• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ofise geçen iş yeri hamilelik ve işten çıkmak

İş yeri gebzede. Ben de gebzeye taşınmayı düşünüyorum eşim de mühendis. Orada işsiz kalmayız. Biz boluda yaşıyoruz şuan. İkisi de deprem bölgesi.

Gebzede kesinlikle ikinizde iş bulabilirsiniz hatta eşiniz de rahatlıkla bulur. Bolu da imkanlar kısıtlıdır tahmin edebiliyorum. Bence siz ayrılmayın.

Ben türkiye de yaşamadığım için ordaki şartları ve sözleşmeleri bilmiyorum sadece şunu söylemek istiyorum eğer eşinizin maaşı yeterliyse ve tazminat alacaksanız alın tazminatınızı çıkın şimdiden bunun stresini yaşamayın çünkü önünüzde doğum var , doğum sonrası 6 ay 1 sene calışmayacaksınız sanırım zaten. Ozamana kadar mutlaka bir iş bulursunuz taşınacağınız yer daha gelişmiş biyerse kafanıza takmayın gerçekten herşey iş değil hayatta ayakta durmak istemeniz ve calışma isteğinize de hayran kaldım açıkcası tebrik ederim tembelleri oku oku cıldırmalık gözüm gönlüm açıldı senin yazını görünce 🤣🙏🏼🧿
Evet tazminat var ama martta çıkış olursa 10 aylık maaşım tazminattan fazla galiba. Doğum da temmuzda. 6 ay daha maaş alacağım sonra belki işe dönmek zorunda kalacağım. Burada da kira ve bakıcı ücreti var. Eş işsizliği var. Yoksa ben de bebeğimi büyütmek istiyorum.

Gebzede kesinlikle ikinizde iş bulabilirsiniz hatta eşiniz de rahatlıkla bulur. Bolu da imkanlar kısıtlıdır tahmin edebiliyorum. Bence siz ayrılmayın.
Evet ama koca kişisi taşınmak istemiyor. Ona göre tekrar iş bulabilirim. Belki bebeği bırakamayacaksın diyor

5 senelik alacağız galiba. 500 civarı ediyor. Ben taşınalım istiyorum ama eşim beni çok üzüyor. O istemiyor ki. Direkt ver ofise gelemem diye diyor. Onun kafasında zaten ben doğurana kadar ofise geçemezler
Bilemedim ben kendimi riske atıp istifa etmezdim. İstifa etmek ve etmemek arasında sanırım 200 bin gibi bir fark olacak. O fark da benim garantim olsun diye düşünürdüm 🤷‍♀️ çünkü şartlarınız çok iyi atanırsanız da bu şartlarda çalışacaksınız hatta belki daha az ücrete. Yine kpss vs deneyin ama işiniz garanti olarak dursun. Çocuk doğduğunda 1 yıl izniniz de oluyormuş rahat rahat düşünüp gerekirse iş bakıp bulunca İstifa edersiniz. Tazminatınız ile yapabileceğiniz bir iş varsa bebek 3 yaşına gelene kadar tazminatı deger kaybetmeyeceği bir yatırıma koyup sonrasında kendi işinizi de kurabilirsiniz. Bana mantıklı gelenler bunlar oldu

Ben de bunu düşünüyorum o arada sen iş bak diyorum 1-2 ay gider gelirim dedim. Direkt ne gerek var 1-2 ay için zaten doğum iznine çıkacaksın tazminatı al martta gelirse ofise dönmeyeceğim de zaten sen doğum iznine çıkana kadar onlar ofise geçemez diyor. Martta çıkarırlarsa da çıkarsınlar artık diyor. 1-2 sene de ara ver bulursun diyor. İş analizi veri vs kurslarına bakıyor benim için

Planları hazır eşinizin maşallah 😅
1-2 sene uzayabilir ve maalesef ülkemizi biliyoruz yeni anne olmuş birisi ve ara vermiş birisi olacaksınız ben çok emin değilim kolaylıkla bulabileceğinize. Ayrıca 2 yıl bir bebekle evde kalmak gerçekten zor. Sizin mental sağlığınız herşeyden önemli şuan. Eşiniz konfor alanından çıkmak istemiyor bu sebeple sizden özveride bulunmanızı istiyor öncelikle o çıksın konfor alanından.

Bilemedim ben kendimi riske atıp istifa etmezdim. İstifa etmek ve etmemek arasında sanırım 200 bin gibi bir fark olacak. O fark da benim garantim olsun diye düşünürdüm 🤷‍♀️ çünkü şartlarınız çok iyi atanırsanız da bu şartlarda çalışacaksınız hatta belki daha az ücrete. Yine kpss vs deneyin ama işiniz garanti olarak dursun. Çocuk doğduğunda 1 yıl izniniz de oluyormuş rahat rahat düşünüp gerekirse iş bakıp bulunca İstifa edersiniz. Tazminatınız ile yapabileceğiniz bir iş varsa bebek 3 yaşına gelene kadar tazminatı deger kaybetmeyeceği bir yatırıma koyup sonrasında kendi işinizi de kurabilirsiniz. Bana mantıklı gelenler bunlar oldu
Evet ama 1 yıl izin kesin değil. 6 ay izni şirket sonradan çıkardı. Tazminatı da istifa edersem alamam. İş ofise geçtiği için hakkım var yani. Ve en büyük sorun eşim taşınmak istemiyor

Ben olsam Doğum izin hakkımı kazanıncaya kadar o şehirde bi apart kiralarım işe giderim, ondan sonrası zaten doğumdu izinde derken çıkarsan çıkarsın o arada kazandığın haklar+ maaş kardır. 2 saatlik mesafeyi de eşin gider gelir arada. Zaten 4 ay yani bunu yapacağınız.

Planları hazır eşinizin maşallah 😅
1-2 sene uzayabilir ve maalesef ülkemizi biliyoruz yeni anne olmuş birisi ve ara vermiş birisi olacaksınız ben çok emin değilim kolaylıkla bulabileceğinize. Ayrıca 2 yıl bir bebekle evde kalmak gerçekten zor. Sizin mental sağlığınız herşeyden önemli şuan. Eşiniz konfor alanından çıkmak istemiyor bu sebeple sizden özveride bulunmanızı istiyor öncelikle o çıksın konfor alanından.
Evet iş değiştirmek istemiyor. Rahatımız iyi işi de iyi. Kirayla mı uğraşacağız diyor. Belki sen istifa edeceksin diyor

Evet ama koca kişisi taşınmak istemiyor. Ona göre tekrar iş bulabilirim. Belki bebeği bırakamayacaksın diyor

Çünkü konfor alanında eşiniz bozulsun istemiyor. Her şey mümkün annelik ayrı bir olay şimdiden kestirilemiyor ne istersiniz ne yaparsınız ama her halükarda günümüz koşulları 500 bin için iş bırakmaya elverişli değil bence çünkü çalışmayı seviyorsunuz gibi düşünüyorum ve bebeğiniz hep bebek kalmayacak büyüyecek elbet işe dönmek isteyeceksiniz.

Ben olsam Doğum izin hakkımı kazanıncaya kadar o şehirde bi apart kiralarım işe giderim, ondan sonrası zaten doğumdu izinde derken çıkarsan çıkarsın o arada kazandığın haklar+ maaş kardır. 2 saatlik mesafeyi de eşin gider gelir arada. Zaten 4 ay yani bunu yapacağınız.
Doğum izni sonrası tazminatı alamam herhalde. Ve hamileyken tek olacağım. Ayrı şehri hiç düşünmüyorum ikimiz gidelim istiyorum. O da işini bırakmak istemiyor.

Doğum izni sonrası tazminatı alamam herhalde. Ve hamileyken tek olacağım. Ayrı şehri hiç düşünmüyorum ikimiz gidelim istiyorum. O da işini bırakmak istemiyor.
İşini neden bıraksın? Tazminatı neden alamayasanız? Bu arada 4 ay maaş+ doğum sonrası haklarla birlikte zaten tazminat kadar para elinize geçer. ücretli izin ne kadar bilmiyorum ben hiç alamamıştım. Bunları bir muhasebeciye danışın.
Biraz izinle biraz öyle böyle geçer yani

Çünkü konfor alanında eşiniz bozulsun istemiyor. Her şey mümkün annelik ayrı bir olay şimdiden kestirilemiyor ne istersiniz ne yaparsınız ama her halükarda günümüz koşulları 500 bin için iş bırakmaya elverişli değil bence çünkü çalışmayı seviyorsunuz gibi düşünüyorum ve bebeğiniz hep bebek kalmayacak büyüyecek elbet işe dönmek isteyeceksiniz.
Kafamda hep 2 yaşına kadar bakarım ama eski işime dönerim vardı. Evden çalışınca bakıcı kafamı karıştırmaz vardı. Zaten tek çocuk yapacağız dedik hep. 6 ayda bırakırsam işe dönmek zorunda kalacağım ve kazandığım zaten kira ve bakıcıya gidecek. Maddi olarak artısı yok. Eşimin işsizliği de var yani. Mantıksız mıyım koca beni manipule mi ediyor bilmiyorum

eşiniz işini bıraktığında onun da tazminatı yanmayacak mı?
o yeni mi girdi?

Ben ayrı ayrı olmayı düşünmüyorum. 2 saat demek evde 8.30 gibi olmam demek. Bir de tazminatımın yanması gözümü korkutuyor. İş yeri de belirsiz martta kesin ofise dönüş mü diyoruz belli değil diyorlar. Eşime göre zaten yıl sonuna kadar bu şekilde devam ederler. 18. Haftam. Eşime işi bırak taşınalım diyorum. O da bakıcı ve kirayı öne sürüyor. Ben iş bulamazsam ne olacak diyor. Burada bir sürü iş yeri var neden işsiz kalasın diyor. Normal şartlarda tazminat kolay kolay verilmez. Henüz doğurmadın şuan kolay geliyor ama bırakmak isteyeceksin belki diyor. Çok çaresiz kaldım. Normalde plan 1 yaşına gelsin sonra düşünelimdi. Ama 500 bin tazminat işsizlik maaşı vs var. Ama evde kalabilir miyim bilmiyorum
Allah kolaylık versin ne diyim zor bir süreç. Çıkış yapınca direk para elinize geçecek mi bir de o var yani iyi düşünün.

Niye alamayasınız ki yasal hakkınız

İşini neden bıraksın? Tazminatı neden alamayasanız? Bu arada 4 ay maaş+ doğum sonrası haklarla birlikte zaten tazminat kadar para elinize geçer. ücretli izin ne kadar bilmiyorum ben hiç alamamıştım. Bunları bir muhasebeciye danışın.
Çünkü normal şartlarda tazminatı hak ediş şartları var ve doğum sonrası istifada hak edilmiyor. Eşim de zaten sen doğum iznine geçene kadar bu düzen devam eder diyor. Yol gitmek istemiyor. Zaten 7de işten çıkıyor.

eşiniz işini bıraktığında onun da tazminatı yanmayacak mı?
o yeni mi girdi?
Hayır onun da 7. Senesi. Ama aynı şirkette farklı bir yere belki geçebilir diye düşünüyorum. O şirket istanbulda da gebzede de var. Daha önce denedi olmadı ama yeniydi. Şimdi denemiyor bile. Deneyip olmuyor dese en azından. Direkt benden çıkmamı bekliyor

Kafamda hep 2 yaşına kadar bakarım ama eski işime dönerim vardı. Evden çalışınca bakıcı kafamı karıştırmaz vardı. Zaten tek çocuk yapacağız dedik hep. 6 ayda bırakırsam işe dönmek zorunda kalacağım ve kazandığım zaten kira ve bakıcıya gidecek. Maddi olarak artısı yok. Eşimin işsizliği de var yani. Mantıksız mıyım koca beni manipule mi ediyor bilmiyorum

Eşiniz manipüle ediyor diyemem ama yaklaşım hoş değil önce bir arasın. Direkt ayrılıp işsiz kalacak diye düşünmemek lazım belki de hızlıca bulacak. Siz şirketiniz 6 ay ücretsizi kullandıracak mı onu netleştirin eğer kullandırmayacaksa ayrılmanız çok mantıklı olur ama kullanacaksanız bence ayrılmamalısınız. Gittiği yere kadar gidersiniz sonra yılda 40 gün izin hakkınız var onu kullanırsınız. Muhtemelen priminiz yanar ama olsun.

çünkü şu anda boludalar

opsiyon 1
boluda kalıp kadın şimdiki işinde çalışmak isterse, gebzeye gitmesi gelmesi lazım. kimse her günde 3 saat git gel yapamaz o kadar mesafeyi (direkt araç da yoktur muhtemelen araba filan kullanması) üstelik o kadar saat hangi bakıcı bakacak bebeğe? (istanbulda olup günde 3 saat yol gidiyor olanlara Allah kolaylık versin ama küçük şehirde bunu kimse yapmaz yani)

ama eşi diyor ki siz zaten doğuma kadar ofise geçemezsiniz, olabilir tabi, bilemeyiz.

opsiyon 2
kadın işine devam etmek istiyor diye adam işini bırakıp, gebzeye taşınıp orada iş bulur, bu da boludaki işini bırakması demek. ben de olsam karım gebzede çalışacam gidecez dese "ben boluya git-gel yaparım" demem. ama adam gitmek istemiyormuş...

tazminatı alamaz doğumdan sonra işten çıkarsa
çünkü şu anda şirket ofise geçtikleri için bir "telafi" mahiyetinde işten ayrılana tazminatını veriyor.
yoksa istifa edecek, doğum yaptım çalışamıyorum, eşimle bilikte kalmak istiyorum vs gibi şeyler için işten kendisi çıkınca tazminat vermezler.

Bu arada 4 ay maaş+ doğum sonrası haklar derken?
doğum sonrası bir hakkı yok ki ? ne hakkı var? sadece 1 yaşa kadar emzirme hakkı var o da saatlik izin sadece (kamu ile özel farklı, özelde çocuk 1 yaşına gelince bu hak bitiyor),
izin alacaksa ücretsiz alacak (o da şu olur doğumdan sonra 6 ay filan verirler) o sırada kıdemi bile işlemez. tam olarak ne hakkından bahsediyorsunuz siz?

Back