oglum.. ne olur fikir verin..

asff

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2011
327
140
5 yaşında bir oğlum var 8 aylık da kızım. . Oğlum huysuz bi çocuklu doğduğundan beri iki aile tarafından el üstünde tutulur ilgi hep ondadir.. geçen sene krese başladı ama sadece 4 gün gidebildi. .yüksek ateş sayıklama sürekli ağlama derken büyüklerin de baskisiyla aldık okuldan.. Bu sene yani kızım doğduktan 2 ay sonra okula basladi ilk 1 ay yine ağlama hastalık ama ben vazgeçemedim bu sefer.. sonra 1 2 ay alıştı dedik hersey yolundaydı. . Sonra birden yine hastalık ateş kusma öfke nöbetleri. . Inanin 4 5 aydır sürekli antibiyotik almasına rağmen duzelmiyor.. suan da dahil her gece ağlıyor. . Sabahları,okuldan gelince ,her an ağlıyor. . Kızım da bana çok düşkün hep emmek istiyor.. evde huzur kalmadı eşim oğlumun şımarıklik yaptığını söylüyor kızıyor. . Delirmek üzereyim. . Ne olur akıl verin kurtarın şu dertten ikisine birden yetisemiyorum.. :'(

bence de şımarıklık ve kıskançlık yapıyor gıbı ama

Aynen. Şımarıklık ve kıskançlık.
Çocuğunuzun bir kere ağlamasında eğer istediği bir şeyi yaptıysanız (ki el üstünde tutmaktan bu anlaşılıyor) daha hizaya gelmesi çok zor. Pedagogtan yardım alın.
Gerçekten hastanlanması da yine kıskançlıktan kaynaklı.
Kıskançlık yüzünden psikolojik olarak geçiçi kör olan çocuklar bile oluyor.
Her ağladığında istediklerini yapmayın. Onu umursamıyormuş gibi davranın.

uyurken diş sıkma gıcırdatma var mı peki

Peki bu hastalanmasi da psikolojik mi? Kardeşini de kiskaniyor.. zarar vermeye çalışıyor hiç böyle huylari yoktu.. Bu arada sin 1 aydır da okuldan izinsiz bişeyler getiriyor.. kardes yapmakla hata mi yaptım ? (

Şimdi bir şey diyeceğim ama afaroz edilmekten korkuyorum.. Oğlunuz sinir nöbeti geçirdiğinde bulunduğu yeri terk edin. Sakinleşene kadar bekleyin sonra yanına gidip derdini sorun. Hiç bir çocuk sebepsiz tepki göstermez. Ne istediğini sorun. Daha sonra mantıklı açıklamalar getirin. O henüz bir çocuk neticede, canavar değil.. Yine de şu an evde ki sinir harbini düşünebiliyorum.

Hamile kaldığınız andan itibaren ona kardeşi olacağı fikrine alıştırmadınız mı?
Ya da onun gözü önünde bebekle çok ilgilenip onunla ilgilenilmediği hissi yaratmış olabilirsiniz.
Eğer sürekli el üstünde tutulan ve şımarık bir çocuksa kıskançlıktan olduğu muhtemel.
Dediğim gibi böyle ağladığı zaman onunla ilgilenmeyin. Daha sonra onunla ilgilenip böyle yapmaması gerektiği konusunda anlaşmaya varın. Olmadı pedagog diyorum. Allah kolaylık versin
Ayrıca bebekle asla yalnız bırakmayın!!

Ateşi gerçekten çıkıyor ama kulağı boğazı Dr götürdük ki erzurum da bütün çocuk Dr diyebilirim bademcik dediler o da antibiyotik le geçti şimdi yine inliyor uyurken
Cocuklarin psikolojik sikintilari fizyolojik olarak da gosterebilir kendini bu normaldir ama yerinizde olsam cocugunuzu bir pedegoga ya da psikologa goturur okula gitmeme nedenlerini cozmeye calisirdim . Basit bir ornek vereyim. Bir ogrenci ilk bir ay okula super geliyor. 1. Ayin sonunda sorun olmaya basliyor gelmesi ve ciddi bir hal aliyor. Aile bir yandan biz bir yandan cozmete anlamaya calisiyoruz. Kardes kiskancligi mi biri birsey mi dedi. Basaramama gibi bir sey mi yasadi yemek mi sorun vs vs nasil kafa yorduk. Meger sebep: artik top havuzuna gitmiyormusuz. Dusunebiliyor musunuz bu kadar basit bir durum nasil kriz haline geldi. Ilk aylar alistirmak icin daha fazla oyun alaninda zaman gecirilirdi. Alisinca daha az eglenmek amacli cikilirdi. Bu minik arkadas boyle bir sebepten kok sokturmustu. Lutfen psikologa goturun

Hayır sadece sayıkliyor hep.. Bu arada sinirden olacak o dış gicirdatma sıkma bende çok var fazlasıyla
(( ofke nobeti dediğiniz için kıskançlık diye duşundum . psikolojik olarak ateş çıkar mı bilmiyorum yanlış da bilgi vermek istemem

ufacık çocuğun dert ettiği şeye bak

Genelde kardeşi uyuduğu zamanlarda sinir nöbetleri. . Biz de haliyle sussun diye ilgileniyoruz. . Hatta babaannesi dedesi ben sırf kiskanmasin diye üstüne titriyoruz.. kardeşini sevmekten ilgilenmekten korkuyoruz.. gece yarısı son ses ağlıyor ya da sabah okula giderken eminim ki kardeşini uyandırıp huzursuz etmek için. .

4-5 aydır sürekli antibiyotik mi?
Yazık o yavrucağa, minicik organlarına ya...
Dr lara her seferinde söyledim kullanmak istemiyorum diye ama yapacak bişey yok boğazı fena yok kulakları fena ateşi ondan diye sürekli yazdılar

Yanlış.. Abartmayın. Abartırsanız daha fazla isteyecek..Onun artık bebek olmadığını büyüdüğünü anlatmak gerek. Yoksa bir bebek gibi davranmaya devam edecek. Çünkü sorumluluk verilmemiş, el bebek gül bebek büyümüş. Hatta bebeklikten çıktığının bile farkında değildir.

Aynen sürekli Karnım ağrıyor başım fena zaten yemek yemiyor yese de Afedersiniz kusuyor. . Pedagog şart galiba ama erzurum da nerden bulacam ben

Dr lara her seferinde söyledim kullanmak istemiyorum diye ama yapacak bişey yok boğazı fena yok kulakları fena ateşi ondan diye sürekli yazdılar
Ben hiç kullanmadım. 6. hastalık oldu onda bile kullanmadım.. Açıkçası bende penisilin alerjisi var diye çekindim amma velakin ne kadar uzun süre almazsa bağışıklık sistemine faydalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…