- 25 Nisan 2022
- 1.663
- 2.020
Şey deseniz, benim sözlüm var, sözlendim falan diyin, takın bi tane yüzük, en azından rahat bırakırlar.Herkese iyi geceler dilerim. uzun zamandır fark ettiğim bir şey var buraya da yazmak istedim. Annem hep bahsederdi anlamazdım ama yaşadıkça anlamaya başladım. 25 yaşındayım ve dört yıldır doğuda bir kamu kurumundayım dahası doğu bile sayılmayan bir yerde.Göreve ilk başladığımda şive farkı vs benim için önemli değildi ki şu an da değil ancak tek farkın bu olmadığını anladığımda gerçekten çok şaşırdım. Müdürümüz eğitimde iken bu batıdan gelenler buradan gider buralı olanlar benim için daha değerli onlara daha çok imtiyaz alırım demişti ve çok garip hissetmiştim. Sonuçta aynı mesleği yapıyoruz ve ben de o şehre hizmet edeceğim, ki çok kez de atıştık bu ayrım yüzünden. Bir ara bir görücü gelmiş taa evi bulmuşlar adam çalışmıyordu bahçe tarladan gelenler pay ediliyormuş aile içinde ve ben kendim gibi memur birisini istiyorum tayin vs durumunda sıkıntı oluyor dediğimde ailesi bana iyi ki üç kuruş maaş alıyorsun takacağımız altını bir daha göremezsin demişti. Çalışmayan erkekleri reddettiğimde öneren kişi ve karşı taraf büyük günah işlemişim gibi davranıyordu. Diğer bir örnek erkekler kadın olunca ben erkek memur istiyorum diyor ve ben olmaz dediğimde sebebini açıklayıp bu sefer bana bunca erkeğin içinde utanmıyor musun geceleri çalışmaya tarzı tepkiler ve daha saçma hakaretler alıyorum. Ben doğma büyüme akdeniz insanıyım üniversiteyi de turistlik bir yerde okudum ve en uzak başka bir turistlik yere gitmişimdir. Ben bu tarz şeylerin artık eskilerde, eski dizi filmlerde kaldığını düşünüyordum ancak hala genç kuşaklarda bile var.Bu şehre geldiğimden beri gerçekten hala kadınarın çok afedersiniz mal yerine konduğunu kiloca altın olmadan verilmediğini fark ettim. Tek evlilik cephesi değil sosyal ilişkiler vs oalrak da uyumlu değillim ben ailemle her şeyi konuşurum ailem buraya kalmaya geldiğinde amcamdan ismiyle bahsetmişti ve buralı bir arkadaşım erkeklerden çok bahsetme yakışmıyor demişti. Yakın sayılacak bir arkadaşım vardı ailemle tanıştırdım annem var mı erkek arkadaşın vs diye sorduğunda öyle ahlaksızlıklar bana yakışmaz demişti ve ben o dönem birisiyle görüşüyordum kendimi istemsiz çok kötü hissettim. Ait olmadığın bir şehirde yaşadıkça insan bazen kendini sorguluyor acaba ben mi yanlışım diye. Evlilikte mantıkçı bir insanım şimdilik ve aşık olsam da bu variz farklılıları kaldıracağımı düşünmüyorum. Gerçekten bir yerden sonra eşin seninle veya sen onunla uyuşsan aile büyükleri ile uyuşamazsın diye düşünüyorum. Burdan bir an önce tayin olmak istiyorum çünkü deprem harici bu insan profilleri de beni çok yıprattı