Sana bi üzüldüm,görümcene ayrı üzüldüm yaa,yazık o kadar çalıştı da pasından 20 liramı harcayabildi,valla beni para kaynağı olarak gören babanın kaynağını kuruturum,gider evlenirdim ben olsam,ama başa gelmeyince demesi kolay tabiDüğünümüz için kredi çektirdi eşya almak için babası parayı alıp ortadan yok oldu uzun bir süre aradık telefonlara çıkan yok falan annesi diyor ki babandır yer 30.000 lira gitti öyle . + devlet memuruydu parası kendi çektiği kredi için kumar borcuna kesiliyomuş. O dönem k. P'in babası vefat etti miras kaldı onuda yedi ama bizim Düğünümüz yapmadı yapmadığı gibi eşime çektirdiği krediyi eşya alıcam düğün salonu tutcam diye aldı yedi bizim esşya borcumuz vardı ortada düğün geldi çattı yok adam arıyoruz ulaşamıyoruz şehir dışında çalışıyoruz birde yok adam ortalıkta çok zor dönemlerden geçtik. Ben tabi ki ailesi ile görüşsün isterdim ama bu tarz olaylar olunca kendisi artık bu ne ya yeter dedi. Diyeceğim o ki ben hayatımın şaşkınlığını yaşamıştım annem konduramıyordu nasıl böyle yapar bir aile evladına diye düşünüyorduk ki. Görümcem lokantalarda çalışıyor okutmamışlar ve evlenmek istedi 90 doğumlu babası para kaynağı olduğu için evlendirmedin 2 ayda 1 defaya mahsus 20 liralık kontör alırlar sadece kızcağıza tüm parasını alırlar elinden ve evdeki tüm aile fertleri bankalarda kara listede k. P herkese kredi çektirmiş ödememiş .
Hayır aslında iyi niyetli ama gereksiz. Ne biliyim aramızda böyle bir samimiyet olur anlarım hoş karşılarım ama samimi olmadığınız insanlardan bunları görmek rahatsız edici. Hele ki başta iyi bir izlenim vermemiş. Ortamın sakinleşmesini beklemeden üst üste zorluyor ve sanki ben daha sıcak davransam çok cıvık bir ilişki olacakmış gibi hissediyorum bu da rahatsız ediyor. Ben zaten mesafeli büyüdüm biraz alışkın değilim böyle şeylere. Bilmiyorum ne yapacağımı..Adamın sana çiçek alması tatlısın demesini acaba kayınpeder bana yürüyor mu diye mi yorumladın acaba?
Biz de eşimle aynı memleketli değiliz kültürel olarak ta farklıyız (okumuş okumamış degil kütür olarak.)Bence doğru yorumlar değil bunlar.
Empati kurun lütfen. Kız zaten iki arada kalmış. Doğru kararı veremiyor.
Ben de kültürümden çok uzak sırf eşim için evlilik yaptım. Çok mutluyum o ayrı. Ama bazen o kadar zorlanıyorum ki.
O yüzden lütfen biraz anlayışlı olun. Benim anne baba ile sorunum yok ama çevre çok kötü. Duysam ilgilensem her gün canım sıkılır.
Kendi aile şartlarımdan çok çok uzak çünkü.
Benim eşim de akrabalarının hiçbiri ile görüşmez. Bir kaç yakını vardır görüştüğü. Öyle olmasa bende evliliğimi yürütemezdim.
Marasta kadın erkek bu otu içerler hatta yanaklarının arasına koyarlar gayet normal bi durumdur onlara göre.Nişanın ertesi günü yanımızda maraş otu diye bir şey içti. Samimiyet kurabilmek için sürekli lakayıt ve küfürlü konuşuyor. Nişanın ertesi günü evlerine gittiğimde çiçek getirmiş bana. Yanlış anlamayım diye ablası verdi çiçekleri. Kayınpederim veriyormuş gibi fotoğraf çektirip evimize bahar geldi diye sosyal medyada paylaşmış. Nişanlıma bunun için teşekkür ettim ama durumdan da rahatsız olduğumu söyledim. Bir artniyet olmayabilir ama ben alışkım değilim samimi hareketlere. Dün de telefonda konuşurken tatlı yollamışlar onun için teşekkür ettim sen kendin çok tatlısın diyor. Tepem attı haliyle. Yine diyorum artniyet olmayabilir ama ben hoşlanmıyorum ve ısrarla yapılıyor
Bizimkiler damatlarını çok seviyorlar. Aileler arası kültür farkı olduğunun farkındalar ama zaten uzaktalar yılda 1 2 görüşeceksiniz diyorlar. Zaten çalışıyorsun sürekli muhatap olacak zamanın da yok diyorlar. Bu yüzden onlar bu durumun sorun olduğunu ama çok da büyük olmadığını düşünüyorlar. Yine de durumu bana bırakmış durumdalar. Benim de kafam çok karışık bilmiyorum.Ailenizin fikirlerine itibar edin. Onlar her şeyi hissederler. Peki onlar ne düşünüyor?
Sorun zaten okuyup okumamak değil..Biz de eşimle aynı memleketli değiliz kültürel olarak ta farklıyız (okumuş okumamış degil kütür olarak.)
Eşimin kuzeniyle bir gün otururken adam konuşmaya bir başladı
aynen şöyle
geldim a...na k....um
şunu yaptım a...na k....um
ben de iyiyim a...na k....um
Kullandığı her vümlenin sonunda nokta yerine küfür var ama abrtmıyorum. İstemsiz bir ara içimden saydığımı farkettim o kadar yani.
Bunlara gelene kadar o kadar farklı meseleler oluyor ki küfürmüş okumuşmuş okumamışmış hiç onlara sıra gelmiyor. Mesele burada kültür farkı değil konu sahibinin Kendini hiç olmadığı bir yere yükseklere koyup kendini bişey sanması.
Okumak insanın cehlini alır ................... baki kalırmış. Her üniversiteye giden adam alsaydı insan olsaydı ohooooo.......
Bence sorun görgü. Benim kayınvalidem de eğitimsiz ama görgülü. Her zaman takdir ederim. Kayınpederim de öyle ama bir kaç akrabaları var hatta bir ikisi eğitimli bile ama görgü sıfır. Benim ailem onlar yüzünden son ana kadar vazgeçeyim diye bekledi. Ama onlarla yılda bir gün ancak görüşüyorum şimdi. Eşim de farkında durumun. Bence konu sahibinin esas istediği bence eğitim değil kesinlikle görgü.Sorun zaten okuyup okumamak değil..
Kesinlikle öyle. Kayınvalidem de ilk okul mezunu ama harika bir kadın. Nasıl davranması gerektiğini biliyor. Söylediklerine alınır mıyım hoşlanır mıyım bunu düşünüyor ve sağolsun gayet iyi. Kayınpederim malesef asla öyle değil amaBence sorun görgü. Benim kayınvalidem de eğitimsiz ama görgülü. Her zaman takdir ederim. Kayınpederim de öyle ama bir kaç akrabaları var hatta bir ikisi eğitimli bile ama görgü sıfır. Benim ailem onlar yüzünden son ana kadar vazgeçeyim diye bekledi. Ama onlarla yılda bir gün ancak görüşüyorum şimdi. Eşim de farkında durumun. Bence konu sahibinin esas istediği bence eğitim değil kesinlikle görgü.
Hayır aslında iyi niyetli ama gereksiz. Ne biliyim aramızda böyle bir samimiyet olur anlarım hoş karşılarım ama samimi olmadığınız insanlardan bunları görmek rahatsız edici. Hele ki başta iyi bir izlenim vermemiş. Ortamın sakinleşmesini beklemeden üst üste zorluyor ve sanki ben daha sıcak davransam çok cıvık bir ilişki olacakmış gibi hissediyorum bu da rahatsız ediyor. Ben zaten mesafeli büyüdüm biraz alışkın değilim böyle şeylere. Bilmiyorum ne yapacağımı..
Kizz sen delimisin babasiylami evleniyon yoksa ogluylami. Ailelerde kultur farki olmasi sorun degil.. onlar evlenmiyor sonuctaHerkese merhaba
Nişanlımla 2 ay önce nişanlandık öncesindeki 4 yıl da sevgililik dönemimiz oldu. Evlilik dönemi işin içine girene kadar inanılmaz mutluyduk. Hayatımın erkeğini bulmuş gibiydim o da bana hayatının kadınını bulduğunu hissettiriyordu. O şu an 33 yaşında ben 25. Geçen sene bana evlenme teklifi etti ikimizin de ayakları yerden kesildi çok mutluyduk ve evet dedim. Sonra konuyu ailelerimize açtık. O gün bugündür hiç bir şey yolunda değil resmen mutsuzuz. Benim ailem ile nişanlımın ailesi arasında inanılmaz kültür farkı var en büyük sorun da bu. Benim ailemde herkes üniversite mezunu kendilerini yetiştirmiş insanlar. Onun ailesinde kendinden başka okumuş insan yok. Benim ailemde herkes sakin kendi halinde kibar insanlar. Onun ailesinde herkes başka bir bomba. Çoğunluk patavatsız. Okul okumamaları önemli değil derdim hep ama kültür farkına eğitim farkı da eklenince uçurum artıyor. Birbirinden uzak şehirlerde yaşıyoruz ve evlenince de uzak şehirlerde olacağız. Annesi çok iyi düzgün bir kadın ama geri kalanı daha önce muhatap olduğum türden değil. Ailem başta bu sebeple istemedi. 1 sene mücadele ettim ailemi ikna etmek için. Sonunda ettim ve 2 ay önce nişanlandık. Herşeyin çok güzel olacağına inanmıştım ama malesef nişanın ertesi günü bizi evlerine yemeğe davet ettiler. Babasının patavatsız konuşmaları beni öyle mahcup etti ki ailemi kimlerle muhatap ettim dedim inanılmaz üzüldüm. O gün neredeyse nişanı atacaktım. Nişanlıma kıyamadım. Çok iyi çok anlayışlı benim bir dediğimi iki etmeyen her istediğime yetişemeye çalışan biri. Ailesini karşısına almış konuşmuş. Herşeyin düzeleceğine inanmıştık ikimiz de. Ama bomba babası yüzünden hiçbir şey düzelmiyor. Zaten sürekli aklımda böyle bir aileyle nasıl anlaşacağım kaygısı var bir de üstüne babasının hareketleri var. Nişanlımla sürekli aramda bu problem. Nişanlım da babasının hareketlerini konuşmalarını onaylamıyor babasını uyarıyor ama fayda etmiyor. Kısacası onun da elinden birşey gelmiyor. İstersen ailemle görüşme dedi zaten şehir dışındalar görüşürsen de bayramdan bayrama ancak görüşeceksin diyor. Kendisi de zaten ailesinin yanına bayramdan bayrama anca gidiyor. Ama yine de korkuyorum. Sürekli kendimi harcıyor yazık ediyor gibi hissediyorum. 2 ay sonra düğünümüz var evimizi döşedik her şeyimiz hazır ama benim iç huzurum yok. Gönül rahatlığıyla evlenemiyorum. Akıl alacak kimsem yok çevremde. Nolur bana yardım edin. Evlenmekten vazgeçmeli miyim yoksa devam mı etmeliyim.
Yani anası sızın için doğurmuş büyütüp beslemişler okutmuşlar size hazırlamışlar.o da ne kadar hayırlı bir evlat!pes vallahi!pes!
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz içinÇok yakın akrabam,sizinle benzer bir durumda evlendi.
Kızımız önceden durumu anlatıp ailesini uyardı.
Nişanda aileyi görünce uyumsuzluğu,
hepimiz farkettik.
Ama delikanlı o kadar efendi ve kendini iyi yetiştirmiş ki,takdir etmemek mümkün değildi,ailesinde üniversite okuyup meslek sahibi olan tek kişi.
Babasını dışardan primlerini ödeyerek,
emekli etmiş.
Bizimkiler patavatsız değil de,
biraz maddi imkansızlıklar biraz da çevresel şartlar nedeniyle görgü ve izan konusunda geriden geliyorlar.
Kötü insanlar değiller,sadece imkanları kısıtlı ve kendilerini geliştirmemişler.
Kırsal kesimde ikamet ediyorlar.
Aynı sizdeki gibi damadımız da ailelerin durumunun denk olmadığının
farkında ama napsın?
Ailesini değiştiremez ki.
Hem bu kimsenin suçu değil.
Kızımıza,ailece, 'iyi düşün,oğlan iyi,
sevdik ama bu insanlarla yapabilecek misin?'diye sorduk.
'Sen geçineceksin,çocuğunun babaannesi dedesi olacak bu insanlar' dedik.
Kızımız ayrıntılara takılan,şıklığı,
kaliteyi önemseyen bir yapıda çünkü.
Seviyorum,güveniyorum dedi.
Her iki taraftan da uzakta oturacaklarını,bayramdan bayrama
görüşmeyi tolere edebileceğini söyledi.
Evleneli üç yılı geçti.
Herhangi bir sorun yaşanmadı.
Damadımızı hepimiz çok seviyoruz.
Burda iş,eş adayında ve sizin tolere kapasitenizde bitiyor.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Evet hakli sebepleriniz varmis kusura bakmayin on yargili davranmis olabilirim,şöyle düşündüm benimde çok küçük bir oğlum var ve o ileride büyüyecek ve arada zaman farkı olacak ona ayak uyduramicam belki ve o bana kültürsüz cahil diyecek ve benimle görüşmeyecek bayramdan bayrama gelicek çok zor ve kabul edilebilir deil diye düşündüm.tekrar kusura bakmayın!
- Düğünümüz için kredi çektirdi eşya almak için babası parayı alıp ortadan yok oldu uzun bir süre aradık telefonlara çıkan yok falan annesi diyor ki babandır yer 30.000 lira gitti öyle . + devlet memuruydu parası kendi çektiği kredi için kumar borcuna kesiliyomuş. O dönem k. P'in babası vefat etti miras kaldı onuda yedi ama bizim Düğünümüz yapmadı yapmadığı gibi eşime çektirdiği krediyi eşya alıcam düğün salonu tutcam diye aldı yedi bizim esşya borcumuz vardı ortada düğün geldi çattı yok adam arıyoruz ulaşamıyoruz şehir dışında çalışıyoruz birde yok adam ortalıkta çok zor dönemlerden geçtik. Ben tabi ki ailesi ile görüşsün isterdim ama bu tarz olaylar olunca kendisi artık bu ne ya yeter dedi. Diyeceğim o ki ben hayatımın şaşkınlığını yaşamıştım annem konduramıyordu nasıl böyle yapar bir aile evladına diye düşünüyorduk ki. Görümcem lokantalarda çalışıyor okutmamışlar ve evlenmek istedi 90 doğumlu babası para kaynağı olduğu için evlendirmedin 2 ayda 1 defaya mahsus 20 liralık kontör alırlar sadece kızcağıza tüm parasını alırlar elinden ve evdeki tüm aile fertleri bankalarda kara listede k. P herkese kredi çektirmiş ödememiş ayrıca okumak için devletten aldığı başarı bursunada babası el koymuş çalışarak okumuş. Herkes anne baba olamıyor maalesef sevgili kayınpederim komiser olan erkek kardeşini bile dolandırdı parasına el koydu kayınvalidem zaten atasözü gibi kocama çocuklarımı kurban ederim diyip övünerek geziyor kocaya saygı kocaya değer... Psikologa götürdüm eşimi yinede kendisini yalnız hissetmesin diye yorum dahi yapmadım görüşmelisin dedim olmadı isteniyor psikolog sizlik bir durum değil bu bir travma geçmişe dönük izleri var dedi kendisi istemiş siz bahanesi olmuşsunuz dedi
Siz ilk defa gördünüz ama nişanlınız biliyordur. Bende ilk defa duydum ama demek ki sigara gibi normal bişey. Öyle olmasa başkalarının yanında içmezdi herhalde.Maraş otu diye bişeymiş ben de ilk kez o zaman böyle bir şeye şahit oldum