evet psikologluk da aşağılanmış öğretmenlikle kıyaslanmış ve daha basit olduğuna karar verilmiş
bir sonraki aşamayı merak ediyorum
Seneye 2. sınıfta artık düz yazı öğretilecekmiş. Ben güzel yazı çalışması olarak başladım yavaştan.Ne olmuş burada ya.Öğretmen adayıyım ben de, burada açılan her konuda yeriliyoruz sinirlerim bozuluyor okumamaya çalışıyorum artık.
El yazısı ikinci kademeye kaydırılacak diye de bir şey dolaşıyordu ortalıkta.
Bu arada bütün öğretmen adaylarının ve öğretmenlerin kötü eğitim aldığını nereden çıkarıyorlar anlamıyorum. Geçenlerde bir konuda ilkokul mezunu birinin kendini geliştireceğine inanıyorlardı. E niye öğretmen adayı bunu yapamasın? Okul çok şey ama her şey değil, bir yerden sonra iş sana bakıyor.
Evet bir masanın arkasına geçip bir saat boyunca seni anlıyorum deyip dinlemekle öğretmenliği karşılaştırıyor ve daha zor olduğuna karar veriyorumevet psikologluk da aşağılanmış öğretmenlikle kıyaslanmış ve daha basit olduğuna karar verilmiş
bir sonraki aşamayı merak ediyorum
Konuda, dahi anlamındaki de'yi "te" olarak yazan öğretmen var. Üslup falan felaket. Yani biz iyi eğitim almadık diye bağıran öğretmenler her yerde. Bizim kimseyi itham etmemize gerek kalmıyor.Ne olmuş burada ya.Öğretmen adayıyım ben de, burada açılan her konuda yeriliyoruz sinirlerim bozuluyor okumamaya çalışıyorum artık.
El yazısı ikinci kademeye kaydırılacak diye de bir şey dolaşıyordu ortalıkta.
Bu arada bütün öğretmen adaylarının ve öğretmenlerin kötü eğitim aldığını nereden çıkarıyorlar anlamıyorum. Geçenlerde bir konuda ilkokul mezunu birinin kendini geliştireceğine inanıyorlardı. E niye öğretmen adayı bunu yapamasın? Okul çok şey ama her şey değil, bir yerden sonra iş sana bakıyor.
Evet bir masanın arkasına geçip bir saat boyunca seni anlıyorum deyip dinlemekle öğretmenliği karşılaştırıyor ve daha zor olduğuna karar veriyorum
Nasılsa öğretmenlik hakkında bir fikri olmadığı halde bol keseden atıp tutan oluyor ben de aynı şeyi yaptım
Eğitim felsefemiz komple değişti, teoride her şey çok mükemmel. O kitaplar da aslında boş değil, en azından bizim branş için konuşabilirim. Kitaplar diyor ki sesli okuma etkinliği yapın, metin öncesi-sırası-sonrası çalışmaları yapın, öğrenciyi dahil edin, sonrasında öğrendikleri konuyla ilgili ürün oluşturmalarını sağlayın ve hep birlikte değerlendirin. Fakat mevcut müfredat buna izin vermiyor. Peki neden? Çünkü zaman yönetiminde öğretmene sıkıntı çıkarıyor. O müfredat yetişmezse, öğretmen suçlu olur. Bu nedenle kitaplar amaca hizmet etmiyor, edemiyor desek daha doğru olur.Seneye 2. sınıfta artık düz yazı öğretilecekmiş. Ben güzel yazı çalışması olarak başladım yavaştan.
Pek öğretmenliğin gittiği aşamayı takip ettiklerini sanmıyorum sadece kötü örnekleri biliyorlardır ondan. Oysa şu an öğretmenlik bambaşka bir boyut kazandı, sınıf ortamını düzenlemeler, etkinlikler, kitap okuma köşeleri, renkli sıralar derken bayağı iyiler. İş başa düştü çünkü, kitaplar boş, müfredat boş olunca çoğu kolları sıvadı.
Ben hakareti, dayağı savunamam ama öğrencilerin densiz hareketlerine de "ne olacak canım, çocuk onlar" diyemem.
Böyle olmadığını biliyorum dayım bir psikiyatrist ne kadar zor bir meslek olduğunu biliyorumpsikologluk bu mudur yani?
Ben de "bütün" yazdım zaten. Yani genellemelere karşıyım demek istemiştim.Konuda dahi anlamındaki de'yi "te" olarak yazan öğretmen var. Üslup falan felaket. Yani biz iyi eğitim almadık diye bağıran öğretmenler her yerde. Bizim kimseyi itham etmemize gerek kalmıyor.
psikologluk bu mudur yani?
Eğitim insanın özündedir ama. Konuda dikkatinizi çekmedi sanırım ama küfür yazıp ceza alan öğretmen de var. Bu insanın öğrencilerine karşı çok farklı olduğunu düşünmüyorum.Ben de "bütün" yazdım zaten. Yani genellemelere karşıyım demek istemiştim.
Ayrıca öğretmene çok farklı misyonlar yüklemek yanlış. Her yerde roller değişiyor, öğrenciyle birlikteyken öğretmen ve eğitim misyonu var evet. Ama günlük yaşamında, mesela kadın kulübünde öğretmen değil ki o. Bunu aynen sürdürse ukala ve yersiz vs. gibi tepkiler de alabilir. Üslup konusunu mesleğe indirgemek yanlış olur, o tamamen kendi kişiliği ile alakalı bir durum.
Öyle tıpkı 3 ay tatili var nasıl olsa öğretmenler ne yapıyor ki diyenlere benziyorDüşünün meslek seçiminde rehberlik ediyor öğretmenler. "Masanın arkasına oturur he der geçersiniz" diye motive ediyorlardır öğrencileri.
Yapmayın ama, robot değil bu insanlar. Bazen herkes çileden çıkabilir. Önemli olan, bunu aşabilmektir. Yani polemik yaşanabilir, hoş olmayan sözler de sarf edilebilir. Herkes insan sonuçta. Toplum yaşamımız takdir edersiniz ki kimi zamanlarda bizi olumsuz etkileyebiliyor. Eh bazen aşırı tepkiler de verebiliyoruz, bunu zamanla aşmayı öğrenebilirsek meslekten önce kendimiz için bir şeyler başarmış oluyoruz. Özel hayatı ile okuldaki illa ki farklı olacaktır diye düşünüyorum kısacası.Eğitim insanın özündedir ama. Konuda dikkatinizi çekmedi sanırım ama küfür yazıp ceza alan öğretmen de var. Bu insanın öğrencilerine karşı çok farklı olduğunu düşünmüyorum.
Genelleme konusunda çok haklısınız. Benim mesleğini çok iyi yapan bir rehber öğretmenim vardı. Bu kötü örnekler mesleğini iyi yapan öğretmenlere haksızlık yapılmasına neden oluyor.
Ah just ah, hiç haberin yok gerçek işleyişten.O üniversitelerimizdeki şu olayı da anlamıyorum ile başlayan bir örnekti
Ortaokul-üniversite karşılaştırması değildi yalnız :))
Yok gelişim dönemlerini es geçtik biz öğrenemedim
Şaka bir yana da çocuğa anadolu lisesi kazandırmak nedir? Siz mi sorumlusunuz bundan? Hayır
Çocuk bunu kendisi hedeflemek ve istemek zorunda.
Sizin zorunuzla olacak bir şey değil.
Şu forumda çoğunuz bir üye iki kere "kocasıyla kavga" konusu açınca deliriyorsunuz
Lafımızı dinlemiyorsun diye.
Şimdi böyle bir kadından 100 kez aynı şeyleri dinleyin, üstelik de karşılığında hayatına karışma, tavsiye verme hakkınız olmasın.
40 çocuğun 40ı da ekstrem zorlu değil.
Siz birkaç taneyle uğraşırken, kimisinin mesleği bu onu kastediyorum.
Karşılaştırılan meslekten ziyade sabırdı.
Ki ben normal hayatımda hiç sabırlı bir insan değilim.
Ama tartabiliyorum hareketlerimin, mimiklerimin gidebileceği noktayı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?