'O' ailesine yardim ediyor mu?

Bekar olanın ailesine yardım etmesi çok doğal, evlendikten sonra da muhtemelen birden kestirip atamayacağı için bir süre devam eder, sonra maddi olarak yalnızca kendi evine bakar. Burada iş aileye düşüyor. Ayrı bir evi olduğunun farkına varabilmeliler.
Bu arada düğün yapacaklara kesin tavsiyemdir, imkanınız varsa düğün, ev kurma vs. kendiniz yapın. Biz, kısmen (büyük kısmını) kendimiz yaptık, keşke daha fazla imkanımız olsaydı da hiç bir şeyi kimseye bırakmasaydık.

Tabikide yardım etmeli bence de durumu yoksa o ayrı ama herkes ister sonuçta aldığı eşyalara gelince annesi babası tabi alsın

sen haklısın. ya size düğün yardımı yapacaklar ya da eşinden yardım istemeyi bırakacaklar.. hiçbişey verme ama hep iste çok yanlış bu durum.. sözlünüz kendi maaşından birikip yapıp düğününüzü yapsa kabul yardım etmesinler. ama şu durumda haklısınız

tesekkur ederim ama ailesine maddi yardimda bulunmasa
ayda 100 yerine 200 ayiracak belki bu dugun ev masraflari icin
oglum biz yardim edemeyecegiz sen bize para harcamada demiyorlar, daha koparabildiklerini kar sayiyorlar adeta

Sevgilinizin ailesinin neden para koparmaya çalıştığını düşünüyorsunuz ? İnsan anne babasına içinden geldiği için bir şeyler alamaz mı ?

Anne baba belli bir yaşa getirmiş , çocuklarının meslek sahibi olması için çabalamış. Yetişkin bir birey kendi evini kendi kurabilir.

Bu hesaplarınızı karşınızdaki insana da söyleyin , o da bilsin ki ona göre versin kararını , siz birbiriniz için doğru insan mısınız diye.

Sizinkiler b.kunu çıkarmış resmen, sinek yakalayıp yağ damıtıyodur onlar
aynı dediğinden. b.kunu çıkarıyolar üstüne üstlükte hep gururlu kibirli havalılar. 2 kişiyim öyle lüks yaşayamadım ben. Hep kendi annem babam bişeyler verdikce buzdolabım doldu. değilse alamadım bişey. Ailem yanıma gelip bikaç hafta kalıyordu, bol market alışverişini onlar sayesinde görüyodum. Halende öyle. Geçen gün gittiler yanımdan, aahanda hal ortada 1.50 kuruşum var :) İnsanın çok ağırına gidiyor, kendi ailem veriyor parayı market alışverişini ama ağırına gdiiyo insanın ya.Bu yaşıma kadar çalışmadım hep baba parası yedim tabiri caizse.Ama evlendim çalışmaya başladım. Herşeyi geçtim, benim param bana yetmiyor, uzak dursalar amenna. gölge etmesinler başka ihsan istemyorum ya!

Unutmayın ki ailesinden hiçbişey esirgemeyenden Allah da hiçbişeyi esirgemez.. Onlara yaptığının 10 katı eşinize geri döner

Daha o evde yaşıyor sonuçta, yardım etmesi normal. Ben evliyim mesela ama hala annemin beğendiği bir çantayı, ayakkabıyı herneyse alıyorum yada giderken annemlere dolu kollarla gittiğim oluyo, yazık kadın yıllarca okuttu, büyüttü, kendinden kıstı biraz günümü görsün diye düşünüyorum. Eşime de aynı şekilde annenin ihtiyaçlarını karşılayalım diye ısrar ediyorum.
Ama düğün masrafını karşılamak zorunda değil diyenlere katılmıyorum, evladına yapıyo sonuçta gençlere temiz bir başlangıç sağlamak ne kadar güzel birşey.
Gençlere düğün masrafı, eşya masrafı kitleyip sonra oğlumuza şöyle düğün yaptık, böyle takı aldık diye övünenlerde var. Madem adetler değişiyor, iki kişi çalışıyor kendileri ödesin diye bi mantık yürütüyor oğlan anneleri o zaman; çalışan gelinin evinde hizmet beklemeyecek, gelip yatılara kalmayacak, zırt pırt ziyaret beklemeyecek. Madem bi değişim oluyor, tek taraflı olmamalı :KK66:

sende o 3 lirayı paylaşmayacaksın isyan edeceksin vs vs yoksa düzelmez. İyi niyet kusura bakma enayiliğe dönüşmüş sizde
Enayi demeyin lütfen insanın ağırına gidiyor. Ağır bi kelime o.
Şartları düzeltmenin çabasındayım ben hep.
Ama paylaşmayacaksın sözünüzden sonra mesela yarın akşam yemeğe çağırcaktım çağırmayacam ya. Gidecem onlara diycem bizim cepler sıfırda, market alışverişi yapamıyoruz ben çağırmak istiyodum sizi ama nasip değilmiş. kendi ailemde para göndercekti ama bu sıra sıkışıklarmış (ki burası çok doğru deil:) en iyisi biz size gelip yiyelim diycem. banane ya. Vallahi az önce otobüse bindim hastaneye gittim. Kadın doğum randevum vardı. Boş bulunmuşum bi baktım dönüş otobüsüne param yok. binmişde bulundum. Geri dönüşü yürürüm diyodum ama eşim çalıştığı şirketin arabası ile aldı beni. Bunuda anlatcam. Otobüse paramız yok diycem. ben böyle cefa çekerken adamlar sefa içinde. sormuyolar bile zerre bişey.

yanlis anlasildigimi dusunuyorum
tek parfum ve ayakkabidan ibaret degil basit bir ornek, eve yeni LCD tv, anneye son model tablet.. listenin sonu yok arkadaslar
ben yanlis buluyorum bunu, kendiside milyoner degil dugunde girecegimiz borc harcin hakki hesabi yok
ben anne babasinin keyfi yuzunden borc odemek zorunda degilim ki

sordum cunku bunu dile getirip getirmemekte kararsizdim
tamam kendimce hala yanlis oldugunu dusunuyorum ama madem bukadar cok insan bunu normal karsiliyor bende sesimi cikarmam sagolun

Neden bunlar anne babasının keyfi oluyor ? Emekli maaşı olarak ne kadar alıyor bu insanlar ? Çocuk bekarken evdeki eski tvyi yenilemek istemiş , tableti de ortak kullanıyor da olabilirler. Ki ortak olmasa da anne babasının bir anda alamayacağı şeyleri alıp eksiklerini gidermek istemiş. Ne var bunda ?

Evlenirken yapacağınız harcamalar için neden anne babalar ömrünün sonuna kadar borç ödesin peki ? El ele verirseniz pekala kurarsınız evinizi.

Enayi demeyin lütfen insanın ağırına gidiyor. Ağır bi kelime o.
Şartları düzeltmenin çabasındayım ben hep.
Ama paylaşmayacaksın sözünüzden sonra mesela yarın akşam yemeğe çağırcaktım çağırmayacam ya. Gidecem onlara diycem bizim cepler sıfırda, market alışverişi yapamıyoruz ben çağırmak istiyodum sizi ama nasip değilmiş. kendi ailemde para göndercekti ama bu sıra sıkışıklarmış (ki burası çok doğru deil:) en iyisi biz size gelip yiyelim diycem. banane ya. Vallahi az önce otobüse bindim hastaneye gittim. Kadın doğum randevum vardı. Boş bulunmuşum bi baktım dönüş otobüsüne param yok. binmişde bulundum. Geri dönüşü yürürüm diyodum ama eşim çalıştığı şirketin arabası ile aldı beni. Bunuda anlatcam. Otobüse paramız yok diycem. ben böyle cefa çekerken adamlar sefa içinde. sormuyolar bile zerre bişey.

işte bunları derken de bizden birşey talep etmeyin eşim karşılamayınca üzülüyor biz mağdur oluyoruz de.

'O' sözlün ya da sevgilin ise ailesine yardım etmesine karışamazsın. Aynı evde yaşıyorsa tabiki ailesine destek olacak...

'O' evlenmeyi düşünüyorsa ona göre davranacak birikimini yapacak. Sana o güveni verecek sende böyle ince hesaplar derdine düşmeyeceksin.

'O' yetişkin bir birey kuklan değil her davranışını yönlendiremezsin.

Ve 'Sen' şimdiden sözlünün annesine aldığı ayakkabının hesabını ediyorsan işin çok zor ben sana diyeyim.

aynı dediğinden. b.kunu çıkarıyolar üstüne üstlükte hep gururlu kibirli havalılar. 2 kişiyim öyle lüks yaşayamadım ben. Hep kendi annem babam bişeyler verdikce buzdolabım doldu. değilse alamadım bişey. Ailem yanıma gelip bikaç hafta kalıyordu, bol market alışverişini onlar sayesinde görüyodum. Halende öyle. Geçen gün gittiler yanımdan, aahanda hal ortada 1.50 kuruşum var :) İnsanın çok ağırına gidiyor, kendi ailem veriyor parayı market alışverişini ama ağırına gdiiyo insanın ya.Bu yaşıma kadar çalışmadım hep baba parası yedim tabiri caizse.Ama evlendim çalışmaya başladım. Herşeyi geçtim, benim param bana yetmiyor, uzak dursalar amenna. gölge etmesinler başka ihsan istemyorum ya!

Senin neden ağrına gidecek eşinin gitsin, adam olan ben karıma bakamiyorum babasından para alıyo der gurur yapar senin şarlama zamanin gelmis

Senin neden ağrına gidecek eşinin gitsin, adam olan ben karıma bakamiyorum babasından para alıyo der gurur yapar senin şarlama zamanin gelmis
kim bilir onunda içinde ne volkanlar kopuyor. yüklenmek istemiyorum ona haksızda olsa. yeni yeni evliliğim huzura kavuştu. ben kendi yöntemlerimle eşimin ailesini hallederim. :cool: eski toy morusevenkız yok karşılarında artık, öğleye bu iş bitecek! :cool:

kim bilir onunda içinde ne volkanlar kopuyor. yüklenmek istemiyorum ona haksızda olsa. yeni yeni evliliğim huzura kavuştu. ben kendi yöntemlerimle eşimin ailesini hallederim. :cool: eski toy morusevenkız yok karşılarında artık, öğleye bu iş bitecek! :cool:

Bir an önce hallet, birikim gençken yapılıyor hele çocuk yoksa tam zamanı, şu akarken testini doldur demiş büyükler, zırnık koklatmayın demiyorum tabiki ihtiyaç olur yardım edilir destek olunur ama kötü niyet sezdigin her durumda ket vur, atıyorum sağlık sorunu varsa hepsini ver gerekirse borç al ama e yeni koltuk alalım tv alalım deniyosa orda bir dur

'O' diye belirttigim kisi sevgiliniz, nisanliniz veya esiniz arkadaslar.
Ailesinin maddi durumu iyi olmasina ragmen ''o" ailesine yardim ediyor mu?
Benim sozlum mutfak alisverisini yapar surekli, annesinin begendigi ayakkabiyi alir, babasinin begendigini parfumu alir falan filan. (ailesi ise ona calismaya basladigindan beri hicbir maddi destek veya yardimda bulunmuyor ne buyuk ne kucuk)
Birde dugunu kendiniz mi yaptiniz? Erkek aileleri nekadar sorumsuzlasti boyle, dugunu kendiniz yapin deyip kenara cekilmek nekadarda kolay... ve sozlum buna gayet normal karsiliyor, halbuki bu benim icin onemli.. hangi gunler icin anne baba olur ki insan, evladina olan gorev degil midir yardim etmek .. yoksa yanlis mi dusunuyorum siz ne dusunuyorsunuz bu konuda arkadaslar?

her iki tarafta karşılıklı birbirine yardım etmeli bence herşey evlattan yada anne babadan beklenmemeli diye düşünüyorum ben ...

'O' diye belirttigim kisi sevgiliniz, nisanliniz veya esiniz arkadaslar.
Ailesinin maddi durumu iyi olmasina ragmen ''o" ailesine yardim ediyor mu?
Benim sozlum mutfak alisverisini yapar surekli, annesinin begendigi ayakkabiyi alir, babasinin begendigini parfumu alir falan filan. (ailesi ise ona calismaya basladigindan beri hicbir maddi destek veya yardimda bulunmuyor ne buyuk ne kucuk)
Birde dugunu kendiniz mi yaptiniz? Erkek aileleri nekadar sorumsuzlasti boyle, dugunu kendiniz yapin deyip kenara cekilmek nekadarda kolay... ve sozlum buna gayet normal karsiliyor, halbuki bu benim icin onemli.. hangi gunler icin anne baba olur ki insan, evladina olan gorev degil midir yardim etmek .. yoksa yanlis mi dusunuyorum siz ne dusunuyorsunuz bu konuda arkadaslar?
Gel bacım sarılıp ağlaşalım seni en iyi ben anlarım :KK43: biz de her şeyi kendimiz yaptık 5 lira katkıları olmadı. Düğünde takılan desen paralar düğün salonuna gitti, geriye kalan altınlar da taş çatlasa 3 bin lira eder. İlk yılımızda hem eşşek gibi düğün borcu eşya borcu ödedik hem de yüzsüz yüzsüz arayıp 500-600 para istiyordu ailesi nerdeyse her ay. Mutfak alılverişi yapacak paramız kalmıyordu kartları şişirdik iki yıl olacak hala kart borcu ödüyoruz bitmedi gitti. Asla hakkımı helal etmiyorum onlara..

Yorumların bir kısmını okudum da ben konu sahibine hak veriyorum, anne - baba olmak tercih meselesidir dünyaya çocuk getirmeyi bilen ona bakmayı da bilecek; yedirdi, içirdi, okuttu eee tabiki yapacak ; başkası mı yapacak bunları sanki . Bence konu sahibi sözlüsünün aile tarafından biraz sömürüldüğünü düşünüyor ben de öyle düşündüm. Tabiki ailesiyle yaşıyorsa bütçeye katkıda bulunması, zaman zaman anne -babasına hediyeler alması güzel ama herşeyde olduğu gibi bunların aşırısı da güzel değil. Bir arkadaşımda aynen sözlünüz gibiydi en sonunda nişanlısı dayanamadı ayrıldı zira evlenme arifesinde ailesine ev aldı kendi yeni kuracakları eve istediklerini alamıyorlardı. Bu konularda 2 kere düşünmek lazım mazallah evlenince "kocam maaşının büyük bir kısmını kv. kp. harcıyor" şeklinde konu açmak zorunda kalınmasın.

Anne baba çocuğunu büyüttü , okuttu , meslek sahibi olması için çabaladı. Daha ne yapsın , canını mı versin aileler ?

Bu zihniyetle evlenenler , sonra dönüp anne baba evlerine bakıyor musun merak ediyorum gerçekten. Buzdolaplarında iyisinden beyaz peynirleri , etleri , kıymaları oluyor mu yoksa ayda bir az miktar hasret mi gideriyorlar bakıyor musunuz ?

Bir an önce hallet, birikim gençken yapılıyor hele çocuk yoksa tam zamanı, şu akarken testini doldur demiş büyükler, zırnık koklatmayın demiyorum tabiki ihtiyaç olur yardım edilir destek olunur ama kötü niyet sezdigin her durumda ket vur, atıyorum sağlık sorunu varsa hepsini ver gerekirse borç al ama e yeni koltuk alalım tv alalım deniyosa orda bir dur
Çoğunluğa ket vuruyorum. Buzdolabımı istemişlerdi mesela. Beyaz eşyalarım geç bağland ıbenim. Başka dolapla idare ederken kolide duran sıfır dolabımı istediler. Öbür abiniz çamaşır makinası aldı sizde bunu verin dediler. Bende onu bana ailem aldı onlara diyemem başkasına verdim diye dedim. Çoğunlukla geri çeviriyorum ama arsızca istiyorlar halen. Arsızlığı geç merak dahi etmiyorlar biz bunların market kartlarını kullanıyoruz ama bunlar napıyor acaba market masrafını diye.
Dur sen duuuur, hele bi öğlen gideyim ben. Görüşüciiiiz hepiciğiyle!

X