Nişanlımdan ayrılmak üzereyim lütfen yardım..

Konu sahibi okumuş okumamış diye belirtip geçmemişki. Başına gelen örnekleri de yazmış yani erkek tarafı ne şekilde olursa olsun patavatsız, kendi ailesine uymayan bir aileymiş.

Konu sahibi okumuş okumamış diye belirtip geçmemişki. Başına gelen örnekleri de yazmış yani erkek tarafı ne şekilde olursa olsun patavatsız, kendi ailesine uymayan bir aileymiş.
Evet konunun o kısmını atlamışım.
Patavatsız insanlarla uğraşması çok zor. Nişanlısı görüşmesen olur demiş ama ilerde torunları olunca özellikle mutlaka isteyecekler.
Aslında ben yazdığım yorumda doğru adam olmak için okuması , çok iyi bir ailesi olması vs diye bir ayrımın olmadığını söylemeye çalıştım.
Aile için sizce ayrılmaya değer mi?

Aslında değmez ama evlenince eşim değişirse diye korkuyorum. Şimdiye kadar karakterinde yada dediklerinde bir değişme olmadı ama sonuçta burada konu ailesi herşey olabilir. Bu yüzden çok korkuyorum.

Aile konusunda ayrılmak gerekiyorsa bende terk edilebilirim Aradaki dengeyi kurmak önemli olan ama burada da okuyoruz kültür farkı olunca çıkan sorunları, özellikle çocuk sahibi olununca “kayınvalidem bebeğe çay içirdi” konusu bile nerelere geliyor.
Özellikle konuya ayrıl ya da ayrılma diye yorum yapmak istemedim başta ama bu seviyede bir kültür farkında ben ayrılırdım.

Ailesi yüzünden ayrılmak onun için de çok üzücü. Canım sevgilim kıyamıyorum ona. Ayrılmamak da benim tarafımdan da üzücü daha samimi değilken böylelerse samimiyet olunca kim bilir daha neler olur düşünemiyorum. Çok aradayım. Bilmiyorum..

Daha evvel başınızdan bir evlilik geçmedi değil mi?
Önceleri aynen bu şekilde düşünürdüm. Sonra kendi ailemden çok daha fazla okumuş , gezmiş insanlarla birlikte 3,5 yıl bir hayat sürdüm. Bu arada eski eş in annesini çok seviyordum. Çok harika bir kadındı. inanın evliliğimi biraz da onun için devam ettirdim. Kendi annemden bile daha fazla görüştüğümüz zamanlar oluyordu.Ama gel gelelim ki evlat kötü olunca neyleyim aileyi?
Kültür farkı bence özellikle büyük şehirlerde yaşayan insanlar için çok daha az oluyor. Sonuçta memlekette yaşamakla burada yaşamak çok daha farklı.
Bir de sahiden uzakta oturuyorlarsa ve hani sürekli gelmeyeceklerse bence sorun çok fazla olmaz. Yani umarım...

Yani gelmezler diye tahmin ediyorum. Kızları başka şehirde doğum yaptı ona bile 2 3 gün annesi gitti gördü geldi. Kızın eşi iş için başka yerde olmasına rağmen gelip yanında durmadılar. Bana da gelmezler diye tahmin ediyorum ama evlenince biricik oğulları kıymetlenir de sürekli gelmek isterlerse bilemem

Evlilik yapmadım ama kültür farkından baya çatışmalı bir ilişki yaşayıp ayrıldım. Yakın çevremde çok örneğini gördüm.

Ben memleket olarak bakmam da hayata bakış açılarımızın ailecek uyuşmasına bakarım.

İyi bir anne baba muhakkak mukafatını alır. Estağfurullah. Biz güçlü kadınlarız herşey geçer

Ben memleket olarak bakmam da hayata bakış açılarımızın ailecek uyuşmasına bakarım.
bu cümlenin açılımını deli gibi merak ettim.
Aileler bir evlilikte , eğer çiftler birbirine destek ve anlaşabiliyorsa, ne kadar etkilidir?
Mesela kendimden örnek vereyim. Babam o kadar tutucudur ki benim eye-liner ve rimel sürmeme gıcık olur. İşe giderken bana sürekli sil onları gözünden günah der. Ama ben asla onun gibi düşünemiyorum. Aynı şekilde annemle de çoğu konuda farklı düşündüğümüz oluyor. Bildiğim tek bir şey var herkesin görüşüne saygı duymayı bilmek gerekiyor.

Kızına bile 2-3 gün giden bir kadının oğluna geleceğini sanmıyorum.
Ama tabi sizin de içinize sinmiyorsa biraz düğünü erteleseniz mi acaba?

Aslında değmez ama evlenince eşim değişirse diye korkuyorum. Şimdiye kadar karakterinde yada dediklerinde bir değişme olmadı ama sonuçta burada konu ailesi herşey olabilir. Bu yüzden çok korkuyorum.
Hayat bu; bilemezsin ki güzelim ya. Nişanlın mükemmel biriymiş ne hoş. Varsayalım ki ailesi de iyi olsun. Bunlar çok değişken şeyler. Okuyoruz burada her gün. Bence bu adama sabretmeyi evliliğindeki nazar boncuğu olarak düşün. Yani başka yerde sıkıntı çıkacağına tek sıkıntın bu patavatsiz adamla mücadele etmek ona sabretmek olsun umarım

Bilmiyorum o da mantıklı olabilir..
Nişanlandığımdan beri bende sürekli acaba , acaba diye düşünür oldum.
Hani hemen hemen hepimizde duygu karmaşası oluşabiliyor.
Sonuçta yeni bir hayata adım atacaksınız. Belki bu sizi korkutmuştur?
Yüksek ihtimalle nişanlınızın yanına gidince hiç aklınıza bile gelmiyordur bu endişeler.

Aynen öyle. Yanında dünyanın en mutlu insanıyım sadece evlenince değişmesinden korkuyorum

Şöyleki benim nüfusumda yazan şehirde doğup büyümedim, ailem de öyle. Daha farklı bir kültür ve bakış açısına sahibiz. Erkek arkadaşım da adı geleneksel olmakla meşhur bir şehirden ama tanıdığım en modern görüşlü erkeklerden. Aile yaşantısını da biliyorum ve ilerisi için şimdilik bildiğim detaylarla aklıma yatıyor. Ama bundan önceki erkek arkadaşım Bursalı olmasına rağmen tanıdığım en zihniyeti kapalı, dar görüşlü insandı.
Gelenekselci ailelerde memleket etkili olabilir ama ne biz ne de erkek arkadaşımın tarafı bunlara önem vermediği için önemsiz kalıyor, hayata bakış açısı daha önemli geliyor bana.

İnsanlar görüşüp anlaşabildikleri düşündükleri, hemen sevip tutuldukları insanlarla evleniyorlar. İleride olabilecek olası senaryoları hiç tahmin etmiyorlar.
Çocuk sahibi olana kadar bir çocuğun nasıl yetişmesi konusunda aynı sayfada olup olmadıklarını göremiyorlar.

anneyi babayı silecek kadar ne yaşadınız bu kadar merakımı mazur görün de
üzüldüm anne babaya onlar da ne üzülüyordur kim bilir
namusunuza mı laf ettiler sizi boşandırmaya mı kalktılar iftira mı attılar?

Ben gayet iyi okudum anladim.
Benim fikrim öyle sizin fikriniz öyle saygı duyuyorum.
Ama fikrim degismiyor bana gore dogru olan esiyle arasinda kuvvetli sevgi varsa gerisi gelir her halükarda

evlilik bambaşka bir boyut, sevgililikte yaşadığınız o tozpembe hayat olmayacak, iyi düşün...çocuk yetiştirmedede sıkıntı olcaka belliki...ayrıca çocuk olup boşanırsan, bazı aileler çocuğuda anneye vermiyor...

Evet asıl önemli olan şey çoğunlukla aynı pencereden bakabilmek. Aslında evlenirken genel olarak kimse sizin kadar aklı başında bakmıyor. Buna ben de dahilim. Herkes ilk olarak dış görüntüsünden etkileniyor sonrasında ise iş , güç vs vs diye bakıyorlar. Ama bunların hepsinden önemlisi sohbet edebilmek . %100 olmasa da %80-90 anlaşmak çok önemli.
Umarım sizin de hakkınızda hayırlısı olur. Ama bu kadar aklı başında bir hatunun hata yapacağını sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…