'O' ailesine yardim ediyor mu?

Düğünümüzü kendimiz yaptık.

Ben annemlere giderken arayıp ihtiyaçlarını sorup alıyorum, verdikleri parayı da kesinlikle kabul etmiyorum.
Durumları kendilerine göre iyi.

Eşim ne yapıyor bilmiyorum, ama ben aileme bu şekilde davranırken ona asla karışamam.

Eğer geçim sıkıntısı çekmiyorsanız bunlar ufak meseleler.

Sözlüymüşsünüz şimdi fark ettim.

Çok doğal evin masrafların adahil olması.

Ama biraz tutumlu da olabilir, birikimi yeni yeni yapmaya çalışıyorsa hele hediye işlerini azaltabilir.

Oyle bir zamandayiz ki ailelerin dugun yapmasi ve sifir borc ile genclerin hayata atilmasi buyuk sans bence.
Soyleki esim evlenene kadar ailesine destek oldu bu cok normal.
Dugunde ise herseyi kredi cekip yapti borc oduyoruz hala ama sukur yinede gecinip gidiyoruz kafamiz rahat.
Benim ailemin durumu musaitti uzerine dusenleri yaptilar ama esimin ailesinin durumlari pek musait degildi..yinede ufakta olsa bir ev hediyesi beklemistim onuda yapmadilar canlari sagolsun.herseye ragmen severim sayarim onlar cunku manevi yonden bana cok cok iyiler..bu konu en buyuk sansim.
Lakin durumlari olsaydi yapmalarini beklerdim..evliligimin ilk yilkari borc odemekle gecmezdi en azindan...

Size tek onerim kimseye guvenmeden heray ufakta olsa kiyiya kosete birikim yapin...sonra cooook lazim olacak o paralar size

Valla dugunumuzu kendimiz kredi cekerek yaptik...aslinda isteyebilirdik ama ben kimseye minnet egmekten hoslanmam...cunku yarin oburgun normal konusmada bahsi gecmesi bile beni bozar...ayni zamanda bu su anlama gelir ben sizden bisi istemiyorum yarin oburgun siz de benden bisi istemeyin..cok buyuk zorunluluklar haric tabi..aynen de oyle oldu..esimin durumu cok iyi ama simdi bizden kimse bisi isteyemiyo ...

Valla isteyenler istiyor. Bize de beş kuruş yardım eden olmadı ama onlara sorsan düğün yapmak gelin almak zor iş. Hala düğün borcu (!) ödüyorlar. Eşim bir gün dedi hangi düğünün borcu ? Ve yığınla borcumuz olduğu halde yine bizden beklenti içindeler. Evlerine tadilat yaptıracaklarmış, oğulları ödesinmiş. Gönlü tok yeterki oglumuz evinde huzurlu olsun kendilerine yetsinler düşüncesinde olsalardı her ay bir degil bes parfüm onlara feda olsun derdim herhalde.

Cok dogal birsey. Her evlat annesine babasina yardim etmek ister, mutlu etmek ister. Sen olsan sen yapmazmisin? Valla ben hala kardeslerime, babama alirim esimde ayni sekil. Birgunde kalkip sen neden annene babana harcadin diye laf etmedik birbirimize. Bundan dogal ne olabilirki? Onlar nisanlinizin annesi babasi. Sizin nasil anneniz babaniz yaninizda kiymetliyse onunda oyle.

Sevgilim şuan öğrenci, ama ilerde evlendiğimizde ailesine her ay yapacağı yardımın miktarını bile hesaplamış. Bana söyler hep ilerde böyle olacak ona göre şimdiden haberin olsun diye... Düğünümüzü de kendimiz yapacakmışız, ailesinden asla yardım almayacakmış. (Ailesinin maddi durumu gayet iyi, birikmiş paraları ve gelir getiren birçok yatırımları var )
Sorun edilmeyecek gibi değil ama, şimdilik ciddi bir şey olmadığından he deyip geçiyorum...

"O" ailesine yardim edecek tabi. Doguran, buyuten, yetistiren aileye yardim edilmez de naapilir? Ben bekarim daha once de boyle bir konunun icinde bulunmadim ama sahsi fikrim oyle mutfak masrafiymis ayakkabiymis parfummus bunlar yardim adi altinda gececek kadar buyuk seyler degil. Evlenmeden kendine dert edinmen de anlasilir gibi degil. Kocaman adam yani dugununu ailesi karsilamak zorunda degil karsilarsa o zaman "yardim" olur.

İnanamıyorum ben bazı hemcinslerime ya. Ailesine yardım ediyor olması sizi sevindirmeli. Sorumluluk sahibi demek ki. Yok illaa ki herşeyi sizin ayaklarınıza serecek, anayı babayı hiç sayacak değil mi? Tövbe...

Ben anlamıyorum ailesi yahu, tabii yardım da eder hediye de alır. Suistimal edilmediği sürece bunda ne var?

Ben evlendiğimde annemin şu anki imkanlarını sürdürmesi için gereken neyse yapacağım mesela, eşim olacak kişi bana bunun için laf edecekse zaten işimiz iş. Aynı biçimde ben de laf etmem.

Esim biz sevgiliyken de, nisanlikenden de hatta evlendikten sonra da ailesine herzaman maddi destekte bulunmustur. Ama siz sozluymussunuz ve sozlunuz yardim degil gorevini yerine getiriyor. Simdiden böyle seylere takilmayin

Herkes maddi imkanları elverdiğince yapar. Çalışan yetişkin bir erkeğe de kaç yaşına gelmiş emekli insanların dişinden tırnağından artırıp düğün yapması bana saçma geliyor. Ailesi zengindir yapar. Sözlünüz zaten sizi baştan kandırmamış. Olanı gösteriyor. Onunla aile olmayı kendiniz seçiyorsunuz. Yani imkanı olmayan adamları böyle darlayacağınıza zengin koca avına geçin yemin ediyorum şu hareketinizden daha ahlaklı olur.

Yorumların bir kısmını okudum da ben konu sahibine hak veriyorum, anne - baba olmak tercih meselesidir dünyaya çocuk getirmeyi bilen ona bakmayı da bilecek; yedirdi, içirdi, okuttu eee tabiki yapacak ; başkası mı yapacak bunları sanki . Bence konu sahibi sözlüsünün aile tarafından biraz sömürüldüğünü düşünüyor ben de öyle düşündüm. Tabiki ailesiyle yaşıyorsa bütçeye katkıda bulunması, zaman zaman anne -babasına hediyeler alması güzel ama herşeyde olduğu gibi bunların aşırısı da güzel değil. Bir arkadaşımda aynen sözlünüz gibiydi en sonunda nişanlısı dayanamadı ayrıldı zira evlenme arifesinde ailesine ev aldı kendi yeni kuracakları eve istediklerini alamıyorlardı. Bu konularda 2 kere düşünmek lazım mazallah evlenince "kocam maaşının büyük bir kısmını kv. kp. harcıyor" şeklinde konu açmak zorunda kalınmasın.

Aklıma şu geldi şimdi, eşim evlenene kadar her ay yardım etti ortalama 500 civarı, işe 20 yaşında başladı biz 6 sene sonra evlendik, 6 sene yaptı etti lafı geçmedi ama biz nişanlıyken kredi çektirmek istemişler eşim ona yanaşmamış, açıkçası o noktada ben de kötü niyet gördüm, hani evlenmeden son bir yiyelim gibi, ama bu düşüncem çabuk geçti, düğünümüzü onlar yaptı

eşim bekarken çok çalışmamış okul bitti askerlik çalışma hayatı birikimi pek yok sadece bir araba almış o kadar. düğün yaptık eşimle ikimiz mobilya beyazeşya eşim aldı benim kendi ailem birazını aldı. kına gecesini benim ailem yaptı düğünü eşim kendi yaptı. ufak tefek yastık nevresim vs de yardım etti kv. bizde düğün yemeği verilir kv düğün yemeği verdirtmedi. eşim düğünde çok açılmayalım takıları da satıp ev alalım dedi bana da mantıklı geldi ev alacağız diye benim ailem de bana takılan takıları almadı sonuç ev alındı eşim evi kv nin üzerine yaptı.parmağımdaki yüzük dışında hiç bir birikimim yok kv gezdiği yerde şu kadar altın bilezik taktım diyor ama ne hikmetse ben o altınları düğün salonunda gördüm sadece o da kendi bilezikleri düğün bitti eve geldik üzerimizi değiştirip altınları götürdük. onun dışında 2 yıldır kv nin evinin borcunu ödüyorum borcum var diye doğurduğum güne kadar çalıştım doğum izni almadan. doğum parası hatta süt parasını bile onun borcuna verdirtti eşim. ala lafa gelince mangalda kül kalmıyor işte . birde eşim tek çocuk hani lafta herşeye çok hevesi var amaa ortaya çıkınca işler tersine dönüyor. maddi durumları da iyidir ayrıca

Ev neden kv nin üzerine alındı ? Merak ettimm sizin takilarla sizin oturduğunuz ev degil mi alinan ev ?

Yorumların tarafsız olduğunu sanmıyorum, bi arkadaşım var eşi asker doğuda,kendi de çalışıyo, adam ailesine yardım ediyordu her ay 1000 lira, çocukları oldu gene kıza batmadı, çocuk kreşe başladı 2.çocuğa hamile kaldı şimdi lafını ediyo, ben ücretsiz izne ayrılsam geçinemem diye, kendimi yerine koyuyorum ben çocuğumu büyütmek için ücretsiz izin alamıcam adam ailesine her ay 1000 lira gönderecek

İki kişi iken 1000 lira belki zorlamıyodu ama artık 2 çocuk var adam hala aynı miktarı gönderiyo kızın ücretsiz izin almasına karşı çıkıyo, çocuklarından çalıyor

Kocam 10 bin falan kazansa 3 bin 5 bin yardım etse bana da koymaz ama elde yokken var etmeye çalışan evinden çalan adamlar var bir de

Ev neden kv nin üzerine alındı ? Merak ettimm sizin takilarla sizin oturduğunuz ev degil mi alinan ev ?
evet düğünde bize talın takılar ve üzerine bizim çektiğimiz kredi ile alınan ev düğünde hiç destek olmadılar ev alırken yardı ederiz diye .eşim siz düğüne karışmayın ev alırken yardım edin dedi.. kendi evleri var.ama kv oğlum benim üzerime yapın evi bana moral olsun dedi.eşim de nasılsa tek çocuğum ölüp gitseler yine bana kalacak dedi.
asıl sebep başka tabi bebek doğdu bebeğe adını koydurdu hadi boşanın artık ben kızımı vermem sana demeye başladı (torunu için)
yani boşandırma niyeti var tabi bunun için de çabalıyor. malum boşanmalarda da mal paylaşımı yarı yarıya. gelini boşatırken evi istemesin diye yaptılar. eşim de uydu annesinin sözüne.

düğünümüzü kendimiz yapmadık çünkü paramız yoktu
aileler de yapmadığı için düğün yapmamış olduk :)
eşimin ailesi şimdiye kadar bize bir destekte bulunmadı
benimkilerden de ben bişey istemedim

eşim babasına yardımda bulunurdu biraz
babasının durumu kötü diye
ama artık onu da yapmıyor
yani kimseden ne alıyoruz ne veriyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…