• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ofise geçen iş yeri hamilelik ve işten çıkmak

Bu şartlarda ben de eşiniz gibi yapardım ki çok gerçekçi biriyimdir. Biz yeri geldi farklı ülkelerde çalışıp git gel bile yaptık ama mantıklı planlar doğrultusunda. Hayatından memnun biri eşi doğum iznine çıkıp 1 sene çalışmayacağı ve sonrası belirsiz haldeyken işini bırakıp neden başka yere gitsin? Siz yine de en azından 1 ay bile olsa ciddi ciddi mülakat yapıp içine sinen bir yer var mı diye bakmasını talep edebilirsiniz. Yine de matematik de plan da ortada bence ev taşımak doğru gelmedi bana.
İşte benim gönlümü etmek için bile uğraşmıyor. Zaten yıl sonuna kadar çalıştırırlar bak görürsün diyor. 1-2 ayda geçemezler 1 senede bile zor şartlar nasıl olacak bilmiyoruz diyor. Sen söyle garantiye al tazminatı al doğur önümüze bakarız diyor. Araştırmış 12 ay süren kurslar var ya ona gidersin ya yeniden yüksek yaparsın bir uğraş buluruz diyor. beni anlamıyor

Ülke şartlarında aldığınız maaş iyi. Ki sürdürülebilir bir iş gibi duruyor.burdan çıkıp dogumdy bebekti aynı standartlarda iş bulmaniz zor olabilir.esiniz şartlarını zorlayıp çalıştığınız yere kendinisini aldırmaya çalışsın
Hiç denemiyor bile. Taşınmayı kafasında sildi. Çok üzülüyorum

Benim çocuğum 7 yasinda ilk okula gidiyor hamileyken ben de eko sebepler gösterilerek işten çıkarildim araya pandemi girdi yaklaşık 4.5 sene çalışmadım dönünce yüksek lisans mezunu olmama rağmen asgari ücrete başladım aylarca is bulamadım tabi. Şimdi çocuğumu okula hiç ben bırakamıyorum hiç alamıyorum herseyi eşim hallediyor hastaneye bile o götürüyor ama napalim maaşı düzelttim donusum zor oldu tekrar işe yani.
4.5 sene uzun ne mezunusunuz normalde siz neden işe yakın bir yere taşınmıyorsunuz

Hayır annem de çalışıyor ilgilenemez. Kaynana da çalışıyor. Aramız iyi ama taşınırsak nasıl olur bilmiyorum
Anladım yani her halükarda bakıcı gerekecek tabii. Eşiniz belli ki gitmek istemiyor orası kesin siz de bu fedarkarlığı yapmaya hazır mısınız? Bundan emin olmanız gerekir. Bir de bu şehirde bi çevreniz vardır yeni taşınacağınız yerde doğum sonrası çok yalnız da hissedebilirsiniz off valla çok karışık ya 😬

Anladım yani her halükarda bakıcı gerekecek tabii. Eşiniz belli ki gitmek istemiyor orası kesin siz de bu fedarkarlığı yapmaya hazır mısınız? Bundan emin olmanız gerekir. Bir de bu şehirde bi çevreniz vardır yeni taşınacağınız yerde doğum sonrası çok yalnız da hissedebilirsiniz off valla çok karışık ya 😬
Doğup büyüdüğüm yer burası. Evet orada da arkadaşım yok. Yani kafamda evden çalıştığım için 1 sene sonra bakıcı gözümün önünde olur rahat olurdu. İş yeri son dk golü attı. Aralık gibi biz bu düzene devam edeceğiz dediler. Şaka gibi. İş yeri gebzede ve İstanbulun öbür ucunda oturan da çok. 12 kişilik bizim bölüm tek ben farklı bi şehirdeyim

Endüstri mühendisiyim

Maalesef bizim sektörde 28 yaşında 3 yıl ara verdikten sonra iş bulmak gerçekten çok zor. Eşinizin maaşı yeter belki ama konu o değil. Yaklaşım ve evde olacak olmak sizi üzmüş. Evde durmakta çalışan kadın için çok zor. Ben mevcut durumda 19.30-20.00 arası evde oluyorum siz 20.30 gibi evde olacakmışsınız ama servis var mı? Kendiniz mi gidip geleceksiniz nasıl olacak? Ben olsam 32. Haftaya kadar dişimi sıkardım. En kötü 30. Haftaya kadar. Sonrasında izne ayrılır 1 yıl evde kalır bu kararı o zamana bırakırdım.

Doğup büyüdüğüm yer burası. Evet orada da arkadaşım yok. Yani kafamda evden çalıştığım için 1 sene sonra bakıcı gözümün önünde olur rahat olurdu. İş yeri son dk golü attı. Aralık gibi biz bu düzene devam edeceğiz dediler. Şaka gibi. İş yeri gebzede ve İstanbulun öbür ucunda oturan da çok. 12 kişilik bizim bölüm tek ben farklı bi şehirdeyim
Siz şu an hangi sehirdesiniz ve giderseniz nerede oturmayı düşünüyorsunuz? Biraz da çocuğun eğitimi ve arkadaş aile ortamını da değerlendirmek lazım. Ben mesela kalkıp da deprem bölgesine taşınmam bu saatten sonra. Ya da mahalledeki devlet okulu Türkiye ortalamasından iyidir, neden özele vereyim der oraya veririm. Oturmuş bir arkadaş ortamı vardır yine benim için önemli. Ben avrupada belki on kez taşındım ve insan bir yaştan sonra çevre çok zor yapıyor. Aileniz yine aynı şehirdeymiş.

valla ben olsam firsattan istifade cikardim. tazminat da alacaksiniz, bir sure issizlik maasi da idare eder sizi.
hem hamileligin son aylarini rahat rahat, sabah yürüyüşleri yaparak stressiz gecirirsiniz, son bir uykunuzun tadini alirsiniz. hem bebis dogdugunda memenizde süt ise kosmak zorunda kalmazsiniz, akliniz yavrunuzda kalmaz, ilklerini kacirmazsiniz.
ilk 3 yil bebegin hayatinda cok onemli. neden ananesinin, bakici ablasinin davranışları onun kisiliginin temelini atsin ki, neden bebeğini sadece aksam ve gece göresin- doya doya gecirirsiniz zamaninizi is stresi yok, derdi tasasi yok. esinin de geliri iyiymis. ye ic gez bebenle iste altinda araban da var:)
ne zaman bebis 3 yasina gelir krese baslar, sen de cvni günceller is aramaya baslarsin. nasil 24 yasinda azicik deneyimle bu isi buldun pekala 31 yasinda iyi bir şirkette kac senelik deneyimle daha iyisini de bulursun.
evde de cok bos durma, endustri muhendisligiyle ilgili cok bilgim yok ama varsa öğrenmenin isine gelecegi programlar onlarin kursunu al online olarak. hatta sonra istersen bir de calisanlara yonelik aksam kurslarina yazil sertifika alirsin hem sosyallesirsin.
evden calisma disiplinine sahipsen evdeki zamanini verimli gecirebilirsin bence. dilin iyi degilse mesela bu evde oldugun süre boyunca yogunlasabilirsin o konuya. bir suru program var. benim katildigim pratikonlinedil 'di mesela yabanci hocalarla yarimsar saat skype konusmasi yapıyorsun. saatleri falan sen belirliyorsun. ustelik piyasaya göre oldukca uygun. esinle anlas - aksam geldiginde bazi saatler cocugun tum sorumluluğu onda olsun. sen de gec sessiz bir odaya her gun / iki gunde bir bu derslerden al.
dilim var dersen daha iyi. pekcok yabanci üniversitenin sertifikali dersleri var biraz arastirmayla hepsine erisirsin sartlari nelermis falan.
en azindan ise yeniden döndüğünde CVne ekleyecek arti degerlerin olur. Hem kendini "bu kadar okudum bos bos oturmak icin mi" diye ezmezsin:)
tadini cikar bence .

Maalesef bizim sektörde 28 yaşında 3 yıl ara verdikten sonra iş bulmak gerçekten çok zor. Eşinizin maaşı yeter belki ama konu o değil. Yaklaşım ve evde olacak olmak sizi üzmüş. Evde durmakta çalışan kadın için çok zor. Ben mevcut durumda 19.30-20.00 arası evde oluyorum siz 20.30 gibi evde olacakmışsınız ama servis var mı? Kendiniz mi gidip geleceksiniz nasıl olacak? Ben olsam 32. Haftaya kadar dişimi sıkardım. En kötü 30. Haftaya kadar. Sonrasında izne ayrılır 1 yıl evde kalır bu kararı o zamana bırakırdım.
Ben de bunu düşünüyorum o arada sen iş bak diyorum 1-2 ay gider gelirim dedim. Direkt ne gerek var 1-2 ay için zaten doğum iznine çıkacaksın tazminatı al martta gelirse ofise dönmeyeceğim de zaten sen doğum iznine çıkana kadar onlar ofise geçemez diyor. Martta çıkarırlarsa da çıkarsınlar artık diyor. 1-2 sene de ara ver bulursun diyor. İş analizi veri vs kurslarına bakıyor benim için

Siz şu an hangi sehirdesiniz ve giderseniz nerede oturmayı düşünüyorsunuz? Biraz da çocuğun eğitimi ve arkadaş aile ortamını da değerlendirmek lazım. Ben mesela kalkıp da deprem bölgesine taşınmam bu saatten sonra. Ya da mahalledeki devlet okulu Türkiye ortalamasından iyidir, neden özele vereyim der oraya veririm. Oturmuş bir arkadaş ortamı vardır yine benim için önemli. Ben avrupada belki on kez taşındım ve insan bir yaştan sonra çevre çok zor yapıyor. Aileniz yine aynı şehirdeymiş.
İş yeri gebzede. Ben de gebzeye taşınmayı düşünüyorum eşim de mühendis. Orada işsiz kalmayız. Biz boluda yaşıyoruz şuan. İkisi de deprem bölgesi.

Tabii ki istifa etmeyin. Şartlarınız iyi. Gebe çalışanlar 7,5 saatten fazla çalıştırılamazlar. Gerekirse 32.haftada doğum iznine ayrılırsınız en azından doğum izni paranızı alırsınız. Doğum sonrası kısmi çalışma seçenekleri var. Şu an bu hızlı alınmış bir karar olur yapmayın doğum sonrası değerlendirin

Tazminatınız ne kadar olacak? Doğum yapan personele 1 yıl izin veriliyor 6 ayı ücretsiz demişsiniz yani tazminatınız ile aynı miktara denk gelebilir hatta belki daha fazla 32.haftada izne çıkarsınız bence devam edin tüm izinleriniz bittiği zaman istifa etmeyi ya da çalışmayı düşünürsünüz

valla ben olsam firsattan istifade cikardim. tazminat da alacaksiniz, bir sure issizlik maasi da idare eder sizi.
hem hamileligin son aylarini rahat rahat, sabah yürüyüşleri yaparak stressiz gecirirsiniz, son bir uykunuzun tadini alirsiniz. hem bebis dogdugunda memenizde süt ise kosmak zorunda kalmazsiniz, akliniz yavrunuzda kalmaz, ilklerini kacirmazsiniz.
ilk 3 yil bebegin hayatinda cok onemli. neden ananesinin, bakici ablasinin davranışları onun kisiliginin temelini atsin ki, neden bebeğini sadece aksam ve gece göresin- doya doya gecirirsiniz zamaninizi is stresi yok, derdi tasasi yok. esinin de geliri iyiymis. ye ic gez bebenle iste altinda araban da var:)
ne zaman bebis 3 yasina gelir krese baslar, sen de cvni günceller is aramaya baslarsin. nasil 24 yasinda azicik deneyimle bu isi buldun pekala 31 yasinda iyi bir şirkette kac senelik deneyimle daha iyisini de bulursun.
evde de cok bos durma, endustri muhendisligiyle ilgili cok bilgim yok ama varsa öğrenmenin isine gelecegi programlar onlarin kursunu al online olarak. hatta sonra istersen bir de calisanlara yonelik aksam kurslarina yazil sertifika alirsin hem sosyallesirsin.
evden calisma disiplinine sahipsen evdeki zamanini verimli gecirebilirsin bence. dilin iyi degilse mesela bu evde oldugun süre boyunca yogunlasabilirsin o konuya. bir suru program var. benim katildigim pratikonlinedil 'di mesela yabanci hocalarla yarimsar saat skype konusmasi yapıyorsun. saatleri falan sen belirliyorsun. ustelik piyasaya göre oldukca uygun. esinle anlas - aksam geldiginde bazi saatler cocugun tum sorumluluğu onda olsun. sen de gec sessiz bir odaya her gun / iki gunde bir bu derslerden al.
dilim var dersen daha iyi. pekcok yabanci üniversitenin sertifikali dersleri var biraz arastirmayla hepsine erisirsin sartlari nelermis falan.
en azindan ise yeniden döndüğünde CVne ekleyecek arti degerlerin olur. Hem kendini "bu kadar okudum bos bos oturmak icin mi" diye ezmezsin:)
tadini cikar bence .
İyi de işe dönmek kolay gibi konuşuyorsunuz. 23 yaşında sıfırdım başlangıçtan başladım. 5 senelik deneyimi olanı sıfırdan almıyorlar. Tüm bunları ben de düşünüyorum ama geleceği düşününce sıfır yani. Şuan işsiz arkadaşım çok. Ahım şahım bi okulda okumadım. Boluda yaşıyorum iş imkanı çok az.

Tazminatınız ne kadar olacak? Doğum yapan personele 1 yıl izin veriliyor 6 ayı ücretsiz demişsiniz yani tazminatınız ile aynı miktara denk gelebilir hatta belki daha fazla 32.haftada izne çıkarsınız bence devam edin tüm izinleriniz bittiği zaman istifa etmeyi ya da çalışmayı düşünürsünüz
5 senelik alacağız galiba. 500 civarı ediyor. Ben taşınalım istiyorum ama eşim beni çok üzüyor. O istemiyor ki. Direkt ver ofise gelemem diye diyor. Onun kafasında zaten ben doğurana kadar ofise geçemezler

Merhaba ben uzun süredir aynı iş yerinde evden çalışıyorum. Net maaşım yeni zamla 65 bin ama 15 bin yemek kartı var yılda 4 ikramiye vs derken benim için oldukça iyi bir ücret. İş yeri artık evden çalışma sistemini bırakma kararı kaldı. Net bir tarih yok. Çıkmak isteyenler mart ayına kadar bildirsin denildi sadece. Tazminat alacaksınız denildi. Ben iş yerimden farklı bir şehirde oturuyorum. Ama yol 2 saat sürüyor. Eşimin işi olduğumuz şehirde. Eşimin maaşı da yüksek. Üstüne hamileyim 4 aylık. Zaten kafamda doğum sonrası işten ayrılmak vardı. Ama tekrar dönerim işime diyordum. Şimdi işsizlik düşüncesi beni korkutuyor.

Burada iş imkanı çok kısıtlı. Müdür yardımcısı olan amcam 50 bin alıyor 40 yaşında. Ben 5 senelik tecrübemle alamam. Taşınsak zaten doğuracağım. Üstüne eşim iş bulacak mı derdi var. Kira derdi var. O kadar okudum evde ev hanımı olmak istemiyorum. Eşim de taşınmak istemiyor. Taşınsak doğum var çalışırsan 6 ay sonra bakıcı derdi olacak. Ben iş bulacak mıyım belli değil diyor. Git gel yapmayı düşünüyorum hamileyken 3-4 ay için değmez diyor. Kpss çalış işsizlik korkun varsa diyor. Mart sonrası çıkışta tazminat alır mıyım bilmiyorum. Elime para geçmesine ve uğraşım olmasına alıştım. Birden ev hanımı olmak korkutuyor. benimle aynı durumda olan var mı? Min 3 sene işsiz olacağım galiba. Tüm emekler hiç olacak. 28 yaşıma yeni girdim. Kafamda hep temmuz gibi doğum iznine ayrılmak vardı. İş yeri 1 sene doğum izni veriyordu 6 ayı ücretsiz. Sonra evde bakıcı ile bakarım diyordum. O zamanlar ofise dönüş kimsenin aklında yoktu. Hayatım mahvoldu.

Ben eşimden işe dön desteği göremedim ona canım sıkıldı aslında. Sonuçta o da iş arasa bulur. Çalıştığı yerin şirketi orada var. Zorlasa kendini aldırır. Direkt işten çık demesi beni çok üzdü
Ben türkiye de yaşamadığım için ordaki şartları ve sözleşmeleri bilmiyorum sadece şunu söylemek istiyorum eğer eşinizin maaşı yeterliyse ve tazminat alacaksanız alın tazminatınızı çıkın şimdiden bunun stresini yaşamayın çünkü önünüzde doğum var , doğum sonrası 6 ay 1 sene calışmayacaksınız sanırım zaten. Ozamana kadar mutlaka bir iş bulursunuz taşınacağınız yer daha gelişmiş biyerse kafanıza takmayın gerçekten herşey iş değil hayatta ayakta durmak istemeniz ve calışma isteğinize de hayran kaldım açıkcası tebrik ederim tembelleri oku oku cıldırmalık gözüm gönlüm açıldı senin yazını görünce 🤣🙏🏼🧿

Tabii ki istifa etmeyin. Şartlarınız iyi. Gebe çalışanlar 7,5 saatten fazla çalıştırılamazlar. Gerekirse 32.haftada doğum iznine ayrılırsınız en azından doğum izni paranızı alırsınız. Doğum sonrası kısmi çalışma seçenekleri var. Şu an bu hızlı alınmış bir karar olur yapmayın doğum sonrası değerlendirin

Bu dediğiniz saha çalışanı gebeler için geçerli. 7.5 saat heryerde ve koşulda değil.

Back