• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenin yaptığı normal mi?

Öfke ile hareket etmeye karşıyım, hafta başı, velisi arasın randevusunu okul idaresinden rehberlik servisinden alsın. Olayın aslı astarı süreç öğrenilsin.
Tek yönlü düşünülüyor, herkes yani "öğretmen, veli anne baba ve çocuk" kendine çeki düzen vermeli. Öncelik hocadan çok bana göre çocuk. Çocuğun konforu gerekiyorsa rehberlik desteği yetmiyor ise başka sorunlar var ise aile ve çocuk psikolojik destek alarak baştan çocuğa yardımcı olmalı.
Üye çabuk etkilenen veya öfkelenen bir çocuk dedi, eve gelmemesi, çözüm dilinin savunma için olsa dahi saldırı olması, bir çocuğun durduk yere boğazına sarılması ki illa başlangıcı vardır durduk yere sataşılmaz. Bunlar ve evveliyatı önemli. Dönem sonunda arayacak kadar kontrolden çıkmış durumlar mevcut. Aile de demek ki çözümde çocuğa ulaşamamış profesyonel destek gerekiyor.
Bu süreçte okul öğretmen aile çocuğu kazanmak istiyorsa iş birliği yapmalı. Okulu yakalım hocayı cezalandıralım felsefesi yanlış. Sorunları çözmüyor. Hoca yanlış yaptı ise iletişim yolu ile çözülür zıt ise gerekli şeyler dilekçe yolu ile yasal şekilde halledilir. Ama orta yolu bulmak yerine öğrenci için negatif yaklaşım çocuğa zarardan başka bir şey getirmez.
Çocuk evde yaptığı hataları değil öğretmenin araması üzerinden kendini aklamayı mantalite haline getirirse ileride büyüdükçe farklı noktalara evrilecek. Tamam öğretmen suçlu diyelim Nasrettin hocanın dediği gibi hırsızın hiç mi günahı yok.
Ben sakince aklı selim çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Hiç öfkelenmeye gerek yok olayın iç yüzünü iyice öğrenmek lazım. Oraya gittiğinde veli zaten öğretmen aptal değilse konuşma şeklinin yarattığı sonucu anlayabilir.
Ben çocuğun menfaatlerinin gözetilmesi taraftarıyım. Dönemin ortası arkadaşları okulu belli tanıyor muhtemelen seviyordur. Zsten 5. Sınıfta sudan çıkmış balık oluyor garipsiyorlar yazık çocuğa iki kez aynı eziyet üst üste. Ters tepebilir içe kapanır veya iyice hırçınlaşır riskli hamleler

Anladığım kadarıyla öğretmensiniz. Söylemleriniz bana çok mantıklı geliyor, böyle bir durum yaşasam böyle davranmak isterim ancak bir endişem var. Bazen ne kadar olumlu, naif davranırsanız pasif görülüyorsunuz ve karşı taraf hiç kaaleye almayabiliyor. Edepli olunca bazıları pısırık sanıyor. Okulda bu işler nasıl? Algımda cazgır(!) ailelerin çocuklarını genellikle el üstünde tutulduğu aman birşey demeyeyim modunda takıldıklarını düşünüyorum.

Hiç mantiklı değil, diyorum ki diger çocuk öğretmenin tanıdığı/akrabasi olabilir, aklıma gelen tek sebep bu. Konu sahibesi biraz araştırsa çıkar diyorum
Akrabası olmasına gerek yok bazı öğretmenler için o ögrenciyi sevmesi, yada sınıf temsilcisi çocuğu olması bile yetiyor.

Günaydın arkadaşlar.
Dün çok kötü bir gün geçirdik. Size anlatmak istiyorum. Ben mi yanlış düşünüyorum acaba akıl verir misiniz?
Oğlum ile yaşıt on yaşında bir yeğenim var. Okulda sınıf arkadaşı göğsüne vurmuş nefessiz kalmış oda arkadaşının elini boynunu tırmıklamış. İnanın ailece çocuklar arasında şiddete karşıyız. Her zaman da hem kendi çocuğuma hem yeğenime bir arkadaşınız size zarar verirse ona asla zarar vermeyin hayatınızdan çıkarın diyorum. Neyse öğretmeni abimin eşi yani yengemi yeğenimin yanında arayıp işte oğlunuz kavga etti. Arkadaşına zarar verdi. Onu mahf etti. Benim çocuğum olsa kabul etmezdim. Kimin çocuğu olsa saldırır size vs. Diye konuşmuş. Yengemde çok korkmuş ve üzülmüş. Karşı tarafın velisi ile görüşeceğini özür diyeceğini söylemiş. Bu sırada yeğenimin sesi gelmiş kendini savunmaya çalışıyor öğretmende kızarak onu susturmuş. Sonrasında yeğenim öğretmen böyle konuşunca okul çıkışı korkmuş ve eve gelmedi. Üç saat boyunca ortalıkta yoktu. Karakola haber verdik. Sokak sokak onu aradık. Neyse ki çok şükür bulduk. Burda benim size asıl sormak istediğim şu ,
Öğretmenin öğrencinin yanında bu şekilde konuşması doğru mu? Arka planda arayamaz mıydı?
Yani hiçbirşey olmazsa o çocuk en iyi ihtimalle bile öğretmenden soğumaz mı? Yani bir sokak serserisi gibi bahsetmiş. Tabiki bize söylesin ama bu şekilde doğru mu?
Bu nasıl bir öğretmen böyle ya. Öğretmenliği geçtim, normal bir insan da bunu yapmamalı. Çocuğun gözü önünde eleştiri, hakkında kötü konuşuyor. Çocuk da korkudan okul çıkışı kaçmış. Ya bulunmasaydı o zaman ne olacaktı?! Çok şükür bulunmuş ya üzüldüm çocuğa. Bence de 2. Dönem okul değiştirsin.

Okula daha gitmedik sonra hafta sonu araya girdi. Bende öğretmenlere aşırı saygı duyuyorum inanın o yüzden özellikle sizlere sormak istedim. Dolanmış sokaklarda hava çok soğuktu üstelik. Beş on defa geçtiğimiz yerden tekrar geçince bulduk eve yakındı.
Allah korusun o korkuyla çocuğun başına bişey gelse hesabını kim verecekti , aileyi aramalı ama çocuğun yanında değil o duymamaliydi

Anladığım kadarıyla öğretmensiniz. Söylemleriniz bana çok mantıklı geliyor, böyle bir durum yaşasam böyle davranmak isterim ancak bir endişem var. Bazen ne kadar olumlu, naif davranırsanız pasif görülüyorsunuz ve karşı taraf hiç kaaleye almayabiliyor. Edepli olunca bazıları pısırık sanıyor. Okulda bu işler nasıl? Algımda cazgır(!) ailelerin çocuklarını genellikle el üstünde tutulduğu aman birşey demeyeyim modunda takıldıklarını düşünüyorum.
Evet öğretmenim.
Kuralları bilen bilinçli bir birey olursanız kibarlığın nezaketin size kazandırmayacağı şey yok.
Evet bazen uysal görününce farklı yaklaşımda bulunan art niyetli insanlar var ne yazık ki. Fakat bu yasal hakların bilincinde olduğunuzu ifade ederek uygun şekilde kendinizi ortaya koyduğunuzda herkes usule uygun davranır. Belki öğretmen fevri olabilir belki de tecrübesiz veya gereksiz çocukları anne baba duygusu ile sahiplenip düzeltmeye çalışan fazla korumacı biri. Ben önce iletişim kurulması yönünü desteklerim. Paldır küldür kavga ile çocuğa eziyet olur. Nakil aldırsan o da bir süreç, çocuğu alacak okul bulacaksın ki dönem ortasında gelecek kimse pek almak istemez . Genelde problem çocuklar yer değiştirir.
Çocuğu mimli hale getiriyor.
İkincisi veli negatif davranınca muhtemelen o çocuk okulu yaksa bile aman anne babası ile uğraşılmaz diyip çocuğu iyice salacaklar. Şu an kontrol edilebilir halde ama yarın veli de kontrol edemez. Ben bir kaç ilde büyük okullarda çalıştım. Açıkcası okul idaresi tamamen çocuğu kazanma odaklı çalışır.

Hiç mantiklı değil, diyorum ki diger çocuk öğretmenin tanıdığı/akrabasi olabilir, aklıma gelen tek sebep bu. Konu sahibesi biraz araştırsa çıkar diyorum
E ortaya hemen yarın çıkabilecek bir şey bu. Çok acemice olur eğer böyle bir sebep varsa( bilmiyoruz belki aradı ve onlara da çattı)

Benim anlamadığım ilk tekme atan cocuk neden suçsuz? Yani kendini koruyorsa cocuk vurunca itmesin mi?. Bende oğluma aman kimseye dokunma etme diyorum .4. sınıfta arkadaşı yumruk atti cocuk bişey yapamadi. Ayni cocuk yaz tatilinde aksam sıkıştırmis yine ağlayarak geldi oğlumda 10 yaşında yani kimseye dokunma Allah korusun birden alici yerine gelir diyorum ama hep eziliyorlar.

Öğretmenim. Veliye göre değil kendi haklılığıma göre hareket ederim. İspatlayamacağım bir şey yoksa ölümüne yükleniyorum veli istediği kadar cazgır olsun. Yoksa ben pasif olurum, veli beni ezer. Sonra her gün birileri okula damlar. Müdür de bunu istemez.

Günaydın arkadaşlar.
Dün çok kötü bir gün geçirdik. Size anlatmak istiyorum. Ben mi yanlış düşünüyorum acaba akıl verir misiniz?
Oğlum ile yaşıt on yaşında bir yeğenim var. Okulda sınıf arkadaşı göğsüne vurmuş nefessiz kalmış oda arkadaşının elini boynunu tırmıklamış. İnanın ailece çocuklar arasında şiddete karşıyız. Her zaman da hem kendi çocuğuma hem yeğenime bir arkadaşınız size zarar verirse ona asla zarar vermeyin hayatınızdan çıkarın diyorum. Neyse öğretmeni abimin eşi yani yengemi yeğenimin yanında arayıp işte oğlunuz kavga etti. Arkadaşına zarar verdi. Onu mahf etti. Benim çocuğum olsa kabul etmezdim. Kimin çocuğu olsa saldırır size vs. Diye konuşmuş. Yengemde çok korkmuş ve üzülmüş. Karşı tarafın velisi ile görüşeceğini özür diyeceğini söylemiş. Bu sırada yeğenimin sesi gelmiş kendini savunmaya çalışıyor öğretmende kızarak onu susturmuş. Sonrasında yeğenim öğretmen böyle konuşunca okul çıkışı korkmuş ve eve gelmedi. Üç saat boyunca ortalıkta yoktu. Karakola haber verdik. Sokak sokak onu aradık. Neyse ki çok şükür bulduk. Burda benim size asıl sormak istediğim şu ,
Öğretmenin öğrencinin yanında bu şekilde konuşması doğru mu? Arka planda arayamaz mıydı?
Yani hiçbirşey olmazsa o çocuk en iyi ihtimalle bile öğretmenden soğumaz mı? Yani bir sokak serserisi gibi bahsetmiş. Tabiki bize söylesin ama bu şekilde doğru mu?
Çocukların yanında bu şekilde konuşulmaz. Bırakın öğretmenliği normal vatandaşlar bile akıl eder onu.
Ayrıca çocuk kendini savunmuş aferim ona. Ben kızıma diyorum her zaman iyi ol arkadaşlarınla. Ama biri gelip sana isteyerek bilerek zarar verir sende ver karşılığını.
Ama çocukla güzel bi konuşun okula karşı bişey gelişmesin onda.

Kimse ayranım ekşi demez
Konunun başı sonu yok, eksik.
Olay ne belli değil.
Sonda kaçma süreci ve öğretmenin araması var iyi güzel. Kötü bir durum doğru.
Çocuk durduk yere niye böyle yaptı?
Bu çocuk hep böyle sorunlara karışıyor mu?
İlk aramada pat diye eve gitmemek nereden aklına geldi?
Niye eve gitmemeyi tercih etti, ve bu cesaret nereden geliyor?
Niye korktu evden, evde çocuğa ne yapılıyor?
Hata yapan çocuk aile iletişimi iyi ise eve gitmekten korkmaz. Aklına eve gitmemek gelmez
Diğer ailenin çocuğuna ne oldu? Şiddet ne seviyede idi?
Diğer ailenin aranıp aranmadığını bilmiyoruz?
Çocuğun diğerini kışkırtmadığını veya sözlü bir şeyler demediğini bilmiyoruz. Durup dururken boğazlasa ve savunmak için tırnaklasa niye veliye bu durumu böyle izah etmesin? Hocanın veliye yalan borcu mu var?
Aranacak kadar ciddi bir durum olduğunu düşünüyorum ben. Olayın iç yüzünü aile düşünmeli çözmeli.
Burada vaaay hoca aradı çocuk eve gitmesi hatalı. Hoca gıcık
Yazılana göre evet ama ben tüm olayın bu kadar öğretmen üzerinden yürüdüğünü zannetmiyorum. Günah keçisi hoca olsun onun yüzünden eve gitmesin buna da tamamım.
Diyelim ki okul değişti ve bu olay devam etti. Gene mi okul değişecek.
Hoca da şikayet edilsin ama çuvaldızı batırırken iğneyi de kendimize batırmalıyız.

Günaydın arkadaşlar.
Sanki çocuğu döven yegeniniz değilde öğretmen. Dövdüyse bi zahmet birazcık korksun .laftan anlamayıp şiddete devam eden çocuk ne olacak ta şiddet uygulamayı bırakacak acaba . Şiddete uğrayan çocuğun bozulan psikolojisi ne oluyor ,onu da düşünün bi . Velinin ilk hesap sorduğu, tehdit ettiği kişi aileden önce ogretmen oluyor bu arada .idareden tutun , diğer veliye kadar hatta bakın şiddet uygulayan çocuğun ailesine varincaya kadar ilk suçlanan ogretmen zavallisi olmuş. Kizmakta haklı değil mi sizce . Travma diye diye bi toplumun içine etti sahte sosyal medya psikologları. Çocuk laftan anlamıyorsa, tehlikeli şeylere sebep oluyorsa , başkalarına veya kendine zarar veriyorsa güzellikle uyarilduginda ciddiye almıyorsa o çocuğa kizilir bu olması gerekendir. Şımarıklık yapıp eve gitmemiş birde aile yanlış eğitiyor bu çocuğu. Acilen aile bir psikologdan yardım alıp eğitim ve iletişim yönünden çocuk yetiştirmekle ilgili olarak bilgilenmeli

Son düzenleme:
Sanırım yengem dışardan pasif görünüyor. Gerçekten çok naif yaklaşıyor olaylara. Ben çok şaşırdım öğretmenin böyle konuşmasına. Yengem öğretmenlere saygılı bir insan oğlunu da sürekli tembihliyor bu anlamda. Acaba bu sorun mu yaratıyor? İnsanlarda öğretmende bu tavrından ötürü çocuğa kızar mı kafasında inanın bilmiyorum

Sanırım yengem dışardan pasif görünüyor. Gerçekten çok naif yaklaşıyor olaylara. Ben çok şaşırdım öğretmenin böyle konuşmasına. Yengem öğretmenlere saygılı bir insan oğlunu da sürekli tembihliyor bu anlamda. Acaba bu sorun mu yaratıyor? İnsanlarda öğretmende bu tavrından ötürü çocuğa kızar mı kafasında inanın bilmiyorum
Ben sizin yerinizde olsam okul rehberlik servisi yetersiz ise problem konusunda hem ebeveyn hem de çocuğun psikolojik destek almasını tavsiye ederim. Çocuğun eve gitmemesi çok normal değil.

Şöyle bildireyim. Yeğenim çok kışkırtılabilen bir çocuk. İnsanların söylediğini çok takıyor. İlk okul çocuklari gerçektende acımasız. Zamanında çok dayak yiyerekte eve geldiği zamanlar oldu. Gerçekten arkadaşları da var kızenleri de . Kendi kendine birine karıştığını görmedim. Ama biri ona zarar verince oda karşılık veriyor. İnanın vermesini de istemeyiz. Bize söylesin, öğretmene söylesin ama kendi kendine yapmıyor. Gözlemliyoruz emin olun boş bırakmıyoruz
Bir sebebi olsa bile ,sorun çözme teknigi yanlış yigeninizin. Erkek çocuklarında bu durum çok gözleniyor. Ama yigeninize bu konularda baskın çıkıp kesinlikle taviz vermemeniz gerekiyor . Aile çocuk olumsuz etkilenmesin diye bilincli davranmaya çalışıyor, naif naif konuyu çözmeye çalışıyor sanırım ama böyle çocuklar naif yaklaşımları kullanabiliyor. Davranışının karşı taraf tarafından sebep olacağı sonuçları açık ve net olarak bilmesi , öğrenmesi lazım. Korkuyorsa o davranışı yapmayacak bu kadar basit .evden kaçarsa da başına neler gelebilir açık ve net anlatın. Korkuyorsa da korksun , kötü şeyler yasamasindan iyidir. Onu gerçek hayata tüm gerçekliği ile hazırlayın, her zaman yanında olup onu koruyamazsiniz . İleride gerçeklerle yuzlesirse yaşayacağı travmayı atlatmasi dağa da zor olur .

Günaydın arkadaşlar.
Yorumlar şaka mı? Ne öncesini ne olayı biliyoruz.Siz çocukların ayak üstü ne kadar yalan söylediğini biliyor musunuz? Belki söylemiyordur ama söyleyebilir de.Cocuk eleştirilmesin aman bişey denmesin olabilir mi? Disiplin okullarda yok zaten.Ama insanimizdaki bu tavır devam etttikce hiçbir öğretmen hiçbir işe karismayacak ve siz cocuklarinizla ve sorunlarıyla başbaşa kalacaksınız.Lutfen herkes önce kendini ve çocuğunun davranışına odaklandım.Nasil çözülür odaklansin.Ortada kocaman bir kavga var ,aile aranmış.Veli hala benim çocuğumun yanında modunda

Son düzenleme:
Ben direk tutanak tutup aileye haber veriyorum, sadece olayı bildiriyorum bunun dışında yorum yapmam , çocuğun yanında da bu şekilde konuşmam, öğretmenin hatası yorum yapmak ve de öğrencinin yanında suçlayıcı konuşmak, öğretmen tarafsız olmalı...

Bu konuda problem tek başına öğretmen olamaz. Evet üslupta sorun var ama üsluba gelene kadar ohooo.

Çocuğun eve gitmemesi kabul edilemez. 3. Sınıfa giden çocuğum var, evimle okul arası site kapısından 80 metre, ben alıp bırakıyorum, öğretmenden telefon gelmesi halinde ebeveynlerin okula gidip çocuğu teslim alması gerekiyordu o kısım nerede?

Çocuğun kayıp olduğu saatlerde annesinin ,ailesinin ne halde olduğunu düşünemiyorum..kanım dondu..böyle insanların,öğretmenlik yapması çok anlamsız..gerekli şikayetleri yapın..10 yaş ilkokul 4 mü oluyor?eve kendi mi geliyor?

10 yasinda ki bir çocuk, ilk okula gidiyor. Öğretmenin tavrı kesinlikle tasvip edilemez. Çok yanlış bir tutum. Özellikle ilkokul öğrencilerinde öğretmenin yeri bambaşka onun kendisi hakkındaki düşünceleri kendi benliklerine duydukları saygıyı, kendilerini tanımlama şekillerine kadar çok etkiliyor. Eger olay bu şekilde geçtiyse bu kadar suçlayıcı bir üslupla veli ile çocuğun yanında konuşulması hiç sağlıklı değil. Velinin de evi zaten yakindaymış böyle bir durum var nasil okula gitmiyor? Olayın aslını astarını öğrenmiyor? Telefonda arkadan kendini savunmaya çalıştığını da duymuş. Çocuk okuldan eve gelmemiş ogretmen ile kesinlikle görüşülmeli olayın detayına bilinmeyen seyler var mi ogrenilmeli ? Çocuk davranışının yanlis oldugu konusunda uyarılmalı bu tavrı destekleyecek hic bir tutumda bulunulmamali.

Nereye şikayet edebiliyorsam ederim . Nereye hemde . Uğraşırım yani . Nefesini kesecek kadar biri ona vururken ne yapacaktı yapma canım arkadasim şiddet çözüm değil sen bana taş at ben sana gül mu diyecekti ? Yoo çok iyi yapmış eline sağlık . Ne güzel ya birileri birilerini zorbalayacak e yüzünde iz kalan haklı olacak. O okula giderdim müdürüyle buna sebep olan o öğretmenle ilgili davacı olacağımı da söylerdim . Birde bu çıktı birileri mağaradan kaçmış çocuklar yetiştiriyor ama diğer herkes zorbalığa karşı iyi huylu olsun . Arayıp birde hakaret edecek öğretmene bak .

Back