Eşinizde aranızda kaç yaş fark var. Siz nerelisiniz onlar nereli?Aynı şeyleri bende yaşıyorum malesef uzak ve mesafeli davranmayı dene ve ailenle ailesini bir araya getirmemeyi dene. Benim nisanlimin babası da meselâ bize gelirler adam koltuğa uzanır durumda oturur bu babami rahatsız eder. Onlar bizdeyken biri gelir hiç toparlanmaz babam bana söledi ki bende rahatsızdım durumdan direk kendilerine soledim rahatsız oluyorum ben sizin yanınızda bu şekilde rahat giyinip rahat davransam hoş olur mu benim kendi evim değil babamlarin evi dedim. Tamm haklisin dedi ama yine yapiyor. Degismiyolar malesef. Araya mesafe koyduk bizde çok bisi olduğunda ben gidiyorum. O da mecbur kaldıkca
Maalesef. Her yönlü düşünmek gerekiyor. Eşimden memnunum ama ailesiyle ilgili keşkelerim bitmiyor.Evet kesinlikle katılıyorum bu duruma ben de hep bundan korkuyorum. Kayınpederle kayınvalideyle anlaşmazlık her çiftte var ama mesela ben hep uç noktaları düşünürüm. Hastalansam ölsem kalsam benim çocuklarımı onlar yetiştirecek belki. Ben insanları köylü vs diye eleştirmiyorum ama doğru yanlış kavramlarımız bile farklı. Ot içen küfür eden bir dede. Göster amcalara şeyini deyip gülen bir amca. Abuk subuk herşeyi normal karşılayan kendilerini ezdirmeye küfür edilmesine bağırılıp çağrılmasına alışmış hala. Çocuklarıma vermek istediklerim bunlar değil.
Bukadar yeniyken tahammül edemiyorsanız ki “ailemi kimlerle muhatap ediyorum” derecesinde bunun sonu görüşmemeye gider.Şöyle düşünün sizde onlar için farklısınız ve sizi kabullenip, uyum sağlanması için zaman tanıyın.Ama yinede bakış açınız kibirli gibi görünüyor.Birde sizin etrafınızdaki herkes sizinle uyumlu mu.Yani davranışlarından hoşlanmadığınız ama idare ettiğiniz bir yakınınız hiç yok mu?Ben zaten hiçbir zaman ailesiyle görüşmemeyi düşünmedim. Öyle bir evliliğin de sağlıklı olabileceğini düşünmüyorum. Ama kaba kaba konuşan kayınpeder ilginç ilginç yapılan espriler.. Bir geline değer veriliyor olsa en azından ya bu kız belli ki bunlardan rahatsızlık duyuyor onun yanında da az yapalım bu tür şeyleri denir yok ısrarla coşuyorlar..
İllaki var ama bu limitlerde değil. Nişanlımı çok sevmesen ve benim için yaptığı fedakarlıkları düşünmesem çoktan bitirirdim ama şu an hala tamamen bitirememişsem de çok sevdiğimden..Bukadar yeniyken tahammül edemiyorsanız ki “ailemi kimlerle muhatap ediyorum” derecesinde bunun sonu görüşmemeye gider.Şöyle düşünün sizde onlar için farklısınız ve sizi kabullenip, uyum sağlanması için zaman tanıyın.Ama yinede bakış açınız kibirli gibi görünüyor.Birde sizin etrafınızdaki herkes sizinle uyumlu mu.Yani davranışlarından hoşlanmadığınız ama idare ettiğiniz bir yakınınız hiç yok mu?
Ama unutmayın çok sevdiğiniz nişanlınızı onlar yetiştirdi.Onların genlerini taşıyor.Lütfen yanlış anlamayın amacım sizi üzmek değil ama benim anladığım kadarıyla sizin ego ve kibrinizi biraz gözden geçirmeniz gerekiyor.Evlat sahibi olunca bu söylediklerimi daha iyi anlayacaksınız.İllaki var ama bu limitlerde değil. Nişanlımı çok sevmesen ve benim için yaptığı fedakarlıkları düşünmesem çoktan bitirirdim ama şu an hala tamamen bitirememişsem de çok sevdiğimden..
Daha evlenmedik temmuzda evlencez ıns ben 30 nişanlım 35 yaşında onlar ordulu biz giresun ama hiç gitmedim bilmem 30 senedir istanbuldayimEşinizde aranızda kaç yaş fark var. Siz nerelisiniz onlar nereli?
Seviyorum çünkü ve verdiğimiz emeklere kıyamıyorumHala ayrılmadınız mı ?
Bu kadar tiksiniyorken ailesinden neyi bekliyorsunuz ben anlayamadım .
Ben de bundan korkuyorum aslında. Şimdi yılda bir görüşüyorlar ilerde ne olur bilemiyorum. Nişanlım şimdilerde benim yanımda duruyor ama evliliğin ilk heyecanı geçince durmayacak gibi geliyor. Her evlilikte ister istemez huzur kaçıran biri yada bir olay oluyor bunu biliyorum. Ama aramda bu kadar büyük kültür farkı olan insanlara tahammül limitim de düşük çünkü onlara normal gelen bir şey bile bana çok kaba ve saygısız geliyor. Kayınpeder benim annemin yanında yaymış poposunu oturup bi yandan sigara içip bi yandan ne dediği anlaşılmayan homur homur konuşmasıyla bu tavırlardayken benim saygılı olmam çok zor
Aile ile de evleniliyor tezine katılmıyorum. Benzer problemlerin çok daha beterini bizzat yaşadım. Eşimin ailesi ve benim ailem farklı etnik kökenlerden. Sırf bu yüzden eşimin ailesi ayrılmamız için elinden geleni yaptı. Beni daha tanımadan bir torba önyargıya sahiptiler. Ya ayrılacaktım ya evlenecektim. Eşimi çok ama çok sevdiğim ve desteğini her zaman arkamda hissettiğim için evlenme kararı verdim. Evlenmeyelim diye ellerinden ne geliyorsa yaptılar; kınamı, düğünümü, ev eşyalarını zehir edip burnumda getirdiler. Yine de ya sabır deyip bu evliliği gerçekleştirdik. Eşim düğünden sonra istemezsen görüşmeyelim dedi. Ben yine de bağ koparma yoluna gitmedim. Mesafemi koruyarak hepsiyle herşeye rağmen görüştüm. Saygımı asla bozmadım. 4 yıllık evliyim çok şükür kimse ile aramda bir problem yok. Ama yapılanları da unutmadığımdan mesafemi ciddi anlamda koruyorum. Kapımı kapattığım zaman herkes dışarıda kalıyor ve kimse 4 yıldır çok şükür huzurumuzu bozamadı. Çünkü buna biz izin vermedik. Bizzat kayınvalidemin ağzından "sana en ufak kötü bir sözüm olsa oğlum bidaha benim yüzüme bakmaz" cümlesini duydum. Evlenmeyelim diye akla karayı seçen ve neredeyse hakaretlerini duyduğum insanlar bana son derece saygılı ve kırmaktan korkar hale geldi. Yani diyeceğim o ki kocalarınız sizin arkanızda kapı gibi sağlam duruyorsa aileler ile de evlenmiyorsunuz arkadaşlar sadece eşinizle evleniyorsunuz.
Aynen kuzum dediğim gibi tamamen erkeğin duruşuna bağlı. Tamam anne baba kardeş hepimiz için en önemi şeylerden biri bu zaten tartışmasız. Ama eş herşeyden önce gelmeli. Herkes gittikten sonra son nefesinde yanında kalacak kişi eşidir insanın. Keşke eşler (özellikle erkekler) birbirinin kıymetini bilse...Ah be kuzum o senin kocanın dik durusundan kaynaklı bence. Benim kocam annesinin yalanını gördüğü halde yanlış yaptın bana göstermemeliydin dedi. Annesinin hatasını görmesine ragmen savundu. Hala da öyle. Annesi bizde de her pisligi denedi. Ne iftiralar attı. İftira oldugu anlaşılınca oğlu yine beni sucladı. Annem iyi niyetli dedi. Maalesef kocan koca gibi olursa aile fıs kalıyor. Ama kocan anneci kılıbığın tekiyse cek babam cek