Eşi için ailesini mi sildi. Kendi ana babası varken başkalarını mı ana baba bildi. Ve bu sizi mutlu mu etti.Ben yazmışım gibi okudum. Birebir aynı badireler yaşamış biri olarak söylüyorum eş adayınız eğer ailesine çok bağımlı ve bağlı değil sizi el üstünde tutacak biri ise zaten o denge kuruluyor kurulamıyorsada o ailesi ile ilişkisini bitiriyor. Ben Ynı şeyleri yaşadım 4 senelik evliyim bir gün bile sorun olmadı kendi ailesi dğzelmediği için hiç bir baskın uyarım olmadığı halde ilişkisini koparttı. 4 senedir görüşmüyor çünkü artık dayanılarak gibi değildi utanç verici hakaretler davranışlarda bulundukları için telafisi mümkün olmayan şekilde kendilerini rezil ettikleriyle kaldılar benim ailem ona kol kanat gerdi ve hem annesi hem babası oldular utanç verici olayları hiç hatırlamıyoruz bile artık onlar yok gibi yaşamaya başladık çok mutluyuz hiç eksiklerini duymadığını söylüyor psikoloğa da götürdüm eşimi bu olaydan ben daha çok etkilenmiştim devam edin inanıyorsanız
mesele şimdi anlaşıldı, eşinizin babası akademisyen olsa muhtemelen sen kendin tatlısın lafına "ah babacım çok naziksin" diye cevap verirdiniz. sizi rahatsız eden gerçekten eğitimsiz olmaları. İnsanlara yazık etmeyin sizin yüzünüzden oğullarından olacaklar en iyisi eğitimli kendinize layık bir aile bulun, bu arada nişanlınız babasının bu hareketine karşı dikkat et demişse o da övdüğünüz kadar değilmiş.Nişanın ertesi günü yanımızda maraş otu diye bir şey içti. Samimiyet kurabilmek için sürekli lakayıt ve küfürlü konuşuyor. Nişanın ertesi günü evlerine gittiğimde çiçek getirmiş bana. Yanlış anlamayım diye ablası verdi çiçekleri. Kayınpederim veriyormuş gibi fotoğraf çektirip evimize bahar geldi diye sosyal medyada paylaşmış. Nişanlıma bunun için teşekkür ettim ama durumdan da rahatsız olduğumu söyledim. Bir artniyet olmayabilir ama ben alışkım değilim samimi hareketlere. Dün de telefonda konuşurken tatlı yollamışlar onun için teşekkür ettim sen kendin çok tatlısın diyor. Tepem attı haliyle. Yine diyorum artniyet olmayabilir ama ben hoşlanmıyorum ve ısrarla yapılıyor
Sanırım öyle olacak. Sizlerin görüşleri yorumları çok önemli benim için. Çok seviyorum çok üzüleceğim ama sanırım mecburumBir insan kendine niye bu kötülüğü yapar,ailenin sözünü dinle bence.
Hayır aksine ben hiçbir şey olmamış gibi davrandım telefonda da teşekkür ettim bişey demedim ama hoşlanmıyorum bu durumdan.mesele şimdi anlaşıldı, eşinizin babası akademisyen olsa muhtemelen sen kendin tatlısın lafına "ah babacım çok naziksin" diye cevap verirdiniz. sizi rahatsız eden gerçekten eğitimsiz olmaları. İnsanlara yazık etmeyin sizin yüzünüzden oğullarından olacaklar en iyisi eğitimli kendinize layık bir aile bulun, bu arada nişanlınız babasının bu hareketine karşı dikkat et demişse o da övdüğünüz kadar değilmiş.
Sonradan yazdıklarım olayı detaylandırayım dedim. Sebepsiz yere olmaz hiçbişey dediğim gibi eşi için değil kendi gururu için sildi.Eşi için ailesini mi sildi. Kendi ana babası varken başkalarını mı ana baba bildi. Ve bu sizi mutlu mu etti.
O Maraş otu dediğiniz şey sigaradan daha az zararı. Siz ot dedikçe insanlar esrar sanıyor. Hoş olmayabilir ama yanınızda sigara içmiş gibi normal.Nişanın ertesi günü yanımızda maraş otu diye bir şey içti. Samimiyet kurabilmek için sürekli lakayıt ve küfürlü konuşuyor. Nişanın ertesi günü evlerine gittiğimde çiçek getirmiş bana. Yanlış anlamayım diye ablası verdi çiçekleri. Kayınpederim veriyormuş gibi fotoğraf çektirip evimize bahar geldi diye sosyal medyada paylaşmış. Nişanlıma bunun için teşekkür ettim ama durumdan da rahatsız olduğumu söyledim. Bir artniyet olmayabilir ama ben alışkım değilim samimi hareketlere. Dün de telefonda konuşurken tatlı yollamışlar onun için teşekkür ettim sen kendin çok tatlısın diyor. Tepem attı haliyle. Yine diyorum artniyet olmayabilir ama ben hoşlanmıyorum ve ısrarla yapılıyor
Şimdiye kadar hareketlerinde bir tutarsızlık değişim olmadı. O hep doğal içinden geldiği gibi davranan ve sözünde duran oldu. Sadece evlilik insanları değiştiriyor diyorlar ya ondan korkuyorum çünkü değişirse ailesiyle anlaşmam imkansız.Ayni beni anlatmissin. Bazen dusunuyorum esim bu aileden nasil cikti diye.. uzak sehirlerdeyiz bayramlarda gidiyoruz sadece senede 2kez gorsem bile sinirlerim bozuluyor ama biz cok sey yasadik bosanmamizi bile istediler ozellikle babasi.. velhasil kelam 12 sene bitti bayramdan bayrama gorusuruz yeter ne ararim ne aranirim gayet resmi olduk. Esim dunyalar iyisi hic ailesi yuzunden esimden sogumadim.
Sende onca senelik nişanlını ailesi icin ortadami birakacaksin? Kültür farki zordur ama es adayin senin yaninda ve hic kendi ailesinin tarafini tutmuyor. Seneden seneye goruseceksin mesafen olacak.. hicbir es ailesi 4/4luk degil. Hadi bundan ayrildin tekrar senelerini verdin evlendin yine kv, kp sorunlari cikacak bundan emin ol. Sen evlenecegin kisiye odaklan. Yarin birgun degismeyecek karakterdeyse ortada birakma adami.
Bilmiyorum bir yanım ona çok güveniyor bir yanım da belli olmaz insan oğlu diyor kafam çok karışık çok korkuyorumo senin esine bagli. ya bak zaten uzaktasin bayramdan bayrama gorursun olur biter gorunce de mesafeni koy. ne derse desin duyma. deli bu de kendi kendine. eger esin babasinin ve diger akrabalarinin anormal oldugunun farkinda ve buna gore davraniyorsa sikinti olmaz ama evlenmeden once konus sikintilarini. ya kp beni isterken bile kavga cikardi sebep de siyaset. yani kisacasi hersey esinde bitiyor.
+10000000Yani başta size hak vermiştim taa ki şunu okuyana kadar. Aileniz üniversite okumuş olabilir tebrikler ama siz kendinizi ne sanıyorsunuz ben cidden merak ettim. Bu adam ne dedi ki bu kadar aşağılıyorsunuz. İnsanlar sizin ailenizle sohbet edemeyecek mi? Farkında mısınız bilmiyorum ama bayağı yerin dibine sokmuşsunuz.
Söz konusu eğitimse ben de eğitimliyim, kaba da olsa ilkokul mezunu da olsa karşımdaki insanı dinlerim çünkü ondan öğreneceğim illa ki bir şey vardır. Onu aşağılamam çünkü bu hakkı bana kim veriyor?
Nişanlıya gelince de ağaç kovuğundan çıkmadı, genetik denen bir şey var. En ufak hareketinde, bir mimiğinde, bazen konuşmasında babasını göreceksiniz. Ayrıca sizin için onu büyüten bu yaşa getirmiş babasını göz ardı eden insan, bir başkası için de sizi göz ardı eder. Neyse siz üniversite mezunu çok kültürlü ailenizi bu insanlarla muhatap etmeyin efenim, kendiniz gibisini yakın kültürden birini bulun
Maraş otu , o bölgede sigara niyetine içiliyor bildiğini kadarıyla, Maraşlı bir arkadaşımı vardı, onun babası da içiyordu, ot deyince uyuşturucu gibi geliyor akla ama öyle değil , yanlışsam düzeltin.Hayır aksine ben hiçbir şey olmamış gibi davrandım telefonda da teşekkür ettim bişey demedim ama hoşlanmıyorum bu durumdan.
Nişanlım aslında ailesiyle büyümemiş. Bulundukları yerde lise olmadığı için liseyi devlet yurdunda yatılı okumuş. Üniversiteyi başka şehirde kazanmış sonra da çalışmaya başlayıp ailesinin yanına hiç dönmemiş. Haliyle kendisi ailesinden çok farklıTamam da Maraş Ot'unu sizin aileniz bilmiyor, siz bilmiyorsunuz diye
Adam niye Görgüsüz yada eğitimsiz ilan ettiniz.
O taraflarda Sigara niyetine içilen bir şey ?
Ailenizi ve kendinizi bu kadar üstün görüyorsanız,
Neden bu adamla birliktesiniz ?
Sonuçta Nişanlınız ağaç kavuğundan çıkmadı, Onu da beğenmediğiniz bu aile yetiştirdi,
Onlar okuttu, Onlar sayesinde bir birey oldu.
Bulmuş bunuyosunuz gibi geldi... adam size çiçek vermiş ne kadar güzel bi yorumla da paylaşmış ettiği iltifatta gayet güzel napsın adam yani sana ağzıyla kuş tutsa yaranamaz gibi geldi... sana benim amcam gibi kp gelecekti ki o zaman bi gün düşünmeden atardın nişanı...Nişanın ertesi günü yanımızda maraş otu diye bir şey içti. Samimiyet kurabilmek için sürekli lakayıt ve küfürlü konuşuyor. Nişanın ertesi günü evlerine gittiğimde çiçek getirmiş bana. Yanlış anlamayım diye ablası verdi çiçekleri. Kayınpederim veriyormuş gibi fotoğraf çektirip evimize bahar geldi diye sosyal medyada paylaşmış. Nişanlıma bunun için teşekkür ettim ama durumdan da rahatsız olduğumu söyledim. Bir artniyet olmayabilir ama ben alışkım değilim samimi hareketlere. Dün de telefonda konuşurken tatlı yollamışlar onun için teşekkür ettim sen kendin çok tatlısın diyor. Tepem attı haliyle. Yine diyorum artniyet olmayabilir ama ben hoşlanmıyorum ve ısrarla yapılıyor
Yani ona bakarsan bu genelleme olmus olur. Her erkek ayni degilki varsayalim degisecek diyelim ayril kestir at. Sonra nolacak? Yeniden evlenmek isteyeceksin yeniden o yola gireceksin kendisi nasil olacak ailesi nasil cikacak bu kisir dongu boyle uzar gider. Hicbir esin ailesi kendi ailenin yerini tutmaz senin istedigin gibi olmaz. Yeri geliyor insan kendi ailesiyle bile ters düşünebiliyor. Karar senin kararin ama ayrilirsan o adami yari yolda birakmis olacaksim bir hic ugruna hemde. Sevgin guclu olsa zaten bu ufak puruzler seni etkilemez demekki aranizdaki bağ da tam oturmamış. Hakkinizda hayirlisi olsunŞimdiye kadar hareketlerinde bir tutarsızlık değişim olmadı. O hep doğal içinden geldiği gibi davranan ve sözünde duran oldu. Sadece evlilik insanları değiştiriyor diyorlar ya ondan korkuyorum çünkü değişirse ailesiyle anlaşmam imkansız.
Eğer bu sitede bir kadın erkek ailesi ile kendi ailesi arasında kültür ve eğitim farkı olduğunu söylüyorsa nedense kültürlü olan kendi tarafı oluyor. Benim ailem eğitimsiz erkeğin ailesi über kültürlü diyene denk gelmedim
Aslında oyle iyi anlıyorum ki sizi. Ben beyaz eşyamı evlendikten sonra aldım. Eşimin ailesinden birşey görmedim vaatleriyle yaptıkları arası uçurum. ben kına elbisesi bile olmadan evlendim daha o kadar çok şey var ki. En son 2 sene önce babası yemin şart ederek parasını ben vereceğim diyerek bize zorla araba aldırdı ve aldığımız gün sanki biz ondan para istiyormuşuz gibi ne parası bende para yok dedi. Ev kredisi öderken bi de araba kredisi ekletti çooook zor günler geçirdim çocuklarımla o dönem işsizdim de. Anlatsam satırlar yetmez ama işte ne yapacaksın. Yine hiçbir şey olmamış gibi davranıyoruz biz aramazsak aramazlar gitmesek görüşmeyiz ama ben eşim ailesini silsin istemem. Farklı şehirlerdeyiz ve 10 kere eşim ailesini arıyorsa 9 unun ben hatırlatırım da arar. Hadi ara sor hallerini hatırlarını derim. Senin de oğlun var o da bir gün seni unutur aramaz sormaz derim.,Kızmak küsmek ayrı da yok saymak silmek çok ağır. Ben hep derim ki ben el kızıyım arasam da aramasam da onların umrunda olmaz ama sen üzerine düşeni yap ki yarın bir gün içinde keşkelerin kalmasın.Sonradan yazdıklarım olayı detaylandırayım dedim. Sebepsiz yere olmaz hiçbişey dediğim gibi eşi için değil kendi gururu için sildi.
Düğünümüz için kredi çektirdi eşya almak için babası parayı alıp ortadan yok oldu uzun bir süre aradık telefonlara çıkan yok falan annesi diyor ki babandır yer 30.000 lira gitti öyle . + devlet memuruydu parası kendi çektiği kredi için kumar borcuna kesiliyomuş. O dönem k. P'in babası vefat etti miras kaldı onuda yedi ama bizim Düğünümüz yapmadı yapmadığı gibi eşime çektirdiği krediyi eşya alıcam düğün salonu tutcam diye aldı yedi bizim esşya borcumuz vardı ortada düğün geldi çattı yok adam arıyoruz ulaşamıyoruz şehir dışında çalışıyoruz birde yok adam ortalıkta çok zor dönemlerden geçtik. Ben tabi ki ailesi ile görüşsün isterdim ama bu tarz olaylar olunca kendisi artık bu ne ya yeter dedi. Diyeceğim o ki ben hayatımın şaşkınlığını yaşamıştım annem konduramıyordu nasıl böyle yapar bir aile evladına diye düşünüyorduk ki. Görümcem lokantalarda çalışıyor okutmamışlar ve evlenmek istedi 90 doğumlu babası para kaynağı olduğu için evlendirmedin 2 ayda 1 defaya mahsus 20 liralık kontör alırlar sadece kızcağıza tüm parasını alırlar elinden ve evdeki tüm aile fertleri bankalarda kara listede k. P herkese kredi çektirmiş ödememiş