- 5 Mart 2019
- 42
- 74
- 39
Yazık değil mi o adama ya nişanlısı babası için kendini reddedecek kurduttugu hayalleri aldığı evi eşyayı yeniden değiştirecek senelerini vermiş kadın sırf babası ot içti diye çiçek aldı diye sen tatlıdan daha tatlısın dedi diye onu yüzüstü bırakacak... adam sana yıllarını vermiş sen sene de iki bayram görüşmeyi adama cok bilmişsin...
ay bende bi gerildimBöyle bir gelin bende istemem aileme. Benım annemde okuyamamış ,bi cok tramvatik şeyler atlatmış kendi halinde bir kadın. Yemek yerken dökebiliyor masaya, üstüne. Dikkat edemiyor mesela. Uyarırım annemı ama yaş ilerledikçe tabi ister istemez bazı şeyler yaşanıyor.. Şimdi elin karısı kardeşime gidipte aa annen pis aa annen bilerek yapıyor bizim ailemizde böyle şey yok çeki düzen versin kendine derse gömerim onu oraya.. Kimsenin kimseyi aşagılama lüksü olamaz.. Kardeşimi üzerimize salan egoist bir el kızını gelin diyede almayız yanii. Hal ve hareketleri size hoş gelmiyorsa ayrılın kendi çapınızda birilerini bulun.. Gerildimmmm
Nişanlım aslında ailesiyle büyümemiş. Bulundukları yerde lise olmadığı için liseyi devlet yurdunda yatılı okumuş. Üniversiteyi başka şehirde kazanmış sonra da çalışmaya başlayıp ailesinin yanına hiç dönmemiş. Haliyle kendisi ailesinden çok farklı
Gerçekten ben de hala nişanı atmadıysam nişanlım için. Çok üzücü onun açısından da..Yazık değil mi o adama ya nişanlısı babası için kendini reddedecek kurduttugu hayalleri aldığı evi eşyayı yeniden değiştirecek senelerini vermiş kadın sırf babası ot içti diye çiçek aldı diye sen tatlıdan daha tatlısın dedi diye onu yüzüstü bırakacak... adam sana yıllarını vermiş sen sene de iki bayram görüşmeyi adama cok bilmişsin...
Sadece üzüldüm ya adam bana iyi niyetli geldi hangi kp kolay kolay gelinine çiçek alır sen tatlıdan daha tatlısın der bilemedimay bende bi gerildim
insan evlenirken iki kişiyle başlaniyor da ailelerde giriyo araya.Aklli ol babasiyla ailesiyle evlenmiyorsun esinle seviyorsan oda seni seviyorsa evlenin mutlu olun ailesine sebeb kötü olma esinle derim
Bence de nişanı atmalısınız. Sizin gibi kültürlü(!) biriyle o aile olmaz zaten.Nişanın ertesi günü yanımızda maraş otu diye bir şey içti. Samimiyet kurabilmek için sürekli lakayıt ve küfürlü konuşuyor. Nişanın ertesi günü evlerine gittiğimde çiçek getirmiş bana. Yanlış anlamayım diye ablası verdi çiçekleri. Kayınpederim veriyormuş gibi fotoğraf çektirip evimize bahar geldi diye sosyal medyada paylaşmış. Nişanlıma bunun için teşekkür ettim ama durumdan da rahatsız olduğumu söyledim. Bir artniyet olmayabilir ama ben alışkım değilim samimi hareketlere. Dün de telefonda konuşurken tatlı yollamışlar onun için teşekkür ettim sen kendin çok tatlısın diyor. Tepem attı haliyle. Yine diyorum artniyet olmayabilir ama ben hoşlanmıyorum ve ısrarla yapılıyor
Ben görüşmesi hususunda psikoloğa da götürdüm. Psikolog aslında bu durumun benlik olmadığını çocuklukta sürekli kandırılmışlık hissiyatı ve bu yaşadıklarının örneklendirmesini sürekli yaşadığı için olduğunu söyledi. Bana anlatmadı ama travmaları varmış çocukken babası kirayı ödemediği için eşyalarıyla kapıya koymuşlar bütün mahalle çocukları dalga geçmiş falan falan babası hayatının her yaşında bir başka kazık atmış bu da son kazığıydı diye nitelendiriyor. O kadar tuhaf ki askere gitti herkesin annesi vardı aradım gelin dedim. Bize ev alın gelelim diyor. Bizim evimiz yok üstelik maaşa bağlayın bizi diyor . Anne baba çalışıyor bide memur evdelerindeli herkes çalışıyor ve lojmanda kalıyolarAslında oyle iyi anlıyorum ki sizi. Ben beyaz eşyamı evlendikten sonra aldım. Eşimin ailesinden birşey görmedim vaatleriyle yaptıkları arası uçurum. ben kına elbisesi bile olmadan evlendim daha o kadar çok şey var ki. En son 2 sene önce babası yemin şart ederek parasını ben vereceğim diyerek bize zorla araba aldırdı ve aldığımız gün sanki biz ondan para istiyormuşuz gibi ne parası bende para yok dedi. Ev kredisi öderken bi de araba kredisi ekletti çooook zor günler geçirdim çocuklarımla o dönem işsizdim de. Anlatsam satırlar yetmez ama işte ne yapacaksın. Yine hiçbir şey olmamış gibi davranıyoruz biz aramazsak aramazlar gitmesek görüşmeyiz ama ben eşim ailesini silsin istemem. Farklı şehirlerdeyiz ve 10 kere eşim ailesini arıyorsa 9 unun ben hatırlatırım da arar. Hadi ara sor hallerini hatırlarını derim. Senin de oğlun var o da bir gün seni unutur aramaz sormaz derim.,Kızmak küsmek ayrı da yok saymak silmek çok ağır. Ben hep derim ki ben el kızıyım arasam da aramasam da onların umrunda olmaz ama sen üzerine düşeni yap ki yarın bir gün içinde keşkelerin kalmasın.
Olabilir belki deAklıma "hatalarını söylemediğimiz için kendini kusursuz sanan insanlar var" sözü geldi. Babası değişikmiş kabul ediyorum ama siz de kendinizi onlardan çok üstte görüyorsunuz. Bana kızabilirsiniz ama acaba bu nişanlınız tarafından çok kıymet görmekten olabilir mi?
Olabilir belki de. Ne diyebilirim ki..Aklıma "hatalarını söylemediğimiz için kendini kusursuz sanan insanlar var" sözü geldi. Babası değişikmiş kabul ediyorum ama siz de kendinizi onlardan çok üstte görüyorsunuz. Bana kızabilirsiniz ama acaba bu nişanlınız tarafından çok kıymet görmekten olabilir mi?
Çok ayıp şeyler bu tarz şeyler, tam eğitimsiz insan lafları yani! Bence de nişanı atmalı konu sahibi, ömürleri boyunca kendilerine üsten bakan bir gelinleri olmasın insanların yazıktır.Sadece üzüldüm ya adam bana iyi niyetli geldi hangi kp kolay kolay gelinine çiçek alır sen tatlıdan daha tatlısın der bilemedim
Bizim oralarda bunun türkçe meali g.....tü kaktı oluyor...Aklıma "hatalarını söylemediğimiz için kendini kusursuz sanan insanlar var" sözü geldi. Babası değişikmiş kabul ediyorum ama siz de kendinizi onlardan çok üstte görüyorsunuz. Bana kızabilirsiniz ama acaba bu nişanlınız tarafından çok kıymet görmekten olabilir mi?
Ya şimdi düşünüyorum da benim amcam beni istemeye geldiklerinde eşimin tarafına saçma sapan seyler söylemişti nerdeyse iş olmayacaktı ama sabrettiler suan gayet iyiyiz ve eşim de bende amcamla görüşmüyoruz yani adam tatlısın dedi diye adamı kültürsüz ilan etti pes! Kendisi ne kültüründen gelmiş merak ettimÇok ayıp şeyler bu tarz şeyler, tam eğitimsiz insan lafları yani! Bence de nişanı atmalı konu sahibi, ömürleri boyunca kendilerine üsten bakan bir gelinleri olmasın insanların yazıktır.
Başta kaba kaba bağırıp çağırıp küfürlü konuşup sonra bu hareketleri yapınca malesef aldığı çiçek yada yaptığı iltifat nezaketten olmuyor. En azından bendeki hissi bu.Bence de nişanı atmalısınız. Sizin gibi kültürlü(!) biriyle o aile olmaz zaten.
Size hem çiçek veriyor ve size tatlısın diyor oyle mi bu cahill patavatsız (!) adam. Akıl alır gibi değil. Nasıl olursa senin gibi elittttt(!!!!!!!!!!!!!!!!) birine bu lafları eder.
Okumuşun cahili küstahı da boyle oluyor demek.
At nişanı da adamcağız a yazık etme kurtar onları kendinden. Belki gönüllerine göre adam akıllı sevgiden insanlıktan anlayan gelinleri olur.
Bence doğru yorumlar değil bunlar.Bizim oralarda bunun türkçe meili g.....tü kaktı oluyor...
Nişanın ertesi günü yanımızda maraş otu diye bir şey içti. Samimiyet kurabilmek için sürekli lakayıt ve küfürlü konuşuyor. Nişanın ertesi günü evlerine gittiğimde çiçek getirmiş bana. Yanlış anlamayım diye ablası verdi çiçekleri. Kayınpederim veriyormuş gibi fotoğraf çektirip evimize bahar geldi diye sosyal medyada paylaşmış. Nişanlıma bunun için teşekkür ettim ama durumdan da rahatsız olduğumu söyledim. Bir artniyet olmayabilir ama ben alışkım değilim samimi hareketlere. Dün de telefonda konuşurken tatlı yollamışlar onun için teşekkür ettim sen kendin çok tatlısın diyor. Tepem attı haliyle. Yine diyorum artniyet olmayabilir ama ben hoşlanmıyorum ve ısrarla yapılıyor
Belki benim hakkımda kötü düşünenlerin de haklılık payı vardır ama inanın çok zor durumdayım. Farklı bakış açılarına ihtiyacım var. Çook teşekkür ederim yorumunuz içinBence doğru yorumlar değil bunlar.
Empati kurun lütfen. Kız zaten iki arada kalmış. Doğru kararı veremiyor.
Ben de kültürümden çok uzak sırf eşim için evlilik yaptım. Çok mutluyum o ayrı. Ama bazen o kadar zorlanıyorum ki.
O yüzden lütfen biraz anlayışlı olun. Benim anne baba ile sorunum yok ama çevre çok kötü. Duysam ilgilensem her gün canım sıkılır.
Kendi aile şartlarımdan çok çok uzak çünkü.
Benim eşim de akrabalarının hiçbiri ile görüşmez. Bir kaç yakını vardır görüştüğü. Öyle olmasa bende evliliğimi yürütemezdim.
Ailenizin fikirlerine itibar edin. Onlar her şeyi hissederler. Peki onlar ne düşünüyor?Belki benim hakkımda kötü düşünenlerin de haklılık payı vardır ama inanın çok zor durumdayım. Farklı bakış açılarına ihtiyacım var. Çook teşekkür ederim yorumunuz için
Yani anası sızın için doğurmuş büyütüp beslemişler okutmuşlar size hazırlamışlar.o da ne kadar hayırlı bir evlat!pes vallahi!pes!Ben yazmışım gibi okudum. Birebir aynı badireler yaşamış biri olarak söylüyorum eş adayınız eğer ailesine çok bağımlı ve bağlı değil sizi el üstünde tutacak biri ise zaten o denge kuruluyor kurulamıyorsada o ailesi ile ilişkisini bitiriyor. Ben Ynı şeyleri yaşadım 4 senelik evliyim bir gün bile sorun olmadı kendi ailesi dğzelmediği için hiç bir baskın uyarım olmadığı halde ilişkisini koparttı. 4 senedir görüşmüyor çünkü artık dayanılarak gibi değildi utanç verici hakaretler davranışlarda bulundukları için telafisi mümkün olmayan şekilde kendilerini rezil ettikleriyle kaldılar benim ailem ona kol kanat gerdi ve hem annesi hem babası oldular utanç verici olayları hiç hatırlamıyoruz bile artık onlar yok gibi yaşamaya başladık çok mutluyuz hiç eksiklerini duymadığını söylüyor psikoloğa da götürdüm eşimi bu olaydan ben daha çok etkilenmiştim devam edin inanıyorsanız