- 31 Ocak 2016
- 5.413
- 21.773
- 348
Agzina saglik hocam yazmaya usendiklerimi yazmissin.Hayatin gerçeklerine buyrun sayin veliler.
Oncelikle hic kimseye hakaret edilmez ogretmenimiz yanlis yapmis olabilir. Hanginiz yanlis yapmiyor. Agzinizdan eminim ki bircogunuzun sinirle hicbir sey cikmiyordur.
Evet gercekler demisken. Ogrenci ogretmene saygisizlik etme rahatini cesaretini nereden alıyor soruyorum size. Daha gecen gun bir brasn ogretmenine 4. Sinif ogrencisi ufff gelme cok sikicisin derste demis. Anne cocugunu saviniyor. Nerde basliyor yanlis acaba. Evde mi yoksa
Tabi bu gercegi herkes kolayyy kolayyy kabul edemez.
6 7 yil sizler yetiştiriyorsunuz egitiyorsunuz bize geldiklerinde islenmis durumdalar. Bir cogu piril piril bir kaci kufur dolu agziyla.
Sansimiz varsa aileyi dogru yomlendirip kurtarabildimizi kurtarirken sinifta çileden çıkan sinir harbi yaşayan birakin sakinlesmek icin 10 a kadar saymayi 100 e kadar sayan bizler oluyoruz.
Tel eline alip yazmak ne kolay iyyy denir mi oyle evet DENMEZ peki niye birinzde bunu soylerken ogrencinin yaptiklarida yanlis hocam keske hemen haklarinda tutanak tutsaydiniz demiyor. Niye tek tarafli yaklaşıyorsunuz vicdan mi bu
Okullarda disiplin namina tek hir sey kalmadi. Ogrenciyi taciz eden ogrenciye bir sey yapilamiyor ve biz ogretmenler gelecegimize sapik adaylarini katil adaylarini dayakcilari gonderdigimizi gorsekte yapabilecegimiz seyleri yapip kenara cekilip uzuluyoruz.
Keske isin icinde ne kadar ciddi olaylarin dondugunu olayin bir gerikali lafindan cok daha fazla derinlikte oldugunu kayip 2 ogrenciyi gorebilseydiniz.
Kimseyi ne kirmak ne de uzmek istedim.genel yazilmis bir yazıdır
O igneleyerek " telefonu eline alip kolayca iyy denmez " yazanlar diye bahsettiginiz uyelerden biriyim,
Aksine cok zor yazdim yorumumu,kolay kolay sinirlenmem hele boyle platformlarda sinirlenmem daha zordur ama konuyu okuyunca ciddi anlamda sinirlendim.
Bir ogretmen hicbir bahanenin arkasina siginip kucucuk cocuklara hakaret edemez . Gunde kac ogrenciyle kac veliyle ugrastiklari ,mesleki problemleri falan umrumda bile degil.
Her uygunsuz davranisa bahane bulup " ama o da insan,hata yapabilir " dersek evin yolunu bulamayiz. Ve farkindaysaniz konu sahibi hata yaptigini dusunmuyor olacak ki hakaretlerini burda da siraladi.
Ben de soyle genel bir yorumla bitireyim yorumumu,
Uc ay tatili var,haftasonu tatil,maasi iyi,garanti meslek diye ogretmenlik meslegini lutfen secmeyin , ogretmenligi kutsal meslek tanimlamasindan cikaran,kucucuk cocuklar uzerinden ego savasi yapan ogretmenlerden olmayin ogretmen hanimlar/beyler.
Amalarla başlayan cümleler gözümde ciddiyetini kaybediyor !! "Hatalı AMA ,öğrenci de böyle böyle "diyerek istemeden sanki meslektasini savunmussun. Herkes elinden geldiğince çocuğunu egitiyordur eminim ama arada kaçaklar olabiliyor ne yazik ki ..yalnız burda suç yine çocukta değil .aileyi çağırıp onlarla iletişime gecilirse daha kolay aşama kaydedilir. En azından aile içi bir sorunun ürünü mu bu çocuklar ,o anlaşılır, ona göre bir yol izlenir .çocuk kazanılır, "senden adam olmaz"diyerek eğitimi engellenmez yada buna çanak tutulmaz. Ben 5.sınıfta yediğim haksız bir tokat yüzünden eğitim hayatım boyunca almayı reddettiğim bir ders sebebiyle çok sorun yaşadım .hiç girmedim o derse .yani 5.sınıftan lise sona kadar. Üniversitede de bir şekilde atlatiyorum. Sallamasyon uydurmasyon. Öğretmene mi zarar verdim bu davranisimla? O zaman küçüktüm anlamadım ,gurur yaptım (hayatım boyunca yediğim ilk ve son tokat) okulu terket tim .kırk kere evime gelinmesine,özür dilemesine rağmen bir daha ne öğretmenimin yüzüne baktım ne de o derse girdim .hayatımdan çok şey çalmış bir adam(cik) ! yüzünden ...Çok zorluğunu gördüm .özel dersler bilmem nelerle toparlamaya çalıştım çok yıllar sonra .. şimdiki aklım olsa çok başka davranırdım, öğretmeni şikayet ettikten sonra başka bir öğretmenden ders alabilirdim ama çok kırıldığım için 2.söylediğimi yapamadım. Ben sadece bir ornegim. Benim zamanımda tekme tokat dayak yiyen öğrenciler vardı .bu çocuklar evde de dayak yiyordu .bu sefer ne eve ne okula gitmek istiyorlardı. Elalemin gözbebeğine sesini yükseltirken bile 2 kere düşüneceksin. Kendi çocuğun yerine koyup empati yapacaksın .ve sorunu her zaman aileyle çözmeye çalışacaksın. Yaşlar küçük olduğu için kin ,nefret ,öfke yanlış yaptırıyor .aile bilir çocuğun hassas noktasını ve yardım eder .ailemde çok öğretmen var ,ben seçmedim .bile isteye seçmedim .sabırlı biri değilim ve kimsenin yavrusunun başını öne eğmek istemedim. Hoş öğretmen olsam da yapmazdım, yapamazdım, vicdanim el vermezdi, kıyamazdım. Otorite hakaretle sağlanmaz, hakaretle yıkılır ...bende ortaya yazmış olayım .ne öç döktüm bee :)
muhasebede çalışıyorum. ülkenin belli kesimi ile iş yaptığımızda oldu. cahil cühela ağitimsiz kaba saba insanlar. bişaat işi bi de. adamlar telefon açıp aptal saptal konuşurlardı olmayan ödemeler için. ağzımı açmaz, dinler kapatırırdım. benim karşımdakine gerizekalı deme lüksüm yok, bi öğretmenin neden olsun ki?
bir öğretmenin telefonu kapatıp onu dinlememe lüksü yok. mecbur 4 sene görecek.muhasebede çalışıyorum. ülkenin belli kesimi ile iş yaptığımız da oldu. cahil, ağitimsiz, kaba saba insanlar. inşaat işi bi de düşünün. adamlar telefon açıp aptal saptal konuşurlardı, ısrar ederlerdi olmayan ödemeler için. ağzımı açmaz, dinler kapatırırdım. benim karşımdakine gerizekalı deme lüksüm yok, bi öğretmenin neden olsun ki?
Yazdiklarinzda haklisiniz. Kimsenin hele bi egitimcinin bu kelimeleri soylemeye hakki yok. Kaldi ki ornek oluyoruz ogretmen sinirlenince kullanırsa ogrencide kullanirim msj veriliyor.
Peki ya yeni jenerasyon cocuklarimiz nasil. Bunu dusundunuz mu? Aileden aldigi sonsuz guven ile ogretmeni sallamayan arkadaslarina ogretmeni hakkinda hakaret eden ne bileyim odev yapmayinca zaten annem gelir ogretmen bana kizamaz diyen ogrencilerde ki davranis bozuklugunu nasil giderebiliriz.
Bir de veli kismi var. Cocuguna sinifta sira beğenemeyen. Ogrermene bakici ya da özel ders ogretmeni muamelesi yapmaya kalkan
Karsisinda sakiz cigneyerek konusan. Cocugu okuldan almayi unutup gezmeye giden! Velilerimiz icin de bize oneriniz varsa sevinirim.
Ben de psikoloğum
Biz de öğretmenlerin beğenmediği
O "yola gelmez" çocuklarla uğraşıyoruz
Binbir tane derdi olan, kimi suça meyilli kimi insanın sabrını zorlayan çocuk/büyük insanlarla uğraşıyoruz
Gerizekalı deyip "de get odadan" demek lazımmış
Bir çocuğa - bir insana - gerizekalı denmesini haklı çıkaracak eğitim psikolojisi görmüş(?) bir eğitimciye ne desen boş
sokağa çıkan insan zaten şimdiki neslin ne tip olduğunu biliyor. otobüste bağıra bağıra küfreden ergenlele dolu ortalık. ama bu çocuğa öğretmeni de hakaret ederse nerede son bulacak. o hakaret etsin biz edelim... ee sonuç? bu mu yani? kaldı ki daha 1. yılında. öğretmenlik bazı şeyleri baştan kabul etmek demek.
ben bi tek burada bu kadar geniş olan öğretmenler gördüm.
bir öğretmenin telefonu kapatıp onu dinlememe lüksü yok. mecbur 4 sene görecek.
siz o cahil kaba saba insanları 4 sene hergün görmek zorunda olsanız ne yapardınız.
ben gerizekalı diyelim demiyorum ama sabrı taşmış ağzından kaçmış demek ki.
bazen insanın sabrı tükenebiliyor. insanız sonuçta.
Boyle bir sey kabul edilemez.
Ogretmeni tarafindan 'gerizekali ' diye hakarete ugrayan cocugun ic dunyasi,oz saygisi nasil zedelenir bunu dusunmek zorunda bir ogretmen.
Burda hicbir yorumda cocuk icin iyi yapmis,hakli diye bir yorum yapildiysa da ben okumadim.
Herkes cocugun hatali davrandiginin farkinda zaten. Boyle bir durumda ne yapilacaksa onu yapmaliydi konu sahibi,hakaret hele de kucuk bir cocuga hakaret akil almaz bir tutum.
Bir kere dayagi hakareti savunmadik hicbirimiz.
Bende cocukken haksiz yere tokat yedim hakarette yedim ve simdiye kadar hicbir ogrencime tokat atmisligim ve hakaret etmisligim yok.
Ama sesimi yukselttim sizin o gozbebeklerinize.
Neden biliyor musunuz?
Ben ona sesimi yukseltip sinifta onu sindirmesem arkadasinin sacini cekecek. Baska bir arkadasinin kalem kutusunu saklayacak baska bir arkadasinin durmadan durtup ders dinlemesini engelleyecek ve biri ogretmenim x benim sacimi cekti ogretmenim x benim kalemimi saklamis yazamiyorum. Ogretmenim x dersi dinlemeyeyim diye beni gidikliyor yapma diyorum dinlemiyor.
Sonra ne olacak ben sesimi yukseltmeden x yapma cocugum dersem. Tamam ogretmenim diyip yapmayacak mi? Hayir biyik altindan siritip yapmaya devam edecek.
Siz bir cozum onerisi getirmissiniz. Veliyle iletisime gecmek.
Gecmedigimizimi zannediyorsunuz.
Cocugunu oyle buyuten veli emin olun tinlamiyor. Gozebek ya onun cocugu yapmaz oyle seyler. Bize hemen cocugunu savunuyor.
Peki bu goz bebek diger dersi dinlemesini engelledigi cocuklar goz bebegi degil mi?
Ben egolu biri degilim. Ogrenci bana saygi duyacak beni gordugunde onunu ilikleyecek gibi takintilarimda yok ama baska bir ogrenciye zarar veren ogrenciyi sert bir sekilde uyaririm. Olmadi halkinda dilekce yazar idareye veririm.
Yok çünkü bir sabır öğretmenlikte gerekli.
Biz zaten laylaylom çalışıyoruz
Eğitim psikolojisi görmüş insanların böyle şeyler yazdığına inanmak istemiyorum
Bir de kk üyesiyse o öğretmen her zaman haklıdır
gerçekten öyle. burada öğretmenlere aşırı bi düşkünlük vekayırma var. valla tabrik ediyorum hiç bi meslek grubunda yok bu kadar yandaşçılık.
geçen biri vardı. uyanamayıp okula gitmemiş, gelemiycem diye mesaj atmış. adam rapor al dedi diye ağlıyodu. e oldu
gerçekten öyle. burada öğretmenlere aşırı bi düşkünlük vekayırma var. valla tabrik ediyorum hiç bi meslek grubunda yok bu kadar yandaşçılık.
geçen biri vardı. uyanamayıp okula gitmemiş, gelemiycem diye mesaj atmış. adam rapor al dedi diye ağlıyodu. e oldu
uyuyup okula gidemeyen öğretmen de bu üye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?