• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin işten çıkma sevdası

Onlar evlenmeyenler için geçerli. Çoktan evlenip yıllarını devirmiş kadınlar, eşeklik yapmamalı artık. Açacaklar gözlerini. Ayakları üzerinde duran kadınım diye tüm sorumluluklarının üzerine, iş hayatını eklemeyecekler. Erkeklere öğretecekler gerçek eşitliği.

Kesinlikle katılıyorum buna. Gerekirse boşanılır bunun için, kimse kimseye köle olmaya gelmedi ne kadın ne erkek.

Ben yapılan yorumları şaşkınlıkla ağzım açık okudum valla.
Eşiniz sizin tepkinizden çekindiği için ilk başta sizin sermayeyi bahane etmiş olabilir.
Ama bunun dışında eşinizin de bir tane hayatı var ve işten ayrılmak, yeni iş bakmak, hatta isterse bir süre dinlenmek gibi kararları alabilir.
Karşımızdaki insan elden ayaktan da düşebilir, illa çalışmıyor diye ayrılmak mı gerekiyor?
Belki işten çıkar çıkmaz 2 katı maaş teklif eden bir yer bulacak. Bu durumda "iyiki istifa etmişsin" mi diyeceksiniz?
Yapmayın, kimsenin de gazına gelmeyin. Eşiniz sizin hayat arkadaşınız, birlikte yaşamı paylaşıyorsunuz işte...
Ha işten çıktı, 2 ay oldu bir gelişme yok, o zaman karşınıza alır konuşursunuz.
En son göstereceğiniz reaksiyonu, en başından göstermişsiniz... yapmayın.
En başta reaksiyon gösterme sebebim biz bebek planı yaparken çok rahat bir şekilde keyfi çıkacağını söylemesiydi. Ben çok sıkıntılı bir işte çalışıyordum ama o dönem çok borcumuz vardı ağlaya ağlaya gidiyordum işe. Sonra kendi mesleğimle ilgili bir fırsat çıktı hemen orayı garanti edip çıktım işimden. Ondan da bu sorumluluğu beklerdim keyfi çıkıyorum demesi beni çok hayal kırıklığına uğrattı. Ben şartlarımız daha iyi olsun araba alalım falan diye planlar yaparken onun işten bu kadar rahat çıkması normal değildi bence. İş bulmak bu zamanda kolay değil ayrıca. Ama çıkarılma başka bir durum onun elinde olan bir şey değil. Bana farklı şekilde satmaya kalkmış konuyu ama kötü niyetli olmadığına inanıyorum ve tabi ki bu durumda onun destekçisi olacağım bunu baştan söyleseydi hiç bu sorunları yaşamayacaktık.

O eşitlik artık eşekliğe dönüyor. Erkek evde yemek, temizlik, çocuk bakımı yapıyorsa ancak eşit olunur. Kadın hem çalışıyor, akşam gelip yemek yapıyor, haftasonu temizlik yapıyor, çocuğa bakıyor. Bunlara ‘yardım’ eden erkek dahi eşit değil. Bu işin yardımı olmaz. Çocuk iki tarafın çocuğu, o adam o evde yaşıyor, acıkınca karnının doyması gerek. Eşit sorumluluk alırsa ancak kadın erkek eşit olur. Eşitiz diye diye tüm işleri kadınların üzerine yıktılar. Eşitsek, yaşam alanını temizle, karnını doyur, kadından bekleme her şeyi.
Herkesin anlamadığı bir nokta var kadın eşim iyi ve sorumluluk sahibi biri diyor.Aylardir işsiz evle ilgisiz demiyor ona zaten herkesin yorumu boşan olur,bizde ona istinaden mutsuzsa 1 ay idare elinebilinir hali hazırda iş kurma süreci varken boşta durmayıp size de yardımcı olmuş olur dedik,hayat arkadaşı oldukları için böyle bir yorum yaptık karsilığında ataerkil zihniyet dendi,ne alakaya maydanoz yani

Back