Madem para yok bu kadar masraf yapmasaydınız sizde evde bir söz nişan olurdu aile arası , eşyaları da ilk etapta hayati ihtiyaç olanlar alınrı sonrası zamanla telafi edilirdi. Ayrıca eve 6 maaş girmesi demek herkesin siz evleniyorsunuz diye tüm birikimini ortaya dökmesi anlamına gelmiyor. İki yetişkin insansınız bütçenize göre yaparsınız töreni, eşyayı , aileler de elde varsa istekli ise gönlünden geçeni alır yada takar.
Sizde de hata var eve peynir yumurta alamazken neden sürekli eşyaya yatırım yaptınız. Almasaydınız hepsini evlendikten sonrada alınırdı bazı şeyler. Ya da yaptırsaydınız mezarı evliliğinizden önemli mi bence değil.
Hem iki bilezik eksik olsa ne olur onunla mı mutlu olacaksınız sanki.
Evlenirken eski eşyalarla evlendik zamanla evi sil baştan yeniledik. Hiç birşey istemedim ne eşimden ne ailesinden ama ellerinden geldiğince takılarını da taktılar.
Bizim düğün nikah ayrı oldu, nikah masraflarını biz hallettik eşimle gelinlik damatlık vs dahil.
Kına düğün ailem sponsor oldu ama ben zaten istemiyordum onlar yapmak istedi tamam dedik,eşimin ailesinin de kendinin de durumu yoktu ama kimse bunu sorun etmedi çünkü gönül rızası vardı.
Ve şu an herşeyimiz var. Maddiyat bu kadar önemli ise yol yakınken ayrılın zaten ama değilse olanla yetinmeyi bilin.