldim

Öğrencilere söz geçirmek sandığınız kadar kolay değildir. 40 kişilik sınıfta 1 saat ders işlemediyseniz bunu anlamanızı beklemiyorum.

6 senelik öğretmenim hanımefendi. Tahmin edemeyeceğiniz kadar tatsız bir olay yüzünden son işimden ayrıldım ve yine de bu olayın muhatapına dahi asla hakaret etmedim. Bugüne dek tek bir öğrencime bile argo kelime kullanmadım. Gururunu incitecek şeyler söylemedim. Sınıfı kontrol altına almakta zorlandığım anlar olmadı mı, elbette oldu. Özellikle ilk senem, ilk dönemimde bunu yaşadım. Ama bir öğrencim bile çıkıp "hocam siz beni arkadaşlarımın yanında küçük düşürdünüz, gururumu kırdınız, incittiniz" diyemez.

Aslında 3 ay tatil diye bir şey yok 2 aya seminer adıyla indirildi
Sırf bu yorumlar sebebiyle okul başlangıç ve bitisinde 15 gün daha öğrencilerden sonra okuldayiz

Ayrıca ben bu hafta sonu elimde 500 tane yazılı kağıdiyla eve geldim
Bu hafta sonu onları okumakla geçecek
Ayrıca dediğin gibi bir önceki dersi çalışmak olsun ders meteryali hazirlamak olsun bizim meslekte ben toplum açısından söyleneni söyledim

Siz olayı saptırıyorsunuz sadece. Kimse burda aa iyiki gerizekalı dedin çocuğa demiyor. İyi okuyunuz.

alıntı yaptıgınızla aynı seyı soylemıssınız sayın ogretmenımmm.. o da soz gecırmenın zor oldugunu , siz de sınıfı kontrol altına almakta zorlandıgınızı yazmıssınız.. :)

Gecen cuma uyari-kinama alan ( koy okulu oldugundan okul degistirme,okuldan atma durumunun malesef olmadigi) sigara,esrar,ot ne bulursa ceken bir ogrencimiz, beden egitimi ogretmenimize cumaya gitmiyosun gavur dedi herkesin icinde ve biz bu cocuk hakkinda baska bir islem yapamadik elimiz kolumuz bagli malesef.Ayni ogrencinin ilkokul cocuklarina malesef kanitlayamadigimiz bir de cinsel organini gosterme mevzusu var...Ah keske su her cocuk kazandirilabilirciler gelse okula da bizim yapamadigimizi yapsa.Yemin ederim tebrik eder elini sıkarım o arkadasin.

Kolay gelsin. Valla ben daha bu seneye kadar yazılı kağıdı hazırlamayı, okumayı vs. kolay bir iş bilirdim. Tabi benimki daha teori kısmında ama, hazırlamak öyle kolay bir şey değilmiş. Okumasını düşünemiyorum.
Ama daha başlamadan sevdiğimi söyleyebilirim, bunun için yaratılmışım galiba.

5 senelik öğretmenim. Öğrendiğim üç püf nokta var. Birincisi öğrenciye açık vermeyeceksin. Öğrenci senin hayatına vakıf olmayacak. Senin özelini öğrenmeyecek. Çocukla da veli ile de aranda belli bir mesafe olacak. Bonus olarak; dersine zamanında girip çıkacaksın, evrak işlerini zamanında yapacaksın ve konunu yetiştireceksin. Konu sahibi senin yaptığın öğrenci ile yüz göz olmak olmuş. Bunu yapma. Ayaklarını uzatıp mı oturuyor? Önce uyar. Dinlemedi mi? Soru sor. Bilsin bilemesin ama bu şekilde davranmakla bir şey elde edemeyeceğini anlasın.

Burada hicbir ogretmen konu sahibine iyi yaptin kufur ettin demedi. Konu oyle bir hizla saptiriliyor ki yetisemiyorum.

Ogretmenlere laf sokayim diye konu nereye geldi. Ogretmenler odasindan nefret eden beni bile meslektaslarimi savunmaya ittiniz cok degisik bir platform burasi
Ama bu konuda kk daki ogretmenlerin genel cerceveden uzak olduklarini gormek beni mutlu etti.

O öğrenciyi bir an önce mezun edip yolunuza bakacaksınız hocam. O çocuk siz ne yaparsanız yapsın düzelmez. Kendi annesi babası ve eşi uğraşacak ileride. Arkadaşınızın otoritesi sarsılmış. Berbat bir durum ama kendini yıpratıyorsa yıprattığını değmez. Çocuk başka açık verirse eliniz güçlenir. Takip edin.

Sizin bu Gerzek,gerizakali,salak vs tabirleriniz yüzünden insanlar pısırık yetişiyor öğretmenim.
O çocuklar sizin gibi sindirme politikası uygulayan öğretmenlerin sayesinde gerektiginde haklarini savunamaz oldu.
Aman yanlis birşey demiyim,yanlis birşey yapmiyim diye ozguvensiz oldular.
Yaptiklari saygisizlik eyvallah ama onlara hakaret edip egonuzu tatmin etmeniz için devlet size para vermiyor.
Sabir iş sahasinin her alanında gerekli o zaman is yerlerinde herkes birbirine gerizekali desin yakisik alir mi?
Otoriteyi hakaret etmeden de sağlayabilirsiniz.Kimse çocuğunu okula siz hakaret edin diye göndermiyor.Boyle yaparak çocukları okuldan sogutuyorsunuz.
Üstünden ekmek yediğiniz insanlara hakaret etmek son derece yanlis umarim gereken yaptirimlar uygulanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…