İşini neden bıraksın? Tazminatı neden alamayasanız? Bu arada 4 ay maaş+ doğum sonrası haklarla birlikte zaten tazminat kadar para elinize geçer. ücretli izin ne kadar bilmiyorum ben hiç alamamıştım. Bunları bir muhasebeciye danışın.
Biraz izinle biraz öyle böyle geçer yani
çünkü şu anda boludalar
opsiyon 1
boluda kalıp kadın şimdiki işinde çalışmak isterse, gebzeye gitmesi gelmesi lazım. kimse her günde 3 saat git gel yapamaz o kadar mesafeyi (direkt araç da yoktur muhtemelen araba filan kullanması) üstelik o kadar saat hangi bakıcı bakacak bebeğe? (istanbulda olup günde 3 saat yol gidiyor olanlara Allah kolaylık versin ama küçük şehirde bunu kimse yapmaz yani)
ama eşi diyor ki siz zaten doğuma kadar ofise geçemezsiniz, olabilir tabi, bilemeyiz.
opsiyon 2
kadın işine devam etmek istiyor diye adam işini bırakıp, gebzeye taşınıp orada iş bulur, bu da boludaki işini bırakması demek. ben de olsam karım gebzede çalışacam gidecez dese "ben boluya git-gel yaparım" demem. ama adam gitmek istemiyormuş...
tazminatı alamaz doğumdan sonra işten çıkarsa
çünkü şu anda şirket ofise geçtikleri için bir "telafi" mahiyetinde işten ayrılana tazminatını veriyor.
yoksa istifa edecek, doğum yaptım çalışamıyorum, eşimle bilikte kalmak istiyorum vs gibi şeyler için işten kendisi çıkınca tazminat vermezler.
Bu arada 4 ay maaş+ doğum sonrası haklar derken?
doğum sonrası bir hakkı yok ki ? ne hakkı var? sadece 1 yaşa kadar emzirme hakkı var o da saatlik izin sadece (kamu ile özel farklı, özelde çocuk 1 yaşına gelince bu hak bitiyor),
izin alacaksa ücretsiz alacak (o da şu olur doğumdan sonra 6 ay filan verirler) o sırada kıdemi bile işlemez. tam olarak ne hakkından bahsediyorsunuz siz?