• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ofise geçen iş yeri hamilelik ve işten çıkmak

Aslında kendiniz tüm seçenekleri saymışsınız. Maaşınız gerçekten iyi, bu maaş olmadan yaşabilecek misiniz? Bebek demek masraf demek üzgünüm, çok ihtiyacı olacak eşiniz bunları karşılayalabilecek durumda mı? Aktif olarak çalışan bi insansınız ben de home office çalışmama rağmen bebekten sonra kafayı yiycektim işe başlamayı dört gözle bekliyorum. Bunları da hesaba katın biraz daha büyüsün başlayayım derken bakarsınız çocuk büyümüş siz işe başlamamışsınız.
Şuan borcumuz sadece benim araba borcum 25 bin tl nisanda son taksiti bitiyor. Ev kredimiz 10 bin tl. 2 senesi var. Başka borcumuz yok. Bu şartlarda eşimin maaşı yeter. Ama ben uzun vadeli düşünüyorum. Evde kalacağımı düşünmüyorum. Eşim de iş bulursun diyor.

Endüstri mühendisiyim
Endüstri mühendisliği hakkında bir bilgim yok. Ama işten ayrılırsanız çocuğunuz büyüdükten sonra yine bu sektörde iş bulabilirsiniz diye düşünüyorum mühendislik sonuçta. Siz sektörü benden iyi biliyorsunuz. Bu imkânlarda başka iş bulamam derseniz ayrılmayın, hamile kalınca da ücretsiz izne çıkarsınız

Şuan borcumuz sadece benim araba borcum 25 bin tl nisanda son taksiti bitiyor. Ev kredimiz 10 bin tl. 2 senesi var. Başka borcumuz yok. Bu şartlarda eşimin maaşı yeter. Ama ben uzun vadeli düşünüyorum. Evde kalacağımı düşünmüyorum. Eşim de iş bulursun diyor.
Evde kalacağımı düşünmüyorum demeyin :) doğurunca anlayacaksınız emin olun. Ben olsam halihazırda iyi şartları olan bu işi bırakmazdım. Ailelerle aynı şehirlerde misiniz? Eğer zaten farklı şehirlerdeyseniz ve eşinizin şansı varsa şehir değiştirmenizi öneririm.

Aynı evde kalsanız git gel arabayla yapabilir misiniz? Süt izniniz var örneğin bazi isyerleri cuma ya da pazartesi kullanmayı kabul ediyorlar. Haftanın 4 günü iş gibi tabi bu çocuk 1 yaşında gelene kadar. Cocuk ilkokula gelene kadar da yarı zamanlı çalışabilirsiniz. Ben günde 3.5 saati toplu taşımada geçiriyorum çok zor ama benim de sartlarim iyi. Kısacası bırakmayı düşünmezdim sizin yerinizde olsam

Merhaba ben uzun süredir aynı iş yerinde evden çalışıyorum. Net maaşım yeni zamla 65 bin ama 15 bin yemek kartı var yılda 4 ikramiye vs derken benim için oldukça iyi bir ücret. İş yeri artık evden çalışma sistemini bırakma kararı kaldı. Net bir tarih yok. Çıkmak isteyenler mart ayına kadar bildirsin denildi sadece. Tazminat alacaksınız denildi. Ben iş yerimden farklı bir şehirde oturuyorum. Ama yol 2 saat sürüyor. Eşimin işi olduğumuz şehirde. Eşimin maaşı da yüksek. Üstüne hamileyim 4 aylık. Zaten kafamda doğum sonrası işten ayrılmak vardı. Ama tekrar dönerim işime diyordum. Şimdi işsizlik düşüncesi beni korkutuyor.

Burada iş imkanı çok kısıtlı. Müdür yardımcısı olan amcam 50 bin alıyor 40 yaşında. Ben 5 senelik tecrübemle alamam. Taşınsak zaten doğuracağım. Üstüne eşim iş bulacak mı derdi var. Kira derdi var. O kadar okudum evde ev hanımı olmak istemiyorum. Eşim de taşınmak istemiyor. Taşınsak doğum var çalışırsan 6 ay sonra bakıcı derdi olacak. Ben iş bulacak mıyım belli değil diyor. Git gel yapmayı düşünüyorum hamileyken 3-4 ay için değmez diyor. Kpss çalış işsizlik korkun varsa diyor. Mart sonrası çıkışta tazminat alır mıyım bilmiyorum. Elime para geçmesine ve uğraşım olmasına alıştım. Birden ev hanımı olmak korkutuyor. benimle aynı durumda olan var mı? Min 3 sene işsiz olacağım galiba. Tüm emekler hiç olacak. 28 yaşıma yeni girdim. Kafamda hep temmuz gibi doğum iznine ayrılmak vardı. İş yeri 1 sene doğum izni veriyordu 6 ayı ücretsiz. Sonra evde bakıcı ile bakarım diyordum. O zamanlar ofise dönüş kimsenin aklında yoktu. Hayatım mahvoldu.

Ben eşimden işe dön desteği göremedim ona canım sıkıldı aslında. Sonuçta o da iş arasa bulur. Çalıştığı yerin şirketi orada var. Zorlasa kendini aldırır. Direkt işten çık demesi beni çok üzdü
Ben sizin yerinizde olsam işimi birakmazdim. Maaşınız şu anki sartlarda müthiş iyi. Taşının eşiniz 2 saat gitsin gelsin erkek adam gider gelir. Taviz vermeyin iş konusunda derim ben. Çocuk bir şekilde zaten ya kreşe ya bakıcıya kalacak ekonomik özgürlüğünüzden vazgeçmeyin.

Evde kalacağımı düşünmüyorum demeyin :) doğurunca anlayacaksınız emin olun. Ben olsam halihazırda iyi şartları olan bu işi bırakmazdım. Ailelerle aynı şehirlerde misiniz? Eğer zaten farklı şehirlerdeyseniz ve eşinizin şansı varsa şehir değiştirmenizi öneririm.
Benim ailemle aynı şehirdeyiz. Eşimin ailesi taşınalım dediğim şehirde 🤣 bu da taşınmama sebebi galiba

Ben neden işimden olacağım ama o da sorun. Emeklerim boşa gidecek. O iş bulabilir o şehirde ama ben bulamam kesin olarak. Mart gibi gelecek sözleşme ondan sonra işten ayrılırsam tazminat olmayacak. Bu yüzden doğum izni vs anlamsız kalıyor. İşsizlik maaşı olur herhalde çünkü istifa etmiyorum.
Eşinizin bir hatası sonucu bunları yaşamadınız o yüzden bu sitem dilinizi yanlis buluyorum. Uzaktan çalışma konusunda bile net konuşmayan, 6 ay ücretsiz izinden emin olmadığınız başka şehirdeki bir iş için tüm kurulu düzenini, iyi maaşını, konfor alanını bırakmak istemiyor eşiniz. Henüz dogurmadan önce 1 senede dönerim diyip sonra biraz daha vakit geçirmek isteyebilirsiniz ve o saatten sonra asla bunu talep edemezsiniz eşinizi işinden ettikten sonra. Orta yol için eşiniz biraz orda iş arayıp içine sinen bir yer var mı diye bakabilir ama daha fazlasını talep etmek bana doğru gelmiyor.

Benim ailemle aynı şehirdeyiz. Eşimin ailesi taşınalım dediğim şehirde 🤣 bu da taşınmama sebebi galiba
Hıı şimdi anlaşıldı 😂 aranızdaki ilişki nasıl bilemedim o yüzden bir şey diyemem, ben çocuktan sonrası için anneniz ilgilenir mi bebişle diye sormuştum ama taşınırsanız bu zor olabilir tabii

.
Eşinizin bir hatası sonucu bunları yaşamadınız o yüzden bu sitem dilinizi yanlis buluyorum. Uzaktan çalışma konusunda bile net konuşmayan, 6 ay ücretsiz izinden emin olmadığınız başka şehirdeki bir iş için tüm kurulu düzenini, iyi maaşını, konfor alanını bırakmak istemiyor eşiniz. Henüz dogurmadan önce 1 senede dönerim diyip sonra biraz daha vakit geçirmek isteyebilirsiniz ve o saatten sonra asla bunu talep edemezsiniz eşinizi işinden ettikten sonra. Orta yol için eşiniz biraz orda iş arayıp içine sinen bir yer var mı diye bakabilir ama daha fazlasını talep etmek bana doğru gelmiyor.
Evet ama baştan kestirip atıyor taşınmayı. 3 senelik evliyiz ilk defa bu kadar büyük bir sorun yaşıyoruz. Ben marta kadar bi bakayım geçme şansımız varsa geçeriz demiyor. Sinir etti beni bu kadar basit vazgeçmesi. Ne güzel tazminatı alacaksın biraz büyüsün iş bakarsın diyor sadece. Ya bulamazsam ne olacak

Hıı şimdi anlaşıldı 😂 aranızdaki ilişki nasıl bilemedim o yüzden bir şey diyemem, ben çocuktan sonrası için anneniz ilgilenir mi bebişle diye sormuştum ama taşınırsanız bu zor olabilir tabii
Hayır annem de çalışıyor ilgilenemez. Kaynana da çalışıyor. Aramız iyi ama taşınırsak nasıl olur bilmiyorum

Eşimin maaşı 90 civarı. O zaten benim maaşım yeter diyor. Yüksek Lisans yaparken geçmeyi denedi olmadı. Bize iş yeri bildiri gönderecek kabul etmeyen tazminatı alacak etmeyen ofise geçecek. Zaten ben temmuz gibi doğum iznine ayrılacağım kabul edersem. Normalde yasal izin üstüne iş yeri ücretsiz izin veriyordu. Hala verir mi bilmiyorum. Kabul edersem taşınacağız eşim istemiyor bunu. Tazminatı al çık iş bulursun tekrar çocuk büyüyünce diyor. Ben de bulamam diye korkuyorum. O da zaten ayrılacaksın ve gelirin kadar masraf olacak diyor. Benim işim garanti değil geçemezsem işsiz kalırsam ne olacak diyor. İşe devam edersen bakıcı bulacak mıyız diyor. Riske değmez diyor. Beni de işsizlik korkutuyor çünkü küçük bir şehirdeyim. Bebekle iş bulamam. Büyüsün desem 3 sene geçecek.
Ben sizi anlıyorum çalışan insan birden boşluğa düşer ama tek konuda eşinize hak verdim güvenilir bakıcı bulmak çok zordur bence

Ben sizin yerinizde olsam işimi birakmazdim. Maaşınız şu anki sartlarda müthiş iyi. Taşının eşiniz 2 saat gitsin gelsin erkek adam gider gelir. Taviz vermeyin iş konusunda derim ben. Çocuk bir şekilde zaten ya kreşe ya bakıcıya kalacak ekonomik özgürlüğünüzden vazgeçmeyin.
Evet ama 2 saat kesin değil trafik vs var. Zaten 7de çıkıyor işten. 9da evde olscak belki 10. Zaten doğum olacak 2 yaşına gelince tekrar iş bulursun diyor

.

Evet ama baştan kestirip atıyor taşınmayı. 3 senelik evliyiz ilk defa bu kadar büyük bir sorun yaşıyoruz. Ben marta kadar bi bakayım geçme şansımız varsa geçeriz demiyor. Sinir etti beni bu kadar basit vazgeçmesi. Ne güzel tazminatı alacaksın biraz büyüsün iş bakarsın diyor sadece. Ya bulamazsam ne olacak
Bu şartlarda ben de eşiniz gibi yapardım ki çok gerçekçi biriyimdir. Biz yeri geldi farklı ülkelerde çalışıp git gel bile yaptık ama mantıklı planlar doğrultusunda. Hayatından memnun biri eşi doğum iznine çıkıp 1 sene çalışmayacağı ve sonrası belirsiz haldeyken işini bırakıp neden başka yere gitsin? Siz yine de en azından 1 ay bile olsa ciddi ciddi mülakat yapıp içine sinen bir yer var mı diye bakmasını talep edebilirsiniz. Yine de matematik de plan da ortada bence ev taşımak doğru gelmedi bana.

Endüstri mühendisliği hakkında bir bilgim yok. Ama işten ayrılırsanız çocuğunuz büyüdükten sonra yine bu sektörde iş bulabilirsiniz diye düşünüyorum mühendislik sonuçta. Siz sektörü benden iyi biliyorsunuz. Bu imkânlarda başka iş bulamam derseniz ayrılmayın, hamile kalınca da ücretsiz izne çıkarsınız
Şuan çoğu iş yeri evden çalışmayı bırakıyor. Ben de hep aynı alanda çalıştım. İyi bi okulda okumadım. Kendime bi artım yok. Bi ara maaşım azdı bu yüzden iş aradım. Geri dönüş olmadı ama 2 iş yerine başvuru yaptım sadece. Tezsiz yüksek lisans yaptım. Bu maaşı alamam yeni işte

Ülke şartlarında aldığınız maaş iyi. Ki sürdürülebilir bir iş gibi duruyor.burdan çıkıp dogumdy bebekti aynı standartlarda iş bulmaniz zor olabilir.esiniz şartlarını zorlayıp çalıştığınız yere kendinisini aldırmaya çalışsın

Aynı evde kalsanız git gel arabayla yapabilir misiniz? Süt izniniz var örneğin bazi isyerleri cuma ya da pazartesi kullanmayı kabul ediyorlar. Haftanın 4 günü iş gibi tabi bu çocuk 1 yaşında gelene kadar. Cocuk ilkokula gelene kadar da yarı zamanlı çalışabilirsiniz. Ben günde 3.5 saati toplu taşımada geçiriyorum çok zor ama benim de sartlarim iyi. Kısacası bırakmayı düşünmezdim sizin yerinizde olsam
Yapamam gibi çünkü 6 bitse 2.5 saat yol desek zor bebeğimi göremem. Sizin bebeğiniz var mı nasıl oldu

Yapamam gibi çünkü 6 bitse 2.5 saat yol desek zor bebeğimi göremem. Sizin bebeğiniz var mı nasıl oldu
Benim çocuğum 7 yasinda ilk okula gidiyor hamileyken ben de eko sebepler gösterilerek işten çıkarildim araya pandemi girdi yaklaşık 4.5 sene çalışmadım dönünce yüksek lisans mezunu olmama rağmen asgari ücrete başladım aylarca is bulamadım tabi. Şimdi çocuğumu okula hiç ben bırakamıyorum hiç alamıyorum herseyi eşim hallediyor hastaneye bile o götürüyor ama napalim maaşı düzelttim donusum zor oldu tekrar işe yani.

Back