'O' ailesine yardim ediyor mu?

valla ben cok gördüm öyle oglunun dügününe 1 kurus vermeyip sürekli gelinine satasan kaynanan paa isteyen hatta bana bakıcaksınız diye dreteni cok gördüm

O sizin dediginiz calismayan bayanlar icin gecerli...ben calisiyorum...calismasaydim da gerci kimseye bakmazdim cok buyuk hastalik olmamasi durumunda...evlenmeden once kriterlerini belirleyip ona gore secim yapmak lazim...evlendikten sonra istedigin gibi cikmazsa zaten ekonomik ozgurlugun varsa kimseyi cekmene gerek yok....ama eger en basta sIrf evlenmek icin sesini cikartmayip herseyi kabul edip evlendikten sonra su koyveirsen ben yapmam etmem diye o da senin salakligin olur...kendini saydirmak onemli...

Buraya yazdıklarınız dikkatimi çekti. 50 bin borç çok fazla değil mi sorması ayıp?
120 su faturası, 75 tl ev telefonu faturası, normal şartlar altında bu faturalar çok yüksek değil mi? Bunda bir anormallik olduğunu düşünüyorum, haddim değil kusura bakmayın ama madem burada böyle bişey paylaştınız, fikrimi yazayım dedim.
Canim evlilik kolay deqilki evlenirkn mesela bna bir cift corap almadilar.. Hepsini esim yapti daha bunun takilari falan gelinlik salon derken sirf 20 bin bunaharcandi mobilyalarmis falan baya masraf oldu ne annesi ne babasi yardim etmedi .. Faturalara gelincr bilerekden bu kadar fazla yapiyorlar gunluk damdan beri merdivenler yikanir hergun sicak diye sulasirlar sonra klimalari hic kapanmaz .. Bu borca girmesi icin bilerekden fazlayapiyorlar

Bence aile gösteriş meraklısı ve müsrif . 50 bin düğün masrafı olur mu. Krediyi insanlar bedava para sanıyor , yıllarca borç içinde yaşıyorlar . Lüks düğün karın doyurmuyor .
tatlim evlnmeyle ilgili hic bi luksumuz olmadi yeni bi hayat kurarkn esine sor bakalim ne kadar gitmis .

Eşya falan hepsi içindedir bence ama yine de o kadar çok tutar mı? Benim ilgimi asıl faturalar çekti. 2 kişiden fazla yaşamıyorsa o evde, o faturalar da çok fazla. İmkanı yokken düğün yapmak saçma bence, düğün yani, önemli olan nikahtır, zaten ev eşyaları için para harcanacak, bir de düğünüydü salonuydu vs artıyor yani iyice.
Canim aynn oyle evde yalniz alti kisiler birde

Esim evlenirken herseyi tek basima yapicam ve bizde tek olucak karisanamiz gorusenmiz olmicak dedi.fazla birsey almadan evlendik ne cocuklarima ne bana bisey yapan olmadi ozamanlar durumlari yokta degildi simdi durumlari iyi degil neler atlatildi ve esim yardim ediyo elinden geldigince bazen kizsamda bazende annesi babasi sonucta kac yasina kadar buyutmusler haklari odenmez ee calisanda kendisi o yuzden karismiyorum..

'O' diye belirttigim kisi sevgiliniz, nisanliniz veya esiniz arkadaslar.
Ailesinin maddi durumu iyi olmasina ragmen ''o" ailesine yardim ediyor mu?
Benim sozlum mutfak alisverisini yapar surekli, annesinin begendigi ayakkabiyi alir, babasinin begendigini parfumu alir falan filan. (ailesi ise ona calismaya basladigindan beri hicbir maddi destek veya yardimda bulunmuyor ne buyuk ne kucuk)
Birde dugunu kendiniz mi yaptiniz? Erkek aileleri nekadar sorumsuzlasti boyle, dugunu kendiniz yapin deyip kenara cekilmek nekadarda kolay... ve sozlum buna gayet normal karsiliyor, halbuki bu benim icin onemli.. hangi gunler icin anne baba olur ki insan, evladina olan gorev degil midir yardim etmek .. yoksa yanlis mi dusunuyorum siz ne dusunuyorsunuz bu konuda arkadaslar?

pehh eşim evlenene kadar tüm maaşı ailesine yatırmış zaten. kaç yıldır çalışıyor olmasına rağmen köşede 5 kuruş parası yoktu acaba neden? evlendikten sonra da annesi kontörünü, çantasını, yol parasını, evdeki eksik olan kaşığı bile oğluşundan bekler.

biz de evlendik evleneli borç ödüyoruz ve bunların hiçbiri normal gelmiyor bana. insanın zaman sonra, ee yeter artık düşün yakamızdan diyesi geliyor malesef.

'O' diye belirttigim kisi sevgiliniz, nisanliniz veya esiniz arkadaslar.
Ailesinin maddi durumu iyi olmasina ragmen ''o" ailesine yardim ediyor mu?
Benim sozlum mutfak alisverisini yapar surekli, annesinin begendigi ayakkabiyi alir, babasinin begendigini parfumu alir falan filan. (ailesi ise ona calismaya basladigindan beri hicbir maddi destek veya yardimda bulunmuyor ne buyuk ne kucuk)
Birde dugunu kendiniz mi yaptiniz? Erkek aileleri nekadar sorumsuzlasti boyle, dugunu kendiniz yapin deyip kenara cekilmek nekadarda kolay... ve sozlum buna gayet normal karsiliyor, halbuki bu benim icin onemli.. hangi gunler icin anne baba olur ki insan, evladina olan gorev degil midir yardim etmek .. yoksa yanlis mi dusunuyorum siz ne dusunuyorsunuz bu konuda arkadaslar?
doğru hangi günler için anne baba olur ki insan? Çocuk büyüsün evlendirelim, evlenecek olgunlukta ve maddi güçte değilse bulur buluşturur evlendiririz, gerekirse maddi destek de çıkarız sonrasında, onlar o işi yapsın diye..Erkek babası olunca her haltından sorumlu mu oluyor aileler. Kız babası olunca etliye sütlüye karışmamak mı lazım? Ama adetlerin geri kalanları hiç hatırlanmaz..işimize geldiği gibi...
Ne kadar komik.. Erkek arkadaş diyorsun, sözlü diyorsun. Henüz evleriniz birleşmemiş. Belki aile arasında bile değil.
Şimdiden bu fesatlık neden ki?

Esim evlenene kadar ailesinin ev kirasi da dahil tum masraflarini karsilamis. Evlenirken dugun ev esyasi takilar vs herseyi esimle ben birlikte yaptik hatta ailesinin dugunde giydigi kiyafetleri bile esim aldi. Daha da bitmedi biz nisanliyken babasinin kumar borcu icin esim kredi cekmis 1 kurusuna dokunmadan babasina vermis simdi bir de 60 milyar o borcu oduyoruz. Herhalde benim kadar enayi salak yoktur dunyada. Ama bundan sonra 1 kurus verdigini duyarsam da bosarim orasida ayri
Allah yardımcınız olsun kimsenin başına vermesin

ya burdakıleer biraz fazla atıyor yani esininizin sürekli kendi ailesine biseyler almasını nasıl hos görüyosunuz anlamıs degilim benim bildigim ana baba yardım eder cocuklar degil 2 taraf icinde bi yemek ısmarlanır bi kahve yada anneler babalar gününde belki hediye ama her ay ille bisey almak cok sacma

onu dogurdu büyüttü diye oglunu banka gibi göremez benim bildigim cocugun icin yasarsın o mutlu olsun diye gözünün icine bakarsın sömürmeyi düsünmezsin heleki evlenince gelinin gözünün icine baka baka biseyler aldırmak pesss

nefret ederi öyle insandan yüzünede söylerim kaynanam 10 liranın hesabını yapar ama biz onu bazen lüks rektoranda götürürüz kisi bası 100 tl gibi bi rakam cıkar bende laf geldimi söylerim kisi bası 100 liraya mal oldu diye anlasın bana deger vermeyen benden deger göremez

tatlim evlnmeyle ilgili hic bi luksumuz olmadi yeni bi hayat kurarkn esine sor bakalim ne kadar gitmis .

Ben senin için değil eşinin ailesi için söyledim , çünkü faturaları çok yüksek miktarlarda geliyor . Düğün masrafı da onlar yüzünden bu kadar masraflı oldu zannettim .

Bazi aileler dugune yardim etmiyor bazilari ediyor.ha yardim etmwk zorunda mi degil.ama elinde imkani varsa neden olmasın bir de hicbirseye elini surmeyip gene herseye karisan da var.bence sozlunun anne babası emekli imis.isteseler madem düğüne karismayacaklar oglum sen parani biriktir diyebilirler.bence biraz somuruye kaciyorlar gibi.

Ey ne var bunda? Sen annenlerle yasiyosan simdi eve giderkn hc bsy almiyomusn ? Yada annene parfüm babana ayakkabi ?
Dügünü esimn ailesi yapti saylr ziraa durumumuz olsaydida kske kendmz yapsaydk en azndn kimseye minnet etmems olrdk

benim eşim de evlenmeden önce ailesine yardım ediyordu faturalar vs konusunda, ki eşimin ailesinin durumu çok iyi. ama bence hala evdeyken aileye katkıda bulunmak güzel bir şey. ben de kardeşimin üniversite masraflarını karşılıyordum, ve annemle babamı tatile göndermişliğim de var. çok şükür benim ailemin de durumu iyi. ama insan anne-babasına böyle güzellikler yapınca mutlu oluyor, anne-babası da mutlu oluyor çocuğu büyüdü, para kazanıyor, ve o parayla kendilerine bir şey yapmaya çalışıyor. biz tüm eşyalarımızı kendimiz aldık, babam çok güzel bir nişan yaptı bana ve eşim son ana kadar düğünü biz ödeyeceğiz diyordu ama sonra kp ödedi, ne değişti bilmiyorum. bizde de sömürücü görümce ve çocukları var. nişanlılık döneminde yani en büyük sıkıntıların yaşandığı dönemde dahi eşimden kredi kartını istemiş, hem de kaç kere. yeğenler her şeyi dayı bunu al, şuraya götür, onu istiyorum vs maddi olarak yüklenmişler zamanında. ev hediyesi vs olarak bir çöpleri yok evimde, bir kına hediyeliklerini yapmak istedi kendi onda da eşim ona dışarda yaptırsak ne kadar para verceksek o kadarını göndermiş bile zaten. olay sömürüye dönerse bence dur demek gerek, bunun için illa evli olmaya gerek yok. çünkü evlenene kadar durumu bilip ama susup sonra evlendikten sonra bu böyle olmaz demek de bana yanlış geliyor, o zaman niye bu kadar sustun denebilir. olayı iyi analiz edip ona göre konuşmak gerekir.

inandırı gelm,yor valla burdakiler nasıl eslerine müsade ediyolar hayret bide kaynanasının borcunu kaytanasının sigorta parasını veren gelin var pess kıymette bilmiyolardır eminin üzüldüm valla

Burada ailesine yardim eden gelinleri anlamayanlar herkesin durumu farkli. Bizim dugunumuzu uc aile yapti. Benim babam elinden geleni yapti kayinbabam elinden geleni yapti bizde mobilyalari odedik. Simdi esimle beni kim okuttu? Ailelerimiz ikimizde sehir disinda okudugumuz icin o zamanin sartlariyla babalarimiz her ay 600 700 tl para yolluyordu. O universiteyi kazanana kadar gittigimiz dersanelerin ucretini babalarimiz odedi. Okul harcilarimizi ekstra masraflarimizi babalarimizi odedi. Ben kpss ye hazirlanirken dersanaye gittim babam odedi. Biz nisanlandigimizda okullar bitmemisti benim babam yemekli nisan yapti. Nisanda takilacak takilari kayinbabam yapti.

Simdi bizi bu kadar okuttular. Onlara her ay aldigimiz hediye ya da verdigimiz harcliklar cok mu? Bence degil. Ben kendi maasimdan aileme veririm esim karismaz esim verir ben karismam. Tabi cok sukur ikimizde dengemizi biliriz. Yardim ediyoruz diye ipin ucunu kacirmayiz.

X