• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin işten çıkma sevdası

Hafendi 1 haftaya iş bulabileceği adamın iddiası. Zaten 1 senedir bir sürü yere başvurmuş ve iş bulamamış. Bekar olsa neyse ama evli barklı bir adamın başka bir işi garanti etmeden işten ayrılması normal değil. Hayat müşterekse sadece kendini düşünemez. Nitekim adam işten zaten atılmış ve bunu da karısından saklamış yani sözüne güvenilecek biri de değil. Kadının bir daha iş bulabilir mi diye endişelenmesinden daha doğal ne olabilir?
Hanım efendi bende konu sahibinin konuyu açarkenki beyanlarina göre kendi fikrimi söyledim .Hanım efendi eşinin sorumsuz olmadığını işinde mutlu olmadığı için çıkmak istediğini tazminatı da kendisi iş kurmak istediği için ona vermek istediğini beyan etmiş..yalan dolanı bilmem ilk açtığı zaman yoktu kocam sorumsuz değil çok iyi diyip durdu bende ona istinaden 1 ay işsiz kalabilir,iş arayabilir hayat müşterek bu kadar süre için yardımcı olunabilinir diye kendi fikrimi söyledim

Şöyle ki iş yerileri çalışanlarına( uzun çalışmış olan kişiler 5-10+ yıl) belirli ihtiyaçları için tazminatını veriyor. Bu ihtiyaçlar; evlilik, tüp bebek. Ne kadar tazminatı varsa veriyor. İşçisine çıkış veriyor. Sgk'da tekrardan giriş yapıyor. Çalışan, çalışmaya devam ediyor.
Konu sahibinin eşi de böyle bir talep de bulunabilir. Haa iş yeri olmaz derse ona göre hareket eder artık.
Hiç duymamıştim inanin

Tazminatlar birikip yüksek rakamlara ulaşmasın diye 2 3 yılda bir tazminatları ödeyip girdi çıktı yapan yerler var. Çalışqn işine devam ediyor ama tazminat emekliliğe bırakılmadan bu şekilde ödeniyor. Ondan bahsediyor arkadaş. Ama konu sahibininki öyle değil anladığım kadarıyla.
Ay hiç duymadım böyle şeyler

Merhabalar, gerçekten bugün çok stresli ve bezmiş hissediyorum. Benim uzun zamandır kendi işimi kurma hayalim vardı. Bunun için de iki senedir bağlantılar kurmak için işin içindeyim. Tabi aynı zamanda çalışıyorum da bu dediğim sadece ek olarak yaptığım bir işti. Neyse dün akşam ablamın eşi bazı bağlantılar iletti bana ve hemen işe girebileceğimizi fark ettik. Eşim benim hep destekçim bu duruma da çok sevindi.
Sonra eve gittik ve eşim bana iş için sermaye buldum sana dedi. İşten kendi de çıksa tazminat alabiliyorlar iş yerinde. İşten çıkacakmış tazminatı da bana verecekmiş. Ben de olmaz dedim iş bulmadan çıkamazsın. Yok ben çok sıkıntı yaşıyorum zaten çıkıcam dedi. Ne sıkıntı yaşıyosun oyun bile oynayabiliyorsun rahatlıktan dedim. Yüzde 10 zam yapmışlar dalga geçer gibi. Bir de terfi sözü vermişlerdi sorumlulukları müdür sorumluluğu ama terfisini vermemişler. O da çıkıp hemen iş bulurum ben diyor. Ama iş bulmak kolay değil şuanda. Böyle bir risk almaya değer mi dedim maksimum 2 hafta hemen bulucam iş görürsün diyor ama bulamayacağını biliyorum ben. Çünkü zaten 1 senedir birsürü yere başvurdu ya onlar çağırmıyor ya eşim beğenmiyor. Ben karar verdim çıkıcam işten dedi.
Ben de çocuk planı yaptık o kadar şuan çıkıp bulamazsan ben evi geçindirip bi de çocuk mu bakıcam dedim erteleyelim o zaman dedi. Bende pcos var bu yüzden olmadı çocuğumuz doktor sürecim devam ediyordu. Benim 1 senedir çocuk konusunda nasıl gözyaşı döktüğümü bildiği halde bu kadar kolay dedi bunu. Ben anlamıyorum ben o kadar yoruluyorum gün içinde bir de eve gidip yemek temizlikle uğraşıyorum. O iş bulmadan işten çıkıyor. Benim geçim korkum yok. Ama iş bulamaz da aylarca evde oturursa benim ona saygım biter diye korkuyorum. Çünkü bizim eşimle ilişkimiz gerçekten çok iyidir. Eşim de çok iyi bir insan çok sevgi dolu bir evliliğimiz var ama bu bitecek diye korkuyorum bu şekilde. Normalde hiç böyle bir insan değildi. Sorumluluk sahibiydi her zaman. Ben bu konuda nasıl ikna edebilirim onu? İş kurmaktan vazgeçtiğimi söyledim. Doktoruma da yazdım tedaviyi ertelediğimi söyledim. Cidden ruhum daralıyor düşündükçe. Bu sorunlar ne aileyle ne arkadaşla konuşulamıyor biraz da içimi dökmek için yazdım buraya.
eşin senin kuracağın işe geçmek istiyor bu kadar basit

kerkenes e hanıma katılıyorum asla evli kalmam hariç tabi işten çıkmak hobi halini alırsa evlilikten ben çıkarım orası ayrı.Bence çocuk için beklemek iyi fikir

kac senelik evlisin canimda normalde boyle degildi diyorsun kocana

cocugun acelesi yok once bi kendinizd gelin.birbirinizi sevin cocuk diye.bu ne cocuk hasreti
Bazen gerçekten neye yorum yapacağınızı şaşırıyorsunuz. 2 yıllık evliyim ama insan eşini tanır. İnsanların kelimelerine neden bu kadar takılıyorsunuz. Normalde sorumsuz değildir evin her eksiğini o görür herşeyi zamanında öder ben düşünmem birden böyle olması beni sasirtti bu yüzden normalde böyle değildir dedim. Ayrıca konu benim çocuk hasretim mi şimdi? Kızlar sizce çocuğa hasret olmak için kaç yıl çocuğumun olmaması lazım diye mi sordum? İlk evlendiğim ay da isteyebilirim bunun zamanı çok kişisel değil mi neden herkes sizin doğrularınıza uysun istiyorsunuz? Ben zaten çocuktan vazgeçtiğimi şuan için rafa kaldırdığımı söyledim. Geçmişte istemiş olmam mı sorun oldu şimdi? Ben çocuğum olup olmayacağını bile bilmiyorum böyle şeyler insanın korkusunu tetikledigi için böyle bir sorunu olmayan bir insana göre daha hassas olabilir bu gibi bir konuda.

Kerkenescim haklısın dürüstlüğe önemim %100 ama konu işten çıkarılma olunca çok onur kırıcı olabiliyor. Dediğim gibi ben de yaşadım aynını, en yakınıma söylemedim hem nasılsa iş bulurum diyordum hem aileme dert yüklemek istemedim hem de gururuma dokundu. Gerçekten gururuma dokundu. Ben adamın çakallık yaptığını sanmıyorum, para elime geçecek vereyim demiş. Adam iş bakınıyormuş zaten o olmaz bu olmaz ama eninde sonunda uyan bir tane bulunur, bulunuyor yani. Konu sahibesi olsam evet hoşuma gitmezdi ama burdan bakınca da ortada çok korkunç bir durum göremiyorum. Adam zaten kapı önüne konmuş konu sahibesi yerinde olsam üstüne daha fazla gitmezdim.
Üstüne gitmedim. Biraz tartıştık önce ama sonra gerçekten ne kadar sıkıntılı bir durumda olduğunu gördüm. İlk seçenek benim için daha kötüydü bu arada. Bana iyi gözükmezdi yani sana sermaye olsun diye çıkıyorum işten demesi beni çok öfkelendirdi ve hayal kırıklığına uğrattı. Çünkü bu sorumsuzluktur. Ben asla bir iş bulmadan diğerinden çıkmam mesela onun bunu daha çok düşünmesi lazım bebek düşünürken üstelik. Ama biraz detayları öğrenince üzerine gidemedim daha fazla. Ben eşimi sevgililik dönemi de dahil ilk defa ağlarken görüyorum. Gözyaşı yok ki onun diye dalga geçeriz hatta. Ben tatil planları yapıyordum. Ona otel secenekleri atiyordum erken rezervasyon yapalım diye. O ara ne kadar üzüldüğünü falan anlattı. Evde durmicam zaten duramam her yere bizzat gidip cv bırakıcam dedi. Gerçekten de eşim 17 yaşından beri çalışan bir insan okurken de çalışmış. İşsiz kaldığı bir dönem yok hayatında. O yüzden bulmasından çok araması önemli benim için. O rehaveti onda görmek istemiyorum sadece. Geçim sıkıntımız yok çok şükür evimiz var bir iki aya bulacağına inanıyorum. O yüzden çok uzatmicam ben de abim iş ayarlayabilecegini söyledi orayı denicez önce inşallah olur.

Back