valla ben olsam firsattan istifade cikardim. tazminat da alacaksiniz, bir sure issizlik maasi da idare eder sizi.
hem hamileligin son aylarini rahat rahat, sabah yürüyüşleri yaparak stressiz gecirirsiniz, son bir uykunuzun tadini alirsiniz. hem bebis dogdugunda memenizde süt ise kosmak zorunda kalmazsiniz, akliniz yavrunuzda kalmaz, ilklerini kacirmazsiniz.
ilk 3 yil bebegin hayatinda cok onemli. neden ananesinin, bakici ablasinin davranışları onun kisiliginin temelini atsin ki, neden bebeğini sadece aksam ve gece göresin- doya doya gecirirsiniz zamaninizi is stresi yok, derdi tasasi yok. esinin de geliri iyiymis. ye ic gez bebenle iste altinda araban da var:)
ne zaman bebis 3 yasina gelir krese baslar, sen de cvni günceller is aramaya baslarsin. nasil 24 yasinda azicik deneyimle bu isi buldun pekala 31 yasinda iyi bir şirkette kac senelik deneyimle daha iyisini de bulursun.
evde de cok bos durma, endustri muhendisligiyle ilgili cok bilgim yok ama varsa öğrenmenin isine gelecegi programlar onlarin kursunu al online olarak. hatta sonra istersen bir de calisanlara yonelik aksam kurslarina yazil sertifika alirsin hem sosyallesirsin.
evden calisma disiplinine sahipsen evdeki zamanini verimli gecirebilirsin bence. dilin iyi degilse mesela bu evde oldugun süre boyunca yogunlasabilirsin o konuya. bir suru program var. benim katildigim pratikonlinedil 'di mesela yabanci hocalarla yarimsar saat skype konusmasi yapıyorsun. saatleri falan sen belirliyorsun. ustelik piyasaya göre oldukca uygun. esinle anlas - aksam geldiginde bazi saatler cocugun tum sorumluluğu onda olsun. sen de gec sessiz bir odaya her gun / iki gunde bir bu derslerden al.
dilim var dersen daha iyi. pekcok yabanci üniversitenin sertifikali dersleri var biraz arastirmayla hepsine erisirsin sartlari nelermis falan.
en azindan ise yeniden döndüğünde CVne ekleyecek arti degerlerin olur. Hem kendini "bu kadar okudum bos bos oturmak icin mi" diye ezmezsin:)
tadini cikar bence .