• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin işten çıkma sevdası

Ben sizi haksız buldum,adam işinde mutsuz demek ki ayrıca iş bulabileceğine güveniyor o zamana kadar onu idare edecek tazminatı da var,süreç uzarsa sizin kuracağınız işe el atar ne bu hemen saygım biter bende çevremde de eşi uzun süre işsiz kalanlar oldu kimse bu triplere girmedi yani,hayat müşterek
Geldi ataerkil düzen hastası. Kadın içinden geçeni buraya da mı dökemeyecek. Açıkçası ayağını bir kapıya koymadan diğerinden çekecek düşüncesiz kocayı ben de istemem. Evliysen sağlamcı olmak zorundasın. Kafana göre takılamazsın.

Merhabalar, gerçekten bugün çok stresli ve bezmiş hissediyorum. Benim uzun zamandır kendi işimi kurma hayalim vardı. Bunun için de iki senedir bağlantılar kurmak için işin içindeyim. Tabi aynı zamanda çalışıyorum da bu dediğim sadece ek olarak yaptığım bir işti. Neyse dün akşam ablamın eşi bazı bağlantılar iletti bana ve hemen işe girebileceğimizi fark ettik. Eşim benim hep destekçim bu duruma da çok sevindi.
Sonra eve gittik ve eşim bana iş için sermaye buldum sana dedi. İşten kendi de çıksa tazminat alabiliyorlar iş yerinde. İşten çıkacakmış tazminatı da bana verecekmiş. Ben de olmaz dedim iş bulmadan çıkamazsın. Yok ben çok sıkıntı yaşıyorum zaten çıkıcam dedi. Ne sıkıntı yaşıyosun oyun bile oynayabiliyorsun rahatlıktan dedim. Yüzde 10 zam yapmışlar dalga geçer gibi. Bir de terfi sözü vermişlerdi sorumlulukları müdür sorumluluğu ama terfisini vermemişler. O da çıkıp hemen iş bulurum ben diyor. Ama iş bulmak kolay değil şuanda. Böyle bir risk almaya değer mi dedim maksimum 2 hafta hemen bulucam iş görürsün diyor ama bulamayacağını biliyorum ben. Çünkü zaten 1 senedir birsürü yere başvurdu ya onlar çağırmıyor ya eşim beğenmiyor. Ben karar verdim çıkıcam işten dedi.
Ben de çocuk planı yaptık o kadar şuan çıkıp bulamazsan ben evi geçindirip bi de çocuk mu bakıcam dedim erteleyelim o zaman dedi. Bende pcos var bu yüzden olmadı çocuğumuz doktor sürecim devam ediyordu. Benim 1 senedir çocuk konusunda nasıl gözyaşı döktüğümü bildiği halde bu kadar kolay dedi bunu. Ben anlamıyorum ben o kadar yoruluyorum gün içinde bir de eve gidip yemek temizlikle uğraşıyorum. O iş bulmadan işten çıkıyor. Benim geçim korkum yok. Ama iş bulamaz da aylarca evde oturursa benim ona saygım biter diye korkuyorum. Çünkü bizim eşimle ilişkimiz gerçekten çok iyidir. Eşim de çok iyi bir insan çok sevgi dolu bir evliliğimiz var ama bu bitecek diye korkuyorum bu şekilde. Normalde hiç böyle bir insan değildi. Sorumluluk sahibiydi her zaman. Ben bu konuda nasıl ikna edebilirim onu? İş kurmaktan vazgeçtiğimi söyledim. Doktoruma da yazdım tedaviyi ertelediğimi söyledim. Cidden ruhum daralıyor düşündükçe. Bu sorunlar ne aileyle ne arkadaşla konuşulamıyor biraz da içimi dökmek için yazdım buraya.
Bazı iş yerleri işten cikmadan tazminat veriyor. Sonra giriş - cıkış yapıyorlar. Bunun için illa işten çıkması gerekiyor mu yine?

Merhabalar, gerçekten bugün çok stresli ve bezmiş hissediyorum. Benim uzun zamandır kendi işimi kurma hayalim vardı. Bunun için de iki senedir bağlantılar kurmak için işin içindeyim. Tabi aynı zamanda çalışıyorum da bu dediğim sadece ek olarak yaptığım bir işti. Neyse dün akşam ablamın eşi bazı bağlantılar iletti bana ve hemen işe girebileceğimizi fark ettik. Eşim benim hep destekçim bu duruma da çok sevindi.
Sonra eve gittik ve eşim bana iş için sermaye buldum sana dedi. İşten kendi de çıksa tazminat alabiliyorlar iş yerinde. İşten çıkacakmış tazminatı da bana verecekmiş. Ben de olmaz dedim iş bulmadan çıkamazsın. Yok ben çok sıkıntı yaşıyorum zaten çıkıcam dedi. Ne sıkıntı yaşıyosun oyun bile oynayabiliyorsun rahatlıktan dedim. Yüzde 10 zam yapmışlar dalga geçer gibi. Bir de terfi sözü vermişlerdi sorumlulukları müdür sorumluluğu ama terfisini vermemişler. O da çıkıp hemen iş bulurum ben diyor. Ama iş bulmak kolay değil şuanda. Böyle bir risk almaya değer mi dedim maksimum 2 hafta hemen bulucam iş görürsün diyor ama bulamayacağını biliyorum ben. Çünkü zaten 1 senedir birsürü yere başvurdu ya onlar çağırmıyor ya eşim beğenmiyor. Ben karar verdim çıkıcam işten dedi.
Ben de çocuk planı yaptık o kadar şuan çıkıp bulamazsan ben evi geçindirip bi de çocuk mu bakıcam dedim erteleyelim o zaman dedi. Bende pcos var bu yüzden olmadı çocuğumuz doktor sürecim devam ediyordu. Benim 1 senedir çocuk konusunda nasıl gözyaşı döktüğümü bildiği halde bu kadar kolay dedi bunu. Ben anlamıyorum ben o kadar yoruluyorum gün içinde bir de eve gidip yemek temizlikle uğraşıyorum. O iş bulmadan işten çıkıyor. Benim geçim korkum yok. Ama iş bulamaz da aylarca evde oturursa benim ona saygım biter diye korkuyorum. Çünkü bizim eşimle ilişkimiz gerçekten çok iyidir. Eşim de çok iyi bir insan çok sevgi dolu bir evliliğimiz var ama bu bitecek diye korkuyorum bu şekilde. Normalde hiç böyle bir insan değildi. Sorumluluk sahibiydi her zaman. Ben bu konuda nasıl ikna edebilirim onu? İş kurmaktan vazgeçtiğimi söyledim. Doktoruma da yazdım tedaviyi ertelediğimi söyledim. Cidden ruhum daralıyor düşündükçe. Bu sorunlar ne aileyle ne arkadaşla konuşulamıyor biraz da içimi dökmek için yazdım buraya.
Bir konuda eşim çok iyi bir insan cümlesi geçtiğinde olay nedense çok tuhaf yerlere bağlanıyor . Bu arada eşinize daha önce tazminat konusunda birşey demis miydiniz acaba yanlış mı anladı o kısmı

Adam işten çıkarılmış ama bunu karısına söylemek yerine işten çıkayım da tazminatı sana vereyim işini kur diye olayi başka pozisyona taşımış. Durduk yere iyilik yapmış gibi nemalanacaktı kadın başkasından öğrenmese işin gerçeğini. Başka konularda dürüstlüğe verdiğin önemi biliyorum. Sen asla bu durumu kabul etmezdin.

Kerkenescim haklısın dürüstlüğe önemim %100 ama konu işten çıkarılma olunca çok onur kırıcı olabiliyor. Dediğim gibi ben de yaşadım aynını, en yakınıma söylemedim hem nasılsa iş bulurum diyordum hem aileme dert yüklemek istemedim hem de gururuma dokundu. Gerçekten gururuma dokundu. Ben adamın çakallık yaptığını sanmıyorum, para elime geçecek vereyim demiş. Adam iş bakınıyormuş zaten o olmaz bu olmaz ama eninde sonunda uyan bir tane bulunur, bulunuyor yani. Konu sahibesi olsam evet hoşuma gitmezdi ama burdan bakınca da ortada çok korkunç bir durum göremiyorum. Adam zaten kapı önüne konmuş konu sahibesi yerinde olsam üstüne daha fazla gitmezdim.

O nasıl bir sey
Tazminatlar birikip yüksek rakamlara ulaşmasın diye 2 3 yılda bir tazminatları ödeyip girdi çıktı yapan yerler var. Çalışqn işine devam ediyor ama tazminat emekliliğe bırakılmadan bu şekilde ödeniyor. Ondan bahsediyor arkadaş. Ama konu sahibininki öyle değil anladığım kadarıyla.

Ben sizi haksız buldum,adam işinde mutsuz demek ki ayrıca iş bulabileceğine güveniyor o zamana kadar onu idare edecek tazminatı da var,süreç uzarsa sizin kuracağınız işe el atar ne bu hemen saygım biter bende çevremde de eşi uzun süre işsiz kalanlar oldu kimse bu triplere girmedi yani,hayat müşterek
Ya Allah aşkına konularınızı okudum. Eski eşinizle adamın sigortası bile yokken evlenmiş, her şeyi siz yapmışsınız. Evin masrafının yüzde 75’i bendeydi demişsiniz, evinizin kredisine kadar siz çekip ödemişsiniz. Boşanırken adam evin yarısını ister diye korkmuşsunuz. Hala mı akıllanmadınız da konu sahibine böyle bir yorum yapıyorsunuz? Bu tarz problemler yaşayan bir kadın olarak tam tersi yorum yapmanız gerekmiyor mu? Siz bu sorunları yaşadınız diye konu sahibi de mi aynı şeyleri yaşasın istiyosunuz?

Geldi ataerkil düzen hastası. Kadın içinden geçeni buraya da mı dökemeyecek. Açıkçası ayağını bir kapıya koymadan diğerinden çekecek düşüncesiz kocayı ben de istemem. Evliysen sağlamcı olmak zorundasın. Kafana göre takılamazsın.
Ataerkil düzen hastası olan tam da sizin zihniyet...erkek sevmediği işte çalışsın,mutsuz olup mutsuz etse de,belki daha iyisini bulacak ama olur mu ya 1 hafta evi kadınlar geçindirirse kıyamet kopar dimi .Bir de ataerkil zihniyet demez mi..Bu tam da sizsiniz, kişi kendinden bilir işi

Ataerkil düzen hastası olan tam da sizin zihniyet...erkek sevmediği işte çalışsın,mutsuz olup mutsuz etse de,belki daha iyisini bulacak ama olur mu ya 1 hafta evi kadınlar geçindirirse kıyamet kopar dimi .Bir de ataerkil zihniyet demez mi..Bu tam da sizsiniz, kişi kendinden bilir işi

++++
Ataerkilliğin ne olduğunu bildiğinden bile emin değilim. Konuya yorum yapmıyorum, çünkü olay dallanıp budaklanmış ama neden erkekler işten çıkınca bööööö kadınlar işten çıkınca ''olabilir çalışmak zorunda değil'' oluyor ? Hani eşittik hanımlar, tüm davamız bu değil mi ?

Ya Allah aşkına konularınızı okudum. Eski eşinizle adamın sigortası bile yokken evlenmiş, her şeyi siz yapmışsınız. Evin masrafının yüzde 75’i bendeydi demişsiniz, evinizin kredisine kadar siz çekip ödemişsiniz. Boşanırken adam evin yarısını ister diye korkmuşsunuz. Hala mı akıllanmadınız da konu sahibine böyle bir yorum yapıyorsunuz? Bu tarz problemler yaşayan bir kadın olarak tam tersi yorum yapmanız gerekmiyor mu? Siz bu sorunları yaşadınız diye konu sahibi de mi aynı şeyleri yaşasın istiyosunuz?
Ne alaka ya..Ben ömür boyu adam işsiz mi kalsın dedim .Sevmiyorsa istemiyorsa iş de bulacağım diyor kinu sahibi kendi üstüne basa basa sorumsuz değil demiş, Bilinçli iş bırakanlar çalışmak istemeyenler ayrı ama 1 ay çalışanazsam saygım biter ayrı...İşte ben kendime güvenmişim koca parasina göre hareket etmiyorum yıllarca kendim çalışıyorum 1 ayda bi zahmet kocaya güvenmeden bi bplan olsun diyorum..Eski konulardan vurunca basınız göğe mi erdi işte ben bileğine,kendine güvenen bir kadınım eş parası ile işim yok

O nasıl bir sey
Şöyle ki iş yerileri çalışanlarına( uzun çalışmış olan kişiler 5-10+ yıl) belirli ihtiyaçları için tazminatını veriyor. Bu ihtiyaçlar; evlilik, tüp bebek. Ne kadar tazminatı varsa veriyor. İşçisine çıkış veriyor. Sgk'da tekrardan giriş yapıyor. Çalışan, çalışmaya devam ediyor.
Konu sahibinin eşi de böyle bir talep de bulunabilir. Haa iş yeri olmaz derse ona göre hareket eder artık.

canim yeni evliyseniz eger bence kocana cokta guvenme.seni yariyolda birakacak bir tip.ayran gonullu gibi duruyor.hemen isten cikiyor bu devirde hemen cocuk planini erteliyor felan.yarin olur senin is olmaz sana soylenir senin yuzunden der.parami ver der.pek akli basinda birine benzemiyor gazla calisiyor mubarek.kocana guvemipte cocuk yapma bekle biraz pcos var diye kendini harap etme hepimizde var hemen hemen.kendine kısır muamelesi yapmaktamda vazgec.bi onunuzu gorun.yoksa ilerde sen calisirsin kocani beslersin .cocuklarada babaanne bakar.bi tanidigimiz yillardir bu modda yasiyor onu da anlamiyorum

Şöyle ki iş yerileri çalışanlarına( uzun çalışmış olan kişiler 5-10+ yıl) belirli ihtiyaçları için tazminatını veriyor. Bu ihtiyaçlar; evlilik, tüp bebek. Ne kadar tazminatı varsa veriyor. İşçisine çıkış veriyor. Sgk'da tekrardan giriş yapıyor. Çalışan, çalışmaya devam ediyor.
Konu sahibinin eşi de böyle bir talep de bulunabilir. Haa iş yeri olmaz derse ona göre hareket eder artık.
bi tanidigimiz da boyle etrafta ahkam kesti tazminatimi odeyecekler vsvs diye .kendisi cikti isten is kurma bahanesiyle sonra ortada kaldi.is verene dava acti kaybetti kimsenin umrundada olmadi felan simdi surunuyor.yazili kurallarla isleyis pek ayni olmuyor

Evet gerçekten haklısın. Dışardan insanlar daha net görebiliyor. Ben sevdiğimden sanırım üzüldüm onun 1 ay böyle bir psikolojiyle olduğunu düşününce. Ama benim çocuğum olsa o da iş bulamasa o zaman ne olacaktı. Ben heralde lohusa işe dönmek zorunda kalırdım. Babadan bir zenginliğimiz de yok çünkü. Bana ne olursa olsun bu konuda dürüst olması gerekirdi.
cocugun acelesi yok once bi kendinizd gelin.birbirinizi sevin cocuk diye.bu ne cocuk hasreti

canim yipratmayacaksin kendini kimse icin sonra insan emeklerinin karsiligini goremeyince husrana ugruyor hersey dozunda olsa daha iyi.

Yani şöyle ki bence bu işten karlı çıkılacak tek senaryo bu ... neden derseniz adam her halükarda sorumsuz o yüz den çocuk işi bu evlilikte her türlü yalan. KOnu sahibesi işini kurar, işini yürütür, oturtur kar etmeye başlar ondan sonra da bilmiyorum artık bu hıyartoyla mu yoksa yapacağı yeni bir evlilikte mi çocuk sahibi olur. BU evlilikten de, adamdan da hayır gelmez. Madem konu sahibesi her şeyi tek sırtlanmaya razı, bari işini kursun kendini kurtarsın. Bu adam ne uzar, ne kısalır konu sahibesi kendi atılımlarını kendi yapmalı.
Şirket evlilik birliği içinde kurulduğu için yarısına ortak oluyor eşi. Bu plan zor tutar.

Ne alaka ya..Ben ömür boyu adam işsiz mi kalsın dedim .Sevmiyorsa istemiyorsa iş de bulacağım diyor kinu sahibi kendi üstüne basa basa sorumsuz değil demiş, Bilinçli iş bırakanlar çalışmak istemeyenler ayrı ama 1 ay çalışanazsam saygım biter ayrı...İşte ben kendime güvenmişim koca parasina göre hareket etmiyorum yıllarca kendim çalışıyorum 1 ayda bi zahmet kocaya güvenmeden bi bplan olsun diyorum..Eski konulardan vurunca basınız göğe mi erdi işte ben bileğine,kendine güvenen bir kadınım eş parası ile işim yok
Hafendi 1 haftaya iş bulabileceği adamın iddiası. Zaten 1 senedir bir sürü yere başvurmuş ve iş bulamamış. Bekar olsa neyse ama evli barklı bir adamın başka bir işi garanti etmeden işten ayrılması normal değil. Hayat müşterekse sadece kendini düşünemez. Nitekim adam işten zaten atılmış ve bunu da karısından saklamış yani sözüne güvenilecek biri de değil. Kadının bir daha iş bulabilir mi diye endişelenmesinden daha doğal ne olabilir?

zaten 1 senedir birsürü yere başvurdu ya onlar çağırmıyor ya eşim beğenmiyor.

Ben eşimin işinde neden mutsuz olduğuna bakardım. Gerçekten onu mutsuz edebilecek sebepleri varsa çıkmasına destek olurdum, yeni iş bulmasına da. Yok çalışmaktan kaçtığını hissediyorsam da durur düşünür, çocuk planını rafa kaldırırdım.

Back