- 19 Ekim 2009
- 2.409
- 64
- 363
Bir akademısyen nasıl boyle yazı yazabılır ?
'snr' ne demek arkadasım ben bunu sinir anlıyorum megersem sonra imiş snr nedir yani bari snra yapsaydın .Bununda bi adabı var yani
merhaba kızlar..cnm cok sıkkın ..nişanlımla 6 yıldır beraberiz...ailesiyle daha bi senemz dolmadan tanıstrdı beni..biz hergünümüzü beraber geciren bi ciftiz..dolayısıyla hep ısrar ederdi nişanlım, aksm yemege beni de götürürdü falan..ben annesinde haff bi uyuzluk sezdgim için rahtsz oluo gbi geliodu..yane böle herkesin yanında iyi fln ama aslında zoraki yaptıgı belliydi işte..gitmk istemeyince anlamıodu nişanlım surat yapıodu..böle böle git gel tanıdıkca beni sogutan seyler gördüm ailesinden..bütün süllaesiyle tanstım nerdeyse ve kendi ailesi dısnda herkesle hep iyi olduk..cok sıcktılar..güzelim die die yere göğe koyamadılar fln..annesinin cimri oldugunu anlamam; arabayla kardeslerimi almaya gideceğimz bigün anladım.balkonda oturuoduk, ben cayları koymaya gttim, geldim annesi sıkıstrmış kenarda sessz sessz ''olum alma arabayı oraya çok benzin yakar'' fln dıo..bi döndü baktı ben arkasndayım..insan birz utanır fln..bide tipsiz bi surt ifadesiyle böle titrek titrek içeri kaçtı rezil..benm gözlerm doldu,nişanlm dişlerini sıktı,çıkıoz evden bide utanmadan cay içmiıomusun olum dedi ya..nişanlm da sen iç dedi cıktık..ve bnm annem haytta deil..kardeslerim tatil için bana gelir..onları alıcaktık otogardan..nişanlm zorla bindirdi arabaya.snr yine yüzlerine baktım, daha dogrusu o kadn bakabildi..snr abisi var, o da biz nişanlımla ozmn tatile gttik die yemk masasında o kdr densz laflar ettiki..biray küstü nişanlım ama gidip direkt konusamadı..o yüzden az kalsn ayrılcaktım..snr o zmn aglamış, içmiş içmiş evde..abisi cok kötü bihalde bulmş..snr beni arayp cagrdı benden özür diledi, biz de barstık..ben akademisyenim çok ii bi üni.de..nişanlım da bnm kadr olmasa da tahsilli ama çok iyi bir insan..temz kalpli, bağlı, romantk,duygusal,yardımcı vs...çok mutluyduk senelrdr ..ama nezmn aileler tanstı işlr giderek boka sardı benm için..bize tansmaya geldiler,snr bizi cagrdılar işte sizde gelin snr diye..snr babam sehirdışından kalktı iş için buraya geldi..adamı günlerce bekletti ailesi..üstelk biz hergün kavga ettik ozmn nişanlımla..ben aglıorum sinirden paso..babama caktırmıcam die ugrasıorum fln..tık yok..en son nişanlım evde annesiyle tartsmış cam cerceve indirmiş fln , hmn erteesi gün arıo annesi aksam buyrun die..cok soguk seklde babam döncek hayır dedim..bi de bana tvrlı konusuo..ya nasıl anlatsam böle sözde dısarıya cook ezik ayagında ama aslında herseyin farkında ve sinsi kadının teki..ben enbaslarda ilk maaşımla onlara ne pahalı hediyeler aldım, annesi bi ayakkabı begendi almadı snr gttik ben kendm paramla annen begenmişti dedim aldım..ve daha bisürü sey..herzmn içten oldum,saygılı,güleryüzlü..babası hep aşağılar annesini, hep savundum kadını..babası beni dinler bana bişi diemez cünkü..otoriter adam ve anne tamamen psmış çünkü..ama ya-ra-na-ma-dım!!!! !babam o terbyezliğe ragmen siz seviosunuz madem ben üstüme düşeni yaparım dedi gittik evlerine..bi babam bi ben..annem haytta değil..o gece düğüm düğüm oldu hersey bogazmda..nişanlım üzülme sakın annem yok die dedi,biz bize yeteriz dedi ama burukluk başka..üstelik babamı on kez davet eden,bana söleyen anasıydı bizzat..ama bilerek organize etmedi daveti!sonra oğlu bagrp çagrınca gönülsüz yaptı herseyi..yani bnm için öle artık..nese snrsözlendik fln..yüzüklerimizi fln böle heyecanla sectik..dediğim gbi ztn biz ikimz cook mutluyuz..sonra ailesi geldi alcaz yüzükleri,,işteonunkini ben alcam tabi..ben tam ödicem babası asla almam sende kızımsın bnm olmaz öle sey dedi..direkt ödedi..allahm anasının yüreğine iniodu,hmn araya grdi versin adet ya fln..ben ztn ısrar edıorum olmaz die..nese babası almadı cıktı hmn..nası oturdu annesine..snr tektaşı alırken park yeri bulamadı nişanlım, mecbur anasıyla girdik,o ztn önden secti hmn en kçk taslısını..ne dicem tmm dedim çıktık.nişanlım görünce cnm bnm nasl utandı..bu arada ben asla maddici değilim, durumu oldugu halde anası cook cimri,bundan nefrt ettim artık..kendi ailesi bile cimri die adını cıkardı okdr yani..nese nişandan snr askere gttti nişnlm..be gene gidiorum evlerine fln..snr bi aksam saat olmuş on abisi fln da orda..iki tane araba var orda ve babası abisine,bırakmasını söledi beni..abisi ya arabanın yeri aşağıda birz faln..ben tabi ikiletmedim cıktım..ztn babasının da itirazı olmadı..snr bidaha tekrarladı durum hem de saat olmş onbir..o gece evde olan diğer akrabaları bırakmaya kalktı beni hem de yürüyerek sağolsunlar arabalrı yok, atladım taksiye gtiim..bidaha gidermiyim ya..ben oğlullarının emanetiyim snçta..ne arıolar ne soruoar,snr aramyınca arıolar veye nişanlm arıo onları işte dgm günmde öle aradılar..zoraki ses tonuyla annesi, hııı ölemi hııı fln diyo sürekli..nişanlm aramıo ailesini,beni günde üç kez fln arıo ona da şişiolar, abisi fln..hep benden beklılar sözde..annesi yrm ağız gel sende dıo bende gıcıklığına ne zmn dıorum..işte ne zmn isterseeeen dio böle kısık uyuz bi ses tonuyla..bi kez olsun arayp napıosun kızım, gel bu aksam oturalım demediler.hep ben aradım ben gittim..çağrma yok..bi de üstüne kabalıkları..yüzüme karsı beni sevıolar sözde, yüzüme karsı acık sözle bi terslikleri olmadı ama dolaylı yoldan..ohoo..kaç yasında insanlar ama yol yordam bilmıolar,görsen böle asortik dersin ama tıntın..nasıl cıktı dıorum o aileden nişanlım..anası kendi dıo kişiliğim silindi die, babası ztn kendi ailemnde delinn teki,asla cocuklarına laf hakkı tanımaz,hiç bi konuda tartısamassın anc ben bas ediorum o da zekamla..öle kabul edıo, dısarda övünmeyi bilio benle, manken gbi,güzel aklllı , kariyeri sağlam fln die..ama yapıları boktan çözdüm..abisi desen nişanlımı kıskanır, nişanlm yakışklı ve cok sosyal,sevilen biri abisi kinci,ezik bitip..en son onlara gittiğimzde işte nişanlım askerde sorun yasarmış dik kafalıymış fln resmn nefrt kusuo, snr ben ödül almş komutandan dıorum o tutmş torpille almıştır dıo, bi çavşla takışmıştı nişanlım, işte dik kafalı adam haklıymış az bile yapmş ceza almadıgına dua etssin neler neler ya yemk masasnda,üstelk baska insanlar da vardı..ben sabr cektim,yok ya öle değildir abi haksızlık etme dedikçe işte ben yaptım askerlk biliorum fln filan..kısa dönem bandocu askerlk yaptı toputopu sanki bana uzman! nişanlımsa doğuda ve uzun dönem gtti..ya bu insan bunn öz kardesi ve nolcağı bellimi askerde..askerdeyken bile kötüleme derdinde ezik tipsiz..kısacası kardeşi yakışıklı,ondan özgüvenli,efendi,sosyal ve lütfen övünmek gbi anlamayın ama işte herkes sürekli över onların ailede beni, şöle güzelsin fln die ve mesleğimi fln da..nişanlıma hep diolar şanslısın sen die,bunların çekememezliği başka sey deil..nese abisi masada böle konusunca ben artık dayanamadım ve abi askerdeyken bari böle konusma dedim ve masadn kalktım gözlerim doldu içeri gttim..üstelk ben nişanlımı savundukça anası da abisini tutuo,abisi kendini bana savunamaz ya anası grio oğlunu savunmaya..bide bana dıo söleme niaşanlına die..asıl kendileri senelerdr gttiğim halde simdi gelmıo die beni şikayet eden askerdeyken bile..bnm ailem hep yüksek eğitimli,herseyden önce aydın insan sever kültürlü insanlar!!bu aile ise boş tın tın..ne görüşlerimiz uyuyo ne baska seyler..ben babamla dayımla her seyi tartışırım,,siyasetle yakndan ilgiliyim, cevrem üni. çevresi ve hep hoşgörülü,acık fikirli insanlar..bu ailesi ise geri kafalı, yobaz insanlar..ya bnm ananem (ki bnm annem gbiydi) vefat etti cenazeme gelmediler..oysa ben annesinin babası öldüğünde cenazsinden 7sin 40ına kostum cnkü bnmbildiğim insanlık budur.ama onları yanmda bulamadım.anası benm anasız oldgumu bilio ama nerde anlıcak derinlik??çok uzun yazdım ama caresizim((((((((((ben bu insanlarla yapamıcam gibi..üstelk nişanlımla paylşmaya calışınca o da askerim ben bana acma dedi ve sen yanlş anlıosundur dedi..delirdim..sanki bilmıo ne halt olduklarını..onunla da konsmak istemıorum artık..anlamıor beni ya!!ailesi arkasndan neler dıo ben hala kötü olma pahasına onu savundum abisine karsı..gene kötü olan bnm..bu insanlarla olmıcak gbi????????????*napsam acaba babama mı aratsam babasını ölesine arıomuş gbi..kızım biraz mutsz sanki bana bişi demedi de, sesi kötü bi terslik mi var die falan???bu arada ben nişanlımın ailesiyle aynı sehrde yasıorum,çalışıorum..kendi ailem uzakta..ve bnm babam onları kabul ettiğinde nişanlım işszdi buna ragmen buyur etti..söz kesildi....ahhh ahhhhhhhhhhhhhhhhhh!!
Ben akademisyen değilim.Yayınlanmış makalelerim de yok.
Ama ne kadar acelem olsa,ne kadar sinirli olsam bile,böyle yazamam.
Bu şekilde yazmak için,özel bir çaba sarfetmem gerekir.
Herneyse...Durumun muhasebesini yapmak gerekirse...
Kullandığın sıfatları yazmıyorum ama anne-baba kötü,onların yetiştirdiği diğer erkek evlat kötü.
Bir tek senin nişanlın şahane.
Bu aile,kendilerinden ve diğer evlatlarından farklı bir evlat yetiştirebilmiş.
Ne kadar ilginç !
Ha bu arada,senin ailen mükemmel,kültürlü vs...
Biraz gerçekçi olmak lazım.
Ayrıca,sanki rutubetten nem kapmış gibisin.Kayınvalidenin her davranışından,bakışından bile anlam çıkarmışsın.
Önyargılı ve aşağılayan bir tavrın var.Kullandığın tabirler ise,eğitimli,kültürlü ve olgun bir genç hanıma yakışmıyor.
Belki sen sevmedin,onlar da hissettiler,bu yüzden sıcak davranmıyorlar ?
"ben akademisyenim çok ii bi üni.de."
Buraya kadar okudum ve devam edemedim. Kusura bakmayın.
Yazınızı düzeltmezseniz çok fazla yardım alabileceğinizi sanmıyorum.
hng üni de akdmsynsinizki.çk zr ysdklrnz grçtn öleeee böleeee idr etmk gç olck tabeee
Allah klylk vrsn krdş
hng üni de akdmsynsinizki.çk zr ysdklrnz grçtn öleeee böleeee idr etmk gç olck tabeee
Allah klylk vrsn krdş
Allah klylk vrsn krdş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?