kaldım kalacağım :) kimseye de gerzek ya da gerizekalı demedim.
ben karşımda bana küfür eden insana bile hakaret etmem. birincisi hakaretin hayatımda yeri yoktur. ikincisi bu işin yasal sorumluluğu var, hakkımı savunurum. bu işler çocuk oyuncağı değil. birçok doktor küfürlere cevap vermiyor hakaret davası açılıyor ve ceza veriliyor.
bakın değil hakaret "lan" demek bile kanunda suçtur. herkes bireysel haklarını önce kendinin sonra başkaların bilip ona göre davranacak. ortada bir yanlış varsa bunu yumuşatmanın manasızlığını anlayamıyorum. karısıyla kavga eden bir adam kadını dövdüğünde ama o da çok sinirlendirdi diye bir savunma olamayacağı gibi saygısız öğrenciye hakaret etme hakkı da yok öğretmenin elmayla armutu karıştırmayın.
neyse işlerim var daha fazla yazamayacağım.
Özellikle insan ilişkileri üzerine ders yok. Gelişim psikolojisi dersi var. Orada da daha miniklere yönelik bilgiler alınıyor.Öğretmen arkadaşlar üniversite de öğrenci öğretmen ilişkisi üzerine ders alıyor musunuz? Merak ettiğim icin soruyorum
Her öğretmen adayı eğitim Bilimleri derslerinde bunları teorik olarak öğrenir ama malesef teori ile pratik birbirini asla tutmaz. Çünkü her öğrenci şahsına münhasırdır. Bunlar tecrübe ile öğrenilir malesef. E arkadaşın da ilk yılı olduğu için zamana ihtiyacı var doğal olarak.Aslinsa ne kadar önemli birsey değil mi? Öğretmenlik diğer mesleklerden o kadar farklı ki çocuk gelişimine dair dersler verilmeli ki işte konu sahibinin düştüğü hata ve çaresizlikler yaşanmasın. Ancak bizim gibi Doğu kültürünün hakim olduğu toplumlarda zaten otorite konumunda olan kimsenin "hüküm sürdüğü gruplar" üzerinde dilediğini yapabilme özgürlüğü olduğu kabul edildiği için bu tür disiplinler arası yaklaşımlar " gereksiz" görülüyor.
Özellikle insan ilişkileri üzerine ders yok. Gelişim psikolojisi dersi var. Orada da daha miniklere yönelik bilgiler alınıyor.
En fazla soruşturma açılır ya da kınama alırsınız. O da muhtemelen hakaretten değil ders saati içerisinde öğrenciyi dışarı gondermekten. İnternetten yönetmeliği bulup okuyabilirsiniz ya da müdürde vardır ondan alıp okuyabilirsiniz. Kafanızda soru işareti kalmaz.
BU ARADA ÖĞRETMEN OLMAYAN ARKADAŞLARIN İNŞALLAH CEZA ALIRSIN VS GİBİ YORUMLARINA KULAK ASMAYIN LÜTFEN! ZİRA ONLAR EVDEKİ İKİ ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKAMAYIP ÖĞRETMENİN 30 ÖĞRENCİYE AYNI ANDA SAHİP ÇIKABİLECEK, İNSAN ÖTESİ BİR VARLIK OLDUĞUNU SANAN İLGİNÇ TİPLER!
Olabilir ben mezun olalı 8 sene oldu. O zaman yoktu.Yakın zamanda milli eğitimde müfredat üzerine değişiklikler oldu saniyorum. Neden bu tür sorunları çözmeye yonel ilk adımlar atilmiyor anlamıyorum.
Öğretmenlerle öğretmen olmayanlar arasında hep bir çatışma var.
2 ay yaz , 2 hafta kış tatili az mı yahu?
Özel sektörde 20 günlük iznimi bir kerede vermiyorlar, devlette de vermiyorlar.
Her memur 8-5 çalışıyor ama bir çok öğretmen daha erken çıkıyor akşam işten.
Bütün gün ayakta olabilirler, lakin hiç bir iş kolay değil.
Velhasıl çalışma saatleriniz gerçekten çok kıskandırıcı öğretmen hanımlar
Öğretmen arkadaşlar üniversite de öğrenci öğretmen ilişkisi üzerine ders alıyor musunuz? Merak ettiğim icin soruyorum
Benim o, öğretmen değilim ve ceza almasının kendisi için faydalı olduğunu düşünüyorum.
Öğretmenlere inanılmaz saygım var, bir çok sebebi var bunun, ama en büyük sebebi 2 çocuk sahibi olmam, onları öğretmenmerin ellerine emanet etmem, ki bu sebeple çocukla birlikte ben de öğretmenle duygusal bir bağ kuruyorum ister istemez.
Elbette sinirleri zorlayan çocuklar var, buraya yazılmayan daha saygısız hareketler de yapıyorlardır. Herkesin sabrı da taşabilir bir yerde, bağırır, kızar, renk atar... Ama yapmayın lütfen, hakaret edilmez. Yani gerizekalı mısın dersin en kötü, gerizekalısın demezsin.
Zaten ceza alıp öğretmenlikten men edilecek değil, anca uyarı alacak, ve evet hareket etmenin bedelini ödemiş olacak. Çocuk saygısızlık yaptığında o da bedelini ödeyecek, artık kural ne diyorsa o uygulanmalı tabi ki.
aynısını dedim öğretmene arkadasa ..... diye baslamıstım mesaja. Aldıgım cevapları ustu kapalı yazdım ama buna ragmen sıkayet edılırım dıye siliyorum. Yok yere banlanmak ıstemıyorum yıne. Sız anlayın aldıgım cevabı üstü kapalı bile yazsam banlanırım dıye sildim
Ne yapalim istersiniz yaz tatilinde bos tahtalara mi ders anlatalim ? Eve bir suru odev ve yazili getirdigimiz gercegi var bir de. Madem tatili cok cazip evet bu sacmasapan uzamis konuda kliseyi de yapayim madem siz de ogretmen olsaydiniz cok cazipse.Öğretmenlerle öğretmen olmayanlar arasında hep bir çatışma var.
2 ay yaz , 2 hafta kış tatili az mı yahu?
Özel sektörde 20 günlük iznimi bir kerede vermiyorlar, devlette de vermiyorlar.
Her memur 8-5 çalışıyor ama bir çok öğretmen daha erken çıkıyor akşam işten.
Bütün gün ayakta olabilirler, lakin hiç bir iş kolay değil.
Velhasıl çalışma saatleriniz gerçekten çok kıskandırıcı öğretmen hanımlar
Ahah.
Halbuki kötü bir şey de demedim, halaret etmedim mesela.
Bunun için şikayet yiyeceksem yiyeyim.
Bizim burda bi ptt var. Küçücük, daracık havasız ve karanlık. 1-2 kere gittim oraya. Bir sürü yaşlı doluşuyor içeri. İçerde 3 memur, sabah 8.30 akşam 5 e kadar sandalyede oturuyor. Eminim ki bacakları tutuluyordur.
Onlar da devlet memuru, çalışma saatleri daha çok ve yazın o kadar tatil yok.
Şimdi birisi çıkar da ama yok ben öğretmenlik kazandım yok kpss den şunu aldım derse 4 yıllık üniversite mezunu başka memurlardan da bahsederim
Çocukların yaptığına yorum yok . Annesi olsaydım demişsiniz evet bence sizin kafanızda bir anneleri var.Dua et o çocukların anneleri ben değilim attırana kadar uğraşırdım nedemek gerzek gerizekalı birde ergen çocuklara tüm sınıf önünde onların belki sınıfta hoşlandığı bir kız vardı bu suç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?