- 22 Mayıs 2012
- 10.759
- 29.678
- 798
- Konu Sahibi Yumusaksurat
- #41
Öfke ile hareket etmeye karşıyım, hafta başı, velisi arasın randevusunu okul idaresinden rehberlik servisinden alsın. Olayın aslı astarı süreç öğrenilsin.
Tek yönlü düşünülüyor, herkes yani "öğretmen, veli anne baba ve çocuk" kendine çeki düzen vermeli. Öncelik hocadan çok bana göre çocuk. Çocuğun konforu gerekiyorsa rehberlik desteği yetmiyor ise başka sorunlar var ise aile ve çocuk psikolojik destek alarak baştan çocuğa yardımcı olmalı.
Üye çabuk etkilenen veya öfkelenen bir çocuk dedi, eve gelmemesi, çözüm dilinin savunma için olsa dahi saldırı olması, bir çocuğun durduk yere boğazına sarılması ki illa başlangıcı vardır durduk yere sataşılmaz. Bunlar ve evveliyatı önemli. Dönem sonunda arayacak kadar kontrolden çıkmış durumlar mevcut. Aile de demek ki çözümde çocuğa ulaşamamış profesyonel destek gerekiyor.
Bu süreçte okul öğretmen aile çocuğu kazanmak istiyorsa iş birliği yapmalı. Okulu yakalım hocayı cezalandıralım felsefesi yanlış. Sorunları çözmüyor. Hoca yanlış yaptı ise iletişim yolu ile çözülür zıt ise gerekli şeyler dilekçe yolu ile yasal şekilde halledilir. Ama orta yolu bulmak yerine öğrenci için negatif yaklaşım çocuğa zarardan başka bir şey getirmez.
Çocuk evde yaptığı hataları değil öğretmenin araması üzerinden kendini aklamayı mantalite haline getirirse ileride büyüdükçe farklı noktalara evrilecek. Tamam öğretmen suçlu diyelim Nasrettin hocanın dediği gibi hırsızın hiç mi günahı yok.
Ben sakince aklı selim çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Hiç öfkelenmeye gerek yok olayın iç yüzünü iyice öğrenmek lazım. Oraya gittiğinde veli zaten öğretmen aptal değilse konuşma şeklinin yarattığı sonucu anlayabilir.
Ben çocuğun menfaatlerinin gözetilmesi taraftarıyım. Dönemin ortası arkadaşları okulu belli tanıyor muhtemelen seviyordur. Zsten 5. Sınıfta sudan çıkmış balık oluyor garipsiyorlar yazık çocuğa iki kez aynı eziyet üst üste. Ters tepebilir içe kapanır veya iyice hırçınlaşır riskli hamleler
Anladığım kadarıyla öğretmensiniz. Söylemleriniz bana çok mantıklı geliyor, böyle bir durum yaşasam böyle davranmak isterim ancak bir endişem var. Bazen ne kadar olumlu, naif davranırsanız pasif görülüyorsunuz ve karşı taraf hiç kaaleye almayabiliyor. Edepli olunca bazıları pısırık sanıyor. Okulda bu işler nasıl? Algımda cazgır(!) ailelerin çocuklarını genellikle el üstünde tutulduğu aman birşey demeyeyim modunda takıldıklarını düşünüyorum.