oglum.. ne olur fikir verin..

Biz eşimle birlikte çalışıyoruz benim oğlum yıllarca bunu bile bilmedi

Beni okula bırakıp onlar birlikte kalıyorlar psikolojisi oluşmasın diye

Şimdi bile anlatıyorum ben şunu yaptım babanı da saat 10 dan beri görmedim vs diyorum

Dışlanmışlık hissi kötü çünkü

Çocuğunuzla konuştuğunuzda ne diyor peki. Ya da sabah gitmek istiyor mu yoksa istemeye istemeye mi gidiyor. Okuldaki tutumları nasıl. Bunlar da ipucu verir aslında.
Normalde okulu seviyor gitmek istiyor.. ama sabahları uykum var diye agliyor.. okulda çok eglenmesine rağmen eve geldiğinde halsiz huysuz oluyor.. öğretmenle de irtibat halindeyim okulda hersey yolunda hiç bi sorun yok diyor..

Ne kadar zormuş çocuk sorumlulugu hatta 2 çocuk sorumlulugu.. eskiyi düşünüyorum annem calisiyodu babam calisiyodu ben babaannem lerle kaldım kimse pohpohlamadi. . Aman psikolojisi bozulmasın demedi.. 5 kardeşiz hepsini de ayrı ayrı severim.. Hatta benim küçüğüm un yeri ayrıdır onla ben yalnız kalmıştık çünkü kader ortağım gibiydi.. şimdi ne değişti? Biz mi çok abartıyoruz diyorum bazen.. Dünya da tek kardeşi olan o değil ki.. Üstelik keşke herkes kardeşi olduğunda böyle her istediği olsa.. ilgilenilse. .

5yaşında ufacık çocuk tabiki kıskanıyor kardeşini. Ama bu yaşta o kadar sinir ve öfke nöbetleri tuhaf. Yardım aldınız mı hiç bu konuda?

erkek cocugunuzun bellı ki aşırı üstüne düşülmüş ve kıskanclıkta buna eklenınce kendını aglama pozisyonuna yada farklı farklı bahsettıgınız durumlara sokuyor bunun olmaması icin herhangı bir PEDIATRIden destek almanızı tavsıye ederım ki bu sizin kız cocugunuza da buyudugunde abisini ROL MODEL olarak alacak bu olayları kızınızda da yaşayabılırsınız tavsıyem erkek cocugunuzu pediatrı ye göstermenız ...

Normalde okulu seviyor gitmek istiyor.. ama sabahları uykum var diye agliyor.. okulda çok eglenmesine rağmen eve geldiğinde halsiz huysuz oluyor.. öğretmenle de irtibat halindeyim okulda hersey yolunda hiç bi sorun yok diyor..
O zaman kıskançlık gibi duruyor gerçekten de. Anne bir çocukla ilgilenirken baba diğeriyle ilgilense. Ailece oyunlar oynasanız saklambaç gibi. Kızınız kucakta olabilir oynarken mesela. Eşiniz kızınızla ilgilenirken siz oğlunuzla yemek yapsanız hem iş ürer. Bu tarz şeyler belki biraz yardımcı olur psikolojisine oğlunuzun

Çok teşekkür ederim arkadaşlar burda yazdıklarınızın hepsini bugün denemeye başladım ve cok olumlu sonuç aldım iyi ki varsınız. . Bugün daha az oksurdu mesela inş gece de ağlamaz. . Hep onla vakit geçirdim. .

5 yaşında bir oğlum var 8 aylık da kızım. . Oğlum huysuz bi çocuklu doğduğundan beri iki aile tarafından el üstünde tutulur ilgi hep ondadir.. geçen sene krese başladı ama sadece 4 gün gidebildi. .yüksek ateş sayıklama sürekli ağlama derken büyüklerin de baskisiyla aldık okuldan.. Bu sene yani kızım doğduktan 2 ay sonra okula basladi ilk 1 ay yine ağlama hastalık ama ben vazgeçemedim bu sefer.. sonra 1 2 ay alıştı dedik hersey yolundaydı. . Sonra birden yine hastalık ateş kusma öfke nöbetleri. . Inanin 4 5 aydır sürekli antibiyotik almasına rağmen duzelmiyor.. suan da dahil her gece ağlıyor. . Sabahları,okuldan gelince ,her an ağlıyor. . Kızım da bana çok düşkün hep emmek istiyor.. evde huzur kalmadı eşim oğlumun şımarıklik yaptığını söylüyor kızıyor. . Delirmek üzereyim. . Ne olur akıl verin kurtarın şu dertten :KK43: ikisine birden yetisemiyorum.. :'(
Oğlum 8 aylıktı. ateşi çıktı. Doktor doktor gezdik. Viral dediler.. Yeğenimi kıskanmıştı. İlk defa babasının kucağında farklı bir çocuk görmüştü.

size tavsiyem büyük çocugunuzu karşınıza alın ve sevdiğinizi söyleyin daha çok öpün ve okuldan gelince ona özel kurabiye kek yapın ben seni çok özledim dedin baktınız olmuyor bir çocuk psikologuna gidin beraber bol şans anne olmak zor valla...

2 çocuklu yalnız büyüten anne anca fırsat buluyor yazmaya :KK66:
Benim kızım 7 sene sonra dünya ya geldi. Esım in ailesi tarafından ilk torun ve sizde bilirsiniz ki cok abarttılar olayı. Benim hayır im hep evet oldu. Ben kuralları olan ama bu kuralları asla dayatmayla kabul ettirmeye çalışan bir anne degilimdir. Cok eğlenceli eglenirken birseyler öğretmeye meyilliyimdir. Ama Maalesef ki cocuğumu yetistirirken hep yanlış yapıldı. Ben hayır dedik ce babaanneleri evet dedi. Kızım cok simarikti. Allah im oyle cocuk yoktur yani. İnsan evladından soğur mü duşunun o kadar kötüydü. Birsey ister ama anne su ver demezdi yerlerde tepinirdi su verrr bana diye. Dışarı çıkmaktan nefret ederdim surekli ağlar tepinir vururdu. İlk pedegog deneyimimiz kardesi olmadan önceydi. Artık oyle bir hale gelmişti ki evin ortasına cisını yapardı yaptım iste banane derdi. Götürmek zorunda kaldık, ama 4 seansta bıraktık faydalı hic birsey anlatmadı pedegog bize.sadece kizimla konuşurdu hepsi o. Birde seansta telefonla konusunca bıraktık. Kardesi doğduğunda 4 yaşındaydı. O istedi kardesi olsun cok cok seviyor kardeşini. Ammaa daha beter olmuştu. Kardeşine asla zarar vermez cokta anactir kardeşini severken annemm der. Biz kv Ler ile farklı sehirlerde yasıyoruz ama surekli yanimizdalar. Ne yaparsam yapayım benim hayır im evet oldukça cocuğum cigrindan çıktı.

Yeni pedegog arayışı icine girdik. Bulduk ve gittik ki iyiki de gitmisiz. Onun söylediklerini kitabın yazdıklarından benim uygulamalarımdan bahsedeyim.
Cocuğunuzu okuldan almanız yanlış secim olmuş. Çünkü bir cocuğun yeni bir şeyi kabul etmesi 21 günmüş. Okulu hemen kabul etmesini beklemeyin. Her almanızda kabul etmesini engellersiniz.
Benim kızım okul delisi onda problem yok. Her cocuk bir değil iste. Her seye ağlayan kızımı 21 gun duymadım. Ağladı tepindi duymadım,görmedim cevap vermedim. En sonunda kabul etti ki ağladığında istediği olmicak.
Pedegog un bir diğer dediği bir cocuk söyleyerek değil görerek öğrenir. Mesela cocuğunuza yapma demeyin,yapmaması gerekeni kendi üzerinizde gösterin. Ben artık kızıma tuvaletten çıkınca ellerini yıka demiyorum. Benim tuvaletten çıkarken ellerimi yıkadığını görmesini sağlıyorum.

Pedogug oyuncak I'sini sordu. Cok var dedim. Yanlış dedi. Neden deyince. Size bir soru sorayım cevaplayın ve duşunun dedin. Sorusu da. Evinizde aynı anda kapı,ev telefonu,cep telefonu çaldı bir tv açık yüksek sesle naparsiniz dedi. Hangi birine bakicagimi şaşırırım dedim. Gordunuzmu iste siz afalladiniz hangisine bakicaginizi küçücük korpecik yetişen cocuk taze beyin ne yapsın o kadar oyuncağı görünce dedi. Dogru hangisi ile oynicani şaşırır: bir cocuğun en fazla 2 oyuncağı olmalı onlarla oynamalı batınız sıkıldı onlar kalkıp yeni en fazla iki tane gelmeli dedi. Ne kadar mantıklı düşününce.
Kitapta da yazar. Bir cocuğa aaa hic kardes kiskanilir mı? Kıskanmak bir duygudur ve bu cocukta vardır gayette normaldir: mesela ben kızıma hic demem kardeşini kiskanirmi abla diye.
Yemek sorunumuz vardı. Onu da astık. Kitap sayesinde. Her aksam istediği yemekten istediği kadar koyuyor kendisi. 1 kasık pilavsa 1 kasık yiyor ve kalkıyor. Bu onun kendi midesi. Doyacak olan o benim gözüm değil.
Kitapta der ki. Yere diz üstü durun ve sizden büyük biri ayakta Dursun ve siz ona dizlerinizin üzerinde boynunuzu kaldırarak bakın. Ne kadar zor değil mı? O zaman cocugunuzla konuşurken onun göz hizasına inerek konusun. Ben onu yapıyorum artık.
Kitap ta yine derki. Cocuğunuz üşümüyorum dediğinde aaa hava cok soğuk ben üşüyorum giy bereni arkını. Ama siz sizsiniz,o odur. Onun hislerini duygularını önemseyin. Onun siz olmasını beklemeyin. Daha da cok şey var. Kitabı almanızı tavsiye ederim. Kabus günlerimiz son buldu. Artık kizimla tartışmıyoruz biz. Anne kız sırdaş olduk.
2 gun once anne seni cok seviyorum hep sarılmak istiyorum dedi ve kucağıma yattı. Oyle oturduk beraber öptüm kokladim. Kardeşini cok kıskanmıyor yada belli etmiyor ama bunu ben cok sağladığıma inanıyorum. Kontrolum altında hep sevmesine izin verdim ben. Her banyo oncesi kızım okuldan eve gelince annem kardeşini yikicaz seni bekledim sensiz yapamıyorum dedim. Ben yıkadım o su döktü. 40 I'ni bile beraber uçurduk kuzumla :)
Öpmesine hic karışmadım yaklaştıkça annem op kardeşini sev dedim. Tabi ki kontrolum altında.şimdi kucağına alır annem ağır kız bu bırak beline yazık derim odadan oda ya gezdirir onu :) bende peşlerinde tabi :)
Yazabildiklerim bu kadar. Ne zaman isterseniz yardıma hazırım. Sorunuz olursa ben zaten hep kk dayım :KK66:

X