- 23 Ekim 2014
- 961
- 950
Kendi evini sıkıntıya sokmuyosan et tabi, esin de etsin Allah kazancınızı arttırsın, bikaç yorum önce bahsettigim arkadaş doğalgaz açmıyor fatura yüksek gelmesin diye, battaniye sarıp oturuyolar, niye, adam ailesine 1000 tl gönderecek çünkü her ay
onu da denedim canım. avukatlara başvurdum. krediyi 50bin tüketici olarak çektik altınlarıda çalmadı eşim götürdü elleriyle verdi. avukat hiç bişey yapamazsın dedi. eşime boşanıyorum dedim kv ha tamam hadi boşanın ben kızımı vermem o benim ben doğurdum dedi. ayrıca bi 30 bin yardım ettiler eve onu istedi verin bizim altınımızı paramızı dedi.Bak sen beni dinle, ev işini hallet ben eşini hiç masum bulmadım, böyle aileler var, herseyi KP ya da kV de de topluyolar gelin bosanırken hak iddia etmesin diye, şimdi mutlusun ama yarının garantisi yok
'O' diye belirttigim kisi sevgiliniz, nisanliniz veya esiniz arkadaslar.
Ailesinin maddi durumu iyi olmasina ragmen ''o" ailesine yardim ediyor mu?
Benim sozlum mutfak alisverisini yapar surekli, annesinin begendigi ayakkabiyi alir, babasinin begendigini parfumu alir falan filan. (ailesi ise ona calismaya basladigindan beri hicbir maddi destek veya yardimda bulunmuyor ne buyuk ne kucuk)
Birde dugunu kendiniz mi yaptiniz? Erkek aileleri nekadar sorumsuzlasti boyle, dugunu kendiniz yapin deyip kenara cekilmek nekadarda kolay... ve sozlum buna gayet normal karsiliyor, halbuki bu benim icin onemli.. hangi gunler icin anne baba olur ki insan, evladina olan gorev degil midir yardim etmek .. yoksa yanlis mi dusunuyorum siz ne dusunuyorsunuz bu konuda arkadaslar?
aa çok iyi bir kayınvalide anne o anne :) melek gibi çok iyi en iyi kayınvalide ondan iyi kayınvalide yok :)) tabi bu sözler onun sözleri
Hepimizin yaşantıları farklı ama bişey sormak istiyorum.Anneye ayakkabı babaya parfüm almak aileye maddi yardım yapmak mı demek? İnsan sevgilisinede alıyor bu tarz şeyleri o zaman sevgililerede maddi yardım yapılmış oluyor. Bu durumda size aldığında kabul etmeyin sakın.
Bir insan okulunu bitirip çalışmaya başladıysa kesinlikle yaşadığı evin sorumluluklarına yardım etmeli. Atıyorum bu belki faturaları üstlenmektir belki mutfak masrafına katkıda bulunmaktır belki de kirayı ödemektir. Bu değişir ama muhakkak bunların yapılması gerekir. Ben şahsen okulunu bitirip para kazanmasına rağmen bide üstelik hala babasının evinde oturup hatta hafta sonları babalarının arabalarına el koyan erkekler biliyorum. Asla böyle biriyle evlenmeyi düşünmezdim arkadaşım olsa selamı keserim yada yüzüne söylerim. Anne babasının sorumluluklarını hafifletmeyi düşünmeyen adam ilerde karısının ailesinin sorumluluğunu da alamaz. Ayrıca para kazanmaya başlayan birine nediye hala ailesi yardım etsin ki? Düğünde dernekten ellerinden geleni yaparlar takılarını takarlar ama işi gücü olan bir erkeğe ne diye aile yardım etsin bence saçma. Mümkün olduğunda kendi yapmalı insan. En azından ben ve eşim öyle yaptık.
Hepimizin yaşantıları farklı ama bişey sormak istiyorum.
Eşimin ailesi her türlü borçlarını bize ödetmeye çalışır. haciz borçlarını sgk borçlarını. kaynımın masraflarını. üstüne eşimin alışveriş kartını kullanırlar. annesi sürekli para ister. halı ister. buzdolabı çamaşır makinası ister.
Dönüpde 1 kez dahi. tekrar ediyorum 1 kez dahi aç mısın tok musun siz ne yiyip içiyorsunuz bu düğünüde yaptınız borç harç napıyonuz demediler. Normal mi bu? Eşim çalışıyor diye üstüne abanmanın ne mantığı var. üstte mesajımdada yazmıştım okursanız, 3 lirayı paylaştık biz bugün eşimle. hepi topu 3 lira... bazı ailelerd eböyle vurdumduymaz.
Bu konuda herkesin çok farklı fikirleri var ama benim fikrimde aynı. Doğurmak değil sadece marifet. O çocuğun hayattaki her aşamasında yanında durabilmek. Çocuk elini uzattığında o eli tutabilmek mühim olan. Benim eşimin aileside zerre düğüne katkısı olmadı. Kim ne derse desin, herşeye rağmen erkek ailelerinin bişeyler yapması gerektiğine inanıyorum. Doğurdum okuttum büyüttün e haydi şimdi ne halin varsa gör başını becer.
Benim ailem abimden çok benim evimi düzdü dayadı döşedi. Aklınıza ne gelirse ailem aldı bana. Bana eşya yaptılar belki ama abimede son zerrelerine kadar maddi yardımla düğününü âlâ şekilde yaptılar. Ne abim ne ben evlerimizde borç harç meselesi yapmadık. Varlık seviştirir yokluk dövüştürür der annem. imkanları nispetinde hep maddi manevi yanında durmalı aileler. Çokd aayıplıyorum kenara çekilen aileleri.
Eşimin ailesinin 10 kuruş bana faydası yok. üstüne üstlükte eşimin iş yerinden verilen alışveriş kartını kullanıyolar. Bizim bugün ceplerimiz sıfırda. 3 lirayı paylaştık sabah :) 1.50 kuruşunu ben aldım otobüse bincem diye.. Mutfağımıza bişey alamıyoruz şuan. Bi aileye bu mu yakışır? alın kullanın bu kartı demek yerine kendileri kullanıyorlar. Ben yokluk çekiyorum onlar sefa. Hak reva mı? Benim ailem aç kalır yine bana verir parayı. Annelik babalık bunu gerektirir. Ben mutfağıma eti kıymayı ayda 1 alırım. Onlar hergün et yer. Çok bencilce belki ama hakkım varsa kursaklarında ben helal etmiyorum.
Eşimin ailesi her türlü borçlarını bize ödetmeye çalışır. haciz borçlarını sgk borçlarını. kaynımın masraflarını. üstüne eşimin alışveriş kartını kullanırlar. annesi sürekli para ister. halı ister. buzdolabı çamaşır makinası ister.
Dönüpde 1 kez dahi. tekrar ediyorum 1 kez dahi aç mısın tok musun siz ne yiyip içiyorsunuz bu düğünüde yaptınız borç harç napıyonuz demediler. Normal mi bu? Eşim çalışıyor diye üstüne abanmanın ne mantığı var. üstte mesajımdada yazmıştım okursanız, 3 lirayı paylaştık biz bugün eşimle. hepi topu 3 lira... bazı ailelerd eböyle vurdumduymaz.
Yorumların tarafsız olduğunu sanmıyorum, bi arkadaşım var eşi asker doğuda,kendi de çalışıyo, adam ailesine yardım ediyordu her ay 1000 lira, çocukları oldu gene kıza batmadı, çocuk kreşe başladı 2.çocuğa hamile kaldı şimdi lafını ediyo, ben ücretsiz izne ayrılsam geçinemem diye, kendimi yerine koyuyorum ben çocuğumu büyütmek için ücretsiz izin alamıcam adam ailesine her ay 1000 lira gönderecek
İki kişi iken 1000 lira belki zorlamıyodu ama artık 2 çocuk var adam hala aynı miktarı gönderiyo kızın ücretsiz izin almasına karşı çıkıyo, çocuklarından çalıyor
Kocam 10 bin falan kazansa 3 bin 5 bin yardım etse bana da koymaz ama elde yokken var etmeye çalışan evinden çalan adamlar var bir de