öğretmenliğime bir şey olur mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ahso
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
En fazla soruşturma açılır ya da kınama alırsınız. O da muhtemelen hakaretten değil ders saati içerisinde öğrenciyi dışarı gondermekten. İnternetten yönetmeliği bulup okuyabilirsiniz ya da müdürde vardır ondan alıp okuyabilirsiniz. Kafanızda soru işareti kalmaz.

BU ARADA ÖĞRETMEN OLMAYAN ARKADAŞLARIN İNŞALLAH CEZA ALIRSIN VS GİBİ YORUMLARINA KULAK ASMAYIN LÜTFEN! ZİRA ONLAR EVDEKİ İKİ ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKAMAYIP ÖĞRETMENİN 30 ÖĞRENCİYE AYNI ANDA SAHİP ÇIKABİLECEK, İNSAN ÖTESİ BİR VARLIK OLDUĞUNU SANAN İLGİNÇ TİPLER!

10 yasında cocuga dava mı açsın?

Öğretmen arkadaşlar üniversite de öğrenci öğretmen ilişkisi üzerine ders alıyor musunuz? Merak ettiğim icin soruyorum
Özellikle insan ilişkileri üzerine ders yok. Gelişim psikolojisi dersi var. Orada da daha miniklere yönelik bilgiler alınıyor.

Bence bu ne öğretmenleri ne öğrencileri suclamakla çözülecek bir sorun. Genel olarak iletişim ve bazı arkadaların söylediği gibi kriz yonetimi eğitimi verilmeli. Hem de küçük yaştan itibaren

Her öğretmen adayı eğitim Bilimleri derslerinde bunları teorik olarak öğrenir ama malesef teori ile pratik birbirini asla tutmaz. Çünkü her öğrenci şahsına münhasırdır. Bunlar tecrübe ile öğrenilir malesef. E arkadaşın da ilk yılı olduğu için zamana ihtiyacı var doğal olarak.

Benim o, öğretmen değilim ve ceza almasının kendisi için faydalı olduğunu düşünüyorum.
Öğretmenlere inanılmaz saygım var, bir çok sebebi var bunun, ama en büyük sebebi 2 çocuk sahibi olmam, onları öğretmenmerin ellerine emanet etmem, ki bu sebeple çocukla birlikte ben de öğretmenle duygusal bir bağ kuruyorum ister istemez.
Elbette sinirleri zorlayan çocuklar var, buraya yazılmayan daha saygısız hareketler de yapıyorlardır. Herkesin sabrı da taşabilir bir yerde, bağırır, kızar, renk atar... Ama yapmayın lütfen, hakaret edilmez. Yani gerizekalı mısın dersin en kötü, gerizekalısın demezsin.
Zaten ceza alıp öğretmenlikten men edilecek değil, anca uyarı alacak, ve evet hareket etmenin bedelini ödemiş olacak. Çocuk saygısızlık yaptığında o da bedelini ödeyecek, artık kural ne diyorsa o uygulanmalı tabi ki.

Ben de öğretmenim hep şunu savunurum.
Bizim mesleğimiz farklıdır. Her zaman davranışlarımıza okul dışında da dikkat etmemiz gerekir hatta dikkatten ziyade yapımız böyle olmalı.
Bir öğretmen evinde de gerizekalı kelimesini kullanmamalı. Gerzek kelimesi sözlüğünde olmamalı. Ne kadar sinirlenirse sinirlensin.
Yapmanız gereken ilk baştan müdüre yönlendirmekti zaten hiç başa çıkamadığınızı yazmışsınız.
Alacağınız ceza kınama olabilir.
Benim öğretmenim arkadaşıma gerzek dese sanırım kendisini hiç umursamazdım.

Öğretmenlerle öğretmen olmayanlar arasında hep bir çatışma var.

2 ay yaz , 2 hafta kış tatili az mı yahu?
Özel sektörde 20 günlük iznimi bir kerede vermiyorlar, devlette de vermiyorlar.
Her memur 8-5 çalışıyor ama bir çok öğretmen daha erken çıkıyor akşam işten.

Bütün gün ayakta olabilirler, lakin hiç bir iş kolay değil.

Velhasıl çalışma saatleriniz gerçekten çok kıskandırıcı öğretmen hanımlar

Yakın zamanda milli eğitimde müfredat üzerine değişiklikler oldu saniyorum. Neden bu tür sorunları çözmeye yonel ilk adımlar atilmiyor anlamıyorum.
Olabilir ben mezun olalı 8 sene oldu. O zaman yoktu.
Hangi sorunu çözmeye yönelik adım atılıyorki
Tek yapılan müfredat değiştirmek.

aynısını dedim öğretmene arkadasa ..... diye baslamıstım mesaja. Aldıgım cevapları ustu kapalı yazdım ama buna ragmen sıkayet edılırım dıye siliyorum. Yok yere banlanmak ıstemıyorum yıne. Sız anlayın aldıgım cevabı üstü kapalı bile yazsam banlanırım dıye sildim

Bende bir öğretmen adayı olarak yorum yapayım bari... öncelikle saygı çocuğun nasıl oturduğuyla,kalktığıyla olmaz. Bunu öğrenin. Klasik öğretmen zihniyetinden kurtulun. He şey değiştiği gibi öğretmenlik de değişiyor. İster öyle oturur ister böyle ne olmuş yani.

Ve ne olursa olsun öğrencilerinizr hakaret etme hakkınız yok. Dolayısıyla işime bi şey olur mu diye konu açmayın. Çocukların size yaptığı ciddi bir saygısızlık yokken çok yüklenmişsiniz. Ego ve üstünlük çabası. Sonuç böyle olur. Normal

Öğretmen arkadaşlar üniversite de öğrenci öğretmen ilişkisi üzerine ders alıyor musunuz? Merak ettiğim icin soruyorum

Ne yazık ki hayır... olması gereken şeyler olmuyor ülkemizde. Sonuç olarak böyle olumsuzluklar oluyor işte...

İşte sorun burada başlıyor. Öğrenci bedel ödemiyor. Arkası kuvvetli öğretmen de bedel ödemiyor ama. Biz güç toplumuyuz. Kim güçlüyse onun borusu ötüyor maalesef. Dediğiniz çok doğru ama şu an için ütopik maalesef.

Buna benzer bi durum bizim okulda da yalandı. Sende o öğretmeni şikayet et çocuklara dilekçe yazdırdı diye. Bu daha büyük suç. Bizim okuldaki sürülmüştü

Ahah.
Halbuki kötü bir şey de demedim, halaret etmedim mesela.
Bunun için şikayet yiyeceksem yiyeyim.

Bizim burda bi ptt var. Küçücük, daracık havasız ve karanlık. 1-2 kere gittim oraya. Bir sürü yaşlı doluşuyor içeri. İçerde 3 memur, sabah 8.30 akşam 5 e kadar sandalyede oturuyor. Eminim ki bacakları tutuluyordur.
Onlar da devlet memuru, çalışma saatleri daha çok ve yazın o kadar tatil yok.

Şimdi birisi çıkar da ama yok ben öğretmenlik kazandım yok kpss den şunu aldım derse 4 yıllık üniversite mezunu başka memurlardan da bahsederim

Bu mesleği yapmayanlar o anda arkadaşın ne hissettiğini tam olarak anlayamaz bir anlık kızgınlıkla ağzından çıkmış olabilir sonra zaten pişman olmuş diğer öğretmenin yaptığı çok yanlış böyle bir durumda sizin yanınızda olmalıydı çok daha kötü şeyler oluyor öğrenciler daha kötü davranışlar sergiliyor tecrüben arttıkça çok daha sakin kalıyorsun mutlaka o çocukların ailevi problemleri vardır bu arada hiçbir şey olmaz en fazla kınama alırsın

Ne yapalim istersiniz yaz tatilinde bos tahtalara mi ders anlatalim ? Eve bir suru odev ve yazili getirdigimiz gercegi var bir de. Madem tatili cok cazip evet bu sacmasapan uzamis konuda kliseyi de yapayim madem siz de ogretmen olsaydiniz cok cazipse.
Ama iste sirf bu sebeplerle ogretmen olunca da konudaki gibi tatsizliklar yasaniyor.

hayır yahu.. yanlıs anlasılma var.
ben bir ogretmene calısma saatleriniz az vs... dedim.
Ondan aldıgım cevapları açık yazarsam ben banlanırım dedim.
sizin yazınız şikayet edilir yazmadım.

Çocukların yaptığına yorum yok . Annesi olsaydım demişsiniz evet bence sizin kafanızda bir anneleri var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…