• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ofise geçen iş yeri hamilelik ve işten çıkmak

Yani kusura bakmayın ama sizin şirkete güvenip iş mi yapılır? Ya eşiniz iş bulup gelir bir sekilde anlaşamaz çıkarırlarsa, sizin şirkete de %100 güven yok gibi duruyor, o durumda ne yapacaksınız?

İkna olursa iş baksın ama bakmazsa da manipülasyon mu bu bana niye böyle yapiyor diye kendinizi doldurmayın çünkü gerçekten eşiniz sizden daha mantıklı düşünüyor. Gebze bence yaşanacak yer değil, çocuk büyütmek için boluyu daha çok tercih ederdim. Hem 2 sene kadar kendiniz baksanız fena olmaz çünkü aileler bakamaz demişsiniz ve bakıcı ücretleri malum. Bi de baktınız gerçekten hiç bulamıyorsunuz 2 sene sonra yine Gebze çorlu vs başka sanayi yerlerini birlikte değerlendirebilirsiniz. Bence.
Hatta şimdi son yorumda gördüm, pazarlama alanında çalışmışsınız. Teknolojik ilerlemelerle çok da geri kalınan bir alan olmadığı için de çoğu alana göre sanslisiniz.
Eşim de kurs vs bakıyor. 12 ay 9 ay süren kurslar varmış. İnsanlar 40 yaşında kariyer değiştiriyor herkes ofise mi dönecek diyor. Beni korkutan iş bulamazsam durumu. Özel bi üniversitede okudum. Aileme de mahcup olacağım. Boluda bir sürü fabrika teknokent var diyor. Offf hayatım mahvoldu resmen. Zehir oldu bu 2 hafta

Ben de işimi bırakmak istemezdim senin yerinde olsam ama eşinin dediği bir tık daha mantıklı maalesef. Hem bu isten bu olaydan bağımsız çıkarsalar yine is bulman gerekecek garantisi olmayan bir sey sonucta.

Eşim gebzede yaşamak istemiyor. İkimiz de boluluyuz ama onun ailesi gebzede. Ona göre iş bulabilirim. Herkes işten çıkıyor. İş yerimle konuştum ben doğuma kadar hibrit çalışsam dedim. Ne zaman geçilecek dedim fikirleri yok. Yönetim değişti. Bunlar olunca bırakıp gitmek mantıksız diyor. Hadi bu evi kiraya versek kredisi var. O da belki bebek olunca bırakmak istemeyeceksin yaşın genç. Tecrüben var diyor. O galiba işini seviyor boluyu da seviyor. Ben de en azından denese geçmeyi denemiyor direkt benden vazgeçiş yapmamı istiyor diye sinir oluyorum. Hiç bu kadar büyük bi sorun yaşamadık evliliğimizde
Eşiniz sizinle hangi tavırda konuşuyor tabi bilemiyorum da
bence genel bakınca haksız değil, sizin şirketin ne olacağı belli değil, doğum + bebek yorucu olabiliyo çoğu kadının feleği şaşıyor (ha bence çok abartıyorlar ama, ne yapalım durum da bu)

zaten siz de evden çalışmaya göre plan yapmışsınız (bakıcı evde olur benim gözüm üstünde olur kafası bu, biliyorum, dedim ya ben evden çalışarak emekli olmak üzereyim artık)
ama o defter kapanmış ve bu eşinizin suçu değil ki...

durum sinirlerinizi bozuyor eşiniz de suyunuza gitmiyor diye anlıyorum ama dedim ya genel bakınca şu anda sizin şirket güven vermiyor

yasal olarak kıdemi ne zaman hak edersiniz ne zaman etmezsiniz, biliyorum, telafi derken size lütuf anlamında demedim, daha sonra kendiniz çıkarsanız tazminat alamıyorsunuz, tazminat öyle her zaman verilmiyor anlamında dedim.

bakın özel sektördesiniz
ve daha çok gençsiniz
o kadar keskin planlar yapmayın, biraz daha rahat olmaya çalışın.

10+ senedir evden çalışıyorum, sizi çok iyi anlıyorum. emin olun. buna rağmen diyorum, özel sektör bu, sabah kendinizi kapının önünde bulabilirsiniz. hep kafanızın bi köşesinde bu olsun.
Rahat olamıyorum işsizlikten çok korkuyorum. Çevremde çok güzel cvlere olan sahip işsiz insanlar doldu. Ama özel sektör. Hiçbir şey belli değil. Benim de kendime +1 kattığım bir şey yok.

Şu an aldığınız maaş ve yemek kartı ücretini doğum sonrası izinde alabilecekmisiniz. Yanlış bilmiyorsam şu an aldığınız 65bin geçmeyecek elinize. İyi araştırın lütfen

Eşim de kurs vs bakıyor. 12 ay 9 ay süren kurslar varmış. İnsanlar 40 yaşında kariyer değiştiriyor herkes ofise mi dönecek diyor. Beni korkutan iş bulamazsam durumu. Özel bi üniversitede okudum. Aileme de mahcup olacağım. Boluda bir sürü fabrika teknokent var diyor. Offf hayatım mahvoldu resmen. Zehir oldu bu 2 hafta
Kırmak istemiyorum ama bu kadar telaşlı olmasanız mı😅 aç değilsiniz açıkta değilsiniz, eviniz arabanız var. Eşinizin maaşı da siz iş bulana kadar gayet yeterli. Hiç iş bulamamak diye bir şey olabilir mi? Ailene neden mahcup oluyorsunuz ki sonuçta evlendiniz artık kendi aile dinamiginiz var ona göre hareket ediyorsunuz. Gebzede çocuk yetiştirip çok mu mutlu olacaksınız? Yabancı diliniz varsa belki yurtdisina çıkacaksınız yani daha yaşınız 28 ve acayip gereksiz planlar kuruyorsunuz erkenden. Özel sektörde çalışan, bebeği olan biri için bu kadar planlı bir hayat mümkün değil maalesef. Biraz akışına bırakın. Bir arkadaşıma çok benziyorsunuz, o da asla huzur içinde duramazdı sizin gibi. Şöyle 2 sene keyifle oturayım da bebeğime bakayım diyemezdi. Tüm o süreci burnundan getirdi. Ne oldu 2 sene sonra ise girdi ama eşini kendini bebeğini çok yıprattı ya olmazsa diye diye.

Eşiniz sizinle hangi tavırda konuşuyor tabi bilemiyorum da
bence genel bakınca haksız değil, sizin şirketin ne olacağı belli değil, doğum + bebek yorucu olabiliyo çoğu kadının feleği şaşıyor (ha bence çok abartıyorlar ama, ne yapalım durum da bu)

zaten siz de evden çalışmaya göre plan yapmışsınız (bakıcı evde olur benim gözüm üstünde olur kafası bu, biliyorum, dedim ya ben evden çalışarak emekli olmak üzereyim artık)
ama o defter kapanmış ve bu eşinizin suçu değil ki...

durum sinirlerinizi bozuyor eşiniz de suyunuza gitmiyor diye anlıyorum ama dedim ya genel bakınca şu anda sizin şirket güven vermiyor
Eşim çok rahat ne kafana takıyorsun kafasında. Taşınalım diyince bir sürü şey sayıyor. Şuan bebek olmasaydı düşünürdük diyor. Bi arkadaşın seninle aynı durumda olsaydı ne yapacaktın ne söyleyecektin diyor. Zaten 1 senede bile geçemezler ofise sen yine çalışırsın diyor. Hiç ilan vs açılmadı. 12 kişilik ekipten 3-4 kişi var bırakmayı düşünen ama onlar ara vermeyecek benim gibi. Tüm emeklerim hiç oldu gibi hissediyorum

Şu an aldığınız maaş ve yemek kartı ücretini doğum sonrası izinde alabilecekmisiniz. Yanlış bilmiyorsam şu an aldığınız 65bin geçmeyecek elinize. İyi araştırın lütfen
Evet 16 hafta galiba kayıp olmadan aynı maaşı alıyoruz sonra yok

Kırmak istemiyorum ama bu kadar telaşlı olmasanız mı😅 aç değilsiniz açıkta değilsiniz, eviniz arabanız var. Eşinizin maaşı da siz iş bulana kadar gayet yeterli. Hiç iş bulamamak diye bir şey olabilir mi? Ailene neden mahcup oluyorsunuz ki sonuçta evlendiniz artık kendi aile dinamiginiz var ona göre hareket ediyorsunuz. Gebzede çocuk yetiştirip çok mu mutlu olacaksınız? Yabancı diliniz varsa belki yurtdisina çıkacaksınız yani daha yaşınız 28 ve acayip gereksiz planlar kuruyorsunuz erkenden. Özel sektörde çalışan, bebeği olan biri için bu kadar planlı bir hayat mümkün değil maalesef. Biraz akışına bırakın. Bir arkadaşıma çok benziyorsunuz, o da asla huzur içinde duramazdı sizin gibi. Şöyle 2 sene keyifle oturayım da bebeğime bakayım diyemezdi. Tüm o süreci burnundan getirdi. Ne oldu 2 sene sonra ise girdi ama eşini kendini bebeğini çok yıprattı ya olmazsa diye diye.
Ben de öyle olurum muhtemelen. Ya bebeğimi benimseyemez ona düşman olursam diye de korkuyorum. Benim annem anneaannem babaannem çalışan kadınlardı. Kpss denesem bu yaşta ders çalışamam herhalde. Keşke kendimi garanti işte görmeseydim

Ben de öyle olurum muhtemelen. Ya bebeğimi benimseyemez ona düşman olursam diye de korkuyorum. Benim annem anneaannem babaannem çalışan kadınlardı. Kpss denesem bu yaşta ders çalışamam herhalde. Keşke kendimi garanti işte görmeseydim
Dogum yaptiktan sonra uzunca bir sure calisamazsiniz maalesef. Siz kpss mi istiyorsunuz, ozelde olmak mi?

Dogum yaptiktan sonra uzunca bir sure calisamazsiniz maalesef. Siz kpss mi istiyorsunuz, ozelde olmak mi?
Kpss 95+ alamam. 2024 girdim puanım 79. Ve ben evden çalışmayı seviyorum. Daha verimli geliyor. Ve kpss olunca yine taşınmak gerekecek. Başından atmak için bahane buluyor adam

Yaşadığım yerde emeklilik yaşı 67. Yani 3 5 sene işsiz kalmanın bu kadar dram yapılması bende hiçbir şey ifade etmiyor😂 ben cocuk yapsam öyle 2 3 sene izin kullanmam mesela ama sizinle aynı durumda olsam paramı alır geçer 2 sene keyif yaparım. Bir şey olduktan sonra ah vah etmenin manası yok, hele ki güzel de tazminat varken oturur bebeğime bakardım. 30 yaşında 2 sene ara verip iş aramak sizin meslekte hiç de zor değil. Aslında siz bi terapiye mi gitseniz ya? Konu işken birden eşe tepkili oldunuz, sonra aileme mahcup olacağım dediniz, yeteneklerinize güveniniz yok, şimdi de bebeğe alışamam vs. Ciddi anlamda degerlendirmenizi tavsiye ederim psikolog desteğini.

Kpss 95+ alamam. 2024 girdim puanım 79. Ve ben evden çalışmayı seviyorum. Daha verimli geliyor. Ve kpss olunca yine taşınmak gerekecek. Başından atmak için bahane buluyor adam
Evden calismak icin data analyst data science ya da data engineer islerinde daha cok sansin olmaz mi? Bunun icin de belli programlar bilmen lazim Python vs. artik hemen her yer ofise geciyor ama data science cilar hep remote devam ederler.
Kendinizi hem remote hem de pazarlamada calisicam diye sartlarsaniz, is bulma sansiniz duser.

Yaşadığım yerde emeklilik yaşı 67. Yani 3 5 sene işsiz kalmanın bu kadar dram yapılması bende hiçbir şey ifade etmiyor😂 ben cocuk yapsam öyle 2 3 sene izin kullanmam mesela ama sizinle aynı durumda olsam paramı alır geçer 2 sene keyif yaparım. Bir şey olduktan sonra ah vah etmenin manası yok, hele ki güzel de tazminat varken oturur bebeğime bakardım. 30 yaşında 2 sene ara verip iş aramak sizin meslekte hiç de zor değil. Aslında siz bi terapiye mi gitseniz ya? Konu işken birden eşe tepkili oldunuz, sonra aileme mahcup olacağım dediniz, yeteneklerinize güveniniz yok, şimdi de bebeğe alışamam vs. Ciddi anlamda degerlendirmenizi tavsiye ederim psikolog desteğini.
Kendime güvenim pek yok. İsteyerek hamile kaldım ama benimseyemedim. Eşime de gebzeye taşınmıyor diye tepkliyim. Daha önce farklı konular için destek aldım ama etkisi olmadı terapinin. Şimdi de kafamda bir sürü düşünce var. Zaten anneliği benimseyemedim heyecanlı değilim. Ya doğum sonrası iyice depresyona girip suçu bebeğe atarsam diyorum. O iş orada güvenli bi alandı benim için. Dehbliyim malesef

Evden calismak icin data analyst data science ya da data engineer islerinde daha cok sansin olmaz mi? Bunun icin de belli programlar bilmen lazim Python vs. artik hemen her yer ofise geciyor ama data science cilar hep remote devam ederler.
Kendinizi hem remote hem de pazarlamada calisicam diye sartlarsaniz, is bulma sansiniz duser.
Eşim de öyle kursları araştırıyor hep. Yeni bir kariyer olur uğraşın olur diyor. Bilmiyorum yapabilir miyim. Beynim almaz gibi hissediyorum

Evet tazminat var ama martta çıkış olursa 10 aylık maaşım tazminattan fazla galiba. Doğum da temmuzda. 6 ay daha maaş alacağım sonra belki işe dönmek zorunda kalacağım. Burada da kira ve bakıcı ücreti var. Eş işsizliği var. Yoksa ben de bebeğimi büyütmek istiyorum.
Haklısınız hayırlısı olsun hangisi işinze geliyosa iyi olucaksa o olsun

Back