Aile ile de evleniliyor tezine katılmıyorum. Benzer problemlerin çok daha beterini bizzat yaşadım. Eşimin ailesi ve benim ailem farklı etnik kökenlerden. Sırf bu yüzden eşimin ailesi ayrılmamız için elinden geleni yaptı. Beni daha tanımadan bir torba önyargıya sahiptiler. Ya ayrılacaktım ya evlenecektim. Eşimi çok ama çok sevdiğim ve desteğini her zaman arkamda hissettiğim için evlenme kararı verdim. Evlenmeyelim diye ellerinden ne geliyorsa yaptılar; kınamı, düğünümü, ev eşyalarını zehir edip burnumda getirdiler. Yine de ya sabır deyip bu evliliği gerçekleştirdik. Eşim düğünden sonra istemezsen görüşmeyelim dedi. Ben yine de bağ koparma yoluna gitmedim. Mesafemi koruyarak hepsiyle herşeye rağmen görüştüm. Saygımı asla bozmadım. 4 yıllık evliyim çok şükür kimse ile aramda bir problem yok. Ama yapılanları da unutmadığımdan mesafemi ciddi anlamda koruyorum. Kapımı kapattığım zaman herkes dışarıda kalıyor ve kimse 4 yıldır çok şükür huzurumuzu bozamadı. Çünkü buna biz izin vermedik. Bizzat kayınvalidemin ağzından "sana en ufak kötü bir sözüm olsa oğlum bidaha benim yüzüme bakmaz" cümlesini duydum. Evlenmeyelim diye akla karayı seçen ve neredeyse hakaretlerini duyduğum insanlar bana son derece saygılı ve kırmaktan korkar hale geldi. Yani diyeceğim o ki kocalarınız sizin arkanızda kapı gibi sağlam duruyorsa aileler ile de evlenmiyorsunuz arkadaşlar sadece eşinizle evleniyorsunuz.