oglum.. ne olur fikir verin..

Şimdi konunuzu okuyunca eşime hak verdim. Benim 8 aylık oğlum var ve eşim hemen 2. çocuğu yapalım arasında 1 yaştan fazla olmasın birlikte büyüsünler ki kıskançlık yaşamasınlar diyor. Ben ikisine bakamayacağımı biraz zaman geçmesinden yanaydım ama gerçekten kimin çocuğunu görsem hepsinde bu dediğiniz sendromlar yaşanıyor. Benim ablam doğum yaptı büyük oğlu 10 yaşında olmasına rağmen çok değişti ve etkilendi. Bencede bir uzmandan yardım almanız gerekli. Allah kolaylık versin.

Pedagoga götürme tavsiyesî yerinde

Belki burda yoktur dediniz özel muayenehanesi yoksa bile Adliye'de olana bir danışırsınuz kapısını tıklatıp bir önerisi olur belki

Merhaba ben almanya da yaşıyorum Benim oğlum da içine kapanikti
Buna doktoru hep derdiki , cocuga bir oyuncak bebek yani ne derler ayicik gibi bir şey edinin ve çocuğuna deyinki"bu dertleşme ayicigi ve senin
Herhangi anlatacagin bir şeyler varsa bununla paylasabilirsin ikinizden başkası bilmeyecek."yani bu şekilde hem içinde bir şey varsa kıskançlık gibi bunu ayicigiyla paylasaraktan icini boşaltır gece de sakin uyur hemde bakarsınız sizde duyar ogrenirsiniz neler anlatiyo ayisina denemekte fada var allah yardimciniz olsun

Kreşte hastalanmaları normal, ilk etapta hepsi hastalanıyor maalesef. Kızım 2 aydır kreşe gidiyor, kuru öksürük var ama alıştı gibi daha doğrusu bağışıklık kazandı biraz ilk aya nazaran.
Okul konusunda ilk verdiğinizde almasaydınız muhtemelen alışmıstı şimdiye kadar, okulda sorun olmadığından eminseniz pes etmeyin çünkü çocuk daha önce istemedim gitmedim, şimdide istemezsem , zorlarsam göndermezler okula beni diye düşünüyor olabilir.
Bende ilk kez okula bırakırken ayrıldım kızımla,2.5 yaşında ve daha anneme bile bırakmamıştım. Bir ay zorlandım ama konuşa konuşa atlattık o süreci. Okula giderken hep anlattım kızım eğlen güzel vakit geçir ben seni öğlen yemeğini yedikten sonra alacağım diye. 1 ay hergün bende girdim kapıdan, oyuna daldı gittim söyleyip. Yeri geldi 1 saat sonra aldım ama alıştı. Başta pes etseydim şu an alışamamıştı muhtemelen.
Sizin işiniz daha zor, iki çocuk ki birisi bebek daha.
Bol bol konuşun, eve gelince okulda ne yaptığını sorun, ilgilenin. Yaptığı aktiviteleri beğenin, biraz üzerine düşün. Takdir duydukça daha mutlu olur, daha istekli olur.
Kolaylıklar dilerim.

Geçmişte hatalar olmuş ama onları değiştiremeyiz îlk başladığında almayacaktınız ya da en azından oğlunuz bebeği öğrenmeden gönderîp alışmasına îmkan verecektîniz

Bu aşamada da okuldakiler ne diyorlar kardeşe vs oradaki çocuklarla birlikte daha kolay alışıyorlar

Kardeşler ile ilgili bir etkinlik bile îçini dökmesini sağlayabilir

Çünkü birbirlerinden etkileniyorlar takıldığı şey de açığa çıkabilir örneğin çok sevdiği bir eşyasını bebeğe kullanmışsınızdır bu bile öfke sebebidir ama siz o eşyayı bilmiyorsunuzdur bile

Ya da birisi bebeği severken bir kelime demiştîr onu büyütmüştür

Ilgi çekmek istediği açık çünkü

Kolay gelsin

Canım inan aynı şeyleri yaptim
Canım inan hepsini denedim ilk gonderdigimde vazgecmedim ama büyükler yanımizda bana fazla söz düşmedi onu öyle ateşli sayıklarken görünce herkes koptu.. tabi ben de vicdan azabı yaptım küçük daha diye.. Bu sene de eve yakın olan Kreşte hep kuran agirlikliymis bilemedim verdim öğretmen de anlayamadı ilgisizdi.. Birinci dönem ordan da almak zorunda kaldım düzelir belki diye.. şimdi gittiği okul mental aritmetik oyunlar var seviyor çok eğleniyor ama yine hastalanıyor. . 9 mayısta gösterisi var ona kadar bekleyim mi? Yoksa hemen alayım mi bilmiyorum.. Çünkü artık herkes oklari bana çevirdi. . Benim yüzümden olduğunu düşünüyorlar çok mutsuzum

Oğlunuz mutluysa almayın derim ben. Siz şu an minik bebeğinizle ilgilenmek durumundasınız, oğlunuza gerektiği kadar vakit ayıramayacaksınız. Zaten iki okul degistirmis simdiden, memnunsanız devam etsin.Sizin yüzünüzden olan bir durum yok, üzülmeyin. Biraz zaman verin oglunuza, alısacaktır.
Kolaylıklar dilerim

Öğretmeni sürekli soruyor kardeşiyle nasıl zarar veriyor mu diye.. Ben de vurmaya çalıştığını falan söylüyorum. . Konuşuyorlar aslında sürekli kardeşini anlatıyor çok seviyor diyorlar kafam öyle karışık ki.. okulda ağlaması falan yok evde sadece bana karşı öyle. . Şimdi birde izinsiz şeyler alıyor getiriyor.. babaannesi okuldan alalım öyle alısacak öğretmenler görmüyor mu bu çocuğu diyor.. bir şehirde hiç mi okul eğitim kültürü olmaz öğretmenler o kadar ilgisiz ki.. böyle giderse seneye yani asıl okula gitmesi gereken yaşta gondermeyecekler. . Sizce de ben mi suçluyum? Çocuğum benim yüzümden mi sürekli hasta ? Kafayı yiyecem

Teşekkür ederim en azından gösteriye kadar almayayim bari :S

Aslında öyle içe kapanık değil sorduğumda ya da bazen ağzından kaçırarak öğreniyorum derdini.. ama çözüm bulamamak çok yıpratiyor

Kesinlikle en büyük pismanligim aralarında yaş farkı olması esinizi dinleyin bence de sonra daha rahat edersiniz eminim..

Kreş sabah 8 akşam 5 e kadar çok kalıyor ondan olabilir mi acaba ? Kusmasi Kesinliklee psikolojik ona emin olduk artık ağlayıp oksuruyo ve çıkarıyor. . Zayıfladi kuş gibi kaldı yavrum

Uzun uzun yazmak istiyorum ama bugun çok Yogun olucam.sabah ti yattığımda zaten. Pedegog un dediklerinden ornekler veririm belki isinize yarar. Konuyu takip ediyor olucam ilk fırsatta da yazicam..
Lütfen lütfen yazın bekliyor olacağım .. Bütün arkadaşların fikirleri benim için çok değerli ben çıkış yolu bulamadım çünkü

Benimde 2 oğlum var büyük haziranda 6 olacak küçük 2,5 yaşında. İlk kardeşi doğduğu zaman huyu değişti oğlumun ama anlattığınız gibi bir şey yaşamadım ben. Fizyolijik olarak başka bir rahatsızlığı var mı önce onu araştırın bence ateşin devamlı olması psikolojik olamaz gibi. Kan değerlerine falan baktırın doktora bırakmayın kendiniz test isteyin bir sürü hastalık var Allah korusun. Okuldan bir şeyler getiriyor demişsiniz benim oğlum da 4-5 yaşlarında yapmıştı bir gün aynı sitede oturduğumuz komşunun oyuncağını bulunca iyice tepem atmıştı, hemen geri götürüp özür dilemesini söyledim geri götürdü ve bir daha da böyle bir şey yapmadı. Komşum, oyuncağı getirdiğinde çok mahçup olduğunı söyledi bende onun adına üzüldüm ama aynı davranışı tekrar etmedi. Bu arada halamız da psikolog yaptırdığım hareketin doğru olduğunu söyleyince içim rahat etti. Kolaylıklar diliyorum size zamanla alışacaktır kardeşine biraz özel zaman geçirmeye çalışın oğlunuzla

Dur

Durun suçlu falan değilsiniz

Sadece o çok bilen büyüklerden oluyor bunlar onlar küçük yaşta okul görmedikleri için hemen okuldan almayı çözüm biliyorlar

Eminim biz buradayız hep beraber bakarız bu daha ana kuzusu okulda ne işi var demişlerdir

Siz de ağlıyor deyip kıyamamışsınızdır

Benimki 25 aylık idi sabahları ağladı ki doğru düzgün konuşamıyordu bir başka çocuk 5 yaşında 2 ay ağladı

Büyüdükçe alışmak zor ama eskiler bunları anlamaz asla okulu öğretmeni suçlamayın hele çocuğun yanında hiç

Anladığım kadarı ile derdi siz ve kardeş

Bebek büyümüş artık babaanne de var haftada bir gün belirli bir zaman aralığı anne oğul zamanı olsun

Nereye gideceğinizin önemi yok ama bebek olmasın

gerekirse bebek evde 2 saat ağlasın bir şey olmaz bizim bebekler 3-4 aylıkken gün boyu anneden ayrı kaldı babaannesi bakar

Oğlunuza anne oğul günü rutini yapın her hafta aynı gün ve saatte rüşvet gibi değil yani bunu yaparsan ağlamazsan vs gibi değil düzenli

Aynı şeyi baba ike de yapabilir bir gün de ona özel sadece ona özel zaman ayırın

Akşam onunla ilgilenirken bebek ağlarsa gideceğinizi biliyor ama bebekimiz bir ortamda tüm ilgi onda olsun ilk başlarda telefon bile kapalı olsun

Nereye gideceğiz diyorsunuz ya pastane olur market olur öyle lükse gerek yok bir kurabiye bir meyve suyu ve anne ile zaman müthiş

Kitap alın ona özel anlatın bebek için bu uygun değil sen abidin sana aldık bebek senin yaşına gelince sen zaten okuma bileceksin ona da sen okursun gibi

Ha unuttum ama ilk ana oğul buluşmalarında bebekten söz etmek yok o senin kardeşin onu seviyoruz bakıyoruz vs ile bebeği hatırlatmayın sadece ikiniz

Aklıma bunlar geldi kendinizi çaresiz hissetmeyin bu çocuğunuzun tepkilerini daha da artırır size gücünün yettiğini hisseder

Kolay gelsin

Kan tahlillerini yaptırdık canım hepsini istedim röntgen ultrason hersey sadece d vitamin eksikliği biraz var ki o da erzurum da güneş görmediği için. . Aklıma başka bişey gelmiyor test ne olabilir başka bağışıklığina da bakıldı normal.. Ben de ilk gördüğümde elinde bişeyle geldiğinde geri götürüp Özür dilemesi gerektiğini söyledim yaptı.. ama sonra yine tekrarladı. . Her seferinde geri gönderdim ogretmenine verdi.. niye tekrarliyor anlamiyorum öğretmenle konuştum bazen alsa bile eve gelmeden getirip veriyor Özür diliyor diyor mahçup da oluyor ama neden? Alışkanlık haline gelecek diye çok endiseliyim

Kreş sabah 8 akşam 5 e kadar çok kalıyor ondan olabilir mi acaba ? Kusmasi Kesinliklee psikolojik ona emin olduk artık ağlayıp oksuruyo ve çıkarıyor. . Zayıfladi kuş gibi kaldı yavrum

Okulda çok falan kalmıyor büyün çocuklar böyle kalıyor

Siz evdeki büyükleri fazla dinlemeyîn oğlunuzun arkadaşları ve daha binlercesi hatta oğlunuzun yarı yaşındakiler o sürede kalıyor

Çevre etkisine biraz kapatın kendinizi oğlunuz küçük değil bunu siz çevreniz kabul etsin ki oğlunuz da kabul etsin

Ona küçük muamelesi yaparsanız gerîleme ile cevap alabilirsiniz o büyüdü 60 aylıklar ilk okula gidiyor ( bence doğru değil ama gidiyor)

Okuldan da asla almayın

Dönem bitecek zaten sonra ilk okulda ne yaparsınız
Canım ne güzel şeyler yazmissin. . Tam da dediğin gibi oluyor hersey.. yüzüme söylenmese de o daha çocuk bakmak zor geliyor şimdiki annelere çocukları atiyorlar baslarindan gibi cümleler duyuyorum .. Oysa ben sadece o evde sikilmasin arkadaşları olsun istemiştim. . Bu arada bugün ilk defa tiyatroya gitti babaannesi yle.. yarın da ben ve babayla sinemaya gidecez. . Kızım bana çok düşkün ağlıyor diye babaanne bakamam diyo susturamiyorum diyor..

Kızın sana düşkün çünkü ayrı kalmamış bu nedenle öyle 2 saat ağlasın bir şey olmaz ağlarsa susar o da öğrenir

şimdi bana gaddarsın diyecekler ama büyük de ağlıyor sonuçta

Çocuğun okul etkinliği vs olunca da babaanne mi gidiyor yani herkesin annesinin olduğu bir ortamda asla annesizr olmaz

Biliyorum burdan konuşmak kolay ama yapacak bir şey yok

Oğlumun arkadaşının annesî salı okula çocuğu almaya geldi cuma doğurdu alacak çok kişi var ama bebek geldi benim yaşamım değişti algısı olmasın diye her etkinliğe geldi hamileyken bebekler de gelmeye çalışacak

Sizin kız büyümüş oğlunuza ayrı özel zaman yaratın çünkü bence sizin de buna ihtşyacınız var

Babaanne büyüdü okuldan alalım demeyi biliyorsa küçüğe de haftada bir birkaç saat baksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…