• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmenliğime bir şey olur mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ahso
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aklima lise yillarim geldi.
Siniftaki erkekler bir kizin pedini bulmus cantasinda derste birbirlerine atip guluyorlardi. Hocamiz da dayanamayip sizin gibi embesiller icin mi bu emeklerim demisti. Amaaan ne ayipladik en basta ben. Ama kadini cildirtmislardi. Simdi bakiyorum o hocamizin derste anlattiklari benim oyle aklimda kalmis ki hala aradigimda tesekkur ederim harika bir ogretmendi liseden sonra da saglam attirdigi temel cok isime yaradi hala da yariyor. Embesil yahut geri zekali dedi diye bir ogretmenin ogreticiligini sorgulayamayiz.
Konu sahibi hakliyken kendini haksiz duruma dusurmus etik olarak dogru degil ogrenciye hakaret etmesi ceza alsa da almasa da. Ama ogrenci bu yuzu bu kustahligi nereden buluyor acaba?
Ayagini uzatsin ne olur diyenler olmus. Oldu o zaman butun sinif ayaklarini uzatsin yayilsin oyle sinav mi olur? Ya da ofiste calisirken ayaklarinizi masaya diksenize mudurunuz kizarsa, yaa ne alaka ayagimi boyle koydum diye iyi calismiyor muyum yani, dersiniz ;)

uyuyup okula gidemeyen öğretmen de bu üye :KK70:

Bu üyeymiş o da bak :KK53:
Ben bir de öğretmenleri savundum burada şu güne kadar, kendi ailem öğretmen dolu yani
Yaşadıkları zorlukları biliyorum ama bunun da haklı bir tarafı yok artık

Ciddi misin!? :110:

ahaahha.

ya meslek sahibi olmaya hazır değilmiş bence.

bu ne ya? çocuklara kız hakaret et. uyuyakal okula gitme.
hayat size güzel.
dayım, kuzenlerim öğretmen. ben onlarda görmedim böyle bişey. bu ne rahatlık ya.

şey isityolar heralde. okuldan istedikleri öğrencileri seçsinler, istediklerine ders versinler :D

Bir kere dayagi hakareti savunmadik hicbirimiz.

Bende cocukken haksiz yere tokat yedim hakarette yedim ve simdiye kadar hicbir ogrencime tokat atmisligim ve hakaret etmisligim yok.

Ama sesimi yukselttim sizin o gozbebeklerinize.

Neden biliyor musunuz?

Ben ona sesimi yukseltip sinifta onu sindirmesem arkadasinin sacini cekecek. Baska bir arkadasinin kalem kutusunu saklayacak baska bir arkadasinin durmadan durtup ders dinlemesini engelleyecek ve biri ogretmenim x benim sacimi cekti ogretmenim x benim kalemimi saklamis yazamiyorum. Ogretmenim x dersi dinlemeyeyim diye beni gidikliyor yapma diyorum dinlemiyor.

Sonra ne olacak ben sesimi yukseltmeden x yapma cocugum dersem. Tamam ogretmenim diyip yapmayacak mi? Hayir biyik altindan siritip yapmaya devam edecek.

Siz bir cozum onerisi getirmissiniz. Veliyle iletisime gecmek.

Gecmedigimizimi zannediyorsunuz.

Cocugunu oyle buyuten veli emin olun tinlamiyor. Gozebek ya onun cocugu yapmaz oyle seyler. Bize hemen cocugunu savunuyor.

Peki bu goz bebek diger dersi dinlemesini engelledigi cocuklar goz bebegi degil mi?

Ben egolu biri degilim. Ogrenci bana saygi duyacak beni gordugunde onunu ilikleyecek gibi takintilarimda yok ama baska bir ogrenciye zarar veren ogrenciyi sert bir sekilde uyaririm. Olmadi halkinda dilekce yazar idareye veririm.

Kesinlikle katılıyorum. Özgürlük özgüven bilmem ne derken çocuklar gençler birbirine saygı duyamaz oldu. Kendileri dersi dinlemiyor daha bir de başkalarına engel oluyor. Konu sahibinin Yen'i öğretmen olmasına bağlıyorum bunu.

Çünkü benim tecrübelerimden öğrendiğim kendi işini kendin çözeceksin. asla ve asla müdüre götürürüm rehber öğretmene söylerim vs demedim. Çünkü bu kendini hiçe sayıp ben sizle baş edemiyorum demektir. İlk yıllarımda çok bağırdım sinirlendim ama artık sinirlenmeden otorite kurmayı öğrendim hakaret etmeden onları yola getirmeyi öğrendim.

Her insan hata yapar ama bu size ders olsun bir öğretmenin en önemli yeterliliği tecrübedir.

Yok çünkü bir sabır öğretmenlikte gerekli.
Biz zaten laylaylom çalışıyoruz
Eğitim psikolojisi görmüş insanların böyle şeyler yazdığına inanmak istemiyorum
Bir de kk üyesiyse o öğretmen her zaman haklıdır :p

Polemige girmek istemiyorum ama durmadan egitim psikolojisi gormus diyip laf sokuyorsunuz.

Bende acikcasi ortaokul ogrencisine tuvalet izni vermemeyi yurtdisindaki universite ogrencisiyle ornekleyen bir psikolog olmaniza cok sasirdim. Zira gelisim donemlerinden haberiniz vardir diye umuyorum.

Ayrica bize o sorunlu cocuklar geliyor diyorsunuz. Evet siz onlari tedavi etmeniz lazim ama size sorum su. Sorunlu bir 12 yasindaki cocuga hafta 40×5 yani 200 dk 4 yil boyunca matematik ogretmeye calistiniz mi? Ya da onun sinif arkadaslarina ondan etkilenmemesini saglayarak anadolu lisesi kazandirmaya calistiniz mi?

Yaptigim karsilastirma cok yanlis farkindayim. Farkli meslekler farkli ortamlar. Siz karsilastirma yaparak basladiniz bende devam ettim karsilastirmaya. Sonucta bu sacma noktaya geldim.

Bu konu daha cok su goturur. Kimse kimseyi ikna edemez diyorum ve size hayirli forumlar diliyorum.

telefonu suratına kapatmıyordum. bitirene kadar bekliyodum.

1. yılında sabrı taşan 2. yılda döver heralde. bi öğretmen okurken 20 yaşında yetişkinler muhatap olmayacağını bi sınıf dolusu ergenle başetmesi gerektiğini bilmiyor mu? o zaman sabrını terbiye edecek.
yüzüne kapattınız demedim. o insanı telefonu kapattıktan sonra görmüyorsunuz.
ben de 9 senelik öğretmenim. ilk yılımda sabretmek daha zordu şuan daha kolay ve öğrenciye hakaret etmeden nasıl sınıfta düzen sağlayacağımı da daha iyi biliyorum. yıllar ilerledikçe tecrüben ve öğrenci arasındaki ilişkinin nasıl olması gerektiğini anlıyorsun.
o yüzden konu sahibi arkadaşı daha iyi anlıyorum.

Bir kere dayagi hakareti savunmadik hicbirimiz.

Bende cocukken haksiz yere tokat yedim hakarette yedim ve simdiye kadar hicbir ogrencime tokat atmisligim ve hakaret etmisligim yok.

Ama sesimi yukselttim sizin o gozbebeklerinize.

Neden biliyor musunuz?

Ben ona sesimi yukseltip sinifta onu sindirmesem arkadasinin sacini cekecek. Baska bir arkadasinin kalem kutusunu saklayacak baska bir arkadasinin durmadan durtup ders dinlemesini engelleyecek ve biri ogretmenim x benim sacimi cekti ogretmenim x benim kalemimi saklamis yazamiyorum. Ogretmenim x dersi dinlemeyeyim diye beni gidikliyor yapma diyorum dinlemiyor.

Sonra ne olacak ben sesimi yukseltmeden x yapma cocugum dersem. Tamam ogretmenim diyip yapmayacak mi? Hayir biyik altindan siritip yapmaya devam edecek.

Siz bir cozum onerisi getirmissiniz. Veliyle iletisime gecmek.

Gecmedigimizimi zannediyorsunuz.

Cocugunu oyle buyuten veli emin olun tinlamiyor. Gozebek ya onun cocugu yapmaz oyle seyler. Bize hemen cocugunu savunuyor.

Peki bu goz bebek diger dersi dinlemesini engelledigi cocuklar goz bebegi degil mi?

Ben egolu biri degilim. Ogrenci bana saygi duyacak beni gordugunde onunu ilikleyecek gibi takintilarimda yok ama baska bir ogrenciye zarar veren ogrenciyi sert bir sekilde uyaririm. Olmadi halkinda dilekce yazar idareye veririm.
Son paragraf tamam ,diğerleri de kısmen tamam ama şöyle : o gözbebek uyarılara aldırış etmiyorsa ses tonunun yükselmesine değil tepkim sadece bunu yaparken birkaç kere düşünün rencide olur mu diye . Ben kendi çocuğumu düşünerek ve yaşadıklarımdan da yola çıkarak söylüyorum birşeyler .aile soruna çare olmuyorsa şikayet edersin müdür bakar çaresine .küçük olduklari icin onlar da korkar herhalde. Benim çok yakınım öğretmen .bir kere kimseye sesimi yükseltmedim dedi istemsizce güldüm .okulda ziyaret ettim birkaç kere .x öğretmenin sabrına ve öğrencilerle iletisimine hayranız diyorlar. Öğrenciler peşinde koşturuyor, hepsi de ergen sorunlu çocuklar .selfie çekelim mi öğretmenim diyor birisi 32 diş (tenefüste) x öğretmen gülümseyerek gözünün içine bakıyor ve öğrenci "tamam öğretmenim telefonu hemen size veriyorum, çıkışta da alıyorum ,veliyi karistirmayiz değil mi " diyor .x öğretmen hallederiz zil çaldı hadi koşun sınıflara diyor ,bir tanesı dışarda kalmıyor .biz lisede telwfon yakalatsak hocalar sovuyor,aileyi ariyor ,birde ceza veriyordu .derslerine de misafir oldum ,güle oynaya tadına doyum olmayan eğlencevari bir sistem .keşke bende x öğretmenin öğrencisi olsaydım demeden edemedim .o sosyal medya hesaplarında falan çıkıyor ya bazen örnek öğretmen diye ,tam da onlardan .şimdi bir öğrenci de mi sikinti çıkarmaz niye hepsi seviyor ?o da öğretmen ,onun da kolu bacağı sayısı herşeyi aynı .niye onu çileden çıkarmıyorlar. Çocuğuyla ilgilenmeyen veli nasıl da bir anda ilgilenmeye başlıyor ?demek ki gözbebeğine davranmayı bileceksin .yolunu yöntemini ogreneceksin. Sadece ilmini öğrenmekle olmuyor .hakkıyla görevini yapanları tenzih ederim .herkes böyle olmak zorunda degil amaanlayisli olmak zorunda .

telefonu suratına kapatmıyordum. bitirene kadar bekliyodum.

1. yılında sabrı taşan 2. yılda döver heralde. bi öğretmen okurken 20 yaşında yetişkinler muhatap olmayacağını bi sınıf dolusu ergenle başetmesi gerektiğini bilmiyor mu? o zaman sabrını terbiye edecek.
O sabır öyle doğuştan gelmiyor, sonradan kazanıyorsun. Normal hayatta sabırlı olmakla okulda sabırlı olmanın alakası yok.

Siz de işyerinde ayaklarınızı masaya koyup çalışın bari. Belki bacağınız ağrıyor, belki o şekilde daha iyi konsantre oluyorsunuz değil mi? Kayınvalidenizin karşısında ayaklarınızı sehpaya koyun, ne var bunda, saygısızlık için ölçü olamaz sonuçta? Genel adap kuralları vardır, bunlar ailede öğrenilir. Ne de olsa sadece okul sıralarında değil, bütün ömür boyunca lazım olacak değil mi?
13 14 yaşında masa başı işe başlıyorsa ayak uzatsın tabi, ben o yaşlardan bahsediyorum. O yaşlarda yanımızdaki arkadaşımız gelmediğinde hangimiz yan oturup da ayaklarımızı uzatmadık? Bu bizi terbiyesiz mi yaptı? Hatta benim o yıllardan bir arkadaşım vardı çok hiperaktifti, Sırayı yazardı, bacaklarını uzatırdı, bir gün müdür onu öyle dövdü ki sınıf içinde ama müdür 3 adım uzaklaştı tekrar yazdı.! Dövmekle, gerizekalı demekle olmuyor bu eğitim. Ha o arkadaşım şu an çok yüksek bir yerde ve o kadar edepli bir insan ki. Yani 13 14 yaşındaki çocuğun ayak uzatıp ses çıkarması geleceğinde saygısız olacağını ortaya çıkartmaz.
Yapmayın Allah aşkına. Verdiğiniz örnekler o kadar alakasız ki, okurken sadece güldüm yine de uzun uzun yazdım :)

Polemige girmek istemiyorum ama durmadan egitim psikolojisi gormus diyip laf sokuyorsunuz.

Bende acikcasi ortaokul ogrencisine tuvalet izni vermemeyi yurtdisindaki universite ogrencisiyle ornekleyen bir psikolog olmaniza cok sasirdim. Zira gelisim donemlerinden haberiniz vardir diye umuyorum.

Ayrica bize o sorunlu cocuklar geliyor diyorsunuz. Evet siz onlari tedavi etmeniz lazim ama size sorum su. Sorunlu bir 12 yasindaki cocuga hafta 40×5 yani 200 dk 4 yil boyunca matematik ogretmeye calistiniz mi? Ya da onun sinif arkadaslarina ondan etkilenmemesini saglayarak anadolu lisesi kazandirmaya calistiniz mi?

Yaptigim karsilastirma cok yanlis farkindayim. Farkli meslekler farkli ortamlar. Siz karsilastirma yaparak basladiniz bende devam ettim karsilastirmaya. Sonucta bu sacma noktaya geldim.

Bu konu daha cok su goturur. Kimse kimseyi ikna edemez diyorum ve size hayirli forumlar diliyorum.

O üniversitelerimizdeki şu olayı da anlamıyorum ile başlayan bir örnekti
Ortaokul-üniversite karşılaştırması değildi yalnız :))

Yok gelişim dönemlerini es geçtik biz öğrenemedim :P

Şaka bir yana da çocuğa anadolu lisesi kazandırmak nedir? Siz mi sorumlusunuz bundan? Hayır

Çocuk bunu kendisi hedeflemek ve istemek zorunda.

Sizin zorunuzla olacak bir şey değil.

Şu forumda çoğunuz bir üye iki kere "kocasıyla kavga" konusu açınca deliriyorsunuz

Lafımızı dinlemiyorsun diye.

Şimdi böyle bir kadından 100 kez aynı şeyleri dinleyin, üstelik de karşılığında hayatına karışma, tavsiye verme hakkınız olmasın.

40 çocuğun 40ı da ekstrem zorlu değil.

Siz birkaç taneyle uğraşırken, kimisinin mesleği bu onu kastediyorum.

Karşılaştırılan meslekten ziyade sabırdı.

Ki ben normal hayatımda hiç sabırlı bir insan değilim.

Ama tartabiliyorum hareketlerimin, mimiklerimin gidebileceği noktayı.

ahaahha.

ya meslek sahibi olmaya hazır değilmiş bence.

bu ne ya? çocuklara kız hakaret et. uyuyakal okula gitme.
hayat size güzel.
dayım, kuzenlerim öğretmen. ben onlarda görmedim böyle bişey. bu ne rahatlık ya.

şey isityolar heralde. okuldan istedikleri öğrencileri seçsinler, istediklerine ders versinler :KK70:

Galiba yeni nesil velilere-çocuklara kızıyoruz ama bazı yeni nesil öğretmenler de nazlıymış

Kkdan sonra düşünmeye başladım bunu :))

Annemle babamla küçükken çok okula gitmiş, sınıflarına girmişimdir

İkisi de tatlı sertti

Öğrenciye hakaret etmesine, bağırmasına gerek kalmadan, bakışıyla susturabiliyorlardı

Ona rağmen de çok seviyordu çocuklar, gelip gelip öperler sarılırlardı

Dengeyi kurabilmek lazım :))

yüzüne kapattınız demedim. o insanı telefonu kapattıktan sonra görmüyorsunuz.
ben de 9 senelik öğretmenim. ilk yılımda sabretmek daha zordu şuan daha kolay ve öğrenciye hakaret etmeden nasıl sınıfta düzen sağlayacağımı da daha iyi biliyorum. yıllar ilerledikçe tecrüben ve öğrenci arasındaki ilişkinin nasıl olması gerektiğini anlıyorsun.
o yüzden konu sahibi arkadaşı daha iyi anlıyorum.

tamam da bu arkadaşlar öğretmenlik okurken bunların ihtimalini düşünemiyor mu? ben 13 15 yaşlarında ergenlerle uğraşıcam, kim bilir ülkenn neresine düşücem, ne mahallelere gidicem... ne bekliyolar okurken de daha 1. yıllarında gerizekalı gerzek deme noktasına geliyolar?

Allah öğretmenlere sabır versin. Herkes her şeyi biliyor bu devirde. Ben iyiki öğretmen olmamışım, delirir bi dağa yerleşirdim galiba.
Hukuka, yasalara ve yönetmeliklere uygun davran. Gerisi hallolur. Hakaret, dayak bu şeylere hiç girmeyin. Geometri öğretmenimiz, kafanızı açıp bu kitapları sokamam, öğrenmek istemeyen öğrenmesin ama kimseyi de rahatsız etmeyin derdi. Haklı bence.

Galiba yeni nesil velilere-çocuklara kızıyoruz ama bazı yeni nesil öğretmenler de nazlıymış

Kkdan sonra düşünmeye başladım bunu :))

Annemle babamla küçükken çok okula gitmiş, sınıflarına girmişimdir

İkisi de tatlı sertti

Öğrenciye hakaret etmesine, bağırmasına gerek kalmadan, bakışıyla susturabiliyorlardı

Ona rağmen de çok seviyordu çocuklar, gelip gelip öperler sarılırlardı

Dengeyi kurabilmek lazım :))

şu anki hiç bi üniversitede iyi eğitim verilmiyor ki. diploma üniversitesi hepsi. hocalar eğitimli değil ki öğrettikleri ne olsun.
iyi eğitim almamalarına bağlıyorum ben bu durumu.

en basit örneği imla. daha düzgün türkçe ile yazan öğretmen görmedim ben burada. çok nadir.

bi matematik öğretmeni vardı. hayatında hiç kitap okumamakla övünüyodu, banlandı sonra. çok iyi öğretmen olduğunu iddia ediyordu. çocuğa 2+2 : 4 'ü öğretmek değil ki herşey. daha kendisi okuma yazma blmiyor neredeyse, benim çocuğuma yalan yanlış salla pati ne öğretecek?

Ahso ,diger konunda baya bir saydirmistim sana ama bu konuda kesinlikle haklisin.Okumak disinda hersey icin okula gelen gelecegin psikopat surusu cocuklarina baska turlu davranilmiyor malesef.Biz de her yolu denedik 7.siniftaki 2-3 cocuk icin ama yok.Basina da bisey gelmez merak etme.Sinifta guvenebilecegin birkac cocuga olasi bir sikayette sahit olarak belirlersin.Gerci hatayi sinifta atmakla yapmissin.Bir daha sakin sinifta atma cunku yasak.Bisey de yapamazlar dedigim gibi.Elin serseri cocuklariyla da fazla ugrasma.Biz bu tarz problemlileri ya nobetci yapiyoruz ya da getir gotur ivir zivir islerde kullaniyoruz.Oyle her cocuk kazanilir hikayesine de inanmamak gerekiyor.

Ben de psikoloğum
Biz de öğretmenlerin beğenmediği
O "yola gelmez" çocuklarla uğraşıyoruz
Binbir tane derdi olan, kimi suça meyilli kimi insanın sabrını zorlayan çocuk/büyük insanlarla uğraşıyoruz

Gerizekalı deyip "de get odadan" demek lazımmış :KK45:
Siz sadece tek bir kişi için bir saatlik konuşmayla uğraşıyorsunuz
Öğretmen 30 tanesi ayri telden çalan iki tanesi böyle kötü niyetli olsa tüm sınıfın düzenini bozan asla yola gelmeyecek çocuklarla ders islemek zorunda
Ve siz öğretmenin de senin kadar sabırlı olmasını istiyorsun

Ben buradaki öğretmeni savunmuyorum büyük ihtimal ceza alabileceğini hatta memuriyetinin yanabilecegini söyledim
Yaptığının da doğru olmadığını düşünüyorum

Ahso ,diger konunda baya bir saydirmistim sana ama bu konuda kesinlikle haklisin.Okumak disinda hersey icin okula gelen gelecegin psikopat surusu cocuklarina baska turlu davranilmiyor malesef.Biz de her yolu denedik 7.siniftaki 2-3 cocuk icin ama yok.Basina da bisey gelmez merak etme.Sinifta guvenebilecegin birkac cocuga olasi bir sikayette sahit olarak belirlersin.Gerci hatayi sinifta atmakla yapmissin.Bir daha sakin sinifta atma cunku yasak.Bisey de yapamazlar dedigim gibi.Elin serseri cocuklariyla da fazla ugrasma.Biz bu tarz problemlileri ya nobetci yapiyoruz ya da getir gotur ivir zivir islerde kullaniyoruz.Oyle her cocuk kazanilir hikayesine de inanmamak gerekiyor.
Dışarıdan bakınca atıp tutmak kolay. İşin içinde olmayan, falanca tanıdığı öğretmen olan herkes öğretmenlik hakkında bir şey bildiğini zannediyor:D Benim de babam öğretmen, yıllarca gözlemledim, dinledim ama kendim öğretmen olunca yorumlarım-düşüncelerim çok başka oldu.
El yazısı kalktı çok güzel, bir de sınıfta kalma getirilse başka bir şey istemiyorum kendi adıma.

şu anki hiç bi üniversitede iyi eğitim verilmiyor ki. diploma üniversitesi hepsi. hocalar eğitimli değil ki öğrettikleri ne olsun.
iyi eğitim almamalarına bağlıyorum ben bu durumu.

en basit örneği imla. daha düzgün türkçe ile yazan öğretmen görmedim ben burada. çok nadir.

bi matematik öğretmeni vardı. hayatında hiç kitap okumamakla övünüyodu, banlandı sonra. çok iyi öğretmen olduğunu iddia ediyordu. çocuğa 2+2 : 4 'ü öğretmek değil ki herşey. daha kendisi okuma yazma blmiyor neredeyse, benim çocuğuma yalan yanlış salla pati ne öğretecek?

Bugün meslek sınavı yapılsa işinden olacak çok insan var, sadece öğretmenlik de değil.

Siz sadece tek bir kişi için bir saatlik konuşmayla uğraşıyorsunuz
Öğretmen 30 tanesi ayri telden çalan iki tanesi böyle kötü niyetli olsa tüm sınıfın düzenini bozan asla yola gelmeyecek çocuklarla ders islemek zorunda
Ve siz öğretmenin de senin kadar sabırlı olmasını istiyorsun

Ben buradaki öğretmeni savunmuyorum büyük ihtimal ceza alabileceğini hatta memuriyetinin yanabilecegini söyledim
Yaptığının da doğru olmadığını düşünüyorum

30 tanesi de büyük nevroz/psikoz veya da davranış bozukluğu içerisindeyse demek

Canim insallah birsey olmaz arkadasin dedigi gibi tutanak tut sende esim ogretmen anlatiyod bazen okulda yasadiklarini hak veriyorm yanj simdiki nesil bizim gibi degil simarik basina buyruk yetisiyorlar hepsi degil ama buyuk bolumu boyle malesef Allah kolaylik versin tum egitimcilere ogretimden cok ailesinin veremedigu egitimi ogretmenler vermeye calisiyo malesef

Back