• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmenliğime bir şey olur mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ahso
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben bu konu başlık altında o çocuk, nE yaparsa yapsın öğretmen hakaret edemez, bir şey diyemez diyen kadınların hepsine Allah öyle cocuk nasip etsin istiyorum.

Çünkü ögretmenler 4-5 sene o çocuğa tahammül edecek ama daha sonra o "daha küçük ya" diyip sürekli pohpohladıkları, desteksizce savundukları, yaptığı davranışın cezasını çekmeyi bırak bir de üstüne alkış tuttukları canavar gibi yetişen çocuklar ömür boyu o anne babaya sorun olacak. Boşverin, siz kimsenin çocuğunu ondan fazla düşünüp hizaya getirmeye çalışmayın. Bırakın.

küçük canavarları büyüyüp onlara sorun çıkarınca nerede hata yaptık biz diye düşünürken sizi de anımsayacaklardır.

İlkokulda masum oluyorlar nispeten ama ortaokul ve lise öğretmenlerine sabır selamet diliyorum, bizlerde hayatın içindeyiz görüyoruz bebe belik ne halde, o yaşlarda öğretmeni sallamamak dinlememek cool görünüyo, diğer öğrenciler vay be diyo falan, kolay değil kesinlikle, ama, aması var, daha öğretmenliğinin 1.yılında düşman diye tabir edeceği iş arkadaşları olmuş,dili sevimsiz olan bir öğretmen var karşımızda

evet psikologluk da aşağılanmış öğretmenlikle kıyaslanmış ve daha basit olduğuna karar verilmiş
bir sonraki aşamayı merak ediyorum:işsiz:

Objektif tartışılamayan konulardan vazgeçiyorum, bundan da geçtim

Banlanmaya değmez

Duyarlılıksa bir ben duyarlı olmak zorunda değilim

İsteyen hakaret etsin, isteyen dövsün öğrencilerini

Sonuçta öğretmen haklıdır sonuna kadar, ne yapsa yeridir

En zor meslek, en anlaşılamayan meslek öğretmenliktir

Bye :KK73:

Ne olmuş burada ya. :olamaz: Öğretmen adayıyım ben de, burada açılan her konuda yeriliyoruz sinirlerim bozuluyor okumamaya çalışıyorum artık.
El yazısı ikinci kademeye kaydırılacak diye de bir şey dolaşıyordu ortalıkta.
Bu arada bütün öğretmen adaylarının ve öğretmenlerin kötü eğitim aldığını nereden çıkarıyorlar anlamıyorum. Geçenlerde bir konuda ilkokul mezunu birinin kendini geliştireceğine inanıyorlardı. E niye öğretmen adayı bunu yapamasın? Okul çok şey ama her şey değil, bir yerden sonra iş sana bakıyor.
Seneye 2. sınıfta artık düz yazı öğretilecekmiş. Ben güzel yazı çalışması olarak başladım yavaştan.
Pek öğretmenliğin gittiği aşamayı takip ettiklerini sanmıyorum sadece kötü örnekleri biliyorlardır ondan. Oysa şu an öğretmenlik bambaşka bir boyut kazandı, sınıf ortamını düzenlemeler, etkinlikler, kitap okuma köşeleri, renkli sıralar derken bayağı iyiler. İş başa düştü çünkü, kitaplar boş, müfredat boş olunca çoğu kolları sıvadı.
Ben hakareti, dayağı savunamam ama öğrencilerin densiz hareketlerine de "ne olacak canım, çocuk onlar" diyemem.

Öğrenci sözleşmeleri var onların çıktılarını alın netten önce sözlü uyarı sonra rehberlik varsa onlara yönlendirin, daha sonra tekrar yanlış davranışlar devam ederse aile ile görüşün onlara da konu ile ilgili bilgilendirildiğine dair bir kağıt imzalayın tutanak gibi eğer tekrar sorun olursa artık yaptırım uygulayabiliyorsunuz sınıfta bırakma ya da uzaklaştırma bizim okulumuzda sistem bu şekilde işliyor ve etkili de oluyor ortaöğretimde davranış sorunları almış başını gidiyor hiçbir yaptırım yok sizi anlıyorum biraz da yenisiniz sakin kalmaya çalışın zor ama deneyin

evet psikologluk da aşağılanmış öğretmenlikle kıyaslanmış ve daha basit olduğuna karar verilmiş
bir sonraki aşamayı merak ediyorum:işsiz:
Evet bir masanın arkasına geçip bir saat boyunca seni anlıyorum deyip dinlemekle öğretmenliği karşılaştırıyor ve daha zor olduğuna karar veriyorum
Nasılsa öğretmenlik hakkında bir fikri olmadığı halde bol keseden atıp tutan oluyor ben de aynı şeyi yaptım

Ne olmuş burada ya. :olamaz: Öğretmen adayıyım ben de, burada açılan her konuda yeriliyoruz sinirlerim bozuluyor okumamaya çalışıyorum artık.
El yazısı ikinci kademeye kaydırılacak diye de bir şey dolaşıyordu ortalıkta.
Bu arada bütün öğretmen adaylarının ve öğretmenlerin kötü eğitim aldığını nereden çıkarıyorlar anlamıyorum. Geçenlerde bir konuda ilkokul mezunu birinin kendini geliştireceğine inanıyorlardı. E niye öğretmen adayı bunu yapamasın? Okul çok şey ama her şey değil, bir yerden sonra iş sana bakıyor.
Konuda, dahi anlamındaki de'yi "te" olarak yazan öğretmen var. Üslup falan felaket. Yani biz iyi eğitim almadık diye bağıran öğretmenler her yerde. Bizim kimseyi itham etmemize gerek kalmıyor.

Evet bir masanın arkasına geçip bir saat boyunca seni anlıyorum deyip dinlemekle öğretmenliği karşılaştırıyor ve daha zor olduğuna karar veriyorum
Nasılsa öğretmenlik hakkında bir fikri olmadığı halde bol keseden atıp tutan oluyor ben de aynı şeyi yaptım

psikologluk bu mudur yani?

Biliyorum gerçekten '' mikrop'' gibi çocuklar var.
Biliyorum bazen kendine hakim olmak çok zor..

Ne kadar sinirlensen de tavsiyem asla hakaret etmemen olur.
Biz onlar için modeliz, bunu unutmamalıyız.

Muhtemelen kınama alırsınız.
Ama duyumdan ibaret o yüzden emin değilim..

Seneye 2. sınıfta artık düz yazı öğretilecekmiş. Ben güzel yazı çalışması olarak başladım yavaştan.
Pek öğretmenliğin gittiği aşamayı takip ettiklerini sanmıyorum sadece kötü örnekleri biliyorlardır ondan. Oysa şu an öğretmenlik bambaşka bir boyut kazandı, sınıf ortamını düzenlemeler, etkinlikler, kitap okuma köşeleri, renkli sıralar derken bayağı iyiler. İş başa düştü çünkü, kitaplar boş, müfredat boş olunca çoğu kolları sıvadı.
Ben hakareti, dayağı savunamam ama öğrencilerin densiz hareketlerine de "ne olacak canım, çocuk onlar" diyemem.
Eğitim felsefemiz komple değişti, teoride her şey çok mükemmel. O kitaplar da aslında boş değil, en azından bizim branş için konuşabilirim. Kitaplar diyor ki sesli okuma etkinliği yapın, metin öncesi-sırası-sonrası çalışmaları yapın, öğrenciyi dahil edin, sonrasında öğrendikleri konuyla ilgili ürün oluşturmalarını sağlayın ve hep birlikte değerlendirin. Fakat mevcut müfredat buna izin vermiyor. Peki neden? Çünkü zaman yönetiminde öğretmene sıkıntı çıkarıyor. O müfredat yetişmezse, öğretmen suçlu olur. Bu nedenle kitaplar amaca hizmet etmiyor, edemiyor desek daha doğru olur.
Ayrıca konuya gelirsek, kesinlikle hakaret edilmemesi gerekir. Ben olsam meseleyi daha farklı yollarla çözmeye çalışırdım. Birincisi bu öğrenciler her derste böyle mi yoksa bana karşı alınmış bir tavır mı bunu öğrenirdim. Bunu yapma nedenleri neler, benim ders işleme stilim mi ilgilerini çekmiyor, yoksa gerçekten ders dinlemek mi istemiyorlar bunu kesin olarak idrak etmem lazım ki buna göre bir çözüm yolu bulayım.
Görmezden gel, ayağını atsın, konuşsun diyenler olmuş. Fakat bu mümkün değil. Dersin işlenişine engel olmak her kademede uygunsuz bir davranıştır. Geriye kalan 30 öğrencinin hakkını ne yapacağız? Ayrıca öğretmen olaya anında müdahale etmezse, diğer öğrencilere şu mesaj gider "Kendi öğretmen başka şeylerle uğraşmamıza bir şey demiyor, o halde biz de yapabiliriz." Arkadaşlar bu yaşlarda çocuklar arkadaşlarından gördüklerini uygularlar. Böyle bir risk var maalesef, ilgi çekmek için, sırf hoca beni fark etsin diye vs. öğrenciler uygunsuz davranışlarda bulunabilirler. O yüzden kuralları- sorumluluklarını bilmek zorundalar. Ki bu ileriki yaşamlarında da lazım olacak kazanımlarından biri olacaktır. :KK52:

psikologluk bu mudur yani?
Böyle olmadığını biliyorum dayım bir psikiyatrist ne kadar zor bir meslek olduğunu biliyorum
ama nasıl benim bu meslek hakkında eğitim almadan koşulları bilmeden psikologlar şöyle böyle diyip her konu da hastaları tutmam nasıl bir sey olursa onların yaptığı aynen bu

Konuda dahi anlamındaki de'yi "te" olarak yazan öğretmen var. Üslup falan felaket. Yani biz iyi eğitim almadık diye bağıran öğretmenler her yerde. Bizim kimseyi itham etmemize gerek kalmıyor.
Ben de "bütün" yazdım zaten. Yani genellemelere karşıyım demek istemiştim.
Ayrıca öğretmene çok farklı misyonlar yüklemek yanlış. Her yerde roller değişiyor, öğrenciyle birlikteyken öğretmen ve eğitim misyonu var evet. Ama günlük yaşamında, mesela kadın kulübünde öğretmen değil ki o. Bunu aynen sürdürse ukala ve yersiz vs. gibi tepkiler de alabilir. Üslup konusunu mesleğe indirgemek yanlış olur, o tamamen kendi kişiliği ile alakalı bir durum.

Ben de "bütün" yazdım zaten. Yani genellemelere karşıyım demek istemiştim.
Ayrıca öğretmene çok farklı misyonlar yüklemek yanlış. Her yerde roller değişiyor, öğrenciyle birlikteyken öğretmen ve eğitim misyonu var evet. Ama günlük yaşamında, mesela kadın kulübünde öğretmen değil ki o. Bunu aynen sürdürse ukala ve yersiz vs. gibi tepkiler de alabilir. Üslup konusunu mesleğe indirgemek yanlış olur, o tamamen kendi kişiliği ile alakalı bir durum.
Eğitim insanın özündedir ama. Konuda dikkatinizi çekmedi sanırım ama küfür yazıp ceza alan öğretmen de var. Bu insanın öğrencilerine karşı çok farklı olduğunu düşünmüyorum.

Genelleme konusunda çok haklısınız. Benim mesleğini çok iyi yapan bir rehber öğretmenim vardı. Bu kötü örnekler mesleğini iyi yapan öğretmenlere haksızlık yapılmasına neden oluyor.

ne kadar saçma savunmalar gelmiş öğretmenlerden.

her meslekte sabır var. müdürün sana laf soktuğunda saygısızlık ettiğinde sesini kesip oturuyorsunuz ama değil mi?

çocuk saygısızlık edince ona dayak ve küfür mübah çünkü eğitiiiiiim.

herkes gücü yetenden saygı bekliyor, halbuki astına saygı gösteren yok.

her zaman derim bu ülkede küçüklere büyüklere saygı göstermekten önce küçüklere saygı göstermeyi öğreteceksin büyüklere. buna da evet öğretmenlerden başlamak gerekiyor. aileleri sorunlu olsa bile çocuk eğitimle topluma kazandırılmış ve çok yararlı bir insan olabilir. ama bunun yolu böyle ego tatminlerinden geçmiyor.

herkes her mesleği yapacak diye bir kaide de yok. bana ailem çok ısrar etti öğretmen ol diye düşünmedim bile çünkü bir şeyler anlatmaktan öğretmekten zevk almıyorum. ama bir başka öğretmen bunu deme lüksüne sahip değil. nasıl bir doktor ay ben kan görmeye dayanamam ya da çok yoruldum bu hastaya cpr yapamam deme lüksüne sahip değilse bu işler böyle.

meslek değiştirmek için hiçbir yaş geç değildir yeter ki topluma ve insanlara zarar vermeyin.

nacizane; primum non nocere

Eğitim insanın özündedir ama. Konuda dikkatinizi çekmedi sanırım ama küfür yazıp ceza alan öğretmen de var. Bu insanın öğrencilerine karşı çok farklı olduğunu düşünmüyorum.

Genelleme konusunda çok haklısınız. Benim mesleğini çok iyi yapan bir rehber öğretmenim vardı. Bu kötü örnekler mesleğini iyi yapan öğretmenlere haksızlık yapılmasına neden oluyor.
Yapmayın ama, robot değil bu insanlar. Bazen herkes çileden çıkabilir. Önemli olan, bunu aşabilmektir. Yani polemik yaşanabilir, hoş olmayan sözler de sarf edilebilir. Herkes insan sonuçta. Toplum yaşamımız takdir edersiniz ki kimi zamanlarda bizi olumsuz etkileyebiliyor. Eh bazen aşırı tepkiler de verebiliyoruz, bunu zamanla aşmayı öğrenebilirsek meslekten önce kendimiz için bir şeyler başarmış oluyoruz. Özel hayatı ile okuldaki illa ki farklı olacaktır diye düşünüyorum kısacası. :KK52:

Kimse kimseye çamur atmasın bu devirde sekreterlikte zor, kasiyerlikte. İnsanlar çıldırıyor her geçen gün ve uğraşmak gerçekten zorlaşıyor. Zor olmayan meslek ne derseniz insanlarla muhatap olmayan kimlerse onlardır bence. Mesela kimseyle muhatap olmayan, sadece kitaplarla ilgilenen amirinin bile unuttuğu büyük bir kütüphanede arşiv görevlisi. Alın size kebap iş.

Geçen bir seminer var dediler.
Allah biliyor Meb'in hangi uyduruk seminerine gidiyoruz iş çıkışı kafa zaten davul diye
söylene söylene gittik.

Ünlü bir eğitim uzmanı psikolog verdi bu semineri.
Sabahtan akşama sırasıyla önce öğrencilere, sonra velilere, sonra da öğretmenlere.

Çok kibar bir dille aynen şunları söyledi.

Sevgili öğretmenlerim sizlere çok saygı duyuyorum.
Bir kaymakamın, bir şube müdürünün önünde sadece başımı eğerim ama sizler için belime kadar eğilirim.
Çünkü sizler çok zor bir işi yapıyorsunuz.
Ama söylemeden geçemeyeceğim lütfen beni affedin.
Doğruları söylemek zorundayım.

İki konuda sınıfta kalıyorsunuz.

1) Öğretmenliğe kimse saygı duymuyor artık diye ağlayan sizsiniz.
Ama çok üzülerek gözlemlediğim şu ki sizin önce birbirinize saygınız yok.
Bu ülkede sağlık çalışanları birlik olur, işçisi birlik olur ama öğretmenler birlik olamıyor.
Birbirini çekemiyor hatta.

(Ne var ki kk da öğretmenlerin birbirini tuttuğu söylenip duruyor anlamadık..)

2) Başkalarının şımartılmış çocuklarına kendinizi o derece harcıyorsunuz ki kendi yavrunuza, eşinize,
evinize hiç bir hayrınız kalmıyor. (Bu konuda sınıfta kalan bir öğretmenler iki emniyet çalışanlarıdır diye ekledi.)

Lütfen yapmayın, ikisini de yapmayın..

Evet aynen bunları söyledi.

Seminere offlayarak gittim ama keyifle sonuna dek kaldım.
Doğruyu söyleyen birini saatlerce dinleyebilirim.

Ama empatiden yoksun atıp tutan kimseyi uzun süre dinleyemiyorum doğrusu..

Konu sahibi uyuyakalarak okula gitmeyip, rapor al dendiği için şikayet eden üye de senmişsin o konuda
komik olma lütfen ve kendine gel diyorum sana.

Bu konuda ise kendini elin şımartılmış, edep yoksunu çocukları için fazla yıpratma diyorum.

O üniversitelerimizdeki şu olayı da anlamıyorum ile başlayan bir örnekti
Ortaokul-üniversite karşılaştırması değildi yalnız :))

Yok gelişim dönemlerini es geçtik biz öğrenemedim :p

Şaka bir yana da çocuğa anadolu lisesi kazandırmak nedir? Siz mi sorumlusunuz bundan? Hayır

Çocuk bunu kendisi hedeflemek ve istemek zorunda.

Sizin zorunuzla olacak bir şey değil.

Şu forumda çoğunuz bir üye iki kere "kocasıyla kavga" konusu açınca deliriyorsunuz

Lafımızı dinlemiyorsun diye.

Şimdi böyle bir kadından 100 kez aynı şeyleri dinleyin, üstelik de karşılığında hayatına karışma, tavsiye verme hakkınız olmasın.

40 çocuğun 40ı da ekstrem zorlu değil.

Siz birkaç taneyle uğraşırken, kimisinin mesleği bu onu kastediyorum.

Karşılaştırılan meslekten ziyade sabırdı.

Ki ben normal hayatımda hiç sabırlı bir insan değilim.

Ama tartabiliyorum hareketlerimin, mimiklerimin gidebileceği noktayı.
Ah just ah, hiç haberin yok gerçek işleyişten. :KK51:
Eğer o derste senin sınıfın diğer sınıflara göre tarama testlerinde düşük puanlar alıyorsa, önce senden soruyorlar. Hocam bu sınıf niye böyle diye. Öğretmen bu sebeple, ideal öğrenme ortamını oluşturup herkese bir şeyler öğretmek durumunda. İdeal öğrenme ortamında da kendi aralarında sohbet, itiş kakış yoktur.

Back