• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenin yaptığı normal mi?

Sanırım yengem dışardan pasif görünüyor. Gerçekten çok naif yaklaşıyor olaylara. Ben çok şaşırdım öğretmenin böyle konuşmasına. Yengem öğretmenlere saygılı bir insan oğlunu da sürekli tembihliyor bu anlamda. Acaba bu sorun mu yaratıyor? İnsanlarda öğretmende bu tavrından ötürü çocuğa kızar mı kafasında inanın bilmiyorum
Evet yengeniz olayı çocuğundan dinlemeden aman yavrum yüzümüzü kara çıkartma öğretmen baş tacı sakın dediğinden çıkma tarzında aşırı naif biriyse onun yetiştirdiği çocukta hakkını aramaz. Dayak yeyip oturmamış iki tane de o vurmuş e eline sağlık demeyeceğini biliyormuş . Birde özür dileriz falan demiş yengeniz . Ne münasebet ailesi gelip beni dovecekmis buyursun gelsinler dememiş mesela . Birde tehdit ediyor öğretmene bak ya okudukça gıcık oldum . İki çocuk birbirine vurmuş gelen duruma bka. Sanırsın birbirlerine roketatarla saldirdilar sanki bunlar Habille Kabil daha önce hiç olmadı birbirine vuran iki çocuk

Olayin basi eksik sonu eksik. Neden kavga cikmis neden aninda okula gidip cocugu alip olayi ogrenmemisler eve gitmemesinin altinda yatan sebebi ogretmenden korktu diye algilamak ztn yanlis cocugu kazanmak istiyorsaniz ogretmenle is birligi icinde hareket etmek zorundasiniz. Cikis sebebini en basini iyi ogrenin diger cocugun tutumunu daha onceki iletisimleri hepsi onemli. En onemlisi de 10 yasinda bir cocugun boyle bir olaydan sonra eve gelmesini beklemek gidip almamak. Evet kendini savunsun ama ileriye giderse kendine hakim olamazsa neler olur 5 sene sonrasini 10 sene sonrasini dusunerek hareket etmelisiniz.

Orada degildiniz hepimiz sizin gibi yaparsak vay o çocukların haline öğretmene niye guvenmiyorsunuz şiddet eğilimi varsa çocukta önlemini alacaksınız tabiki sorunu çözmek için yok sokak serserisi gibi konuştu yok çocuk bunlar yok susturdu çocuğu bunlar ne kadar yanlış cümleler fikirler .Biz ne öğretiyoruz çocuklara birinin özgürlüğü başladığı yerde digeeininki biter böyle her hataya kürek gibi cevap veren çocuklar ve hatayı sağda solda arayan yetişkinlerle bu durumlar düzelmez önce çuvaldızı kendimize .Destek alın şiddet sorununu çözün hata nerede bakın çocuklar yalan söylemez en büyük yalan hatası varki saklanmış çünkü korkmuş konuşun pedagog bulun uzman bulun.Bulunki ilerde de canınız daha cok sıkılmasın benim fikrim bu

O canı yanan çocuk buradaki üyelerden birinin çocuğu olsaydı nasıl yorum yapardi ? Bize düşen görmediğimiz olayda gerekenin yapılmasını tavsiye etmek ben öğretmenle değil çocuğumla ugrasirdim kimsenin durduk yere olmayan birşeyi iftira atacak boş vakti yok niye garezi olsun bu tarz durumlarda ilerdede yok şu arkadaşına uydu yok polis hatali yok bilmemne oluyor.Destek alın olayı çözün bunu hatalı haklı haksız a dokerseniz ilerde hayat itiraz edemeyeceğiniz olaylarla gelir

Müdüre gider konuşurdum çok net. Çocuk korkusundan eve gelmemiş. Sokaklarda boş boş dolaşırken araba çarpsa, başına iş gelse, bilmediği biri peşine takılsa ne olacak? Böyle konular öğrenciden habersiz iletilir aileye

Ama cocukda yaptığının sonuçlarından korkmuş zayıf karne alicam diye evden kaçanlardada suç öğretmeninmi pardonda .Hata ile yüzleşmeyi ve sonuçlarına katlanmayi öğretmek durumundayız çocuklara böyle kaçmaya alisirsa okuldan yarın bir hata yaptiginda işten polisten evliliğinden de böyle kacacakmi ? Ağaç yaşken eğilir demişler öyle disiplinsiz ay çocuk psikolojisi diye diye sorunlu bireylerle ortalığin hali belli zaten.Cocuğunuzu bir uzman eşliğinde destek alarak aydınlatır ay yavrum canim suç sende değil canım yapmazsaniz güzelce konuşursanız çünkü kimse haksızım demez hep bana haksızlık yapıldı olur bu yetişkinlerde bile var .Nasılsa birşey olmamış bundan sonrası için çocuğa odaklanın yan faktörlere değil

Günaydın arkadaşlar.
Dün çok kötü bir gün geçirdik. Size anlatmak istiyorum. Ben mi yanlış düşünüyorum acaba akıl verir misiniz?
Oğlum ile yaşıt on yaşında bir yeğenim var. Okulda sınıf arkadaşı göğsüne vurmuş nefessiz kalmış oda arkadaşının elini boynunu tırmıklamış. İnanın ailece çocuklar arasında şiddete karşıyız. Her zaman da hem kendi çocuğuma hem yeğenime bir arkadaşınız size zarar verirse ona asla zarar vermeyin hayatınızdan çıkarın diyorum. Neyse öğretmeni abimin eşi yani yengemi yeğenimin yanında arayıp işte oğlunuz kavga etti. Arkadaşına zarar verdi. Onu mahf etti. Benim çocuğum olsa kabul etmezdim. Kimin çocuğu olsa saldırır size vs. Diye konuşmuş. Yengemde çok korkmuş ve üzülmüş. Karşı tarafın velisi ile görüşeceğini özür diyeceğini söylemiş. Bu sırada yeğenimin sesi gelmiş kendini savunmaya çalışıyor öğretmende kızarak onu susturmuş. Sonrasında yeğenim öğretmen böyle konuşunca okul çıkışı korkmuş ve eve gelmedi. Üç saat boyunca ortalıkta yoktu. Karakola haber verdik. Sokak sokak onu aradık. Neyse ki çok şükür bulduk. Burda benim size asıl sormak istediğim şu ,
Öğretmenin öğrencinin yanında bu şekilde konuşması doğru mu? Arka planda arayamaz mıydı?
Yani hiçbirşey olmazsa o çocuk en iyi ihtimalle bile öğretmenden soğumaz mı? Yani bir sokak serserisi gibi bahsetmiş. Tabiki bize söylesin ama bu şekilde doğru mu?
Cimere şikayet edin. Telefonda konuşulacak konu değil bu. Okul çıkışı yüzyüze konuşmalıydı

O canı yanan çocuk buradaki üyelerden birinin çocuğu olsaydı nasıl yorum yapardi ? Bize düşen görmediğimiz olayda gerekenin yapılmasını tavsiye etmek ben öğretmenle değil çocuğumla ugrasirdim kimsenin durduk yere olmayan birşeyi iftira atacak boş vakti yok niye garezi olsun bu tarz durumlarda ilerdede yok şu arkadaşına uydu yok polis hatali yok bilmemne oluyor.Destek alın olayı çözün bunu hatalı haklı haksız a dokerseniz ilerde hayat itiraz edemeyeceğiniz olaylarla gelir
Garciaas öğretmen çocuğu azarlamis sonra onun velisi olan anneyi de arayıp azarlamis benim çocuğum olsa saldirirdim size demiş. Öğretmen, polis yüce kışlıkler değiller . Hepsi hepimiz gibi görevlerini yerine getiren görevliler. Bu şekilde arayıp kimseyi tehdit edemez kimse hadsizce . Çocuk çocuğa vurmuş bunun çok hakli olani haksız olanı da olmaz yani . Önce öteki vurmuş sonra diğeri vurmuş . Öğretmen olan ikisinin velisini de çağırır düzgünce konuşur . Burada yenge de suçlu biri beni arayıp azarlsa bir yanina giderim telefondan artislik yapmak kolay yüzüme de yapsın . Kimse benim ya da çocuğum üzerinden egosunu tatmin edemez . Kendini savunma ne demek ? Katiller bile kendini savunuyor 🤣

Ama cocukda yaptığının sonuçlarından korkmuş zayıf karne alicam diye evden kaçanlardada suç öğretmeninmi pardonda .Hata ile yüzleşmeyi ve sonuçlarına katlanmayi öğretmek durumundayız çocuklara böyle kaçmaya alisirsa okuldan yarın bir hata yaptiginda işten polisten evliliğinden de böyle kacacakmi ? Ağaç yaşken eğilir demişler öyle disiplinsiz ay çocuk psikolojisi diye diye sorunlu bireylerle ortalığin hali belli zaten.Cocuğunuzu bir uzman eşliğinde destek alarak aydınlatır ay yavrum canim suç sende değil canım yapmazsaniz güzelce konuşursanız çünkü kimse haksızım demez hep bana haksızlık yapıldı olur bu yetişkinlerde bile var .Nasılsa birşey olmamış bundan sonrası için çocuğa odaklanın yan faktörlere değil
Ayrıca annemi doveceklermis diye gitmemiste olabilir .

Günaydın arkadaşlar.
Dün çok kötü bir gün geçirdik. Size anlatmak istiyorum. Ben mi yanlış düşünüyorum acaba akıl verir misiniz?
Oğlum ile yaşıt on yaşında bir yeğenim var. Okulda sınıf arkadaşı göğsüne vurmuş nefessiz kalmış oda arkadaşının elini boynunu tırmıklamış. İnanın ailece çocuklar arasında şiddete karşıyız. Her zaman da hem kendi çocuğuma hem yeğenime bir arkadaşınız size zarar verirse ona asla zarar vermeyin hayatınızdan çıkarın diyorum. Neyse öğretmeni abimin eşi yani yengemi yeğenimin yanında arayıp işte oğlunuz kavga etti. Arkadaşına zarar verdi. Onu mahf etti. Benim çocuğum olsa kabul etmezdim. Kimin çocuğu olsa saldırır size vs. Diye konuşmuş. Yengemde çok korkmuş ve üzülmüş. Karşı tarafın velisi ile görüşeceğini özür diyeceğini söylemiş. Bu sırada yeğenimin sesi gelmiş kendini savunmaya çalışıyor öğretmende kızarak onu susturmuş. Sonrasında yeğenim öğretmen böyle konuşunca okul çıkışı korkmuş ve eve gelmedi. Üç saat boyunca ortalıkta yoktu. Karakola haber verdik. Sokak sokak onu aradık. Neyse ki çok şükür bulduk. Burda benim size asıl sormak istediğim şu ,
Öğretmenin öğrencinin yanında bu şekilde konuşması doğru mu? Arka planda arayamaz mıydı?
Yani hiçbirşey olmazsa o çocuk en iyi ihtimalle bile öğretmenden soğumaz mı? Yani bir sokak serserisi gibi bahsetmiş. Tabiki bize söylesin ama bu şekilde doğru mu?
Yanliş

Back