oglum.. ne olur fikir verin..

Canım 1 ay sonra memleketime gidecem annem kizima bakar hiç sorun etmez 1 aydan fazla kalacam ona çok güveniyorum çünkü hergünumu her anımi oğlum la geçirmeyi düşünüyorum. . Kızım da ozaman alisacaktir bensizlige. . Toplantısı olduğunda falan hep ben gittim.. daha hic bi etkinlik görmedim ondan başka olsa da ben giderim kesinlikle. . Gerçi beni okulda görmek istemiyor görürsem ağlarım diyor.. ağlıyor da bebek gibi oluyor birden. .. herseyi buna bagliyorum biliyorum ama bu şehir beni de çocuklarımi da çok yordu.. aradığım özendigim hicbiseyi bulamadım. . Dünya kadar para alıyorlar ama çocuğa okulu sevdiremiyorlar yazık. .

Aslında oğlunuzun mesajları açık bence sizden ayrıldığını düşünüyor sebebi de bebek ve bebek olduğu için gittiği okul

Uzman desteği ile oğlunuzun okul fobisi oluşmasını da engelleyebilirsiniz

Ben de bebeği hiç bırakmıyorsunuz sandım toplantıya falan gidiyorsanız oğlunuza haftada bir gün özel ev dışı zaman ayrım önerimi değerlendirin lütfen

Bir de sıkıntılarınızı okul açılıncaya kadar çözündü birinci sınıfta daha çok sinirleriniz yıpranır

Inşallah canım sorun çözülür elimden geleni yapacam umarım oğlum yanıt verir bana yardımcı olur artık. . Hep iyi olalım huzurumuz olsun artık. .

Sizi üzmek istemem ama okulu siz de içselleştşrememişsiniz

Annenize gitmek için havanın düzelmesîni planlamışsınız ama çocuğun okulu var dememişsiniz

Acil bir rahatsızlık vs olmadığı sürece okul devam ederken şehir dışı okulun önemsiz olduğu algısı yaratır

Okul gerekli olduğu için gidilen bir yer değilmiş gibi anlaşılır

Bunalmışsınız ama 1 ay uzun bir süre babadan da ayrı kalacaklarsa tekrar düşünün derim

Yo zaten öğretmeni Mayıs sonunda tatil olacağını ailelerin erken tatile çıktığını söyledi biz de Mayıs sonunda gidecez o zaman 2 ay mi oluyo:S evet çok fazla bunaldim. . 6 yıldır ilk defa ailemle 1 aydan fazla kalacam ki çok ihtiyacım var sıcak güneş istiyorum.. eşim yanımizda olmayacak ben olmasını isterdim ama islerini bırakamıyor. . Zor ikna ettim zaten onu da kafam çok karışık..

gecen sene krese basladiginda 4 gun gidebildi diye birsey olamaz
kres ne kadar onemli biliyor musunuz ?

Tamam o zaman ben yanlış anlamıştım size iyi gelir tabii ki de çocuklara da

Bu sıkıntılar her çocuk için geçerli değil inanın bilinçaltınızı buna kanalize etmeyin
Benim oğlumla kızım arasında 7yaş var oğlum ikinci anne gibiydi bana çok büyük destek oldu

Galiba bu huy doğuştan geliyor benim ilk yiğenim erken çocuk Allah çok seviyor herkes el bebek gül bebek hem baba tarafı hem anne tarafı deli oluyoruz sonra beş yaşında kız kardeşi doğdu kıza kan kusturuyor o kadar kıskanç şimdi kız dokuz oğlan on dört yaşında aynı tas aynı hamam yani kıza toka alsak oğlana alsak yok demeyecek o derece hep bir bahane kızı döver. Kızdırır korkutur tv kapatır tabağından yemek alır biz çözüm bulamadık size Allah yardım etsin.

Bence kreşte varsa psikolok ile görüşün ayrıca bebeğininde Pazartesi günü bebek kreşine yazdırdığınızı söyleyin
Muhtemelen siz onunla evde kaldığınız için kıskanıyor üzüntüsü boğazına falan vuruyor öfke Nöbeti de bunla ilgilidir
Aynısı bizde de oldu Kardeşinin kreşe yazdırıldığından emin olduğu zaman geçti

canim ben okul oncei ogretmenym ve suan ayni sekilde dogum iznindeym aslinda hem iki cocuk yetistrmek zor hemde cocukari yeni ortama saglamak falan ..sana ogretmen olatak bi kac tavsiye hastalanmasi cok normal antibiyotik olayida pek yaramiyor malesef ilk kez okula gelen cocuklarda cok hastalik olur sen sabirla hasta olduktan ve iyuleskten sonra gonder birde bi ahaki ene asili gibi olacak cok hastalanmayacak uzulme

Ayy çok tsk ederim uzman gözüyle daha bi iyi oldu.. gece çok umutsuzdum ama şimdi biraz daha rahatım çok tsk ederim umarım oğlum kendini toparlar da kendisi de mutlu olur

Ya benim aslında yorum yapabilecegum tek konu bazı arkadaslarinda dediği gibi hastalık konusu kesinlikle kardeşini kıskandığı için bu şekilde olduğunu dusunuyorum. Benim küçük oğlum doğduğunda büyük oğlum 15 aylikti o kadar küçük çocuk bile çok zor atlattı bu donemi ki sizinki büyük akli başı yerinde. Oğlum doğdu eve geldik al oğlum sana kardeş çocuk kardeşi ne bilsin 15 aylık daha ateşler kusmalar boğaz enfeksiyonları ne biliyim iştahsızlık neler neler Allah tan dengeyi sağlayıp herşeyi eski hayatımıza cevirebildik Allah ima sukur.. Benim büyük oğlan babasını çok sever mesela biz ne yaptık babası kucukle ilgilenmedi büyük yanimizdayken altını aldık yemeğini yedirdik uyutmak için diğer odayı tercih ettik uyutmadan sevdim oksadim kokladim oynadım o sırada babası büyükler ilgilendi . biraz karışık oldu ama anlayacagin büyüğe küçüğü sevdigimizi hic belli etmedik mesela büyük oğlum ağladığında biraz zaman yanina gitmezdim hemen koşa koşa yanıma gelirdi büyük anne agliyo derdi kendi operdi kardeşini boyle boyle buyuduk.. Senin tek yanlışın keşke büyük oğlunu küçük kizin doğmadan krese verseydin belki daha kolay olabilirdi.

Bu yolu da deneyelim bakalim belki bizde de ise yarar.. Çünkü geçenlerde diyor ki anne siz ben okul dayken kardeşimle ne yspiyosunuz ? Aklı bizde kalıyor ama

Ya sevmiyorum aslında sevsem de onu daha çok seviyorum ilgimi oğluma yoneltiyorum her fırsatta eşit sevdigimi de anlatiyorum inş biz de toparlariz sizin adınıza çok sevindim..

Kreş sabah 8 akşam 5 e kadar çok kalıyor ondan olabilir mi acaba ? Kusmasi Kesinliklee psikolojik ona emin olduk artık ağlayıp oksuruyo ve çıkarıyor. . Zayıfladi kuş gibi kaldı yavrum
Çocuğunuzla konuştuğunuzda ne diyor peki. Ya da sabah gitmek istiyor mu yoksa istemeye istemeye mi gidiyor. Okuldaki tutumları nasıl. Bunlar da ipucu verir aslında.

birde su var cocuklarda ayni buyukler iae gitmekten nasil skiliyor onlarda zamanla okuldan sikilabilir sen azimle gonder yani em fazla bigun gitmesin skildigi durumlarda birde kardesten dolayi evden yollandigini dusunuyor olabilir olaylari konus anlamaya calis okulda mutlu mu bunlari asmaya calis sen o yokken kardesiyle neler yaptigini anlat ben yemek yapiyorum kardesin uyuyor gibi o gidince hep seni emdigini dusunmesin annem beni postaliyor birde kardesimle cok mutlu diye dusunebilir cocuk sonucta bunlar

Ço
Bu yolu da deneyelim bakalim belki bizde de ise yarar.. Çünkü geçenlerde diyor ki anne siz ben okul dayken kardeşimle ne yspiyosunuz ? Aklı bizde kalıyor ama

Çocuğunuz çok net olarak sorununu söylüyor

Siz de anlatın bebeğin bir süre fiziki ihtiyaçları olduğunu kendisinin de bir zamanlar bebek olduğunu ona aynı baktığınızı

Foto vs gösterin bebekliğine dair

Sonra da bak seninle paylaştıklarım daha çok o büyüdüğünde onunla da top oynarız şimdi yapamaz

Ben seninle puzzle yapıyorum ve çok sevîyorum bebek benimle oynayamıyır gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…