- 4 Nisan 2015
- 818
- 1.031
valla ben cok gördüm öyle oglunun dügününe 1 kurus vermeyip sürekli gelinine satasan kaynanan paa isteyen hatta bana bakıcaksınız diye dreteni cok gördüm
Canim evlilik kolay deqilki evlenirkn mesela bna bir cift corap almadilar.. Hepsini esim yapti daha bunun takilari falan gelinlik salon derken sirf 20 bin bunaharcandi mobilyalarmis falan baya masraf oldu ne annesi ne babasi yardim etmedi .. Faturalara gelincr bilerekden bu kadar fazla yapiyorlar gunluk damdan beri merdivenler yikanir hergun sicak diye sulasirlar sonra klimalari hic kapanmaz .. Bu borca girmesi icin bilerekden fazlayapiyorlarBuraya yazdıklarınız dikkatimi çekti. 50 bin borç çok fazla değil mi sorması ayıp?
120 su faturası, 75 tl ev telefonu faturası, normal şartlar altında bu faturalar çok yüksek değil mi? Bunda bir anormallik olduğunu düşünüyorum, haddim değil kusura bakmayın ama madem burada böyle bişey paylaştınız, fikrimi yazayım dedim.
tatlim evlnmeyle ilgili hic bi luksumuz olmadi yeni bi hayat kurarkn esine sor bakalim ne kadar gitmis .Bence aile gösteriş meraklısı ve müsrif . 50 bin düğün masrafı olur mu. Krediyi insanlar bedava para sanıyor , yıllarca borç içinde yaşıyorlar . Lüks düğün karın doyurmuyor .
Canim aynn oyle evde yalniz alti kisiler birdeEşya falan hepsi içindedir bence ama yine de o kadar çok tutar mı? Benim ilgimi asıl faturalar çekti. 2 kişiden fazla yaşamıyorsa o evde, o faturalar da çok fazla. İmkanı yokken düğün yapmak saçma bence, düğün yani, önemli olan nikahtır, zaten ev eşyaları için para harcanacak, bir de düğünüydü salonuydu vs artıyor yani iyice.
'O' diye belirttigim kisi sevgiliniz, nisanliniz veya esiniz arkadaslar.
Ailesinin maddi durumu iyi olmasina ragmen ''o" ailesine yardim ediyor mu?
Benim sozlum mutfak alisverisini yapar surekli, annesinin begendigi ayakkabiyi alir, babasinin begendigini parfumu alir falan filan. (ailesi ise ona calismaya basladigindan beri hicbir maddi destek veya yardimda bulunmuyor ne buyuk ne kucuk)
Birde dugunu kendiniz mi yaptiniz? Erkek aileleri nekadar sorumsuzlasti boyle, dugunu kendiniz yapin deyip kenara cekilmek nekadarda kolay... ve sozlum buna gayet normal karsiliyor, halbuki bu benim icin onemli.. hangi gunler icin anne baba olur ki insan, evladina olan gorev degil midir yardim etmek .. yoksa yanlis mi dusunuyorum siz ne dusunuyorsunuz bu konuda arkadaslar?
doğru hangi günler için anne baba olur ki insan? Çocuk büyüsün evlendirelim, evlenecek olgunlukta ve maddi güçte değilse bulur buluşturur evlendiririz, gerekirse maddi destek de çıkarız sonrasında, onlar o işi yapsın diye..Erkek babası olunca her haltından sorumlu mu oluyor aileler. Kız babası olunca etliye sütlüye karışmamak mı lazım? Ama adetlerin geri kalanları hiç hatırlanmaz..işimize geldiği gibi...'O' diye belirttigim kisi sevgiliniz, nisanliniz veya esiniz arkadaslar.
Ailesinin maddi durumu iyi olmasina ragmen ''o" ailesine yardim ediyor mu?
Benim sozlum mutfak alisverisini yapar surekli, annesinin begendigi ayakkabiyi alir, babasinin begendigini parfumu alir falan filan. (ailesi ise ona calismaya basladigindan beri hicbir maddi destek veya yardimda bulunmuyor ne buyuk ne kucuk)
Birde dugunu kendiniz mi yaptiniz? Erkek aileleri nekadar sorumsuzlasti boyle, dugunu kendiniz yapin deyip kenara cekilmek nekadarda kolay... ve sozlum buna gayet normal karsiliyor, halbuki bu benim icin onemli.. hangi gunler icin anne baba olur ki insan, evladina olan gorev degil midir yardim etmek .. yoksa yanlis mi dusunuyorum siz ne dusunuyorsunuz bu konuda arkadaslar?
Allah yardımcınız olsun kimsenin başına vermesinEsim evlenene kadar ailesinin ev kirasi da dahil tum masraflarini karsilamis. Evlenirken dugun ev esyasi takilar vs herseyi esimle ben birlikte yaptik hatta ailesinin dugunde giydigi kiyafetleri bile esim aldi. Daha da bitmedi biz nisanliyken babasinin kumar borcu icin esim kredi cekmis 1 kurusuna dokunmadan babasina vermis simdi bir de 60 milyar o borcu oduyoruz. Herhalde benim kadar enayi salak yoktur dunyada. Ama bundan sonra 1 kurus verdigini duyarsam da bosarim orasida ayri
tatlim evlnmeyle ilgili hic bi luksumuz olmadi yeni bi hayat kurarkn esine sor bakalim ne kadar gitmis .