• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmenliğime bir şey olur mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ahso
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kesinlikle katılıyorum kardeşim ama bizi anlamayan insan böyle saçma yorum yapınca ister istemez sinirleniyprsun. Öğretmenlik kutsal bir meslek yeri geliyor öğrencinin ailesine bile anlatamadığı şeyi bize anlatıyor ortak oluyorsun sıkıntısına. Ama malesef artık öğretmenli ik mesleğine gereken önem verilmiyor
Bu konuya daha fazla yazmak istemiyorum. Anlayanlar yine anlamıyor ne kadar yazarsan yaz. Insallah mesleğinden atılır diye de dua edenler var. Yazik

Merhaba arkadaşlar.. Bugün yaşadığım ve canımı çok sıkan bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Ben köy okulunda çalışan bir öğretmenim. sınıflarımdan bir tanesinde asla başa çıkamadığım iki tane çok problemli erkek öğrenci var.

Bugün ben bu sınıfı yazılı yaptım ve bu iki öğrencinin sınav boyunca yapmadığı kalmadı. Örnek vermem gerekirse; Bunlardan birisi tek oturuyor ayağını sıranın yanına uzatmak suretiyle oturuyor. 3 defa uyardım indir ayağını saygılı otur diye her seferinde indirip 2 dk sonra garezine yine koyuyor. Diğeri deseniz hiç bir halttan anlamadığı için sınavı erken bitti. Dışarı çıkardım ben de arkadaşlarının konsantresini bozmasın diye. En az iki üç kez sınıfa ahıra girer gibi girip( ne kapı çalma, ne özür dileme) yemeğimi, suyumu alıcam diye sınavı böldü.

Ee tabi ben de bir insanım patladım en sonunda uyar,uyar nereye kadar. '' Gerizekalı herifler, gerzekler çıkın dışarı müdürün kapısında beni bekleyin dedim'. Biz gerizekalı mıyız hocam dedi biri ben de evet bu hareketleri yapıyosanız aynen öylesiniz dedim.

Sonra gidip bunları müdürün yanına atıp sınava döndüm. (Müdürümüz pısırık, pasif adamın biri bunları iki azarlayıp bahçede çöp toplatmış ceza olarak.Okuldaki hiç bir öğrenci müdürden korkmuyor bu nedenlerden)

Şimdi asıl probleme geleyim. Benim okulda neredeyse kanlı bıçaklı düşman olduğum erkek bir öğretmen var. Aldığım duyumlara göre bu çocuklar beni ona şikayet etmişler kendi yaptıklarından hiç bahsetmeden hakaret etti bize gururumuzu kırdı demişler. ( bu arada bu hoca 5 yıldır aynı okulda çalışan herkes üzerinde müdürden bile daha fazla nüfüz sahibi biri. Benim de meslekte ilk yılım.. bana da sindirme politikası uyguladı başlarda ama boyun eğmediğim için şu an selam sabahımız bile yok.)

Her neyse ben son ders bu öğretmeni benim tartıştığım iki öğrenciyi yanına almış bir şeyler yazdırırken gördüm. Muhtemelen bugünkü olayla ilgili şikayet dilekçesi yazdırıyordu..

Meslekte ilk yılım olduğu için çok endişelendim, canım sıkıldı.. Bu öğretmen beni şikayet ettirirse en fazla ne olur.. Ne ceza alırım.. bunu sorarken bile canım yanıyor çünkü asıl onların yaptıkları saygısızlık için ceza alması gerekirken ben soruyorum ne ceza alırım diye.. Öğretmenlik ne hale gelmiş getirilmiş. Çocuklara hakaret etmeseydin sen de.. diyecek olanlar yorum yapmasın rica edicem.. Siz benim yerimde olsanız inanın çok daha başka şeyler yapabilirdiniz. Öyle yüzsüz cıvık pis çocuklar bunlar..( 7. sınıf öğrencisi bunlar bu arada )

Sonuç olarak öğretmenliğimi etkileyecek bir sonuç doğar mı bu olaydan?
Hayır mesleğine hiçbir şey olmaz.kafana takma dik dur.en fazla bimere şikayet ederler onlarda senden yazılı açıklama ister açıklamanı yaparsın olayda kapanır yada ilçe milli eğitime şikayet ederler bir şube müdürü gelir sözlu ifadeni dinler nasihat verir bla bla bla
Sakın ola insan müsveddesi o erkek ögretmenin yaninda boynu bukük kalma.
Sen terörist değilsin yüz kizarticı bir eylemde bulunmamışsın gerisi hikaye...
Aalinda sinıfın ve dersin huzurunu bozmaktan onlara disiplin cezası verilmesi gerekiyo.o çocuklara ek9 diye bir belge var onu imzalatabilirdin.uyari kinama okuldan uzaklaştırma okuldan nakil gibi cezalar var.örneğin kinaması olan bir öğrenci yurtya kalamıyo.
Müdürden ek 9 iste sen o öğrencilerin belası ol

Merhaba arkadaşlar.. Bugün yaşadığım ve canımı çok sıkan bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Ben köy okulunda çalışan bir öğretmenim. sınıflarımdan bir tanesinde asla başa çıkamadığım iki tane çok problemli erkek öğrenci var.

Bugün ben bu sınıfı yazılı yaptım ve bu iki öğrencinin sınav boyunca yapmadığı kalmadı. Örnek vermem gerekirse; Bunlardan birisi tek oturuyor ayağını sıranın yanına uzatmak suretiyle oturuyor. 3 defa uyardım indir ayağını saygılı otur diye her seferinde indirip 2 dk sonra garezine yine koyuyor. Diğeri deseniz hiç bir halttan anlamadığı için sınavı erken bitti. Dışarı çıkardım ben de arkadaşlarının konsantresini bozmasın diye. En az iki üç kez sınıfa ahıra girer gibi girip( ne kapı çalma, ne özür dileme) yemeğimi, suyumu alıcam diye sınavı böldü.

Ee tabi ben de bir insanım patladım en sonunda uyar,uyar nereye kadar. '' Gerizekalı herifler, gerzekler çıkın dışarı müdürün kapısında beni bekleyin dedim'. Biz gerizekalı mıyız hocam dedi biri ben de evet bu hareketleri yapıyosanız aynen öylesiniz dedim.

Sonra gidip bunları müdürün yanına atıp sınava döndüm. (Müdürümüz pısırık, pasif adamın biri bunları iki azarlayıp bahçede çöp toplatmış ceza olarak.Okuldaki hiç bir öğrenci müdürden korkmuyor bu nedenlerden)

Şimdi asıl probleme geleyim. Benim okulda neredeyse kanlı bıçaklı düşman olduğum erkek bir öğretmen var. Aldığım duyumlara göre bu çocuklar beni ona şikayet etmişler kendi yaptıklarından hiç bahsetmeden hakaret etti bize gururumuzu kırdı demişler. ( bu arada bu hoca 5 yıldır aynı okulda çalışan herkes üzerinde müdürden bile daha fazla nüfüz sahibi biri. Benim de meslekte ilk yılım.. bana da sindirme politikası uyguladı başlarda ama boyun eğmediğim için şu an selam sabahımız bile yok.)

Her neyse ben son ders bu öğretmeni benim tartıştığım iki öğrenciyi yanına almış bir şeyler yazdırırken gördüm. Muhtemelen bugünkü olayla ilgili şikayet dilekçesi yazdırıyordu..

Meslekte ilk yılım olduğu için çok endişelendim, canım sıkıldı.. Bu öğretmen beni şikayet ettirirse en fazla ne olur.. Ne ceza alırım.. bunu sorarken bile canım yanıyor çünkü asıl onların yaptıkları saygısızlık için ceza alması gerekirken ben soruyorum ne ceza alırım diye.. Öğretmenlik ne hale gelmiş getirilmiş. Çocuklara hakaret etmeseydin sen de.. diyecek olanlar yorum yapmasın rica edicem.. Siz benim yerimde olsanız inanın çok daha başka şeyler yapabilirdiniz. Öyle yüzsüz cıvık pis çocuklar bunlar..( 7. sınıf öğrencisi bunlar bu arada )

Sonuç olarak öğretmenliğimi etkileyecek bir sonuç doğar mı bu olaydan?
Ezik durma sen haklısın.çocuklarina özel muamele isteyenler devlet okulundan alsın özel okula versin.kimsenin çocuğunu haftada 4 saatlik dersle kurtaramazsın.herkes kendi çocuğunu evde terbiye etsin.ögretmen kim ögretmene nasıl davranılır öğretsin ögretemiyorsa okula saygısız öğrenci göndermesin.
Çocuğunu şımart sonrafa okula gönder yok öyle bi dünya

Lütfen bir daha ne olursa olsun hakaret etmeyin.. Öğretmenlik çok sabır gereken bir iş, evde annesi babası tahammul edemez sen bir iki laf edersin suçlu olursun. Burada inşallah meslekten atılırsın diyenlere de pes diyorum.

Degisik bir uye ,emsali gorulmemis bir ogretmen
Iki kisi tek hesap kullanmislar bir ara mune uyarmis uyelik iptal demis ama sonra hala aktif, sanirim yonetime derdini anlatmis kabul edilmis geri

Arkadasim siz koy okulunda ogretmen degil misiniz? O koylu cocuklar sizi baslarinda tasirlar adam gibi davransaniz. Annem uzun yillar gonullu olarak koyde calisti,tayin istese en merkeze bile gelirdi ama gelmedi,koyumu birakmam dedi ki bu insan omrunde ilk kez koy gormustu. Cocuklari gectim velilerine de okuma yazma ogretti, cocuklara yakanizi corabinizi onlugunuzu boyle yikayacaksiniz diye legeni sabunu sinifin ortasina koydu uygulamali gosterdi. Demem o ki koy ogretmenligi farklidir,mufredati takip ederim isimi bitirince giderim diye bir sey yok, siz daha sabah uyanmaktan acizsiniz diger konunuzda okudum bir de milleti cahil cuhela diye begenmiyorsunuz.

Siz once bu meslegin faziletlerini bir ogrenin de sonra gelin konusalim. Cocuklara hakaret,uyanamayip millete hakaretler etmek falan. Belli ki bu meslege cok da uygun degilsiniz

Sen ne enteresan bir tipsin ya her konunu okudumda öğrencilerine eltine görümcene nişanlına kayınvalidene acıyorum ama en çok öğrencilerine senin gibi bir öğretmeni olsa evltlarımın derhal okul değiştirirdim sınıf bile değil !!!
neden ki?

Önceki mesajlarımı okursanız konu sahibini eleştirdiğimi görürsünüz uyuma konusuna değinmiyorum bile baştan falso. Benim tavrım fırsatını bulunca sizin gibi insanların öğretmenlerin geneline yaptığı saldırı.
Edepsiz çocuğa katlanmak zorunda olduğumuzun iddia edilmesi. Ben severek isteyerek öğretmen oldum kimsenin edepsiz çocuğuna da tahammül etmeye mecbur değilim ha hakaret de edemem bu yanlıştır bakın 47363. Defa söyleyişim umarım anlamışsınızdır. Doktor konusu da yapılan saçma bir iddianın saçma kıstasıydı zaten. Gözümün önünde hastasına defol kes sesini diyen doktora da hiçbir şey olmadı mesela örnek vereceksek burdan uzaya yol olur konuyu saptırmayın. Başkalarının söylediği hakaret savunucu sözler üzerinden şahsımla polemiğe girmeyin.
öff niye uğraşıyorsunuz ki, anlatmayın anlamıyorlar. hiç boşuna kendinizi paralamayın.

öfff öğretmenlik günlerim aklıma geldi de bi bunaldım
saygısız öğrenci ile uğraşmak çok zor oluyor
benim lise öğrencisi de beni aşiretine öldürtmekle tehdit etmişti sınavda kopya çekmesine izin vermediğim için.
geçen gün de devamsızlığı 80 gün olan öğrenci sildiremeyince müdür yardımcısını bıçaklamış.
o öğrenciler artık sizin bildiğiniz masum, saf kalpli çocuklar değil
okul güvenliği denen bişey zaten yok

bence sadece öğrenciye değil kimseye hakaret edilmemeli. karşıdaki terbiyesiz diye bizim de olmamız gerekmez. başınıza bir şey geleceğini sanmıyorum

Hakaret etmek sizin göreviniz değil.
Alacağınız kınama cezasını hak etmiş oldunuz.

Ben sadece bu konuya dayanarak yorum yapmadımöncelikle onu söyleyeyyim. Konu sahibi her konuda istemsizce veya kasıtlı olarak takıntı yapabiliyor. En son açtığı konuya bakarsanız özellikle ne zaman neye takacağı belli değil aynı zamanda sadece öğrencilerine değil etrafındaki insanlara karşıda cahil kıro eğitimsiz vs. Diyebilen bir insan. açıkcası korkarım böyle bir öğretmenden ve insandan benim fikrim bu.

Ceza mı aldınız konu sahibi? Son durumunuz nedir?

Kimse ogretmenlik kolay bir meslek demiyor. En azindan bana dunyanin en zor mesleklerinden biri olarak gelmistir. Hakkiyla yapiyorsan tabi.

Cocuklara davranis sekline bakilirsa yanlis meslek secmissin. Sana tavsiyem baska bir kursa ya da meslege yonelmendir.

Biz insanların enbuyük yanlısı çocuklarımızı buyuturken sabırlı olamıyoruz.bu aileler için ve öğretmenler içinde geçerli .sizde sabır ne kadarsa, onlarda saygı okadar olur ne yazikki.bence aileleriyle görüşün burda sizin tek yanlışıniz öğrencinin hitap şekliniz.ne kadar kötü olursa olsun size tavsiyem sabri öğrenin ve öğrencilerinize sabırla yaklasirsaniz böyle problemler birdaha yasamazsiniz

Diger konunuz kapanmia burdan yazayim icimde kaldi..
O igrenc otesi elbise ve süet siyah ayakkabiyla eltinizi kucumsemişsiniz ya buna cok guldum.Eminim ki okumadi ama benden daha zevkli ve guzel diye kiskaniyorsun :) Ayrica kilo fazlani da hic soylemeden edemicem.2 cocuk dogurmuş olani eltini degil seni sanacaklar.

Ozguvensizliginden eltini kiskaniyorsun

Diger konunuz kapanmia burdan yazayim icimde kaldi..
O igrenc otesi elbise ve süet siyah ayakkabiyla eltinizi kucumsemişsiniz ya buna cok guldum.Eminim ki okumadi ama benden daha zevkli ve guzel diye kiskaniyorsun :) Ayrica kilo fazlani da hic soylemeden edemicem.2 cocuk dogurmuş olani eltini degil seni sanacaklar.

Ozguvensizliginden eltini kiskaniyorsun
:-):-)
Ama elbise gercekten korkunc otesi yaa basit ve korkunc :-):-)

Back